- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Brutális eb #17508 üzenetére
gondom nekem sem volt vele. ventije pörgött, adta a képet. csak rühelltem. (és az a hülye fraps a bal felső sarokban mutatta azokat a hülye számokat.)
de most már kiszakadok a témából, mert gondolom unalmas.....
-
szab.tam
nagyúr
végül is nekem tök mindegy mit írtok.
volt ilyen kártyám. (szólóban.)
a (#17479)-ben pontosan leírtam, mi volt a bajom vele. ez nem fog megváltozni.
ahogy olvastam feljebb párral, ((#17494) Alpachino) más is tapasztalt negatívumokat.ti ajánlhatjátok másnak, de én a saját bőrömön tapasztaltak miatt akkor sem fogom....
most nem tudom, hol tartanak az árszintek. de ha válszanom kéne újból a 470 és a rev2 285 között, biztos az utóbbit választanám.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Recon666 #17499 üzenetére
"SLI-ben nem adódik össze a vram, akkor is 1280mb lesz, ha 3 van belőle."
tudom. és ennek mi köze van ahhoz, amit írtam?
a sli nem a vram növeléshez kell, hanem mert gyenge a kártya. (szerintem)
ettől függetlenül írtama vram-ot, annak a tudatában, hogy kevesebb van, mint másfél giga.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Recon666 #17485 üzenetére
pontosan leírtam, mi volt a problémám vele.
azt is, hogy sli-ban már van értelme.dícséritek mindketten Pala-val. de érdekes módon minkettőtöknek 2 db van, és nem szólóban...
én nem azt mondtam, hogy szlájba kötve fos kari...vram. nvida surrond-ra írtam, hgy dx9-ben még oda is elég lehet...
szerk: úgy értettemm hogy surround-ban dx11 már sok a vramnak.
tudni illik dx9-ben általában megelégszik 1 giaga alatt, dx11-ben az 1.5 a belépő.tessék kicsit pontosabban olvasni, és értelmezni, mit írok...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Razermazer #17481 üzenetére
én a softth sikeres beüzemelése miatt lemondtam a második 480-ról. meg amúgy is moddolni kéne hozzáa cf-es lapot, + még egy seasonic x táp is kéne....
viszont hiába nem vettem 2. 480-at, attól még nem maradt pénzem...azaz jut eszembe: volt még egy, de ősszel eladtam. bonyolult lett volna azt is befabrkikálni a hűtőbe. igaz, elég komoly lett volna a dolog....
-
szab.tam
nagyúr
"Egyetlen darab 470..."
naja. és mondod ezt úgy, hogy 2 db. van belőle....
nálam a dirt2 fullhd + + ultra + dx11-ben siralmas volt. vissza kellett vennem vagy dx11 + 1360x768-ra, vagy fullhd + dx9-re. a siralmast 45fps körüli microlaggos reszelésre értem.
de ez már n+1-szer ki lett tárgyalva, hgoy valkineka 30 fps is kielégítő.de gondolom, neked sem van véletlül 2 db. belőle, emrt annyira elég volt az 1...
én 1 db. 470-et nyugodt szívvel, (de nem nyugodtal sem), nem ajánlok senkinek.
csak ha nagyon olcsón megkapja, tesztelni akar, vagy szopatni saját magát.elfogult is vagyok a 470-nel szemben, mert én még soha nem bántam meg vga cserét, csak a gtx295 -> 470-et. de ezt nagyon. akkor mindkettő 70k volt. tehát 1:1 volt az ealadás és a vétel. a beüzemelés után már 10 perccel nyüszítettem...
(#17476) Alpachino
ja, így kicsit más... -
szab.tam
nagyúr
válasz
ZozzHUN #17471 üzenetére
csak azt ne vegyél...
nálam így jöttek sorban: 280, 295, 470, 480, 480...
a 470 egy rettentő fos kártya. kb. pár napig volt meg, és üvöltve sírtam vissza a rev2-es 295-öt. (pedig mindenki mondta, nehogy lecseréljem...)
a 470 a dx11-hez nagyon kevés, dx9-ben a gtx295 agyonveri. egyszerűen semmire sem jó. esetleg sli-ban, egy nvidia surround-ra, dx9-ben. oda talán még elég a vram is.
aki a 470-et dícséri, az vagy 1360x768-ban játszik, (oda elég), vagy nem volt még lehetősége jobbra, vagy szimplán nem ért hozzá... -
szab.tam
nagyúr
válasz
H.Ezredes #17457 üzenetére
az a kép csak szibmolikus. (tudod, mint a tesco újságban a tv.)
szeritem nála is megy a sütőbe.
(nem. ő tényleg ért hozzá. levált cpu-s xbox-okat is bga-z...)
viszont nem midnden x-box javítható. erről árulkodik a kb. 2x40 db. bontott x-box borda, amit vettem tőle a passzív űtéseimhez...
nem győzöm kifejteni az örök hálámat billgécnek, hogy ennyi javíthatatlan fostaligát forgalmazott, x-box néven. nélküle nem jöhetett volna létre a passzív gtx480 hűtőm.
big thx billigeci!(#17455) Pug
elmentettem.
a nincknevedet elsőre "plug"-nak olvastam. nem poénkodni akarok. tényleg... -
szab.tam
nagyúr
kíváncsi lennék arra, hogy azért pusztul meg sok tf2, mert relatíve a többi fajtához képest sokat is vettünk belőlük, vagy egyszerűen fostaliga.
mert itt a topicban nem is emlékszem, hogy más 480 garijáról lett volna-e már egyáltalán szó...
az enyém nagyon keveset megy, feszelve sincs, vram, fet is bazi nagy bordákat kapott. de ha megnyúvadna, akkor már csak a sütőbe tudom tenni, mert az egész vga-ból kb. a doboza, ami ép... -
szab.tam
nagyúr
ja, igen. mert azt elfelejtettem írni, hogy :
"74c nyitott házban" -> hurka....
(#17398) Laraxior
gondolom, szegény ember vízzel hűt. látom én a gpu usage max 99%-ot a háttérben, de a görbe látható részén jó ha 7% van. ha nem figyel az ember, akkor azt hiszi, hogy a 7%-on való terheléses hőmérésékletre vagizol... -
szab.tam
nagyúr
mégha egy 20% táphatásfokot levonunk, fogyasztóoldalon akkor is vagy +120w. szép.
én alapfeszen, az előző 480-on, sima frekinöveléssel, (700@790mhz) is mértem 30w fogyasztásnövekedést.
90%+ tápom van, így ez lényegében ennyi is....tuninggal durva fogysztásnöveléseket lehet csinálni. a 6 magos extrém i7-ekből a nitrohűtősök simán kihoznak 400w-os procifogysztást is, de szélsőséges esetben már hallottam 600w-ról is. ez kicsit messze vana léghűtéses 120-180w maximumoktól. el lehet képzelni, 600w-nál mit kap az alaplapon a vrm, fet...
ja, és a gtx480 vrm-e is mit kap, amikor a kártya belehúz a 350w+-ba. utána már csak egy kis sűrített levegő kell neki....
(ok, tudom, N.A.S. nem feszelte az utolsót...)
-
szab.tam
nagyúr
kompi. haggyá'má'. ez kell ide:
-
szab.tam
nagyúr
htpc-n köszöni jól megy ssd-n az xp. (helyes particióeltolás kell...). az xt-nél más lehetett a probléma. az hdd-knt viselkedik, csak a sűrűn használt file-okat pakolja át az ssd részre. és itt akadhatott a hiba, mert már többedszer sérült rendszer file. de most már a javítókonzol sem segített. win7-nél ugyanez előfordulhat, de szerintem ott feljettebb a javítás.
"Pont tegnap előtt fújtam ki amúgy én is a gépet "
na, itt toltad el....
takírítás, driver update. rendre itt kezdődnek a bukták... -
szab.tam
nagyúr
akkor ez sokáig bírta..
de most éppen szopok a játékgéppel én is. a fránya hibrid xt momentus hülyéskedik. valszeg ssd részre pakol rendszerfile-okat,, amik meg sérülnek. most már helyreállítani sem tudom. de dobrom rá az xp helyett a win7 klónt, úyis kinőttema másik winyót.
és muszály awin7, mert csak azon megy a 3 kijelzős softth rendesen.
csak ha azzal is megborul, ideges leszek.még jó, hogy gminden os-ből van 2-3 klónom. a bedőlt xp-ből is van 2, csak régebbi....
én, aki folyton backop-olok, is tudok szívni.
-
szab.tam
nagyúr
ne pc jelet küldj rá, hanem szabványos videójelet, 476p, 576i, vagy ilyesmit...
kábeltévé földhurok problémák is okozhatnak logikátlannak tűnő együttállásban csoda dolgokat.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
apollo12 #17282 üzenetére
"de vibrál a kép ha csak a tv megy, de ha másodlagosként kötöm be, akkor meg kristály tiszta a tv,"
mihez képest kötöd be másodlagosként? ez nem világos.
a vibrálás akkor megy, ha a tv műsort nézed, de a vga felöl jövő kábel be van dugva?
és átteszed a vga felöl jövő bemenetre, pc-t nézed, akkor jó a kép? -
szab.tam
nagyúr
"Azt a plusz 55 W-ot már csak kipréseli magából."
na, pont így vettek fel az emberek lakáshitelt.
"Hát bizakodom, remélem nem lesz gond"
hát igen. már többen mondtak hasonlókat, utána meg jöttek sírva, hogy miért nem halgattak ránk. nem 1 ilyen eset volt, és csak itt.
a vga csere után jöttek, hogy milyen hülyék vagyuznk. utána 1 hét múlva, amikor a táp vitte az egész gépet....
de hajrá! legalább szaporítod a negatív eseteket..."Úgyse játszom túl sokat."
hát ja. valszeg nem is fogsz. -
szab.tam
nagyúr
szerencsés esetben el sem indul. rosszabb eset, ha elindul, majd utána viszi az egész gépet. (volt már itt ilyen...)
olyat vegyél, aminek kb. így néz ki minimum az adatlapja:
tehát:
a +12 voltos ága legalább ennyi ampert, wattot tud, nincs szétdarabolva, tehát egyben van. és van 2 db. dedikált, 6+2 pcie táp csatlakozója. (vagy legalább egy 6+2 és mellé egy 6-os.)egy ilyen elvileg, (gyakorlatilag is), már egy 100w-os procinak + egy gtx480-nak is elég.
de vásárlás előtt látogass el a tápkereső topic-ba, ott tudják, mit kell venni. mert lehet, hogy ezekkel az adatokkal bír, de egy hulladék bél van a dobozban....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
gainwardgs #17260 üzenetére
remélem ezekben már tényleg benne lesz a gpu-nkénti minimum 3 kijelzős kezelés. szívesen kiváltanám a gtx480 + 8400gs + softth-ot. kicsit macera, hogy a fele játék nem megy....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
gainwardgs #17257 üzenetére
GTX680
352GB/súgy legyen.
de ekkorát már egy politikus sem bír mondani.....az adatokat nézve vásárlási szempontból majd a GTX660Ti lesz a nyerő.
csak kár, hogy pont annak van csak 1.5 gb vramja... -
szab.tam
nagyúr
én az új driver-ekkel már úgy vagyok, hogy csak akkor cserélgetem ha van valami nagyon konkrét problémám. az igazi szopások mindig a csere után kezdődnek. (pl. ugye a dx11 ego engine fagyások.)
pár fps nem ér annyit... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Dantenero72 #17241 üzenetére
ilyeneket én is tudok.
htpc, gt210, hdmi-hdmi, fullhd lcd tv.
drivereren átrakom 24 hz-re, mert bluray-t szeretnék nézni. erre a kép "megnagyobbodik". azaz lelóg a képernyőről. nem kicsit. tehát a 2 mp-es kép kb. felét látom. ha az egérrel elmegyek a képernyő széléig, akkor az asztal "bemozog". tehát eőgurul a kilógó rész.
vagy 60hz-en nézek blu-ray-t, vagy bekapcsoplom hozzá a játékgépet. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Razermazer #17235 üzenetére
azért én még bízom a revgen nvidia-ban.
ezzel az ati dologgal úgyis csak fantáziálok. szerencsére(?) most úgy sincs ilyenekre zsém... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Razermazer #17233 üzenetére
a vízhűtés videón, leírásokon is láttam, hogy a fullcover blokk alá különböző vastagságokat írnak.
hogy nem lehet akármilyen ok, mert hát a nem független a gpu-tól a blokk, hiszen egyben van.de hogy mitől kell különböző vastagság?
ott van a tf2 nyákbordájának a talpa. az érintkező felület egy szintben van, kék gap pad-ek is egyformák...vagy nincs egy szintben? (volt a kezemben, de már nem emlékszem....)
erről jut eszembe:
erre (mai sapphire 7950 teszt) milyen klasszul tudnék bordákat tenni. nem úgy, mint amikor a tf2 nyákbordáját próbáltuk simára flex-szelni....
(1-2. kép) -
szab.tam
nagyúr
válasz
Razermazer #17227 üzenetére
"egy gtx 480-hoz a legnagyobbat venném."
mármint hogy a legnagyobbat?
a legvastagabbat?
szerintem az a kérdés, hogy 0.5 vagy 1.0 mm vastagat? nem?
1.5-2-3 mm csak a távolságot növelné, amit a hőnek le kell küzdenie. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Razermazer #17193 üzenetére
(Isten az Isten, és a táp nem császár, de ez más kérdés...)
a nagy gépben van az x460, de x400-asom is van. a htpc-be raktam be, mert a zen-t azon a helyen túl melegnek találtam, néha nyáron le is lőtt a védelme. átraktam a 3. konfigba, ott jól elvan.
tehát x400. egy nagy hibája van. hiába elég az sok mindenre, de csak egy db. dedikált pcie tápkábele van, ezt sokan nem szúrják ki, és megveszik.
de igazából inkább a 6850 szerű, tehát 120-130w-os vga-ig tervezték.én sem figyeltem oda. igaz, nem is kell most, de tervben volt hosszú távon, hogy segédtápként használom, ha sli kerül szóba.
így meg molexről kéne összebohóckodni a 6x tápot...de most úgyis minden feljesztés stoppolva van...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Razermazer #17188 üzenetére
én a seasonic x460-nál 1 db. 480-nal, magas prioritású furmark + linx-szel bírtam a konnektorból mérve max 437w-ot kipréselni.
itt írtam le...
ugye az 90%-os táphatásfokot véve a fogyasztók oldaláról kb. 400w.
az x660-ad, ahol az ág egyben van, és nem feszeled szét, szerintem nem tud nem elég lenni, még ilyen. linx + furmark alatt sem. szerintem.
400 + 250 = 650, és ezt egy ágon is leadja. (akár linx + furmark alatt is...)de vigyázni kell itt a kérdés feltevésével, mert van, aki a monitort is beszámítja konfig fogyasztásba. az egész előtt teszi be a mérőt. (és még meg is magyarázza, hogy az a konfig része, amikor szóvátesszük...)
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Razermazer #17138 üzenetére
"Ez tiszta lehúzás amit most csinálnak a gtx 480-al egyesek."
nem lehúzás, mert nem tudják eladni. viszont legalább sértődötten hőbörögnek, amikor nyiltan lehülyézzük őket.
volt pár ilyen eladó 480 az elmúlt időben.
és ezen a hsz takarítás nem segít.tényleg mindenki annyiért adja, amennyiért akarja. alapszabály én is kiraktam egy időre 200-ért a vasamat. de nekem szabad.
fejfájdító az, amikor jóindulattal elmegyarázza az ember, mi is a gond az árképzéssel, de ő megmagyarázza, hogy miért is ér annyit.az apróban bandukolni felér egy szociológiai + pszichológiai tanulmánnyal.
gyönyörű kifejezésekkel találkozhatunk.a legújabb gyöngyszem.
"tuningmentes - ezen percekig vihogtam...más.
pszichológia.
zsaru magazin, sok évvel ezelőtt riport egy igen egyszerű emberrel:
"ő olyan piszkológiai pata volt - (pszichopata. a szerk.) - ...."úgyhogy van itt is néhány tuningmentes piszkológiai pata...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #17133 üzenetére
nem magammal akarok beszélgetni, csak hát ugye a ph az új aprót előbb megcsinálja, mint az utolsó hsz tovább való szerkeszthetőségét.
"mert ennek nincs prioritása" - válaszolták a fejesek.
tehát:
"az hogy páran idióta módon beárazzák, semmit nem jelent."
ez félreérthető volt. temészetesen nem rátok gondoltam, 60-65-öt mondtatok, hanem azokra a szerencsétlen balfácánokra, akik 70, pláne 80 fölött akarnak eladni bármilyen szériahűtős 480-at... -
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #17132 üzenetére
most olvasom, hogy el sem akarja adni, csak társalgási kényszere volt....
a másik. írtam, hogy ha van 50-ért, le kell rá csapni. erre meg jött valaki, hogy 60 alatt nem kapni, és inkább 60+. erre emlékszem legalábbis...
az hogy páran idióta módon beárazzák, semmit nem jelent.
ajánlom figyelmetekbe:
-> (#17103) andew... tf2 50k-ért.... -
szab.tam
nagyúr
hát most mit csináljunk? először megkérdezte érthetően, értelmesen. mi megmondtuk ref-re a széles tól-iget, (50-65.)
erre újból megkérdezi, és utána úgy magyarázva, hogy mi a relatív legmagasabb ár.ingatlanos, (értékbecslő is, csak nem művelem), vagyok. mintha valaki megkérdezné, hogyan árazza be, hogy ne nézzék még hülyének, de azért eladni se tudja. kb. ez a relatív legmagasabb ár.
hülye kérdésre csak hülyét lehet válaszolni.
-
szab.tam
nagyúr
nyáron 1-2 k különbséggel be lehetett lőni. most nem. felborult a piac. van pár elmebeteg beárazás is.
ha 50-ért találsz, azonnal csapj le rá. 55-ért is megéri. 60-at már nem adnék érte...
rákerestem a gtx480 or 480-ra, de most 60-ért sem látok...(#17038) Laraxior
de csak azért, mert n+1-edszer kigyógyultál.... -
szab.tam
nagyúr
amikor jönnek a rev gen-ek, kikerül a piacra pár 3 gigás 580. abból kell megcsípini egyet occsóé'. a 7970 miatt már láttam is eladót....
konkrétan 2 finomság...
-
szab.tam
nagyúr
elbeszéltek egymás mellett....
alapesetben egy régi, 3 év garis cucc amikor bedöglik 2 év után, az ember egy sokkal jobbat kap cserébe. vagy az erdedeti vásárlási összeget, amiből szintúgy 2 generációval frissebb kártyát vehet. így a bedöglött kártya akkori piaci értékénél vagy 2-3x is többet kaphat az ember. léteznek erre szakosodott megélhetési garanciáztatók. utálják is őket a kereskedők.
konkrét példa:
egy nálam is járt gtx295 útóélete:
100 körül volt a hardverkeres vásárlási ára.
70k volt a piaci értéke pár hónap múltával.
cserét nem tudtak adni, így kapott 100k-t az illető. azaz megkérték, hogy vásárolja le. (szeritnema pénzt is vissazadták volna, de levásárlás lett belőle.)
ha a 3 év garis kártya később döglik be, akkor is 100k-t ért volna gari szempontból. most is, amikor 45-50k-t ér a piacon.most a fagyi visszanyal ideje van. az összes terméknél, kivált a hdd-knél. mert hogy többet ér néhány hardver, mint a vsásrláskori érték. csak az a baj, hogy pont a tiszetességes átlagjúzer szívja meg, amikor visszakapja a hdd-ért a vásárlási összeget, és azért nem kap semmit...
de szerintem ezt mindketten tudjátok, csak nem figyeltek egymásra...
-
szab.tam
nagyúr
nyáron.
40 volt a hűtő nélküli, 45 a refhűtős gair nélkül. 45-50-ért már garis ref volt, 50-55 tf2.
de most 45-50-ért semmiylen 480-at nem láttam. nem vitázni akarok, de ha van ilyen, linkeld már be légyszi. (aki esetleg sli-t szeretne, biztos örömmel venné...)
én asszem szeptemberben adtam el 45-ért a déjhúkeres tuti garis, dobozosat.
45-ért vettem a törött lapátos tf2-t.
régis szép idők. de jó, hogy most nem kell semmit vennem....
habár vergődök, mert a 480 5040x1050-ben eléggé elfogy néha.
tegnap sikerül softth-tal a sift2-t is beizzítanom. rendesen 30 fps alá megy. ráadásul csak mediumon.
viszont a shift1 high-on 40-50-en megy. a shift2-t nagyon elcseszték. de hát abban van csak éjszaka.
a tdu-t sem bírtam még belőni. nagy dilemma, ha jön az új nvidia, és tényleg támogatja 1 gpu-val a surround-ot, muszáj lesz megvennem. mert ez a softth csak a hajszálaimat ritkítja...visszatérve a 480 árakra.
az megint más kérdés, hogy pár eszement beárazás nem jelenti azt, hogy annyiért el is viszik. pláne, hogy a rev gen kopogtat lassan.... -
szab.tam
nagyúr
igazából nyáron volt nagyon az:
hűtő nélküli, pucér nyák 40-et ért.
ref hűtővel 45-50.
tf2 50-55...ilyen árak voltak. akkoriban igen megszaporodtunk a topic-ban. kmény volt, mert én azéelőtt 1 évvel 120-ért, jól vettem az 1. 480-at...
kevesebb, mint a felére esett le. nem volt jó érzés nézni...most meg, mióta beizzítottam a softth-t a 480-ra, 5040*1050-ben rendesen dolgozik.
dirt2, f1 2011-ben a megszokott, fullhd, dx11 + ultra kiakadt 60fps helyett 40-50-eket látok. ráadásul csak dx9, high-on. (és az pont elég, hogy a szélső monitorkon, ahol suhan a kép, ne legyen teljesen folyamatos...
shift-et nem szeretm alapból, de 3 monitor, nordschleife, königsegg, motorháztető. nem rossz móka....- és ott is 700 mhz-en 40 fps. de 800-on már 45...
elkélne akár az 580 is. de ránézek a hűtőre, és lever a víz a szerelés gondolatára is.
no, és az árak... -
szab.tam
nagyúr
válasz
H.Ezredes #16944 üzenetére
nem a különböző vga-k mostani, egymáshoz viszonyított árain vagyok kibukva, hanem azon a piaci furcsaságon, hogy majd másfélszer annyiba kerülnek egyes hardverek, mint nyáron. pedig az euro nem 260*1.5=390...
új generáció nem jött ugyan ki, de azóta csak volt fél év avulás is.
a kettőt összevetve egy gtx 480-nak kb. annyiba kéne kerülnie, mint nyáron volt.az 580-at behozó 480 ócska dumát egyszer Lara behozta a köztudatba, ment vele flamel-ni a gtx580 topic-ba addig, amíg kis pihit nem kapott érte. mára természetesen ez már kinőtte magát, egyenesen az 580-at befogó 470-ig is. kis topic evolúció, a 460 is befogja majd. tudni illik ugye az 580 nem húzható, azt mindenki alapórajalen használhatja csak. nemde?
így igen értelmes az ilyen összehasonlítás. meg a hirdetés megfogalmazásaitokban is. a sok hozzá nem értő szerencsétlen pedig jól beszopja...
talán még úgy korrekt lenne, hogy a szénnéhúzott 480 az alapórajeles 580-at befogja. vagy ilyesmi....árakról még:
ha lenne sok pénzem, jó sok ddr3 kitet vennék. nagyokat, 1600+...
annyira lent van az áruk még így is, hogy tuti az lesz, mint a ddr2-vel. lesz majd egy fél éves időszak, amikor pont dupla áron lehet majd eladni.
a mostani ocz ramom a legalacsonyabb időszakban 16k volt. egy évvel később "jó" pillantban vettem: 40k-ért alig bírtam levadászni... -
szab.tam
nagyúr
45-ért vettem az enyémet, 50-ért eladtam a másikat. mi a pici fszm van már itten?
tudom, euró, meg mittomén. de akkor is. ez nem normális. eltelt fél év, és ilyen drágaság lett. hogy a 70k jónak számít... -
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
peetmaster #16841 üzenetére
szomorú.
én a megoldott probléma után az enyémről ma külön 2 backup image-et is csináltam, legyen mihez visszatérni...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
H.Ezredes #16836 üzenetére
"nem volt 8 GB-os kihasználtság Csak azt mondtam,h díjazza a rendszer "
ezt hogy csinálja? 3.7 gb kihasználtságnál egy maga alatt 8 gigát érzékelő kéz kjinyúl a monitorból, és átad egy oscart?
egyébként már a hardverapróban komoly szinten vissza kellett fognom magam, nehogy beszóljak a gtx480 árazásodra. nem is tettem, mert ismerem a szabályokat, és nem üzletrontok.
de itt nem az:
ami az árképzést illeti, szerintem te nem vagy normális. (most nem találom az egyik kolléga ex hiredtését, ami akkor valami tf2 65-ért volt. szerény valaki volt hozzád képest...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
peetmaster #16826 üzenetére
igen, de ezt a csökkentett törrlés, telepítsé mizériát a virusírtó nélkül kell már megcsinálni. és be kell állítani, hogy ne csak utólagosan jelezze, hogy karanténba pakolászott önkényesen dolgokat, hanem kérjen rá engedélyt, hogy tudjad megakadályozni.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
peetmaster #16824 üzenetére
bazz.
ez a gubanc. a vírusírtód fals módon vírusnak látja. ennyi....
pedig (szerintem) tuti nem az. és emiatt nem tud az alkalmazás hozzáférni. az 1. válaszomban asszem említettem a vírusírtót is, mint hibaforrást.valószínű akkor a vírusírtód frissült, vagy a leíró adatbázisa. és azóta van a probléma. nekem az avast pl. az aida-t akarja folyton karanténba tenni. de figyelmen kívül hagyatom.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
peetmaster #16822 üzenetére
hm...
évek óta ugyanazokat az os-eket gyűröm. van 24/7-es gépem, 4(!) éves xp-vel. nálam a win reinstall az utolsó után van 8-cal. idáig mindig helyrepofoztam az ilyen hibákat. (meg vannak backup image-ek is hosszú tömött sorokban.)
pont most volt egy pár hónapos kékhalálozás megoldása....(egy bugos avast verzió volt az oka...)
"Megcsináltam most, amit leírtál."
hajszál pontosan???
(csökkentett mód, stb. és ugyanazt a vga drivert is vissza lehet tenni, nem kell hozzá fissítés.)
mert ha valami hiányzik, vagy sérült, amit az msi keres, magától nem fog visszugrani, sem helyreállni....még egy: amit kiír, hogy hibás dll: RTTSH.dll
én megpróbálnék valahonnan letölteni egyet. megkeresni, hol van. elmenteni valahová, majd aletöltöttet berakni. nálam már számtalanszor megoldotta ez az eljárás a problémát. de ez elég veszélyes is lehet. sosem tudatoan csináltam ezt a cserét, nem vágtam valójában mit alkottam vele, de mindig bejött. -
szab.tam
nagyúr
válasz
peetmaster #16820 üzenetére
és ha nem a win-nel startoltatod, hanem a win felállása után, akkor is ezt csinálja?
konkrétan nem tudom az okot, de én magamtól ezt csinálnám, ilyen sorrendben:
csökkenetett módban:
msi, evga és vga driver eltávolítás. (esetleg a vírusírtót is, mert szeret mindent karanténba pakolászni, törölni.)
gép rendes módban indít, majd driver újrarak, és utána msi / evga is újrarak.mert gondolom a vga drivert nem tetted újra. pedig ilyenkor ez alap.
és nem volt véletlenül vga driver update nemrég? nekem is volt már olyan, hogy utána az evga és az msi is egyidőben meghülyült. nem mindig szeretik, ha alóluk ki van cserélve a driver. ezt még riva tuner-es időszakban tanultam meg. -
szab.tam
nagyúr
együttérzésem a barátoddal. ennél csak egy gusztustalanabb dolog van: a kiszámíthatatlan, random kékhalál. annál az is jobb, ha végleg kinyiffan valami...
tápnál mindig van pici égett szag. de ugye az kizárva. (vagy nem...)
de azért valahogy azt is meg kéne nézni egy "nem kár érte" konfigon. mert ha a táp vitte el a lapot, akkor nagy gáz van, ha hibakizárásra jön egy új lap. azt is viszi....
tehát keríteni kell egy olcsó tesztonfigot a tápnak. de ha nem volt semmi égett szag, akkor valszeg a táp egyben maradt.végső esetben akár a cpu is lehet.
de valszeg a lap. vagy lap + táp. cpu. de szerintem ha a cpu rossz, de áram alatt van, a ledeknek normál módon kéne világítaniuk. na. hangosan kigondolkoztam magam.ezt kérdezd meg az azonnali alaplapos topic-ban. a led világítós / nem világítós tüneteket pontosan leírva.
de (#16763) apollo12 leírta az 1. szükséges lépést....
-
szab.tam
nagyúr
jó hír. (nekem legalábbbis.)
múltkor beszámoltam a softth megoldással, 1 db(!!!) gtx480 + 8400gs adta, 3 kijelzős, "nvidia surround szerű" megoldásról. akkor még csak xp alatt ment, és csak gtr2-vel.
proci985 kollégának hála, (küldött jó verziójú dll-eket, softth cfg-t), beüzemeltem win7 64 alá is.
így 3 monitoros módban van
gt2
gtr evo
dirt2
f1 2011természetesen csak dx9-ben megy. az ego engine-esekel még nem mentem, de a belső bench-eket lefuttatttam. high, dx9, 5040*1050 - min 40fps, átlag 45.
lehetne jobb is, de ekkora felbontáson 1 db. kártyától, high-on azért nem olyan rossz...a progi ad lehetőséget, hogy kávák pixelszélességét kivonjuk a képből, mintha 2 db "A" oszlop lenne. ezeket holnap állítom be.
érdekes dolog, hogy megy az nvidia surround, eyefinity agyonreklámozás, közben meg létezik egy ilyen rém egyszerű, szoftveres megoldás is, de nincs a köztudatban.
a kompatibilitás a softth-nál valszeg azért keskenyebb.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Speedhs #16752 üzenetére
ja. meg a másik gtx470 a tápodat.
mert annyit kérdezted, hogy melyiket vegyed, hogy ilyenkor szokás valahogy mégis beleszaladni az erdőbe.
de szerintem jó döntés volt, hogy a táppal kezded.
(végül is meglett a 850-es corsair? nagy teljesítményen nem hangos a víz mellett?) -
szab.tam
nagyúr
szerintem egyforma, de itt van néked két hasznos link. ami darabokban mutatja őket, és van mindkettőről meztelen nyákos kép is. (elmentettem pont ilyen időkre....)
ref hűtős
tf2
így aprólékosan, képről össze tudod hasonlítani....(#16749) frájdéj
mert azt már nem fejlesztik, és így nem kompatibilis.
én is msi afterburner-t használok. és érdemes az evga nevű ilyen progit is leszedni, ha valamiért az msi ab összeakadna valamivel. nálam mindkettő telepítve van. -
szab.tam
nagyúr
válasz
attamero81 #16744 üzenetére
így világos. valami ilyenre emlékeztem. csak mivel nálam az 580 sehogy nem volt még a képletben, így nem vágtam pontosan.
van egy 580 hátlapi paneled? ami 480-ra is jó?
(habár úgysem szerelgetném szét a dögöt...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
attamero81 #16731 üzenetére
a furattávok lehet egyformák, de a nyákon lévő bizbaszok nem. így biztos rá fog menni?
a hűtőknél a 480 vs 580 asszem nem mindkét irányban ekvivalens. ezt már elég sokan leírták. tehát az egyik irányba lehet váltani, de a másikba nem biztos. fejből nem tudom melyik....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
odorgg #16698 üzenetére
néhányat? szerintem 3-ból 2-t....
itt a topic-ban tuti kevesebbet találni, aki elsőre nem dugta rosszul össze.
többek közt ezért is nem ajánlom élből ezt a hűtőt senkinek. meg a kis alumínum darabokkból álló viccosztály miatt.az egészből számomra az 1 komponensű, gumiszerű, hővezető ragasztóval való találkozás volt az élmény. amit a kompatibilis kit-ekhez adnak. a nagy hűtőnél a leflexelt tf2 nyákbordára való alubordákat is azzal rögzítettem.
azóta sem tudtam kideríteni, honnan lehetne venni külön olyan ragasztót. mert csak 2 komponensűt kapni. (pl g1) -
szab.tam
nagyúr
válasz
attamero81 #16691 üzenetére
még mindig nem értem, mire is lenne az jó...
a cél mindig az kell legyen, hogy a gpu és a hőcsővek között minél kisebb legyen a távolság, minél hamarabb el tudják rántani a csövek a hőt.
ezért is hatékonyak a direkct touch-os megoldások, ahol a hőcső közvetlenül érinkezik a hőtermelővel. a nagy hűtőmön többek közt ezért is csináltam így a blokkot. (1-2. kép.)nemhogy berakunk még egy réteget. akármennyire jól is vezeti a hőt, a hőcsőnél kb. 100-1000x lassabban. + réteg, amin szegény hőnek át kell verekednie magát.
szerintrem biztosan nincs értelme...
a pasztánál tuti rosszabb lesz. nagyságrendekkel...ahol a thermal lapokat használják, csak azért van értelmük, mert az 1-2 tized miliméteres összenmyomhatóságuk rugalmas hővezető kapcsolatot biztosítanak.
más
aki az ac venticsatlakozóit tervezte, és azt normális leírás nélkül bedobozolta, kézlevágás. én is összedugtam mindent mindennel, és levágta a tápomat. azt hittem kinyírta egy zen-em, gyorsan vettem még egy zen-t. utána azzal sem indult az egyik gépem. kiderült, mást tett tönkre az esemény, a tápnak nem lett baja. de a ventiket megvette valaki, mert csak 2 db kellett neki belőle, szétfűrészelte.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
attamero81 #16682 üzenetére
ez valami thermal pad szerűség lesz, ami pl. a vga-kon a gpu-n kivüli részekre szokott kerülni a hőforrás és a hűtő közé. csak azok 1-1.5mm vastagok.
pl. tf2-nél bilikék színben a nyákborda és a fetek, vramok közt lapul.és ok, értem. de ezzel most nekem mit is kéne csinálnom?
"Na most egy pár ilyet valahogy ki kellene próbálni a 480-on"
hova és minek? -
szab.tam
nagyúr
válasz
gainwardgs #16661 üzenetére
"eredeti nyákbordával "
tf2 vagy ref?szerk:
ja, már látom, hogy tf2...
az jó. -
szab.tam
nagyúr
a tf2 nyákbordája fölé ferakható az ac gpu hűtője? elfér? mert még az lehet életképes dolog. mert az ac kis bizbaszai elég tréfásak.
Madn!ght
csak hogy tudjál ról. az ac accelero extreme plus-hoz meg kell venni a kompatibilis kit-et is, mert különben nem lehet rögzíteni a gpu hűtőt. és abban vannak kis brdák a nyákon lévő cuccokhoz, amin nincs 2 oldalú öntapadó rasztó. külön van egy tubusos ragasztó kence. ami elvileg bontható kötést biztosít, kísérelteztem vele. de egy vram-ra rá nem kenném, hogy levételor esetleg letépjem, lesarkazzam a chipet.
de ha a gpu hűtő rámenne a tf2 fekete lapja fölé, az nem lenne rossz...
a fekete lap hátfali részénél lehet olyan kiugrás, ami útban lehet.
de ezt talán tudja valaki, aki ezt kipróbálta. nekem volt, de ezt a párost nem néztem össze... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Madn!ght #16654 üzenetére
hááát. a zalman vetijei pont ugyanúgy fognak visítani. egykategória. a különbség csak a vramok és vrm, fet, azaz a tápellátás hűtésénél van, ami a kártya élettartamára lehet kihatással.
ha a tf2 hangja sok, (nekem is az volt a zalmnannál is), csak további bütyköléssel tudsz változtani. önmagában a csere nem oldja meg a problémád.
én rakhattam fel alacsonyabb fordulatú ventiket, mert a nyákon feljettebb volt a bordázat. a tf2-nél ezt nem nagyon lehet megtenni, mert akkor a nyákon lévő cuccok tuti megsülnek....alsó kép, előtte lévő mondattal...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Madn!ght #16642 üzenetére
(#16647) odorgg mindent leírt.
nálam járt már mindegyik: ref, ac, tf2, zalman....
a nyákborda masszív hűtése miatt én a vf3000f-re szavazok az összes közül.
annyira, hogy most használaton kívül van, de azt megtartottam.a többinél a gpu hűtésen kívüli részt elég viccesen oldották meg...
(#16651) Madn!ght
először ne csináld egedül. mindig van egy (2?) kis csavar, ami beszorul. és megakaszt. amíg a leírást böngészi az ember, mi hová kerül, alátétek, stb, bő fél óra. rutnból már 5-10 perc...
legyen mindenféle, jó fogású, kis csillagcsavarhúzó, hegyesebb, kevésbé hegyesebb fejekkel. ha megcsorul 1 csavar, (és pedig meg fog), és elnyirod a fejet, akkor énekeltek.vettem én már úgy olcsón hűtőt, mert nem bírtak kihajtani gyári betekerést. én majdnem mindegyik szerelésnél belefutottam iylenbe. olyankor is, amikor az előző behajtást én csináltam. de msot már tudom, hogy nem szabad feladni. csavarhúzó erősen betol, és fogóval megogat...
tehát első szerelésnél legyen ott olyan, aki már csinált ilyet, de akkor is te csináld...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
gainwardgs #16635 üzenetére
"mire nem elég manapság 1 db 470 "
-dx11, fulhd, ultra gtafika: pl dirt2.
-nvidia surrond.
lenne még pár konkrét példám, de ennyi talán elég.
nálam 1 hét után repült a p*-ba...és dx11-ben esetenként gyenge, dx9-ben pedig egy gtx295 is ronggyá veri.
én vgigjártam a sort.
a rev2, 1 nyákos gtx295-öt sírom vissza a mai napig...szerk:
olcsóság relatív. én az enermax modu87+ 800w-osat 29-ért tudtam eladni. pedig jó duplája volt akkor az üzletben... -
szab.tam
nagyúr
válasz
apollo12 #16617 üzenetére
9600gt?
mármint miért, és mihez is?1. eyefinity-re nem igzán jó.
2. a gtx480-mellé megjelenítő segédkártyának? egyáltalán olvastad, mire kellett? a leggyengébb kártya is elég, hiszen nem számol, csak kitolja advi-ra a jelet. a 8400gs meg volt itthon, és az is passzív.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #16615 üzenetére
csak hogy világos legyen. egy nappali kép. elég rendes a méretkülönbség a bal és a középső kijelző között, és mégis sikerült összehoznom...
és ugye jól látható, hogy nem rakhattam volna középre a nagyot az emelvény miatt. de pont a kis polc miatt kerülnek magasabbra a 22-esek, a kijelzők középvonala pedig egy síkba, és a tv-t hátrébb tolva optikailag egy bizonyos pontról egy méretűvé váltak...
a végcél úgyis az lesz, hog a jobb oldali komódot kicserélem egy alacsonyabbra, (van), és bejön 2 db. 32-es. (na, az még nincs...) így az kicsit odébb lesz...
-
szab.tam
nagyúr
régen jártam erre, újra hi!
tettem egy vargakanyart, és a 3. konfigomba vetten egy 5750-en. gondoltam, megnézek egy belépő szintű eyefinity-t, mire elég. de én is jól megszívtam, mert ehhez a mókéhoz nem elég a passazv dp-dvi adapter, hanem aktív kell, mert nem engedi aktiválni a 3. kijelzőt. 2 nap óta dúltam-fúltam...
keresgéltema neten, honnan is tudnék kukázni ey ilyen adaptert. közben rábukkantam erre a 2009-es cikkre. van benne szó eyefinity-ről, matrox-ról, és egy érdekels szoftveres megoldásról, a softth-ról.lényege:
ha van egy erős kártyád 2 kimenettel, és még egy akármilyen 3d képes rütyvedt kis kártyád, és perce még egy nagy pcie síned, legalább 2.0 4x, akkor a fő kártya kiszámolja a képet, a 3. kijelzőe átküldi az arra kötött monitorra jutót.
tehát: nem kell se matrox, se surrond, se eyefinityy. ez utóbbi amúgy is nálma a dp adatpter mizéria miatt: kedes eyefinity, backup/6...van egy konfig file, amit szerkeszteni kell, és nem bőbeszédű egy leírás sem. a játék könyvtárakba berakott dll file-ok után nem akart semmi indulni, mert további dll hiányáért sikított a gép.
senki ne kérdezze, hogy hogyan sikerült, de a gtr evo-t és a gtr2-t sikerült elindítanom. gtr evo-ban valami bugok lettek, de a gtr2 hibátlan.
ráadásul volt egy kis huncutság. 2*22" 1680*1050 és egy 32"-os fullhd tv-m van. a tv-t hátrébb raktam, és úgy forgattam be, hogy a szemem perspektívájából pont elvágólag lett a monitorral. azt is 1680-ra lőttem.sötét szobában 3 tök egyforma monitornak hatott.
ja, a passzív gtx 480 alá betoltam egy 8400gs passzívat, segédkártyának....
és akkor 2 kép. az egyik a szemem nézetéből, ahonnan a méretkülönbségek nem voltak láthatóak, és után egy távolabbról...
sajnos a többi játék nem megy. de igazából pont a gtr2 érdekelt legjobban. hawx szétesik, valami ramkezelés, vagy sávszél probléma, (2 kártya nagyon messe van, mert ott a riser is), dirt2, f1 el sem indulnak.
de nem adtam fel.ha lesz dp adatpter, azért a 3. konfigon csinálok egy közpes graf beállításokkal egy autós minitesztet. mire elég az 5750 egy E6300@2.1 ghz. gondolom nem sokra, habár várjuk ki a végét.
de azt már látom, hogy lehet spórolósan is összedobni 3 kijelző sjátékmódot. persez, ha nincs szanaszét pár monitor, akkor nem.....
a szofteres megoldásban az is érdekes, hogy kölönféle felbontásokat is össsze lehet hozni.
és akávaszélek: nem, nem zavaró. a legélvezetesebb nem apiótafülke nézettel, oldaltükörrel, hanema motorháztető, felső virtális tükörrel. a 2 kávaszél pont az első oszlopok érzetét adja, és így sokkal több látszika térből.
akinek van módja, (3 akármiylen monitor, pár kábel, 2 normális + 1 akármilyen vga, 2*pcie nagy, gtr2, próbálja ki....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android szakmai topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Formula-1 humoros
- PlayStation 5
- Tudományos Pandémia Klub
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest