Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
Tudtok ajánlani PC távirányítót nekem? Olyan 5000 Ft környékén.
-
Robert7x
aktív tag
Sorosportra már van készen ami be is kapcsolja a PC-t. TávIR-WUIR néven fut Bővebben: link
-
Solad
addikt
Hellobello. Tudom, hgy enm teljesen erre a celra valo, de vedd meg a tunert tolem, es ilyet is tudsz vele csinalni...
Bar ezzel csak kikapcsolni tudod.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Én + azt nem értem, hogy miért nem usb -én van az infra?
Akkor ugye némelyik maibb gépet simán be lehetne kapcsolni ... -
nRu3
addikt
eldobom az agyam hogy már ahhoz is lusták legyetek hogy lehajoljatok megynyomni a gombot a gépen
-
Robert7x
aktív tag
Ha elég az infra pl. TV távirányító, akkor azt a Bővebben: linkhttp://www.tavir.hu oldalon találsz
-
Bocsek
aktív tag
Jóhogy!
-
G.I.JOE
senior tag
Micsoda kényelem! Mire beérsz a lakásba, frissen betöltött windows várjon, mi? Hát ez kész!
-
Bocsek
aktív tag
A volt ladánk központizárnyitójával lesz megoldva, mert ami volt otthon kapucsengő annak a vevője vmiért nem jó. Majd még írok a fejleményekről
-
Bocsek
aktív tag
Az is jó megoldás. Infra nekem azért nem jó erre, mert én speciel arra gondoltam hogy milyen fain lenne ha például megyek haza, belépek az udvarba, megnyomom a bekapcs gombot a távirányítón, és mire beérek, lecuccolok addigra rég felállt a rendszer. Nem mintha annyit számítana (főleg) nekem az a pár perc, de azért mégis
-
Bocsek
aktív tag
válasz
_gerisoft_ #7 üzenetére
Ez így van. Később lehet megoldok egy ilyen infrás dolgot is, de nekem nem az kell!
A kapucsengős megoldást a hétvégén ki is próbálom! (feltéve ha van otthon ilyen, szerintem van) -
_gerisoft_
tag
Javíts ki, ha tévedek, de az IR is 'csak' bekapcsolt gép esetén működik... a gépet bekapcsolni ezzel nem lehet, idézek: ''Bekapcsolás: Erre nincsen lehetőség, ugyanis a sorosport kikapcsolt állapotban nincsen feszültség alatt. Egyes alaplapokon van erre is lehetőség (nagyon ritka), akkor a BIOS Green Power szekciójában kell kiválasztani a sorosport figyelése funkciót.''
Namármost itt pont a gép bekapcsolásáról van a hangsúly. Szerintem...
Ráadásul, aki egy picit is szeret barkácsolni, annak inkább élmény, mint macera egy ilyet összerakni. -
Robert7x
aktív tag
A http://chemia-hu.webzona.hu oldalon van fenn egy hasonló anyag.
A WOL csatis nem az igazi, mert a gépet szét kell kapni hozzá...
Lassan készül olyan ami a billentyűzeten át éleszti a gépet + távirányító. Csak BIOS támogassa...Bővebben: link -
Bocsek
aktív tag
válasz
_gerisoft_ #3 üzenetére
Ez is nagyon ötletes! Köszönöm! Sőt még talán van is otthon egy kiszuperált ilyen csengő!
Ha megcsináltam akkor majd írok még, meg ha közbe akadnak gondok -
elttiL
senior tag
válasz
_gerisoft_ #3 üzenetére
na jó, az enyém csak bekapcsolt/felált gépen működik, igaz, akkor winamptól kezdve akármit gombnyomásra. van is egy ilyen kis kapcsolásom otthon.
-
_gerisoft_
tag
Ez kell neked, figyelmesen olvasd végig, szerintem nagyon ötletes cikk:
Bővebben: link
Igaz angolul van, de nem olyan vészes..
Kérdés, hogy honnan tudsz 5V-ot szerezni, ha nincs Wake On Lan csatlakozód... talán a táp csati standby vezetékéből...
Geri -
elttiL
senior tag
Üdv!
Itt nézz körbe:Bővebben: link
olvass bele, majd irok dolgokat, ha akarod, de most össze kell tákolnom egy xls táblázatot. -
Bocsek
aktív tag
Arra gondoltam hogy meg lehetne-e valahogy oldani a gép bekapcsolását mondjuk egy autónak a központizár távirányítójával?
Nem tudom pontosan hogy működnek a központizár-nyitók, de azt tudom hogy van egy motoros bizgentyű, ami ha áramot kap akkor kinyitja és becsukja az ajtót. Ha ezt a részt elhagynánk és helyette egy relét kötnénk rá ami ha áramot kap, akkor egy pillanatra rövidzár lesz, és ez pont jó lenne a géphez (persze ATX) ha ez a relé a bekapcsológomb helyett zárna rövidet.
Lehet hogy hülyeséget írtam, ha valaki ért hozzá, illetve van ötlete, alternatívája, akkor az legyen szíves ossza meg velem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest