Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupii
tag
Sziasztok.
Lett egy kis problémám az SW-HF 5.1 5000-emmel, mégpedig, hogy még nyáron belekent a villám, füstölt szegény mély minden irányból, ám mikor bekapcsoltam, TÖKÉLETESEN szólt, azt az apróbb hibát elnézve, hogy a mély megsem mukkant, és füstszag volt. Elvittem szerelőhöz, meg is javította nekem, ( nemrég volt időm elvinni, és most került vissza ) de azonban a cucc nem olyan hatékony, mint azelőtt. DVD, TV, GAME résznél mintha halkabb lenne az egész cucc. Ezt úgy tudnám leírni, hogy pl.: a "Baleset" előtt félállásban szólt úgy a mély, mint most max-on. CD/MP3 részen meg olyan, mintha minden nagy jelszintet kapna, és zene alatt recsek, vagy inkább torzít az összes hangfal a basszus leadásakor. a mélynyomó szintúgy, és ez így elég zavaró.
Szerelő végfokot cserélt benne, + a főhangerő potiját + motorját ( legalábbis ezt mondta ) . Van valakinek esetleg valami tippje, hogy mit érdemes megnéznem, vagy hogy mit lehet vele így kezdeni? Esetleg egy kapcsóolási rajzot tudna valaki adni nekem, hogy ellenőrizhessek pár dolgot?
-
Speed®
titán
válasz
PH-User #5493 üzenetére
A legjobban az eladót sajnálom ebben a szituban, állítása szerint használatból került bedobozolásra..csak akkor nem értem, hogyan jutottunk ide
Beüzemeléskor amperszag nem volt és rögtön a fent említett hibatüneteket produkálta..ergó ilyennek kellett lennie már akkor..nem feltételezek semmit, de nincs is ~20km hibás motyókra..
Cimbimnél van egy 5000res rendszer, közel 3 éve, rendszeresen meghajtva, hibátlan..biztosan úgy van, ahogy írod, ha értesz hozzá, de sokan használják elégedetten a topik tanúsága szerint..szerettem volna ide tartozni magam is..hát, bukta -
PH-User
addikt
Ezek mind ilyen kulák, sosem vennék ilyen szettet. Alul méretezett trafó, gyenge minőségű kukába való alkatrészek. Változó, hogy melyik meddig megy, de egy idő után bedöglik, nagyon kevés kivétel van... Ami nálam volt, abban a trafó és két végfok IC halt meg, de már előtte is volt benne cserélve.
Fél óra alatt komolyabb, stabilabb áramkört hoz össze egy hozzáértő. -
Speed®
titán
'újfent!
Megvolt a szétszedés, szemrevételezős hibakereséssel..elkeserítő 8(
A lényeg: az egyik nyák ~4x1.5cmes területen kormosra sülve figyel..
A másik nyákon pedig ~1.5cmes repedés van, 3 vezetősáv szakadva.
Részemről keresztet vetnék rá, de egyébként javítható szerintetek..?
Fene megegye..pedig mocskos szimpatikus szett, igényes kivitel :S -
Speed®
titán
'estét! ;p
Tegnapi nap folyamán került a tulajdonomba crus90 kolléga jóvoltából egy fekete 3600 (DHT-510, polgári nevén) rendszer, ma meló után hazaérve nekiálltam beüzemelni, de kellemetlen meglepi fogadott..
Konkrétan forrástól és bárminemű variálástól függetlenül a front és surround kimeneteken némaság van, ami forrásból érkező hangra értendő, cserébe jó hangos búgás hallható állandóan, hangerőszabályzótól függetlenül.
A center/sub kimenet ugyanakkor hibátlan, ennek segítségével sorra ellenőriztem a többi hangszórót, mind szépen, tisztán szól, a sub is teszi a dolgát.
Namost..fentebbi üzemmód kevésbé elfogadható számomra, szóval, ha valakinek esetleg lenne tippje, ötlete, véleménye, ne fogja vissza magátElőre is
-
Csupii
tag
A problémám nekem is volt, szervízben meg is csinálták, egy hibás hőérzékelő volt a ludas. ( nekem legalábbis ezt mondták ). Attól, hogy szétrázódik a cucc, nem kell félned, kivan találva úgy, hogy ne legyen baja. Nem tudom, úgy max hangerőn próbáltál-e egy pohár vizet a tetejére rakni?! Mert aránylag amilyen vékony anyagból van, elég jó a rezonanciateljesítménye, (nekem az 5000-esem) -en alig remegett a víz.
-
centwo
csendes tag
Sziasztok
A kérdésem az lenne, hogy van egy genius sw-hf 5.1 5050 v2 hangfalszettem kb 1 hónapos. Amióta megvan úgy 5x csinálta ezt a jelenséget.
Használtam normálisan, nem bömbőltetve, majd másnap kapcsolnám be, és se kép-se hang nem csinál semmit, nem reagál semmire, leszedtem róla a hangfalakat hogy visszateszem a dobozába és majd lecc vele valami, de még este újra megpróbáltam bekapcsolni és meg javult.
Összeraktam jó volt 2 napig, majd megint ugyan ez, csak annyit csináltam vele, hogy kikapcsoltam kihúztam a konnektorból, és nem mozgattam, másnap megint jó.
Már vagy 6todjára csinálja és már megelégeltem.
Most beszélgetek a céggel a garanciával kapcsolatban, hogy valamit csináljanak vele.
1 Kérdés:
Nem tudja valaki mi lehet a problémája?
2Kérdés:
Valaki ismeri ezt a fajtát aki szedett már szét hasonlót, hogy lehet szétszedni,mert a hátulján csak a csatlakozópanelt lehet kiszedni de le van vakítva és így nem lehet látni az erősítőt vagy a hangszórót,mert azon gondolkodom ha megcsinálják gariba, szétszednénk és beraknám a hangszórót egy külön ládába, mert igy az a baj, hogy a mély szétrázza a berendezést és így mindig el fognak romlani benne a kütyük, sajna nem annyira nyerő széria mintha csináltak volna az erősítőjének külön dobozt. -
golyani
őstag
válasz
PH-User #5481 üzenetére
nekem anno a mélynek IC-je durrrant az 5000-esembe. kérésre küldtek kapcsolási rajzot, mert egy ellenállás még megperkelődött. kicseréltem, ment 2 hónapot, majd megint elszállt, utána az újabb csere nem hozta helyre. majd hosszas állás után a rossz IC-t áthidaltam egy 100W-os erősítő kittel (lásd visszább) és most újra szól
-
PH-User
addikt
válasz
golyani #5480 üzenetére
Az a baj, hogy annyit szerintem nem ér, nem is az a csoda-hangzású szerkezet.
Nem az enyém egyébként, csak javítani hoztam el.
Mondtam a tulajnak, hogy a trafó tuti rossz, bontsam-e szét?!
Azt mondta bontsam nyugodtan.
Megírtam neki mi a szitu, erre jött a válasz, hogy neki nincs annyi pénze stb.
Vigyem vissza majd a bátyója megnézi. -
PH-User
addikt
válasz
golyani #5478 üzenetére
2012.07.23-án ezt a választ kaptam a Genius-tól:
Transzformátort még tudunk rendelni, az ára bruttó 6350-Ft.
A trafó javításával mi nem foglalkozunk.
A potmétert és a kapcsolót sajnos már nem tudjuk beszerezni.Csak maga a trafó legalább 7850-8350Ft lett volna postázással.
Aztán még a panelek is ott vannak. -
golyani
őstag
válasz
PH-User #5477 üzenetére
ez a 3600-as így első blikkre, trafója az gondolom hasonló, mint az 5000-es sorozaté(csak kisebb teljesítményű, akkor 3 feszültséget ad szekunder oldalon: 12V, 27V (mély nyák), és 14V (másik nyák). de ez rá is van írva.
ilyen trafót nehéz lesz találni, sztem a genius forgalmazót/szervizt érdemes megkérdezni, de kizártnak tartom, hogy 10 alatt megúszható lenne. ha meg panelt is kell cserélni akkor meg inkább 20.
vagy pedig bontott trafó (és/vagy panel)
de ez erősen szerintem.
-
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Van itt olyan, akinek kisujjában van ennek a változatnak a működése, felépítése stb.
Van nálam egy hibás, a trafója halott, segítség kellene megállapítani a többi összetevőt...
Fontos lenne.Köszönöm előre is!
Jöhet ide is vagy privátba is a segítség.
-
Jofi81
őstag
válasz
Knobber #5472 üzenetére
Alapból nem volt ilyen, amikor megvettem, azóta történt vele valami. Az enyém nem torzít, vagyis ez még nem derült ki, mert soha nem hallgatom nagyobb hangerőn, általában alapbeállításon használom. Ha nem kopogna bizonyos mélyeknél, akkor teljesen meg lennék elégedve vele.
-
Jofi81
őstag
Mi lehet az oka annak, hogy a mélynyomó erőteljesebb mély hangoknál "kopog"? A hangszóróval magával lehet gond, vagy valamilyen elektronikai probléma?
-
czanga
őstag
Fogtam magam, és kicsavartam az SW-HF5000-es hátán lévő csaavrokat, majd óvatosan ki billentettem az elekronikát. Mivel nem mertem belül le-alufóliázni, így visszaraktam, és becsavartam a csavarokat.
Eredmény: eltűnt az öblös mély a hangzásvilágból. Alacsony hangerőn is lehetett normálisan hallani, és most a negyede sincs meg...
Mitől lehet ez?
-
Knobber
aktív tag
válasz
bulgesz777 #5466 üzenetére
Igen, ezek mind nálam is megvannak az 5050V2-ben.
-
bulgesz777
tag
Sziasztok!
Vettem egy Genius SW 5050 V2-t.
Ha lehalkítom teljesen 0-ra, halkabb lesz ugyan, de akkor is szól belőle a zene. Teljesen lenémítani csak a mute gombbal lehet! Másnak is így van? Nagyon idegesítő!
Ja és hangerő állítás közben mormogó, dörmögő hangot ad!
Kérlek írjátok meg, hogy ezek egyedi problémák, vagy gyárilag ilyen elcseszett? -
Knobber
aktív tag
válasz
golyani #5462 üzenetére
Jó kérdés, mert most estére kihúztam a hálózatból hangcuccost és most ismét működik
Ezentúl ki fogom húzni mindig a konnektorból ha nem használom és remélhetőleg eldöcög egy ideig. Nem vacakoltam szétszereléssel, mert még alig van egy hónapos a ketyere és megvárom amíg teljesen elromlik inkább. Külföldről vettem, és a gari is oda szól, Genius márka szerviz meg 10e alatt bele se szagol ( írtam nekik már ezt a hibajelenséget ). Így várok amíg lehet. De most ennyi pénzért, fa hangfal... Ha elromlik, és értesz hozzá és meg tudod csinálni akkor gondolod belenézhetünk. Persze a jutalmazás nem maradna el
czanga: Hát először nézzük meg a teszt eredményét. Én a 6000-es vettem annó kábelt, de csak azért mert a gyári rövid volt. Bementem az első villamossági boltba [link] , kértem kábelt, mondtam hogy a jobb fajtát és meg vagyok vele elégedve.
-
-
Knobber
aktív tag
Ha meguntad a búgást, akkor szerintem szervizbe kell vinni. Nekem van egy Genius 6000-em is és az is rágerjedt a telefonra de csak a közvetlen közelében(Ergo nem 1 méter hanem kb 1 centi, vagy max 15cm...) és csak akkor ha hívás vagy SMS jött... Nézd meg hogy ha kihúzod a kábeleket és csak a mélyláda van bekötve akkor is rágerjed-e. Ha igen, akkor kábelcsere. Ha nem akkor viszont el kell vinni szerelőhöz...
-
Knobber
aktív tag
-
gerzsol
aktív tag
válasz
bigfree #5455 üzenetére
Hello, nekem egy 5050 V2-m van. a hátsó hangszórók recsegni nem recsegnek én inkább valami sistergésnek vagy zúgásnak mondanám, ha kb 15-20cm-re hajolsz a hátsó hagszóróktól akkor hallod hogy zúg, még ha nem is szól rajta semmi. Én kicseréltem ah agszóró kábeleket és a jack rca kábeleket is minőségibbre és azt kell mondjam szinte alig hallhatóvá gyengült ez a zúgás. Nagyobb hangerőn, ha nem szól semmi cuccon, akkor kb 3-5cm-re kell hajolni a fülemmel hangszórókhoz és akkor esetleg hallok valami halk zúgást.
Persze ha neked "recseg" a két hátsó akkor lehet hogy teljesen más a hibajelenséged és nem oldja meg a kábeltuning. -
gerzsol
aktív tag
válasz
Knobber #5454 üzenetére
Hello,
Nos mielőtt megvettem a hagszórószettet elég rendesen olvasgattam a fórumokban és eléggé elrettentett milyen sok minden hibát írtak le, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy számomra még elfogadhatóan elérhető áron csak ez a Genius hagfalszett van. ezért- e mellett döntöttem. Az általad leírt hibát is olvastam a már a fórumon és a csodás megjavulást is.
És láss csodát. tegnap délután észlelte barátnőm a hibát, én is próbálkoztam életre lehelni a cuccot, de nem sikerült. kíhuztam a hálózatról és ma délután barátnőm bekapcsolta a cuccot és láss csodát működik..
Ugyan az történt mint nálad.
Nem tudom mi lehet vele, de eléggé aggasztó hogy ilyen hibák vannak ezzel a konstrukcióval. Kicsit elrettent, hogy mi lesz ha lejár az 1 év gari.Valaki esetleg tudja hogy mi okozhatta ezt a problémát?
üdv gerzsol
-
bigfree
csendes tag
Üdv! Van egy Genius SW-HF5.1 5000-es hang rendszerem és az a problémám vele, hogy a hátsó 2 hangszóró recseg (elég zavaróan) akkor is ha csak be van kapcsolva a cucc és semmi zene nem megy, a többi hangfal tökéletes! Valaki találkozott már hasonló problémával? Előre is köszönöm a segítséget!
-
Knobber
aktív tag
válasz
gerzsol #5453 üzenetére
Ezt nekem is csinálta, amiután előtte való nap kihajtottuk egy picit. Én pihentettem 24 órán át, és azóta megjavult. Bár nem tudom neked is lesz-e hozzá ekkora szerencséd. Én azóta minden nap hálát adok, hogy bekapcsol a cucc
Én úgy tudom csak a fő egységet kell vinni, ha van rá gari a Genius márka szerviz megcsinálja ingyen. Telefonon egyeztess velük, mielőtt beviszed.
-
gerzsol
aktív tag
2012.december 15-én vásároltam egy Genius SW-HF 5.1 5050 fa hangszóró rendszert. Amely a mai napon meghibásodott. A főkapcsoló felkapcsolására rövid zúgás hallatszik, mint egyébként amikor működött is ezt lehetett hallani, majd semmi. Sem a kijelző nem működik, sem hangot nem ad hiába küldök rá jelet.
Ilyen esetben mi a helyzet?
Ehhez a meghibásodáshoz szükséges az egész hangfalszettet bevinni s szervízbe vagy elég a fő egyésget bevinni ami a meghibásodott rész? A szállítása elég nehézkesen oldható meg a nagy csomagméret és a nagy tömeg miatt.Mi lehet a hibajelenség?
köszi a segítséget. üdv gerzsol
-
Knobber
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest