Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikk2000

őstag

válasz Battleaxe #273 üzenetére

Ja tényleg az 55 C° netezés közben normálisnak számit?

Erre lehetetlen válaszolni, ugyanis kimaradt egy lényeges adat, nevezetesen hogy mekkora fordulat mellett van ez a hőmérséklet? Ugyanis beállíthatom én a fordulatot úgy is, hogy 60 fokig meg se mukkanjon a venti, és még se lesz sok akkor a 60 fok.
    Ha te magad akarod beállítani a szabályzást a biostól függetlenül, akkor mint az előbb javasoltam másnak, gigabyte easy tune.

Ha a rendszered hűtési teljesítményét akarod megnézni/megkérdezni/hasonlítani, akkor biosban kapcsold ki a venti szabályzásokat (azaz pörögjön maxon) és úgy nézd meg hány fokos a proci üresjáratban 10 perc után, illetve terhelve maxon terhelve (mindkét magot) 10/30 perc után (70 fok felé ne nagyon menj - bár elvileg vannak védelmek a CPU-ban és a bios beállításokban is). És persze nem ártana tudni a szobád hőmérsékletét sem... mint ahogy a túlhajtások/plussz feszek/bika VGA is fűtenek... :)

Ja igen, kezdjük ott hogy mi az az 55 fok? :) Mint kiderült a GB szakemberei az újabb biosokban pontosabb CPU hőmérséklet kalkulációt vezettek be (amit itt páran vitattak mikor szóba került), ami a gyakorlatban +10 fok plusszt is eredményezhet, tehát a biosod verziószáma is fontos, vagy pedig a magok hőmérsékletét olvasod le, ezt szerintem biostól független (bár nemrég vettem a lapot és csak új biossal használtam, tehát biztosan nem tudom).

• Rusher

őstag

válasz Battleaxe #273 üzenetére

Hát 55°C azért sok sztem, de a hűtőt akkor is fordítsd meg úgy lehet 44 is ;)

Új hozzászólás Aktív témák