Aktív témák
-
jakobkacsa
senior tag
en vettem pont egy ilyet
szvsz semmi ertelme
alig szallit levegot, kb. 1 fokkal csokkent a proci homerseklete (tehat meresi hibahataron belul van... = nem szignifikans:()
Zalman F1-em nincs, de en is kezdek baratkozni a gondolattal, hogy az uj Casetek hazamba ilyeneket veszek (mar ha lesz uj hazam :B)
szerk: sorry, nem pont ilyen, hanem Titan gyartmany
[Szerkesztve] -
jakobkacsa
senior tag
nade a USB stb. az elolapra van kivezetve, nem? a mazzagokat meg akarhol ki tudod vezetni, nem kell a racson keresztul
de valo igaz: szinte barmilyen kis legmozgas eleg a HDDnek, mondjuk ala beszerelsz egy ventit, ami felfele fuj, teljesen jo, es akkor nem edemes szenvedni az elso ventivel -
jakobkacsa
senior tag
hidd el, az egy 8centis venti a tapban
nezd meg, hogy a csavarok nem a venti legszelen vannak, a lapatok kicsit kilognak a csavarok alkotta negyzetbol
ergo az elso ventihelyed is 8centisre van tervezve, de tenyleg rosszul nez ki az a racs/rostely
szerk: most olvastam el az alairasod... meredek :) ki volt az eszleny?
[Szerkesztve] -
jakobkacsa
senior tag
ugye a lyukak kozepetol merted? (bar nekem nem sikerult pontosan mernem, most epp nem ferek hozza rendesen - nalam kivul is dzsumbuj van :DDD)
btw hasonlitsd ossze a lyukak tavolsagat a tapventi csavarjainak tavolsagaval
az biztos 8centis
kotegelot pedig asszem barmely kerteszboltban lehet kapni occson -
jakobkacsa
senior tag
ezenkivul ujragondolva a venti meretet: ha kb 7,5 cmre van egymastol 2 egy oldalon levo csavar, akkor az biz 8centis
es erre egy Pythagoraszt ravagva bizony 10,6cm jon ki atloba :C
(lemertem a Thermaltake ventijeim dimenzioit :) ) -
jakobkacsa
senior tag
yep, az elso venti nem a HDDre fujna a levegot
viszont eleg hulyen nez ki a racs elotte: ha megis raksz oda ventit, vagd ki a racsot, nem sok levegot engedhet at
hatulra tenyleg befer egy 8centis, ezt mindenkepp beszereznem a helyedben, foleg hogy a tapon nincs alul semmilyen res, a hatso venti meg kiszivna a procihuto meleg levegojet
viszont az oldallap: teljesen jo, hogy ki van lyukasztva, de kar hogy vegig: ez valszeg nem tesz jot a belso legaramlasnak, mert mindenhonnan szivarog be a levego
de szuken van ott szegeny Zalman :) -
jakobkacsa
senior tag
pont ezt mondtam...
ezert erdemesebb oldalra felfurni egy hutot, ami a HDDre fujja a levegot
egyebkent az elolap aljan van egy res (szokott lenni), ha alulrol megnezed, lehet megtalalod, na ott kene beszivnia a levegot, meg az osszes tobbi resen
hangtalan ventik pedig nincsenek, legfeljebb nincs motorhangjuk, de a belso aramlasnal ugyis keletkezik valami turbulencia, a rostelyon keresztul is at kell mennie a levegonek, vagyis tokeletesen nem lesz halk
de ha jol leszabalyzod, nyugodtan tudsz aludni mellette -
-
jakobkacsa
senior tag
-
jakobkacsa
senior tag
biztos, hogy nincs elol ventihely? ezt furcsanak tartanam... belulrol nezd meg
ha maskepp nem, tenyleg a haz oldalara furhatsz egy lukat egy 8 vagy 9.2 cm-es ventinek, mondjuk a floppy ala, ahol elvileg a HDDnek kene lennie (neked nem biztos hogy ott van, latom a 3 racket)
tehat pl balra 15-20 centi magassagban 2-3 centire a haz elejetol fursz/vagsz egy lyukat, 4 kicsit a csavaroknak, aztan hadd szoljon
(sajnos a vekony es nem jol rogzitheto hazfalak hajlamosak rezonalni, kellemesen zorogni, de ha nincs mas megoldas...)
Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest