- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
én már rászoktam a használt cuccokra
, de csak megbízható embertől veszem..
egyébként nem kell nagyon sírni, ha nem megy 1600-at, 1800-at 2000-et a ram, mert max pár száz Mb/s-et lehet nyerni vele méréseim alapján, ahogy az időzítés csökkentésével is csak kis mértékben lehet javítani a rendszer teljesítményét, amit igazából érdemes tuningolni az az NB freki, azzal szinte egyenes arányosan nő a rendszer teljesítménye is.
persze ha minden klappol az jót tehet egy 3dmarkpontszámnak, de felesleges a stabilítást, illetve az élettartamot beáldozni ennek elérésére.. -
helkis
veterán
ha használtan vetted, akkor ez jelentheti azt hogy szét lettek feszelve 2,2v fölött aktívan kell hűteni, 2,4v fölött pedig degradálódhatnak a DDR2-esek.. ha új akkor garis csere..
AMD-nél ugyanez a szétfeszelés (procira nézve) okozhatja a ram-instabilítást mert ott ugye a vezérlés a prociban van..
én a gyártók helyében olyan biost csinálnék, amiben 2 opció közül lehet választani:
1. alap: semmit nem lehet állítani, tiszta noti vagy HTPC-s feeling..
2. prof: 3 tuninggal kapcsolatos kérdésre kell felelni, mindig másra pl 10000 kérdésből random sorsolva: proci, ram, fesz, hűtés, összefüggések, stb.. ha nem tudja user helyesn megfelelni, akkor goto 1..
szvsz a garis hibák egyből a tizedére csökennének..van olyan ember ismerősi körömben, aki úgy tuningol, hogy ha ott a lehetőség akkor a legnagyobbra rakja, pl athlon procinak (K7) anno a gyári 1,65v-helyett simán adott 2v-ot.. mert épp tudta a bios.. egy ideig jól ment, szó se róla...
ez egyébként azért van, mert aki már akkor tuningolt amikor még lapok nem is adtak rá lehetőséget, az a lapokkal együtt fejlődött odáig, hogy tudja mihez kell nyúlnia, ha valami nem stimmel, aki meg beleszületik a jóba, annak meg kicsit utána kellene olvasnia szvsz mielőtt hozzányúl valamihez..
mindezek ellenére nálam se ment soha 1150-et az oczreaper kit..
-
vizirider
tag
nah akkor ő egy szerencsés ha egyáltalán fagyás nélkül megy azokon az értékeken (és hidd el nem ocz probléma) (én a csx-et ocz-t és most éppen a kingamx-ot buktam be pedig a kingmax mindenki szerint biztos pont+támogatott a gyár részéről viszont így már értem hogy ha a támogatott így megy akkor a többi mért szarabb ennél is.....)
a gigabyte-nak (ill az amd-nek hogy hagyja rombolni a nevét) csak ezt tom üzenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest