Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
LSL1337 #3962 üzenetére
akkor a 7es és 8as széria közt csak a megnövelt fsb (ami ugye nekem ponthogy rossz) és a dupla cache a különbség?igen, illetve az 8as széria tunningosabb
nem túl erős fesz emelésnél 4 - 4,2Ghz reális egy átlagos 7400al?nem hiszem, inkább 3,8, de nézd meg a topicjába
ne felejts el bios-t frissíteni, nekem az F13massal megy az e5200
-
fer
őstag
válasz
LSL1337 #3959 üzenetére
Hát döntsd el te [E6300] [E7400] [E5400] és amire igazán érdemes lenne [E8400] de itt nem csak a ghz-ek számítanak, hanem mondjuk a tranzisztorszám meg a cache is! Ha a tuningolhatóságot nézzük neked lehet megfelelne egy 5xxx -s mivel 200 az fsb-je, de ha a 7xxx-nél maradsz akkor nemcsak, hogy 1megával több lesz a cache de a tranyószám is megnől, a 45nm-ből eredő tuningolhatóságról meg nem is beszélve! Én nehezebb döntés előtt állok, mivel nekem [E6320] -om van, ezért nekem csak a 8xxx-as széria lenne a megoldás, a többi kis tesó visszalépés lenne! Na röviden ennyi a véleményem!
-
Bluegene
addikt
válasz
LSL1337 #3957 üzenetére
a gigabyte honlapján nézd meg a képeket[link][link]
nagyítsd ki(a képre kattintva), és vesd össze ami a gépedben van(asszem rá is van írva a lapra)
nagy jelentősége nincs hogy melyik "rev", melyik kiadás, apró javítások a gyártás folyamán(pl más formájú hűtő), ha 2007 januári valószínű hogy rev 1, vagy rev 2 egyébként, de inkább 1-esmilyen procit ajánlatok? én egy 9es szorzóval rendelkezőre gondoltam, mert azzal akkor könnyen tudok 9x400 környékére menni, nem akarom az fsb-t feljebb tolni, meg a ramok is így elvannak 800on hát ezt neked kell eldöntened, mennyi pénzt szánsz rá, ha keveset, akkor egy használt E5200-ast, 3,6Ghz-ig tudnak és 45nm, igaz annyival nem jobb egy E6300-tól(+20%-ot nyersz), az E8400-as jobb ugyan(+40%-50%-ot nyersz az E6300hoz), de nem annyival amennyivel drágább
ha a jövőre is gondolsz én egy Q9400-as vennék 30 ezer körül kapható, négymagos, 6 mega cache van bennekérdés az hogy a lapom milyen procikat támogat? mert a honlap szerint a 45nm-es prociakt már nem, valaki próbálta/tapasztalat? támogatja
, nekem a 45nm-es E5200-ast viszi az F13 Bios-szal
, mindenképp rakd fel a legújabb bios-t, rev 1.0-ás a lapom
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 12GB 256GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest