Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Bőséges válasz a hosszú kérdésre, de szerintem sok olyat is beleírtál, amit előre tisztáztam, hogy már tudom és akár most is is így van a gépemen (vagy annyit írtam róla, hogy lenne mit, de nem akarok túl sokat írni egy hsz-be).

- fixen integrálva van a kernelbe a ZFS modul (amúgy is így szeretem, illetve előregondolkodtam)
- A HDD-ken már most is RAID-Z1 dolgozik, így nyilván olvasgattam róla általánosságban. Ahogy írtam is, többféle WiKi-ből és FAQ-ból ollóztam össze, amit a ZFS-ről tudok, de azt hiszem tudok is már róla mindent, amit RAID-Z1 és adattárolás tekintetében szerettem volna.
- A beépített kernel command line GPT PARTUUID alapján mount-olja a root-ot, ami így elvileg független a filrendszertől (és sok mástól is)Egyedül arról van kételyem, hogy ha most mindent így hagyok, és csak a filrendszert cserélem le, akkor azonnal működik tovább, vagy mást is módosítanom kell, illetve hogy működhet-e egyáltalán initramfs nélküli EFI stub kernellel a ZFS root-os boot-olás. Mert ahogy te is írod, csak GRUB2 + initramfs leírásokat találtam. Tehát nem tudom, hogy maga a kernel képes-e mount-olni a root-ot PARTID alapján, ha az ZFS, vagy ilyenkor kötelező az initramfs, ami végignézi a zpool-okat és kiválasztja közülük a root-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 2080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V INTEL Arc 140V 32GB 1TB SSD 16QHD+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest