Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Evil Snowman

őstag

LOGOUT blog

válasz Skotti #73159 üzenetére

200ért átveszem. :DDD Az jó, ha bezárod a Synapse-et, mert kb arról vezérelsz mindent a laptop-on.

De hogy próbáljak segíteni is, ne csak egy cinikus p*cs legyek. Razer Book-om ugyanezt játszotta. Amint bedugtam a tápba vagy egy monitorba, akkor ezerrel felpörögött a venti és elkezdett melegedni. Akksis módban az ölemben külső monitor nélkül pedig full csendben volt.

3 dolgot nézz meg:

1., Vezérlőpult/Energia gazdálkodási ehetőségek -> a itt nekem a kiegyensúlyozott mellett létrehozott utólag egy teljesítmény centrikust, és azonnal átváltott arra, ha bedugtam a tápba és/vagy egy külső monitorra. Megoldás: töröld ki a teljesítmény centrikus energia sémát, csak a kiegyensúlyozott maradjon. Utána nem fogja újra létre hozni.

2., Synapse-ot nyisd meg. Devices sorban kattints rá a laptopra -> megnyíló új ablakban kattints a Performance fülre. Itt látni fogsz egy Performance modes részt, ami két részre van osztva: Plugged In és On battery.
    Plugged in résznél vagy a Balanced-re vagy a Battery saver-re állítsd felhasználástól függően. Ha csak böngészel, akkor elég a Battery saver szvsz.
    On battery módban én a Battey saver opciót választom, így elkegyeg 12-14 órát a laptop. Mondjuk ebben nincs dedikált GPU csak egy IrisXE.

3., Windows energia management. Win 10 esetén kattints a jobb alsó sarokban az akku ikonra és ott csúszkával tudod állítani a kívánt módot. Win 11 esetén Gépház/Energiaellátás és akkumulátor/Energia takarékos üzemmód. Itt a lenyíló menüben vagy a Kiegyensúlyozott vagy a Leghatékonyabb energia felhasználás opciót válaszd ki.

• KillHates

nagyúr

válasz Skotti #73159 üzenetére

El ne add!! Soha nem lesz ilyen jó géped!
    Nem a géppel van a gond, hanem valami szoftveres anomália. Olyanra gondolok, hogy amikor kikapcsolod(vagy magától kikapcsol a monitor, de fut a uTorrent, akkor történik egy olyan dolog, hogy a gép "altatja" a prociba integrált IntelHD(akármi) videórendszert és bekapcsolja a dedikált nVidia atomreaktort. Ez meg persze csinál meleget és járatni kell a ventit a gépnek. Csekkold le az uTorrent Windows-os/nVidiás beállításait.

Bár lehet, hogy egy rendszer gyalu sem ártana, ha ilyen furcsa dolgok vannak a géppel :R

Új hozzászólás Aktív témák