Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
littlelion21
üzenetére
Jó pofa dolog ez a PhysX csak még nem sok játék profitál belőle viszont azok nagyon pl Warmonger, UT3 (physx-es map-ek). Mind a két játék játszhatatlan volt fullban a GTS-emen PhysX nélkül.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
littlelion21
üzenetére
Nincs összekötve a két vga híddal, így CF lapba is megy a két Geforcos felállás. Ez esetben mind a két pci-e port natív sávszéleséggével fog üzemeleni, mert ugye nem CF és nem is SLI kapcsolat (még ha néhény szoftver (pl everest) hibásan is érzékeli.
Nálam egy G92-es BFG 8800GTS OC mellett volt egy 8600GT. Az egyik 16 sávot kapott a másik 4-et (holott ha CF-be lenne két vga akkor 8-4 lenne a sáveloszlás P35 esetén).Az laptól is függ mit érdemes bele tenni. P35-be a második slot 4 sávja miatt nem érdmes csak 8500GT vagy 8600GT-t betenni. P45-be már mehet vmi ütősebb is akár de egyenlőre felesleges sztem, 8600GT bőven elég tapasztalataim szerint.
Logout blogomon van PhysX teszt a 8800GTS+8600GT-ről, olvasd el tanúlságos.

-
Jofi81
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
Ez egy jó kérdés, engem is érdekelne...
-
Tommer
tag
válasz
littlelion21
üzenetére
Ja oppá! Bocsi
Hát jó kérdés! Ez még igen csak a kezdet! Majd ha hivatalosan is megjeleneik ilyen meghajtóprogi, talán lesz valami teszt féleség is! Én sajna nagyon nem tudok mit kezdeni vele, mert a Vista -t úlálom, mivel a gépen én dolgozom, és a Vista nem való munkára sajna több barátom is leszedette velem, pedig ők akarták, hogy felrakjam, de mint említettem őket is kiakasztotta, mivel dolgozni nem lehet rajta!) valamint Unreal játékom sincs fenn, amin eselteg észrevehető lenne a változás!
Majd valaki lelkes itt megnézi mit és mennyit hoz a konyhára egy jobb géppel mint az enyém!
-
Tommer
tag
válasz
littlelion21
üzenetére
Hát rendesen le vagy maradva!
Összefoglalva nagyából:
Volt a AGEIA Technologies ennek volt ill. még van egy PhysX gyorsítókártyája amit azért fabrikáltak, hogy egyes játékokban - amelyek erre fel vannak készítve, vagyis nem miden játék - a CPU (vagyis a proci helyett) számolják szépen a "fizikát". Ez elvileg tök jó volt, de jött nVidia és szépen (bekebelezte) megvette a AGEIA Technologies -t. (remélem jól tudom).Ez volt az előjáték.
Aztán (vagyis előbb) Nvidia megépítette a G80 -as kártyáit ill. most már a GT200 -at is. Így most már csak írni kellett egy olyan meghajtóprogit, ami kihasználja a GT200 brutális számítási teljesítményét oly módon, hogy a GPU számolja a fizikát, így nem kell sem PhysX gyorsítókártya sem pedig, hogy a CPU (proci) számolja a fizikát!Röviden ezzel a barkácsolt NVIDIA PhysX meghajtóprogival ill. a barkácsolt NVIDIA forceware -val olyan játékokban amelyek erre az AGEIA PhysX -re fel vannak készítve, nem a CPU ill. nem egy társkártya, hanem a GPU számolná a fizikát!
Röviden ennyi!
De ha valaki jobban tudja javítson ki légyszi!

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest