- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- iPad topik
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
Érdekelt a teszt, mivel 780GPM-es lapom van, és "csak" A64x2-es proci van benne.
Azért várom, hogy Phenommal is meglegyen ugyanez a teszt, mert ott fog igazán kijönni a különbség a 780G és 790GX között. És azért a CrossFire-ben is erősebb lehet.
Idézet Iponról: "790GX lapkakészlete az SB750-es hídnak köszönhetően sokkal ideálisabb példány lehet Phenom tuning esetén is, de ezt sajnos Phenom processzor hiányában egyelőre nem tudtuk megvizsgálni, de ez a teszt is terveink között szerepel." -
törölt tag
Milyen meglepő, hogy azonos GPU és SidePort órajel mellet azonos teljesítményt mutat két azonos IGP... Ehhez nyilván teszt kellett.
Viszont ha már tuningol az ember, akkor az SB750 miatt mindenképpen jobban jár a 790GX-szel. Márpedig a 780G IGP-je csak tuning esetén megy ugyan olyan órajelen, mint a 790GX-é...
És akkor arról nem is beszéltünk még, hogy a két lap más formátumú.
Plusz kérdés miért pont X2-vel tesztelnek AM2+-os lapokat...
-
kisza25
félisten
itt egy teszt,bár tudom ipont szeretjük fikázni
[link]
rajt van a dobozon,hogy 3Dmark06 2800+ visszanéztem és a karim ennyit futott alapon(7600GS 500/1400 128Mb+Zalman)
ha vanakinek nem kell a kétkaris megoldás jobban jár egy780G vel, a teszt szerint ugyanúgy teljesít azonos GPU/mem beállításnál hiszen ugyanazok csak más frekin 700/1066 és 900/1333 -
rybank
senior tag
válasz
Hurkaleves #193 üzenetére
eggyet sem,
-
rybank
senior tag
válasz
Hurkaleves #185 üzenetére
logikus
köszöntem, vagy miafa'
-
Hurkaleves
őstag
ennyi
-
Oliverda
félisten
Magával b@szna ki az AMD ha ez jelentősen befolyásolná a CPU élettartamát. Egyrészt azért mert 3 év gyártói garancia van az összes dobozos CPU-ra ezért majd szépen cserélhetnék ki a meghibásodott darabokat ami nem hiányzik nekik illetve kissé romlana a renoméjuk is ennek okán ami még úgy sem hiányzik. Mellesleg az a hivatalos álláspont hogy nincs semmiféle hatással az élettartamra az eljárás.
-
rybank
senior tag
válasz
Hurkaleves #182 üzenetére
olyasmire gondoltam, mindenféle tudás háttér nélkül, hogy például, de csak egy ötlet, hogy a magok élettartama változó, tuningal még "jobban" megrövidíted
illetve ugye tűrőképességük is, vagyistöbb mag= több hibalehetőség
persze, ez csak eszembejutott, ha hülyeség szivesen halgatom az ellenjavaslatokat!
-
rybank
senior tag
válasz
Hurkaleves #172 üzenetére
megy ez a sok magos dolog, csak aztán nehogy olyan hátulütők legyenek, mint amik a folyadék kristályos képernyőknél, jó idő utána..mert a hátulütőkről nem beszélnek, csak vegye a " paraszt "
-
Gerisz
addikt
Komolyan már besírok!
a 790Fx-DS5 vagy ezt vegyem!
Mondjatok már infót pls.! Szeretném ha az új procik is belemennének!
Nem cserélek lapot míg meg nem döglik
Tényleg 2-3 évet szeretném ha kibírna már.
"Tudom ez nem a milyen lapot.." totyik.
Segítsetek!
Oli neked biztos van tapasztalatod mindkettőről! -
Oliverda
félisten
-
Gerisz
addikt
Vajon a hyper 212 elfér a lapon a hűtéstől?
-
Hurkaleves
őstag
egyébként ki és mit tud az ACC-ről?
hogyan is működik mi a lényege?lehet, hogy hülyeség de arra gondoltam, hogy a prociban az egyes magok különböző tuningolást bírnak (pl.: lehet egyik nem megy csak 2700 de a másik 3000 is a harmadik, negyedik pedig megint más és más...) így a magoknál be lehet lőni, hogy melyiknek mi a felső határ és így ha "hosszas" tesztek után belőjük, hogy a pl.: 1-es mag -2%-ot kap mert ő nem szereti annyira a tuningot a 2-es mag már bírja ezért ő kap +8%-ot a 3-mas csak +2%-t bír a 4-es meg +4%-ot.....és ha így "összhangban" dolgoznak akkor kapjuk a stabil véget!
szerintetek?
-
Jon Mathias
senior tag
Tényleg jobb az igp a sideport sokat dob rajta.
-
Weaver
senior tag
na, már a First Computer listáján is figyel.
24 830 +áfa, 29 800 pénz.
ez meg amúgy is egy aránylag olcsó hely.
-
applause
aktív tag
Melyik mond igazat.
Amd OverDrive szerint a memók single,
Everest és CpuZ szerimt duál módban mennek.
Biosban lehet ezt állítani?
Jelenleg a memók Ganged módban vannak. -
Oliverda
félisten
válasz
Jon Mathias #164 üzenetére
Az első hozzászólást javaslom megtekinteni, előtte a szemekből a csipát kitörölni.
-
szki
őstag
válasz
Jon Mathias #164 üzenetére
-
Weaver
senior tag
aliencomputers -ben is lehet kapni, ma vettem egyet.
25 250 Ft + áfa, azaz 30 300 Ft.
azt mondta az eladó van is, és lesz is nekik folyamatosan.
-
applause
aktív tag
válasz
Jon Mathias #159 üzenetére
A forint befolyásolja az árat, nekem is mire megjött egy ezressel drágább lett. 32500.-
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Jon Mathias #159 üzenetére
hát ja...
mondjuk ugyan ez msi-be 34-35k
az asus meg még drágább... -
Jon Mathias
senior tag
válasz
Hurkaleves #157 üzenetére
Uhhh van ára! kicsit olcsobbra számítottam
-
Templomegere
senior tag
Üdv! Sikerült egy ilyen deszkát vennem , nagyon tetszik , egyenlőre egy 4850x2 dolgozik benne , várjuk a nagytesó frissített változatát
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Jon Mathias #156 üzenetére
mondjuk BandiT-nál.....
30700ft asszem.... -
Jon Mathias
senior tag
Hol lehet ilyyen lapot kapni?
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Oliverda #152 üzenetére
amúgy amióta van gépem azóta AMD-s vagyok......az elején még különbséget sem tudtam tenni a gyártók között.....AMD-vel kaptam az első gépem (133mhz) és annyi.......megszerettem. bevallom most egy intel-es rendszer alól tolom az infót.......jó jó de nem szeretem
ezért térek vissza.....AMD-re.
na egy picit beleláttatok a múltamba és a lelkembe!(piff... kicsit nyálra sikerűt...)
-
Hurkaleves
őstag
hohóóó..... easy man!
a gari átfutási idelye 2 hét....addig stand by. (nemrég ment tönkre egy msi 790gx-es lapom és most azt küldtem vissza gariba de olyan lap nem tudni mikor lesz....viszont ilyen giga lap már van a srácnál! de csak akkor postázza ha az msi-t begarizzák.......ez érthető.)
utána adok infót!
addig oliverdát nyúzd!ő már többet tud..
-
Oliverda
félisten
válasz
Hurkaleves #151 üzenetére
hmm?
-
Weaver
senior tag
ez csak részben vág ide, de hogy lehet az, hogy az AMD driver support résznél, az integrált cuccok között nem választható a HD 3300 ? a 3200 ott van már jóideje.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Hurkaleves #148 üzenetére
megvan mar? velemeny? tuningeredmeny? nem nagyon adtok ki infot...
-
Oliverda
félisten
válasz
Hurkaleves #146 üzenetére
Szerintem jó kis lap az eddigiek alapján. Szvsz ennél jobb csak az ASUS M3A79-T Deluxe lehetne de az drágább is és kapni sem lehet (meg IGP sincs rajta). Szerintem egy próbát megér.
-
Hurkaleves
őstag
oliverda!
banditnál van ilyen lap!
ma adtam fel postára az msi-met...
kérdés: cseréljem e rá?
(igazából már nem férek a bőrömbe és akár cserélném is...)
nos? -
válasz
Oliverda #143 üzenetére
Igen, az Asus M3A79-T Deluxról már hallottam, de a Foxconn A79A-S lapjáról még nem. Gondolom, ez sem lesz olcsó...
-
-
-
gyiku
nagyúr
igen, ezt en mind tudom, csak vegre talaltam 1 brutto kisker arat.
Oli te meg a nagyker arat is titokban tartottad -
gyiku
nagyúr
28.5 brutto [link]
-
Oliverda
félisten
2600 pont 3DM06-ban egy 2.6GHz-es Phenom mellett. Az IGP-t felhúztam 1000MHz-re.
-
-
cowboy_bebop
őstag
Expertben is van már.
-
-
Oliverda
félisten
Kézben a lap.
-
Oliverda
félisten
Az egyik hazai nagykerbe végre megérkezett a lap.
-
Oliverda
félisten
válasz
cowboy_bebop #113 üzenetére
Biztos nem.
-
Oliverda
félisten
válasz
cowboy_bebop #111 üzenetére
Az AMD már csak nem hazudik: [link]
-
Oliverda
félisten
válasz
cowboy_bebop #109 üzenetére
Nekem a techreport nem szentírás. A tesztek megcáfolják. A két chip valóban szinte ugyanaz de vannak különbségek. A 790GX válogatott illetve még különböző plusz energiatakarékossági funkciókat is hozzáadtak. Ennek köszönhetően a +40%al magasabb IGP órajel ellenére például kevesebbet fogyaszt mint a 780G. Itt a grafikon.
Tehát ismét csak azt kell mondjam hogy a 780G és a 790GX chip közé nem lehet egyenlőség jelet rakni. Magyarán az állításod hogy "teljesen egyező hardver" ismét csak féligazság.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Oliverda #106 üzenetére
Azért egy linket dobhatnál, mert az h. "nem úgy van, mert nem úgy van", nem biztos h. kellőképpen alá van támasztva.
Még egyszer: a 780G és a 790GX északi hídja megegyezik.
Gondolom a techreport oldal is el van tévedve:
"What AMD has done with the 790GX is cherry-picked 780G chips that run comfortably with a 700MHz integrated graphics core.".Ha még ezek után is csak a magad igazát hajtogatod, linkkel cáfold légy szíves.
-
Oliverda
félisten
válasz
cowboy_bebop #105 üzenetére
Tehát szerinted az hogy alapból 40%al magasabb órajelen üzemel rajta az IGP már nem lényeges és csak 0.5%-nyi fórumolvasónak lehet fontos . Ahha, jól van.
Abban is el vagy tévedve hogy a 780G és a 790GX chipek teljesen megegyeznek egymással mert ez nem így van.
Azt pedig próbáld már megérteni hogy nem rólam van szó mert én veled ellentétben pontosan tudom hogy miben különbözik a kettő, hanem másokról akik nem tudják és hiányos infók közlése miatt téves kép alakul ki esetleg bennük a cuccról.
Szerintem pedig átalában hülyeségeket beszélsz. Persze ez is szigorúan csak magánvélemény.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Oliverda #104 üzenetére
Szerintem kiemeltem a 780G és 790GX közötti lényeges, az emberek nagy számának releváns különbségeket.
De értem h. mire gondolsz, valóban odaírhattam volna annak a kb. 0.5%-nyi fórumolvasónak, akit ez érint h. egyébként tudja a Raid 5-öt meg a Radeon 3300 a CFX-et is. De bevallom őszintén, én még olyat se nagyon láttam, aki sima CF-ben akarta volna használni az IGP-jét, nemhogy még 3 darab "3450"-et kössön egybe.
Az meg h. teljesen egyező hardver (jelen esetben az északi híd) esetén gyárilag valami más frekvenciára van belőve, nem hiszem h. olyan markáns különbség lenne. Gondolom te az a típusú ember lehetsz, aki kiad plusz 5-6 ezreket egy gyárilag tuningolt VGA-ra, miközben ugyanazt kapja, mint az alap órajeleken járó verzió tulajdonosai, csak némileg buherált BOS-szal.
S az is igaz h. azt is kiemelhettem volna h. szerintem a plusz szolgáltatások eme tárháza nem ér meg 11 ezer forint felárat (pláne, ha a 45nm-es Phenomok alapból is jól lesznek húzhatóak).
-
Oliverda
félisten
válasz
cowboy_bebop #101 üzenetére
Arról volt szó hogy a 790GX alap sepcifikációi mennyiben térnek el a 780G-től. Erre te jöttél a 128MB sideport memóriával meg a külön órajel-generátorral. Az ominúzos hozzászólásból az jöhetett le hogy semmi más különbség nincs a két chipset között ami ebben a formában nem igaz. Aki elolvassa az bizony félre lesz vezetve.
Az pedig egy teljesen más téma hogy mennyin megy ha meghúzod és mennyi a gyári alap beállítása. Mellesleg nem mindenki tuningol, sőt.
Már nem az első eset hogy félinformációkat vagy féligazságokat közölsz tény ként. Főképp ezért szúrt szemet a dolog.
-
gyiku
nagyúr
hexus.net-rol 1 cikk
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA CM 650W
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 440 G3 - i5-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest