- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lipton
őstag
Z87-HD3 lapom van, és az EasyTune-t használom a cpu ventilátor vezérlésére.
Az a gondom vele, hogy az EasyTune szép lassan hízik és egyre több memóriát foglal boot után, volt amikor már 850 megát használt.
Most csak hat órája megy a gép, de már most foglal 385 megát.
Nektek is ilyen? -
Mauddip
aktív tag
Sziasztok,
Múlt héten lakótársamnak összeraktunk egy ilyen alaplappal egy asztali gépet.
Olyan dolgokat csinál, h néha, ha elgondolja magát, elkezd pixelesedni a kép, szétesik stb. Tudom, videókártya... Viszont emellett csinál olyat is, h amikor pl menet közben kihúzok egy usb eszközt, kékhalált kap. Ma újratelepítettük, és a legalapvetőbb drivereket raktuk rá, (chipset,vga,audio), eddig még a pixeles dolog nem jelentkezett, a másik viszont még mindig fennáll. Mit érdemes ilyenkor tesztelni, vagy megnézni? Esetleg valaminek a rossz helyre való bedugása is lehet? (Elvileg minden rendben volt.)Config:
- Alaplap Gigabyte GA-H87-HD3 (Intel s1150)
- CPU s1150 Intel Core i5-4570
- RAM DDR3 CORSAIR Veng. 8GB/1600 Blue (CMZ8GX3M1A1600C10B)
- ASUS R7 260X 2GB GDDR5 DirectCU II OC (R7260X-DC2OC-2GD5)
- HDD WD 1.0TB Blue/SATA3/7200/64M (WD10EZEX)
- Táp Chieftec 550W OEM (CTG-550-80P) -
Rayyy
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #696 üzenetére
F5-ös bios volt fent, mikor megvettem. Viszont már akkor is kezdte ezt a bajt, bár ritkábban... és pont ezért raktam fel az F6-ost.
A ctrl+F10-et kipróbálom, ezt még nem csináltam, köszi! -
Rayyy
senior tag
válasz
SoulReaver #695 üzenetére
Igen, gondoltam arra, hogy a bolt összeszerelés közben nem volt figyelmes, de azon kívül, hogy az alaplap nem volt rendesen rögzítve a konzolra és lötyögött, nem találtam mást. Azóta pucoltam is és ellenőriztem a csatikat.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Én is ebbe a ciőpőbe jártam. (B85M-D3h)
Tök mind1 mit csinálsz, én is próbáltam bios upd,elem csere,mindent állítgattam,ramokat pakolgattam a slotokba,de semmi.
Az F5-ös bios a legrégebbi? A giga oldalán azt írják,hogy a 4771-nek az F5-kell. Nem tudod,hogy hányas bios volt fent amikor megvetted?
Az a vicc,hogy az én deszkámnak a giga azt írja,hogy a legrégebbi bios az júniusi,közben ez nagyon nem igaz,mert éppenséggel májusi)
Tipp:
Próbáld meg azt,hogy miután bejön a giga felirat és mielőtt bootolna a winfos nyomsz egy: Ctrl+F10-et.
Ilyenkor a backup bios-ból vissza húzza a main-ba az alap, full eredeti biost.
Csak azt nem tudom,hogy melyik lesz az. Lehet,hogy F4. De elvileg fel kell ismernie a 4771-est,mert ugyan az,mint egy 4770-es. (lényegében)
Ha mindenképpen bios update-al megy, vagy ami a giga oldalán a legrégebbi (F5) Akkor nem tudsz mit csinálni. Én már fél éve próbálgattam,és dettó ugyan ezek az indulási problémák jöttek elő.
Egyenlőre úgy néz ki,hogy a Ctrl+F10-es kombó müxik,lassan már két hete semmi.Előtte viszont kb:10 naponként sz@rakodott. (Ja igen a giga oldalán az F7-es bios a legrégebbi,érdekes módon a deszka F6-ot tett vissza, Khmm) -
Rayyy
senior tag
válasz
Core2duo6600 #693 üzenetére
Most vettem új elemet, ugyanezt csinálja vele.
A ramokat már végigpróbálgattam, hiába állítom tesztelt gyári értékekre, auto-ra, nem használ. -
Rayyy
senior tag
Eddig a tápos topikba írogattam, de kiderült, hogy nem azzal van a probléma...
Szóval van egy H87-HD3 lapom, benne i7 4771. BIOS verzió: F6
A következők történnek bekapcsoláskor:
1. leggyakrabban eljut a kék uefi-bios ablakig >> kikapcsol >> újraindul és már minden ok
2. ennél egy kicsit ritkábban előfordul, hogy hiba nélkül elsőre bootol
3. még ritkábban az történik, hogy akár 4x-5x is kikapcsol és újraindul magától, mielőtt rendesen bootolnaAmúgy, ha elindul, akkor soha nincs vele semmilyen probléma, teljesen stabil, nem emlékszem, hogy bármikor lefagyott volna az 1-1,5 hónap alatt, amióta megvan. A másik érdekesség, hogy az első 1 hétben abszolút nem produkált ilyeneket és úgy kezdtek jönni ezek az újraindulások, hogy semmit nem állítottam, nem frissítettem. Az F5-ös bios-ról csak a hibajelenségek kezdete után frissítettem F6-osra, de mint látható nem segített. Csináltam már azóta cmos clear-t, memtest-et, különböző terheléses diagnosztikákat, de minden tökéletes eredményt mutatott. Próbálgattam a ramokat külön-külön (két 8 gigás Corsir Vengeance), más-más slotban... semmi.
Van valakinek ötlete, esetleg szuper tippje bios beállításokra vonatkozóan?
Köszi! -
rogozsin
csendes tag
Remélem lejjebb mennek a z87es lapok árai, miután megjönnek a 97es verziók.
-
Hoorus
őstag
Hát én is, mert eladtam a 4770K-t úgy, hogy egy fillért se buktam rajta, és most egy Celeron G1820-al tengődök, míg meg nem jelennek az újak..
Egyébként Egész korrekt ez a kis Cerka, most épp a TombRaidert tolom és jól állja a sarat.. A HD7950 1175MHz-re húzva is átlagban 85-99 %-ban dolgozik..
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Hogy is lesz ez az Haswell refresh támogatás? A mostani Z87-es lapjainkban menni fognak a refresh procik, viszont az azt követő generáció már csak Z97-ben?
Z97 pedig visszafelé kompatibilis lesz, jól gondolom?
-
adamka16
őstag
válasz
Core2duo6600 #684 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy win alatt engedélyezni kell a háló adapter tulajdonságainál is.
Örülnék neki, ha os x alatt elég lenne az én lapomhoz ennyi... de sajna ott semmi lehetőség, hogy működjön, csak ha alvóba van a gép.
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Az alaplap neve : Z87X-UD3H
A wake on lan-t szeretném életre kelteni.
Ehhez a biosban (F8) bekapcsoltam a Wake on Lan-t
Mind az energia lehetőségeknél, mint a háló kártyánál.
Az Enp ki van kapcsolvaWin 8.1 et használok.
Rendesen kikapcsolom a win ből a gépet,
Majd minden led kialszik az utp port melett.
és a wake on lan nem megy.Mi a gond ?
Hogy lehetne rábirni, hogy menjen.
Az intel driver van fent a hálóüzati kártyához. -
Gempas 70
aktív tag
Sziasztok!
Létezik, hogy egy Gigabyte b85m-d3h alaplapnak 4 slotja van, és a hangkártya csak a videokártya mellé passzol ami kb 5-6 mm. Ezért az egyik ventilátor felét kitakarja és azon aggódok, hogy tekeri majd mindig a hűtés miatt. Jól megszívom?
-
HSM
félisten
válasz
rogozsin #680 üzenetére
A 4,5Ghz-hez szerintem meg kell majd skalpolni a procit. Amúgy a lap jó hozzá. Nekem a sima X-es van, F8d BIOS-al kitűnően, beton stabilan működik (F7, F8 véglegesekkel random kékhalálozik heti 1-2-t, majd írnom kéne a supportnak), szerintem ár/értékben sokkal jobb amúgy az UD lapnál.
-
rogozsin
csendes tag
i7 4770K mellé szeretnék egy lapot, eddig a giga lapjai tetszettek meg, lényegében az a kérdésem, hogy van a Z87X-DH3, talán ez a legszimpatikusabb, de szerintetek megért plussz 10e felárat az UDH3 változat?
Legalább 5-6 évre szolgáljon ki, kb 4Ghz környéki tuningot szeretnék, max 4,5öt. -
zolee0307
őstag
Amióta visszavettem az offsetet -0,080 V-ra, játék alatt nem jött elő kékhalállal fagyás. Lehet ez is gond volt?
-
Skinny26
aktív tag
Hali,
Mi a különbség ez a kettő között?
Gigabyte H87-HD3 és Gigabyte H87-D3HKöszi
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Na hi all!
Állítgattam a h81m-s2pv deszkában a beállításokat. És valahogy sikerült előidézni ugyan azt a hibát,amit a b85m-d3h szokott csinálni. Csak ritkábban. Lehet,hogy mégse bios hiba?
Lehet,hogy véletlen összefüggés,de most visszatettem a h81m-s2pv-re az alap f1-es biost, az f5-ös helyett. Az f5-ön akármit állítgattam,mindig elindult,most szintén állítgattam csak az f1-es alatt és bugzik.
Azt vágom,hogy valami beállítás nem jó,csak nem értem,hogy a b85-ön miért csak ritkán jön elő.És ott van ,hogy be sem lép a biosba,de ha be is lép ugyan ezt írja. Hadjak minden beállítást autón?
Ez a szöveg fogad:http://www.kepfeltoltes.hu/view/140422/DSC_0002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(#672) 42861 : Sztem jó lesz,bár ki tudja..... ^^
-
Régebbi biost nem enged dosbol felrakni.
Eröltettem egy kicsit az uefi-t.
Ahogy beállitottam a secure keyt ,attol a pillanattol fogva 64-es debugnál elszált a lap...
akármit reseteltem ez maradt ...viszont 98-as nál várt sokat...
bedugtam a hdmi-kábelt és láss csodát ott volt kép a vga-n meg nem.
akár mit csináltam semmi kép a videkarin és az uefi beállitásait nem engedte átváltani......
kiprobáltam sima pci kártyával de annak még a ventije sem pörgött fel igy se kép se hang ,hiába allitottam a biosban elsodlegesnek sem
már össze vissza állitgattam mindent amikor átváltottam grafikus feluletre a biost és ujrainditottam a gépet...
láss csodát... elindult a videokarim.... visszaállitok mindent eredeti állapotra de a boot meg nagyon hosszu volt ... kb 5-10 másodpercet ált a 98-as dedbugon
ráfrissitettem az f8 as biost és ujra rendes sebességgel fut le a boot
a pci slotok viszont abszolute halottak maradtak ,igy a wifi kártyám nem tudom használni.
Grautula a OC verzio biosiroinak én már leirtam 0 a lapot magamnak. Megvárom a következö bios frissitest ,ha akkor rendbejön ,hogy default beállitásokkal rendben menjen akkor marad ,ha meg nem akkor megy a kukába.
Bocs a hosszu hsz-ért de teljesen kiverte nálam a biztositékot hogy egy méregdrága lap minöségi alkatrészekkel default beálitásokkal nem megy stabilan, mi lenne ha esetleg tuningolni is probálnám? Kb azért vettem mert ha nem egy legolcsobb lap is elég lenne -
42861
senior tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a Gigabyte GA-H87M-HD3-as lappal mik a tapasztalatok? Jó, rossz? Egy i3 4130-at tuszkolnék bele.
Előre is köszi az infókat. -
válasz
B.Á.L.!.N.T #670 üzenetére
Dual biossal nem problema átkapcsolok s már megy is.
Nekem meg asus deszkáim voltak föképp ,de ilyen compatibilitási problémáim nem nagYon voltak ,max rammal ,de hogy igy szopassanak egy mezei ssd vel ez meredek
Az igy a problema hogy éles rendszeremet r. merjem e pakolni vagy random elhalálozik és bukhatom az adataim...
munkámat sem akarom napi win telepitgetésekkel kezdeni.
Ramokra mennyire háklis a deszka? per pill 2*4gb mskin 1333 as ramok vannak benne default beállitással.. -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Hali!
Ha esetleg valakinek ez segít, akkor az alap biost,vagyis ami a második bios,azt úgy lehet visszahozni,hogy boot előtt nyomtok egy Ctrl+F10-et. És,akkor szépen visszateszi azt ami az alap bios volt.
Ha pedig müxik minden,ahogy kell akkor a jelenlegi biost, pedig az Alt+F10-el tudjátok bevinni a második biosba.
Igazából ez saját magamnak segítség,mert amikor még nem tettem fel semmiféle biost, jó volt minden. Most hiába teszem fel a legrégebbit,ami a giga oldalán van,ugyan úgy sz@rakodik. Szóval megpróbálom ezt a back up-ot.
-
HSM
félisten
válasz
B.Á.L.!.N.T #668 üzenetére
Inkább a global oldalon kéne, angolul. Ha lehet is magyarul, tuti nem úgy jutna el a BIOS-t fejlesztőkhöz, ahogy leírtad. Kicsi ország vagyunk...
Persze, meg lehet próbálni. Én mindig angolul írtam, ha gondom volt, és mindig kaptam érdemi segítséget rövid időn belül.
-
gebro
aktív tag
Ahogy elnézem gondok vannak az új bios verziokkal.
Nekem egy H87-D3H lapom van, és eddig hiba nélkül megy az új bios.Én bios-ba lépve tettem fel. Windows alatt nem próbáltam.
-
HSM
félisten
válasz
B.Á.L.!.N.T #665 üzenetére
Nem tudom, más márkáknál mi a helyzet. Korábban nekem is minden Giga lapom remekül ment az összes gyári BIOS-al, pedig volt pár típus, P35-DS3R, X58-UD5, Z77X-D3H. Most a Z87 sajnos nálam ilyen, de még mindig nem volt időm írni a Giga supportnak. Mert 100% helyre tudnák pofozni hamar, ha valakitől kapnának egy jól használható hibajelentést.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
De gyerek,ez mekkora szégyen má',hogy nem mind1 melyik biost használom? Ez előtt volt két am2+-os giga és egy am3-as asrock deszkám is és mindig a legfrisebb bios volt rajtuk. Soha semmi gondom nem volt velük.
Most meg barkobázni kell a biosokkal. Nekem is ugyan olyan sz@rakodások előjöttek,mint másoknak,ha a legfrisebb bios tettem fel.
De az a gáz,hogy még most az alap biossal is szeret kreténkedni, ritkán az indulásnál.Csak a giga k.....t így el ?
-
HSM
félisten
Mindenképpe UEFI a BIOS... Viszont secure, meg fast boot... Nálam alapból ki van kapcsolva. Nem tartom ezeket se fontosnak, se jónak.
SSD-nél nekem simán AHCI módban van a Z87X-D3H-mon, remekül megy. Viszont nálam ki kellett vadászni egy jó BIOS-t, mert a végleges F7 és F8 BIOS-okkal random kékhalálozott, viszont a kettő közti F8d bétával atom stabil lassan fél éve. -
Sziasztok.
Nemrég vettem egy Z87X-OC alaplapot (F8 Bios)
egyenlöre szivok ezzel az uefi-el,az még oké ,hogy csak különbözö trükökkel lehet életre kelteni benne egy OCZ Vertex2 sata 2-es 60 as wincsit...Legacy modban oké ,de uefi-vel induláskor random kékhalál és telepitésnel trukküzni kell hogy egyáltalán felmenjen a 8.1 win....
most pl az asztalon "Nem megfelelő a biztonságos rendszerindítás konfigurációja" uzenet fogad.
ahogy allitgatom a Secre Boot opciot ,utánna már el sem indul az alaplap csak hidegreset után...
van értelme egyáltalán az uefi nek ha 2 tb alatt maradok és kibirom azt az 5 másodpercet amiel lassabban bootol be a gép legacy modban? -
zolee0307
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #660 üzenetére
Végülis nekem is jobb lett, de még most is volt kékhalál. Mondjuk lehet hogy túl sok offset feszt állítottam be.
-
Henk
veterán
Úgy néz ki nálam megoldódott ez a probléma, hogy nem látja az ssd-t. Nem frissítettem addig bios-t, annyit csináltam, hogy úgy kötöttem be őket, hogy az az ssd amin a win van legyen a port 1, a másik pedig a port 3 (eddig véletlenül pont fordítva volt). Már több mint egy hete megy így és azóta 1x sem fordult elő, hogy nem indul a gép mert nem látja a meghajtót. Előtte már szinte minden indításnál jelentkezett.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
zolee0307 #658 üzenetére
Hát nem tudom mi lehet a hiba,de látom te is sz@psz rendesen.
Te írtad pár nappal ez előtt,hogy írjak,hogy jobb-e az alap biossal a lapom (b85m-d3h)
Amúgy igen,amikor a legfrissebb volt fenn nekem is előhozta ezt a watchdog hülyeséget, hang beakadt és újraindult. Bár ezt leginkább csak BF3 alatt csinálta meg néha AC4 alatt. Most,hogy visszaraktam az alap biost nem kreténkedik. Egy dolgot leszámítva:kb. 11 naponként indításnál (egyszer ezért már írtam a topikba) nem akar beindulni, indítás után kb 5* leáll a gép,néha belép a biosba néha nem. Ha ezt eljátszotta,akkor megy minden úgy ahogy kell. Szóval akkor mondtátok,hogy bios frissítés,bios reset,elem csere stb. Mindent megcsináltam,de semmi. Ezt mindegyik biossal csinálja, és már abszolút tanácstalan vagyok. Gariba nem akarom visszaküldeni,szóval így marad nem érdekel.
-
Gainka
őstag
Sziasztok
Nooh egy szerintem nektek egyszerü kérdéssel fordulok hozzátok hogy egy fractal care 1000 gép házba beleférne ez a lap? [link]
Mert micro igen, de ez is az, meg is kissebb : [link] vagy hogy is van ez?
Illetve, eleinte egy pentium lesz benne késöbb egy nem k-s i5, van értelme h87-es lapot venni vagy vagy egyáltalán mi különbség van a b85 és a h87-es lapok között? -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Ugye volt a gondom, hogy frissítettem a legújabb F6-os biosra, a gép csak planetside 2 alatt olyan óránként kifagyott, úgy hogy a hang beakadt, majd kékhalál képernyő, de a szöveg nem látszott, csak csíkok. Utána memory managment és clock watchdog timeout hibákkal fagyott ki a gép a játék alatt. Visszaraktam a régebbi F5-ös biost, 1 hétig semmi gond, minden jó. Tegnap megint kezdte a kékhalált, de ezt a hang beakad, szöveg nem látszik verziót. A naplóban 0x000000101 és 0x000000124 hibakód volt.
Bluescreenview szerint a hibát egyszer az ntoskrnl.exe, egyszer pedig a hal.dll és az ntoskrnl.exe okozta.Mi okozhatja ezt? Volt egy Win update, ami új, más semmi változás nem volt. Csak planetside 2 alatt jön elő a hiba. Lehet a bios kavar még mindig be a winnek? Vagy a TeamSpeak beépülő overlaye? Memtest hibát nem talál, prime 95, aida 64 stress test hibát nem jelez.
Azt mondták nekem, hogy alaplap hiba lehet.
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
Adott egy Giga H87M-D3H lap, i3 4330 procival meg 8 gb kingston genesis rammal. Következő a gondom vele.: A minap hazajöttem, mondom bekapcsolom, de a post ideje kb 3*-ra nőt (a csippanásig eltelt idő) mint korábban. Kivettem az elemet a lapból, többször reseteltem a bios-t de semmi javulás. Fast boot is be van kapcsolva, de semmi javulás. Ha lehúzom az előlapi hangkártya kimenetet, usb-t, minden perifériát kivéve a monitort, akkor sem javul a helyzet. Bios-ba nem nyúlt senki rajtam kívül. Ez valamilyen giga bug lehet? Frissítsek bios-t talán?
-
cyberkind
félisten
Heló!
Van egy b85-d3h lapom, ami nem látja az ssd-t, csak win telepítéskor, se boot, se semmi más, ezzel mit lehet kezdeni?
Samsung 840 Pro 128 Gb -
HSM
félisten
válasz
szasanyi #644 üzenetére
Számomra inkább az az érdekes, az hogy lehet, hogy az én lapommal a végleges F7 és a végleges F8 is ugyanúgy heti 1-2 random kékhalálozik, míg a kettő közötti F8d béta hónapok óta atom stabil?
Valami nagyon sunyi hülye hibát sejtek én itt... Lehet írnom kéne a Giga supportnak a jelenségemmel, lehet meglesem, van-e frisebb BIOS a lapomhoz, ha meg nincs, írok a Gigának. Ha nálam javítják, szerintem más lapokban is gyógyulni fog, alapvetően ugyanaz kerül a lapokba, csak "testreszabva". -
gently
újonc
A segítségeteket szeretném kérni a következő probléma megoldásában:
A Dell U2713HM monitorom DisplayPort kábellel kötöttem az alaplapra (Gigabyte GA-Z87MX-D3H) - még nincs egyelőre dedikált videókártya (i5 4670K IGP-je - Intel HD Graphics 4600 - hajtja meg). A DP kábellel összekötött állapotban a PC Power gomb megnyomásakor nem indul el a bootolás, csak néhány másodpercre felpörögnek a ventik, majd leállnak, aztán ismét felpörögnek és újra leállnak...ez ismétlődik. Ha nincs csatlakoztatva a DP kábel (még a bekapcsolás előtt kihúzom), akkor gond nélkül indul a bootolás, majd ha visszadugom a kábelt minden tökéletesen működik, max. felbontáson (2560x1440), hibátlan a kommunikáció a gép és a monitor között. A monitor driver-ét telepítettem, az eszközkezelő felismeri, DP port kiválasztva, Dell Display Manager működik. (A többi videó kimenetre, DVI, HDMI stb. nincs semmi csatlakoztatva.) Újraindításkor (Start menüből) és reset gombbal hibátlanul bootol összedugott kábellel is. "Hagyományos" videó csatlakozással pl. DVI is minden rendben működik, csak ezek sajnos nem tudják átvinni a monitor natív felbontását.
A DP kábel típusa: DELOCK 83398 2m. Angol nyelvű fórumokon találtam több hasonló esetet, ott kábelcserét javasoltak... Esetleg a BIOS-ban kellene valamit beállítani?
Ha tapasztaltatok esetleg hasonló jelenséget és sikerült megoldani, kérem osszátok meg.
Előre is nagyon köszönöm! -
szasanyi
félisten
válasz
zolee0307 #643 üzenetére
Több ez mint érdekes... Hogyan lehetséges az, hogy bármely - amely nem is csak gyártó, és nem csak chipset hanem abszolút lap típus specifikus - alaplap BIOS nem megy hibátlanul az adott típusjelzéssel ellátott lappal? Miért publikálnak ilyet, amíg az teljes körűen le nincs tesztelve és és nem működik hibátlanul?
-
zolee0307
őstag
Érdekes, hogy egy bios így be tud akavrni, azt gondolná az ember, hogy azzal legalább nincs gond, le van tesztelve.
Először nem akartam frissíteni, de mivel az új 4.-ik gen.-es proci támogatást írták, mondom, hátha jobb lesz a procinak, de nem.
Bál@: Ha vissza raktad a régebbit írhatnál, hogy megszüntek-e a problémák.
Én azért gondoltam a bios-ra, mert a watchdog hiba procival, szál, mag kezeléssel, meg ilyenekkel kapcsolatos, a memórai hiba meg gondoltam azért lehet, mert a mem vezérlő a prociban van. -
HSM
félisten
válasz
zolee0307 #640 üzenetére
Nekem z87-el dobott mindenféle kéket, f8d beta jó, de se az azelőtti, se az azutáni végleges nem.
Szóval simán lehet, hogy a friss nálad se tuti...
Szval igen, lehet a bios sáros. Hónapok óta semmi hibám nem volt az említett bétával, mïg a véglegesek heti 1-2 kéket mindig dobtak. -
zolee0307
őstag
Vki felrakta h87-hd3 laphoz az F6-os biost? Én feltettem, de játék alatt, meg néha véletlenszerűen kékhalálozott a gép win 8.1 alatt memory managment és clock watchdog timeout hibával. A bios okozhat esetleg ilyen hibát? Vissza raktam az F5-t és azóta nincs ilyen probléma.
-
Henk
veterán
Nem tudja valaki, hogy a Z87X-UD3H lapnál a chipset bordának mekkora a rögzítő furatok távolsága? Bejelöltem a képen, a 2 piros pötty középpontjának távolsága érdekelne.
Esetleg le tudná mérni valaki, ha nincs házban neki a lap? Ki akarok valami hűtést találni rá mert nagyon melegnek találom.
Más: nekem is csinálja ezt újabban, hogy hol látja az ssd-t, hol nem. 2 hónapja megvan a lap és talán 2x csinálta eddig, de az elmúlt napokban szinte napi rendszerességgel. Kingston V300 tipusú az ssd és persze ezen van a win így be sem boot-ol, viszont van egy régebbi Kingston V100 ssd-m azt meg mindig látja. Erre nincs már megoldás mint a csere? Először azt hittem az ssd a hibás, de minden program 100%-nak meg kitűnő állapotúnak írja.
-
gg72
veterán
válasz
B.Á.L.!.N.T #634 üzenetére
De csak a bios-ban, ugye?
-
gg72
veterán
Sziasztok! Akinek GA-B85M-D3H lapja van, mennyire elégedett vele? Egy alap irodai gépbe menne Intel G3220 proci és 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Crucial Ballistix Sport XT KIT memória alá. Legfőképpen a stabilitás és a megbízhatóság számítana. A másik opció egy ASRock B85M PRO4 lap lenne.
-
Shalala
senior tag
válasz
szasanyi #630 üzenetére
Amikor megneztem a specifikaciokat, akkor csak a raid funkcio hianya tunt fent a b85 eseten, es mivel a procit nem terveztem huzni (ezert is lett csak i5 4570) gondoltam eleg lesz a b85-os is.Igazabol teljesen eleg is, csak a memoria bosszantott hogy valamit en benazok.
-
Shalala
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #628 üzenetére
Koszi mindkettotoknek a gyors valaszt!
Sejtettem hogy ez lesz csak ugyanannyiba kerult az 1866-os memoria mint az 1600-as amikor megvettem, es gondoltam hatha fellehet a procitol fuggetlenul huzni,Igy most mar hogy tudom hogy nem en vagyok a bena, annyira nem idegesit
-
Shalala
senior tag
Sziasztok!
Az létezhet, hogy B85M-D3H alaplapon nem lehet 1600MHz feletti frekvenciát beállítani a memóriának?
Nem találok rá semmi lehetőséget a biosban.Üdv.
-
NFree
addikt
Hát nem tudom mi lehet az oka , egyébként néztem paszta nélkül , Úgy hogy csak rátettem a kupakot , és nem ér hozzá a nyákhoz, így én ezt nem is értem , hogy miért gond a ragasztó vastagsága ? ha rendesen össze van préselve akkor, nem lehetne gond. Hacsak nem ugyan ez a jelenség játszódik le az gyári pasztával mint nállam , hogy 2-3 napig jó aztán valamér nem jó. Ebből kifojólag nagyon agyalok az ivy lefegatón a kupaknélkülin. csak nem tudom ahoz direkt ek blokk is kell mert akkor egye meg a fene.
Vagy az lenne a baja , hogy mégis magas a kupak, 2-3 nap alatt terül szét ugymond a paszta rendesen. aztán meg a kupak magassága miatt nem tud ráfeszülni a magra?
Mindjárt szétszedem s lecsiszolok belőlle egy kicsit . nem a magbólMegyek is .
-
NFree
addikt
Te felraktad már az új bios-t , szerintem ezzel meglessz a 4.5ghz stabilan 1.3 v alatt legalább is nagyon reménykedem benne , csak kellene valami jó paszta a kupak alá mert az mx2 is pár nap után valamiért beszarik, s felmennek a hőfokok, pedig friss pasztázásnál , 80 körül megáll, most meg megint 94-5 környáékére is felkúszik, linx alatt 1.264v al 4.4ghz en. még mindíg ofsettel tunyingolok igaz ha fix fesszel megyek több gflopsot kapok, de leszarom a gflopsot , többet jelent nekem , hogy visszaveszi a feszt s az órajelet is így.
Még annyi remélem , nemsoká sikerül szerezni egy kondit, s rakok liquid ultrát, + beteszema gépet a fagyasztóba a cél 5ghz felett járatni ezt a dögöt, már alig várom.
Talán most az új biossal , talán menni fog , me eddig behalt mint az állat. -
djalczo
csendes tag
válasz
SoulReaver #618 üzenetére
Sehol sincs.. olyan van ami nem XMP-s de gondolom azzal meg már nem férnek össze ugye ?
-
Gery15
addikt
válasz
Core2duo6600 #619 üzenetére
Hivatalos oldal itt, a Te lapodhoz is van F9-es. Én eddig pendrive-ról toltam fel minden biost.
-
djalczo
csendes tag
válasz
SoulReaver #615 üzenetére
Nem veszik vissza, szemét banda..
-
Gery15
addikt
Nálam még s775-be volt, hogy újabb biossal kevesebb fesszel vitte az adott órajelet. ( -0,010 lehetett nyerni)
Én is feldobom hamarosan.
(#608) djalczo: 1150 nem támogatja a triple channelt csak a dualt, 2011-nél már triple channel.
(#617) djalczo: Tedd fel ide apróra, egy próbát megér.
-
djalczo
csendes tag
válasz
SoulReaver #613 üzenetére
Na igen, csak hát okkal vettem 12-öt, 16 nem fért bele a keretbe. Mert nekem nem is a játékok miatt kellett a sok ram, hanem a munkám végett...
Szóval nem tudom, bepróbálkozzak a boltban egy cserére ? -
djalczo
csendes tag
válasz
SoulReaver #610 üzenetére
És azt hol tudom ?
-
djalczo
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segitségre lenne szükségem.
Van egy ilyen alaplapom : GigaByte GA-H87-HD3
Illetve egy 3-as kit memóriám ebből a típusból: Kingston HyperX XMP 3x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K3/12GXA probléma pedig az, hogy mikor 3 modult használom, akkor játékok alatt rendszerint fagy, kék halálozik a gép. A memóriákat használtam egyenként is, és teszteltem dualban, ilyenkor ez teljesen megszünik. Valakinek nincs ötlete milehet a gond ? hetek óta kutatok már, írtam annyi fele, de semmi. Ismerösöm szerint lehet azért mert 3... de akkor sem szabadna kék haláloznia. Memtestnél sem volt semmi. Plussz ténylegesen csak a játékok futtatása alatt szaladtam ebbe bele, de 2 memóriával nincs gond. Egyáltalán nem fagy, kérlek help
-
Gery15
addikt
Valaki feltolta már az F9-es biost? Elviekben javít az OC-n. "Improve overclocking capability"
-
szasanyi
félisten
Ha van rajtam kívül aki Gigabyte Z87-D3HP lapot használ, és van CPU tuning az jelezze már pls.!
-
NFree
addikt
csináld vindows alol , fel kell tenni az alaplap lemezéről a gigabyte ap centert ezen belül is a bios részt , és utánna egyszerüen megcsinálja , legalább is nállam így volt.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #602 üzenetére
Ja, értem. Akkor meg meg lehetne próbálni windóz alól.
-
HSM
félisten
válasz
Core2duo6600 #600 üzenetére
Frissíted a BIOS segédprogrammal. Bootoláskor asszem az end gombot kell nyomogatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó új, bontatlan Kingston FURY DDR5 6000MHz CL36 32GB (2x16GB) memória
- 27% számlával! MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- 27% számlával! MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest