Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• peppa

tag

Ezt néztem nemrég a Neuralinkről. Van benne számomra több érdekes momentum is.
    Az egyik, ami szimpatikus, hogy bevallja: fogalmuk sincs hogyan alakul ki és egyáltalán mi is a tudat/tudatosság. Ahogy mondja szerintük elkezdenek egymással "beszélgetni" a molekulák...
    Elmondja, hogy már most mennyire függünk a technikától pl: a telefonjainktól ezért ez ma már egy normális dolog. Hátborzongató volt hallgatni, ahogy a tesztalany arról beszélt, alig várja, mit fognak még tudni az implantok a jövőben. Azt a folyamatot, hogy az emberek külső eszközökkel jutnak képességbeli fejlődéshez, egy egészen új szintre emeli, egészen új szintű függőséget is létrehozva.

Mindennek van egy verhetetlen legitimációja: a betegségek gyógyítása. Őszintén, ki mondana nemet arra, hogy egy vak újra lásson? Mellékesen ott lesz emellett a szuper képességek lehetősége is, amiért valójában semmit nem kell tenned, csak befizetsz egy implantra.

Ha ezekkel, a félelmeinket és vágyainkat egyre erősebben megragadó dolgokkal nagyon beelőzzük a morális alapjainkat, akkor nem fogjuk tudni jól használni, hanem mi leszünk használva. Ezért szerintem a technika fejlődése önmagában nem jó, vagy rossz, hanem az ideje, a mértéke és a helye szerinte lesz jó, vagy rossz. Én úgy gondolom sokkal gyorsabb a jelenlegi fejlődés, mint ami indokolt lenne.

Új hozzászólás Aktív témák