Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huma
addikt
Otthon nekem is van egy 2.1 (P380).
Ami a problémám vele az az hogy a basszusa elég dobozos hangzású. Ha állítgatom akkor vagy elnyomja a többi hangot a basszus vagy nem hallatszik jól. Ha sikerül belőnöm valahogy egy számnál, filmnél, stb akkor a következőnél kezdhetem újra állítgatni hogy jó legyen.Mondjuk nem azt fogom cserélni hanem az ötezer éves maxxtro hangfalamat aminek a jobboldali része vagy recseg vagy nem szól. Szóval ahhoz képest bármelyik a mennyország lehet a fül számára.
-
A potméterekhez csak azért nyúltam, hogy legyen egy viszonyszám, ami alapján összehasonlítható a két rendszer. Ha azt írom a 3000A-ra, hogy kicsit gyengébb a basszusa, akkor az olvasó máris azt kérdezi, mennyire. Ehhez nyújt talán segítséget az, hogy mellé írtam, mennyi tekeréssel korrigálható olyan szintre a hangzás, mint a másik rendszernél.
Nem vagyok audiophile, de ha már megadatott, hát összehasonlítottam a két rendszert. A végeredmény szubjektív és lehet valakinek jobban tetszik a másik rendszer.
A 3000A-nak valóban több apró hibája volt (van), ezért maradtam én is az 1250X-nél.
De mivel az 1250X manapság szinte beszerezhetetlen (#1685-ben hirdeti kayman), és felépítésében a 3000A hasonlít rá legjobban, ezért csak ez a választási lehetőség maradt. A 2000A-t is meg kellett volna hallgatnom a 3000A és 1250X mellett, de annyi pénzem már nem volt és senki nem tudott kölcsönözni nekem ilyet.OFF OFF: Sansa Clip+-os írás topikjában egy értetlenkedő "zenerajongónak" kellett volna elmagyaráznom, miért is fölösleges a lejátszó eq-ját babrálni, de sajnos nem sikerült vele megértetni. Egyszerűbb volt meggyőzni, hogy adja el a Clip-et és vegyen valami mást (valami gagyit).
-
dudika10
veterán
Csak arra próbáltam utalni, hogy nem a Tescos vackokon, mert azok említésre se méltók.
Nálad az a probléma, hogy a legrosszabb X-fi-t hasonlítottad össze az egyik jobbfajta alaplapival.Ndruu: a fejhallgató erősítője nagyon sok zajt felszed az integráltnak, nem is szabad használni, ha fejhallgatót dugsz bele, akkor is sima stereo kimenetre kell állítani a driverben. Persze nagy impedenciájú fejhallgatókkal nagyon halk lesz, de normális körülmények közt elég hangos.
Tényleg elmásztunk már nagyon OFF-ba, be is fejeztem a szemetelést.
-
Meghallottam, igen. Nem véletlenül döntöttem az integrált hanyagolása mellett. Hogy kinél mennyire teljesít jól az alaplapi hangkártya, az lehet változó. Nálam tényleg zajos volt (alapjáraton is és halk zenehallgatás közben is) a Realtek 889A. Benne van a pakliban, hogy valami rossz körítést kapott (ahogy Degeczi kolléga mondta), de nem hiszem hogy a táp szűrője ennyire sz@r lenne.
Sennheiser HD202-vel, Logitech Z-3e-vel és Z-5300-zal próbáltam, mindháromnál hallható volt a különbség. Nem prémium kategória egyik sem, a középkategóriának is talán az alján helyezkednek el, de azért a "teszkós" fémjelzéstől fényévekre vannak. Leginkább fejhallgatós használatnál jött elő a probléma, ott nagyon zavart az alapzaj.
Másnál is hallgattam már integráltról zenét, ott is felfedezhető volt az alap sistergés.
Elmásztunk ezzel a témával kicsit OFF-ba... -
dudika10
veterán
Az Extrem Audio a lehető legrosszabb X-fi.
Egy normálisabb 2.1-el is gond nélkül meg lehet hallani a különbséget, egy jó stereo rendszerrel meg pláne. Főleg dinamikusabbak a különálló hangkártyák és a 2.1 rendszereknél jótékony hatással vannak a mély hangokra.
Persze nem 128kbps MP3-al kell próbálni.Ennek ellenére én azt mondom, hogy hang szempontjából amit érdemes megvenni hangkártya az az Asus Xonar DS / D1 / DX, az felett nagyon minimális változások vannak már csak. Persze ha valakinek kell a nagy tudás a jó hangzás mellé az más helyzet...
-
pumukli23
senior tag
Ideiglenesen laptop hangszórón vagy egy Logitech fülesen.
Ezért kellene valami jó rendszer.
Igazából az 5005 után fáj a szívem, csak aggaszt, hogy nem megbízható.
5100 is tetszik még nagyon, csak az 5K-val drágább (~26), még aránylag új, nem sok tapasztalat van róla, kevesebb bemenete van mint az 5005-nek, és ez már eléggé a teteje annak, amit rá tudnék szánni.
-
Speeedfire
félisten
a philips sett nemrég még 50 volt
a teljesítménye miatt érdekelne a z-2300
nincs nagy szobám de a régi orion 5.1 sett a maga 80 w rms (10 w-os szat + 30w-os mély) teljesítményével néha még kevés is volt számomra
nem tudom h a 40 w-os logi h teljesítene, de mély láda biztos nyomna egy kis + élményt számomra
sokat szemeztem a genius 2.0ás settekel is de, nem tudom h jobb választás lenne egy 2.1es settnél, ami most piacon van az a 2000x és a 3000a a teljesítmény miatt 3000a de egyesek szerint szebben szól a 2000x
én csak a régi 1250x-et hallgattam elég sokáig, olyan settje volt lakótársamnak, nagyon szépen szólt 70-80%ig egy ős régi alaplai hangkártyával is, főként Louis Armstrong-t hallgatott rajta meg hasonló jazz zenéket, számomra elég meggyőző volt az akkori maga 10k-s árával
elöszőr leis szóltam mikor megvette neten h minek adott ki egy 2.0ás settért 10 k-t aztán mikor megjött rájöttem
szóval most vhogy így állok ezzel a témával, 2.1 vagy 2.0 nem tudom h melyik lenne a jobb számomra
és sajnos be kell sűrítenem egy 30k-s keretbe
bajnokpityu házi 2.1es szettjére is kíváncsi lennék mert lehet h akkor énis csinálnék magamnak egy olyat, egy 2.0ás genius settel (vagy creativ t20) meg egy régi tesla nzc 420-al átalakítva ládára
csakhogy ahhoz kellene egy mini keverő meg több óra tökölés mire úgy tudnám vágni a mélyet h pont ideális legyen a 2.0ás setthez
csakhát, ez nem lenne annyira egyszerű, de elméletben jó (60-80 w szatellitek meg 30-40 w mély)
húh de hosszú hsz lett...és még tudnám folytatni -
leslieho2
csendes tag
Végül a Philips minihifi mellett döntöttem [link] mivel nem szerettem volna lemondani a rádióhallgatásról sem(na ez okozott némi földhurok gondot a kábel miatt).
Már lassan 3 hónapja hallgatom, és elégedett vagyok vele; mivel kétutas talán a középtartományt érzem néha kevésnek a magas és mély mellett, pedig nem használom a EQ-t vagy mélyhangkiemelést. Így mutat egy nem aktív hangfal az asztalon:
De ha legközelebb low-cost de mégis hallgatható megoldást szeretnék akkor Genius!
...sorry az off-ért, de innen indult a projekt, és szerettem volna megmutatni hol ért véget, mint alternatíva... -
kranazoli
senior tag
Aha! Értem!
Teljesen logikus.Tulajdonképpen leszarom, hogy nem brummog és azt is, hogy nem érzem a gyomromban!
Amikor váltottam, akkor ahogyan írtam a régi 2.1-esem akartam csak lecserélni újabb hangrendszerre. Aztán amikor meghallottam a Z4-t akkor kezdett érdekes lenni a dolog, mert többet vártam...
Úgy nézem, hogy akkor a 2.1-es hangrendszereknél túlzottan áthelyezték a hangsúlyt a mélynyomóra. Olyannyira, hogy a front-ok akkor talán egy-két kivétel kukába valók...
Mondjuk számomra pöttyet érthetetlen, hogy miért nem tudnak több utas normális szateliteket tenni mellé. A Z4-es front-jai, ha nem szól a mélynyomó egyenlők a nullával. Nem csak játék, zene, de filmeknél is. Mindenhol....
Csak magas, azt jóccakát.
-
G. Dealer
tag
Beraktam az 1250A-t a 12m2-es szobába, max kábelszélességre egymástól és nem tudok egy rossz szót se szólni rá.
Magas és mély alapon, hangerőt max a feléig tudom feltekerni, utána már süketséget okoz.
Dinamikája és tisztasága nekem abszolút kielégítő.Továbbra is eladó a 2000A és a 3000A
-
leslieho2
csendes tag
Valóban szemnek tetszetős kis darab, az ára egyenesen meglepő... már én is kedvet kaptam hozzá...
Végül, bár Géniusról indult, úgy néz ki itt fog megállni az én döntésem: [sony]
Ár/érték arányban egész szuper, van benne egy 6 Ohmos 2x50 wattos erősítő is, tehát ha nagyobb hangfalat szeretnék rákötni akkor annak sincs akadálya... (pedig csak rádiót szerettem volna hallgatni + a számgépet hangosítani, és ez lett belőle)
-
bajtokarpi
őstag
Köszönöm, az a gigszer, hogy 1250x-et szinte sehol nem lehet kapni(pl.:edigital befejezte a forgalmazását), de miért ha egyszer jó, és keresett valami? Webshop-okban itt-ott elvétve azt írják van raktáron, de a gari miatt szeretnék pesten vásárolni. Tudnál ajánlani másik hasonlóan jó szettet hasonló árkategóriában? Úgy olvasom, értesz a témához!
Köszi
-
-
leslieho2
csendes tag
Nagy a dilemma, hiszen egy jó hangkártya sem ártana...
Most a vajúdás szakaszába léptem, hogy vegyek e ilyen hangfalakat: [Edirol] [Behringer] meghajtva S/PDIF-en keresztül, vagy lehet veszek egy inkább egy jobb minőségű mikro hifit [sony] [LG] (mert azon meg lehet rádiót hallgatni)
-
leslieho2
csendes tag
Hi, igen olvastam mit írtál. Szerintem már nem lehet 1250x-et beszerezni, sok webshopon lehet látni de nincs készleten... Esetleg ötlet?
2000X-et lehet találni még itt-ott, azt ahogy hallgattam még anno egész szépen szólt.
A médiában hallgattam a 2000A-t, annyira azért nem volt rossz, de akkor ott csak önmagával és a sok műanyagdobozzal tudtam összehasonlítani. (ami érdekes, hogy a 1250A és a 2000A ára és a leírása szinte azonos 12-14e; tesztet/képeket eddig még nem találtam róluk). -
DanielMurphy
tag
-
Degeczi
nagyúr
hangszóróknál értelmetlen a jel/zaj viszony, hiszen nincsen saját zajuk
itt ez a beépített erősítő(k - előfok + végfok) jellemzője: az alacsonyabb érték nagyobb zajt jelent (mivel az a hasznos jel és a zaj viszonyát jelenti: értelemszerűen minél kisebb a zaj, annál nagyobb ez az érték)
egy számérték nem sokat mond (fene tudja mennyire precizen mérnek egyáltalán), mindenesetre csöndes szobában, zene nélkül már valszeg hallható lehet a 3000A zaja - de feltehetően nem túl zavaróan
tekintve, h dolgozószobában, ilyen (viszonylag érzékeny) hangszóróknál a 20W is bőven elég, a teljesítményt önmagában semmiképp nem érdemes választási szempontnak tenni
de ez egy olyan terület, ahol a specifikációkból nem sok derül k, csak amjd meghallgatással (önmagában a 1250x-nek is minden esélye meglenne pocsék hangzásra - mégis jó kompromisszum)
-
Ferke77
aktív tag
Hi!
Természetesen sarkosan fogalmaztam
, vannak életképes 2.1-es rendszerek, csak azok nem férnek bele kb. 10K árú kategóriába. Nekem is volt házilag barkácsolt 2.1-es rendszerem, hasonlóan tiédhez, egy 2.1-es mélynyomója és micro hifi hangfalak. Hangja az nagyon jó volt, csak sajnos a szatelitek nagyon zúgtak alapállapotban, árnyékolás, vezeték minőség problémák miatt, így mennie kellett....
.
Sajnos én is azt tapasztalom, hogy a szatelitek minősége általában elmarad a mélynyomó minőségétől, ami persze film és játék alatt nem jön elő, sőt adott zenei stílusnál, előadónál sem biztos hogy gond, csak egyszer tegyél be egy olyan albumot, ahol kellenek bizonyos tartományok, sírhatnékja lesz az embernek. Szerencsére a 1250x-nél csalódás ilyen értelemben nem ért, illetve a redstarnal sem. Teljesen mindegy milyen zene, élmény hallgatni (persze erre az árkategóriára értve)! 2.0 erre lett kitalálva, persze a suhogó lándzsa meg mit tudom én nem ad olyan hangot a filmben, hogy a gatya tele legyen
, de a zene hallgatásban nem "fáradsz" el, nincs az a mesterséges mély és az a feszesen csillingelő magas, ami persze első, meg második hallgatásra is impozáns, de később valami hiányozni fog.
Azt sajnálattal olvasom, hogy a z2300 ennyire "szar", mert egyáltalán nem olcsó, és régen ha lett volna annyi pénzem lehet azt veszem... -
-
Degeczi
nagyúr
persze, h hangosan szól - hiszen a mélynyomóból erősített kimenet jön ki, így már azt a nagyobb jelet kötöd a 1250x erősítőjére (ami így a mélynyomóban lévő fokozat zaját is fölerősíti...)
ha 2.1 rendszerre vágysz, akkor szerintem inkább válassz olyat
kétségkívül erőteljesebb mélyeket ad - ugyanakkor egy 2.0 rendszer gyorsabb, dinamikusabb, nem "kenődik" úgy el az alja
de egy más rendszerhez való mélynyomóval összehangolni szerintem fölösleges kínlódás
elsőre nyilván látványos a jelentős különbség - de hosszútávon már nyilván kijönnek a hibák
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest