- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pidzse4
aktív tag
Sziasztok van egy kérdésem. nemrég vettem egy MSI laptopot és alul a csavaroknál középen van egy fehér karika ami az egyik csavaron van. Szeretnék benne memóriát cserélni és m.2 meghajtót bőviteni. Na most ha azt elküldöm szervizbe 14.000 ft ért rakják bele amit én itthon ingyen is bele tudok rakni. A szervizbe való szállitás 2500 Ft és vissza is 2500 Ft vagyis 20.000 ft ba kerülne de 14 be akkor is ha én viszem be a szervizbe.
nem szeretnék ennyit költeni erre a kis munkára.
A kérdésem gondolom kézenfekvő de azért leirom. ha eltávolitom a csavarmatricát akkor tényleg buktam a 3 év garanciát? Ez a matrica olyan rossz helyen van hogy amikor ülök és a combomra teszem állandóan csuszatolódik attól félek hogy meg fog sérülni mikor használom és nem asztalra teszem hanem a lábamra. Félek hogy leszakad megszakad vagy leválik idővel mert én hordozgatni szoktam.
Akkor félnem kell hogy oda a 3 év gari ha megsérül vagy ha leszakad egy darabja ? Cserélhetek én benne alkatrészt vagy ez nagyon fontos hogy ne sérüljön véletlenül sem. Az asus laptopoknál ilyen baromság nincs csak ha kinyitod akkor a cpu és a gpu hűtőbordán lévő csavaron van csak hogy azt ne távolitsd el mert buktad a garit. De itt az MSI nél nagyon bután oldották meg a külső csavarra rakták ami bármikor megsérülhet .
Akkor most garancia vesztéssel jár vagy nem ha leszedem a matricát vagy véletlenül ahogy a lábamon van megésrül leszakad használat közben? Kicserélhetem én is a memoriát vagy nem ?Köszönöm a választ de csak olyan irjon aki 1000% osan tudja jól ezt . Mert nem akarom elbukni a 3 év garanciát.
-
dchard
veterán
Üdv!
A nyitott táp és a régi PH!-s megateszt apropóján gyártottam is 3 jó kis képet a tápról. Ez megtalálhotó a megfelelő topikban. PH! figyelmébe ajánlom őket, mivel a régi megatesztnél a 450-es tápról 400-as belsővel készült képek vannak fent és az még sem ugyanazNem méltó a PH!-hoz. Használják fel a képeket nyugodtan. Örül az ember ha bedobhat egy keveset a közösbe
Köszi a figyelmeztetést amúgy: már ki is derült hogy az először kinézet 10-12dBa-s ventik lóf@szra sem elegek, még akkor sem, ha kettő együtt dolgozik a táp dobozában. Szóval most várok az ideális, de a lehető leghalkabb ventik típusára.
Köszi még1x.
Üdv:
Dchard
Ui: Amúgy nagy mázli, hogy nem kell forrasztgatni, mert ezen a tápon az automatikus fordulatszám szabályozás miatt csatlakozók vannak.
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
Üdv!
Nos köszönöm mindenkinek az építő értékű ötleteket:
1-2 perces hajszárítózás (1. fokozaton) után fokozatos lehelgetéssel kényelmesen eltávolítható volt a matrica teljesen épen, a csavarokat pedig megfelelő szerszámmal és alá helyezett vékony szövettel sérülésmentesen sikerült eltávolítani és visszahelyezni.
Köszi mindenkinek!
Dchard -
simonzé
addikt
Szigorúan az eredeti problémára válaszolva: egy hőlégfúvó csodákra képes. Apró melegítésekkel, és felválasztásokkal kell leszedni egy matricát. Ha egy ponton megsérülni készül, más irányból kell próbálni.
Fémről, üvegről bármit le lehet így szedni. PC alkatrésznél nem próbáltam, itt a műanyag felületeknél azért nem árt vigyázni, nehogy megolvadjanak. -
dchard
veterán
Én sem hiszem, pont ezért vettem ilyen tápot egy korábbi codegen helyett, de jobb a békesség. Pusztulnak már itt a Chieftec-ek, elhullott néhány Enermax is. Szóval az egészséges bizalmatlanság nem árt. Meg miért veszítsem el a granaciát, ha enélkül is meg tudom oldani.
Kipróbálom még ma mind a két módszert és beszámolok.
Ha valakinek van még ötlete, azt is szívesen megpróbálnám.
Köszi mindenkinek!
Dchard -
Mania
senior tag
Nekem is ugyanilyen tápom van,viszont nálam a hotol kezd leválni a martrica.Mikor visszamentem a boltba hogy jon le annyit mondtak rá hogy ne foglakozzak vele,a lényeg hogy szakadt ne legyen...
[Szerkesztve] -
Gergello
addikt
coolink táp nem hinném,hogy bedöglene
amit már mondtak, hogy gilette pengével meg lehet próbálni -
kisho
senior tag
Hát az ilyen matricákkal az a tapasztalatom, hogy rendkívül könnyen szakadnak. 1-2 gagyi táp külseje vékonyabb lemezekből készül és néha már attól elszakadt ez a matrica, hogy megfeszítette a fémlemez. Szóval még csak szét se kellett szedni és a garancia már ugrott is. SZVSZ sérülés nélkül nem tudod leszedni.
-
oceanearth
őstag
igaz a csavarokon tényleg lácani fog a nyoma a kicsavarásnak. esetleg rakj alá egy vékony zsebkendőt vagy nem tudom és úgy csaavard ki. matricát általában úgy szoktak leszedni, hogy hajszárítóval melegítik. azonban az újjab ragasztóknál már ez sem jön be mert némelyik megfeketedik. mindezek után én mégis csak a hajszárítóval való óvatos melegítést ajánlom, mert ha nincs gáz akkor elvileg lejön ragasztóval együtt amit egy olyan műanyagra föl tucc ragasztani, amin matricák szoktak lenni. ha nbem jön le hanem elkezd feketedni, akkor azonnal abba kell hagyni és másal kell próbálokozni, ha meg kérdik szervízbe azt kell modnani hogy a táp melegétől feketedett biztos meg, mert te nem csináltál semmit.
-
dchard
veterán
Üdv!
Én vállalni szoktam a felelősséget, de azt hiszem, hogy ha azért nem cserélik majd vissza az esetlegesen elszálló tápomat, mert jobb ventiket raktam bele...
Nos azt hiszem ez nem az én felelősségem. Meg nem gondolom, hogy ez olyan igazi moddolás lenne. Én sokkal nyugodtabban állok neki a munkának, ha tudom, hogy nem száll el a garim. Meg amúgy is: elmesélhetem az egyik Mistral-os élményemet, amikor egy szar RAM szériából fogtam ki, és tönkre kellett tennem a RAM-ot ahhoz, hogy az már az ő spéci, minden szart zabáló teszt alaplapjukon se induljon el. Szóval...
A csavarokon meg nem fog látszani semmi, ha az ember normálisan, és megfelelő eszközökkel áll neki a munkának.
Szóval ha van bárkinek matrica eltávolítási tapasztalata/ötlete, akkor kérem, hogy ossza meg velünk.
Köszi!
Dchard -
-
dchard
veterán
Üdv!
Még nem találtam ilyen topikot, bár szerintem sokakat érdekel. Főleg azokat,akik moddolással vagy tuningolással foglalkoznak, de a garacnia matrica szakadása köti a kezüket.
Szóval topiknyitóként a problémám a következő:
Van egy Coolink 400wattos tápm (2 ventis). Ebben szeretném a brutálisan hangos hűtőket(80mm) cserélni. Viszont a cucc nincsen 3 hónapos és három év gari van rá. Ezt a következő képen látható matrica védi:
Bővebben: link
Szóval ahoz keresek ötletet, hogy hogyan tudnám eltávolítani úgy a matricát, hogy ne sérüljön. Tehát hogy alkalom adtán vissza tudjam ragasztani.
Köszi előre is!
Dchard
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian LI GALAHAD II LCD KIJELZŐS HŰTŐK
- Thermalright TRUE Spirit 90M Rev.A CPU Hűtő - Hibátlan állapot!
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Corsair szövet tápkábel szett (Type-5 PSU Cables Starter Kit, Red/Black)
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged