Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz Batman #2067 üzenetére

Nu, még egyszer.
    Ha alap Gentoo telepítést használsz, akkor a Gentoo saját init scriptjei a dhcpcd nevű programot akarják használni. Ez fenn van a gépeden, ezt is fogja használni. Ez egy kliens.
    A dhcp meg egy szerver, amiben kliens is van. Gyönyörűen össze fognak veszni.
    Egyébként feltettem. Amikor inittel elindítottam a NM-t, elindult a dhcdbd, majd a standard módon a net.eth1 is! Ergo, nem csinált semmit az NM. Viszont utána kárpótlásként el sem indul, hanem egy tonna hiba kiköpése után lehal...

A gentopia-ban csak az NM-nek szükséges cuccok vannak, a dhcdbd és libnl. A dhcp csomag a sima Portage-ban van benne. De mondom_ ha felteszed az NM-t, lesz dhcdbd, dhcp és dhcpcd is a gépeden. A dbd a dhclienthez kell, ami a dhcp része. A dhclient ugyanazt csinálja, mint a dhcpcd.

Ha a NM-t akarod használni, a korábbi indítóscripteket le kell tiltani, meg érdemes lenne a dhcpcd-t is leszedni. Innentől el kell felejteni, hogy Gentoo alatt indítgasd, állítgasd a hálózatot, mert afelett átveszi az uralmat az NM. Sajna, az NM scriptjében még mintha nem lenne benne, hogy mit provide-ol, így szerintem az összes hálózati kapcsolatot igénylő init script el akarja majd indítani a net.ethx-et is.

Persze, megoldható, hogy csak az NM menjen. Kár, hogy nálam még sosem futott...

Sipi

Új hozzászólás Aktív témák