Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPad topik
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gigabyte alaplap topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Vagy másik disztópikus irány, hogy csak a top valahány százaléknak lesz megfizethető a nagyon-high-tech (mint fejlett AI ember-gép interfésszel kombinálva), és ezzel csak még jobban kettészakad a társadalom. Vaaagy, pont ezért lesznek csak gazdagék nyálcsorgató p*rnó és miegymás függő idióták.
hanem az ideje, a mértéke és a helye szerint lesz jó, vagy rossz
Amúgy az idő nem old meg mindent, az iránynak is valamitől jónak kell lennie. Én úgy érzem, hogy egy ideje morálisan ismét lefelé megyünk, és mintha csak gyorsulna a folyamat. Persze, eddig is voltak hullámok a történelemben. Csak minél fejlettebb a technika, annál cikisebb egy alámerülés... tán fel se jössz már a fenékről egyszer.
-
peppa
tag
Ezt néztem nemrég a Neuralinkről. Van benne számomra több érdekes momentum is.
Az egyik, ami szimpatikus, hogy bevallja: fogalmuk sincs hogyan alakul ki és egyáltalán mi is a tudat/tudatosság. Ahogy mondja szerintük elkezdenek egymással "beszélgetni" a molekulák...
Elmondja, hogy már most mennyire függünk a technikától pl: a telefonjainktól ezért ez ma már egy normális dolog. Hátborzongató volt hallgatni, ahogy a tesztalany arról beszélt, alig várja, mit fognak még tudni az implantok a jövőben. Azt a folyamatot, hogy az emberek külső eszközökkel jutnak képességbeli fejlődéshez, egy egészen új szintre emeli, egészen új szintű függőséget is létrehozva.Mindennek van egy verhetetlen legitimációja: a betegségek gyógyítása. Őszintén, ki mondana nemet arra, hogy egy vak újra lásson? Mellékesen ott lesz emellett a szuper képességek lehetősége is, amiért valójában semmit nem kell tenned, csak befizetsz egy implantra.
Ha ezekkel, a félelmeinket és vágyainkat egyre erősebben megragadó dolgokkal nagyon beelőzzük a morális alapjainkat, akkor nem fogjuk tudni jól használni, hanem mi leszünk használva. Ezért szerintem a technika fejlődése önmagában nem jó, vagy rossz, hanem az ideje, a mértéke és a helye szerinte lesz jó, vagy rossz. Én úgy gondolom sokkal gyorsabb a jelenlegi fejlődés, mint ami indokolt lenne.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Én egyáltalán nem. Egy jó Sony/IBM/Mitsubishi/EIZO Trinitron/Diamondtron tökéletesen megteszi, az okostelefonoktól meg alapból viszket a hátam, örülök, ha nem kell kézbevenni. Még mobilnetem sincs.
Ericsson T28s, Nokia 7110, Nokia 9110/9210, Motorola StarTAC és effélek a világom. Nekem csak arra kell, hogy telefonáljak, meg SMS-t írjak. Vagy világítsak a sötétben, de a régi motyókon nem volt vaku. Menet közben zenét hallgatni meg ott vannak az MP3 lejátszók. Mondjuk az origi Diamond. Még az autógyártás is megáll nálam a '90-es évek második felében, ha a pénzügyi keret adott és választhatok, annál újabbat nem vennék, legfeljebb csak régebbit.
Amik hiányoznának, azok a billencsek, de még inkább az egerek és egérpadok. Klaviból már végülis lenne Kinesis Contoured/Advantage, esetleg valamilyen legacy Maltron, azok megteszik Corne/Dactyl helyett, még ha túl sok gomb is van rajtuk.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem hittem volna, hogy ezt betűzni kell, lol, de azt bírom, hogy még az ő hozzászólásának is saját háttérjelentést adsz.
A magam részéről ha valamit közölni akarok, és nem szarkazmus (mint jelen esetben), akkor pontosan, szájba rágva leírom a komminkálni kívánt dolgot. Hiszen tudom, hogy az interneten vagyunk.
A hatalmon lévők mindig és mindenkor visszaéltek a technológiával, nem csak az elmúlt 10 évben. Az első dárda és íj megszületésével kezdődött (ha nem előbb). Szóval barlangrajz.
-
ddekany
veterán
válasz
Synthwave #13 üzenetére
Talán a 1990-es évek technikai szintje az ideális ilyen majmoknak mint mi (mínusz atomfegyverek). A polgári Internet már túl soknak bizonyult. De hát mindegy, ugye ezeket nem tudják az egyedek eldönteni, csak gyalogol az emberiség gólem statisztikai alapon, valahova, mi meg (az egyedek) alkalmazkodni próbálunk a körülményekhez.
De az pl. sokat segítene, ha a nyilvánvalóan csaló/pszichopata/beteg embereket sikerülne a többségnek beazonosítania, legalább sok év után. Ahelyett, hogy felülre emelik őket.
-
Narxis
nagyúr
+1
Nem lenne baj a fejlődéssel ha ezeket a techbro-kat felügyelné valaki vagy valakik akik a választók által visszahívhatóak és ellenőrizhetőek. Politikusoknak hívtuk őket régen de az utóbbi 10 év alapján látszik, hogy ez nem nagyon működik.
#13 mit akarsz mondani? nehogy már számon kérjük az átláthatóságot mert FEJLŐDÉS? nemár...
-
-
anaqer
veterán
Gondoltam egyet Elon Muskról, de nem hiszem hogy el akarja olvasni.
-
mrzed
senior tag
-
ddekany
veterán
-
Horus
csendes tag
Már alig várom mikor bejelentik vásárlás után egyszer csak, hogy az utcsó firmware frissítés legnagyobb újítása, hogy ezentúl időnként reklámokat fog a chip sugározni az agyadba amit csak akkor tudsz kikapcsolni ha előfizetsz a prémium csomagra.
-
Ebből a Dyson Swarm lenne a legnagyobb unlock!
-
ddekany
veterán
Illetve idén év végére, de ha nem jövőre biztosan, telekinézissel lehet majd tárgyakat mozgatni vele. Meg később elteleportálni a Marsra (elsőre csak egy irányba). Külső eszköz nélkül mind. Utána meg áthelyezni a tudatodat egy Tesla botba, és akkor örökéletű leszel. Azt is külső eszköz nélkül. És aztán Musk mégjobban megcsinálja a Grok-ot, és azzal az egész bolygót egy hatalmas aggyá változtatja, amit egy Dyson Swarm táplál és egyben űrhajóként szolgál, és.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P1 G2 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon E-2276M 32/1TB QUADRO T2000 4GB FHD
- Dell OptiPlex 3050 számítógép (I3/8gb/240SSD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- 1 ÉV GARANCIA - iPhone SE 2020 128GB - 84% Akksi
- Gamer számítógép Z3 Plus
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest