- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiuuz
csendes tag
válasz
nevtelensenk #55 üzenetére
Nézz itt körül, nekem s ez hozott megoldást.
-
nevtelensenk
csendes tag
Sziasztok!
A következő a probléma. Antenna fali aljzatába van egy galvanikus leválasztó dugva, abba pedig az antennadrót. Az antennadrót megy a set top boxba, onnan pedig kompozittal megy a gép TV-tunerébe a kép és a hang. A gépen viszont búgás hallható, így nem lehet élvezhető felvételt csinálni. Gondolom előfordulhat, hogy még van földhurok. A kérdésem csak az, hogy lehet kiiktatani? Van olyan földhurok leválasztó, amibe a kompozit video és audio jeleket lehet bedugni, és ezt a gépbe?
Előre is köszi, és bocs, ha hülyeségeket írtam, de nem értek a témához.
-
nevtelensenk
csendes tag
Sziasztok!
Az a probléma, hogy mindig is rázott az antennakábelünk, valamint kép és hanghibák (búgás pl.) előfordultak. Utánaolvasva, kiderült, hogy egy galvanikus leválasztó oldhatná meg a problémát. Nekem viszont úgy tűnik, rosszat sikerült rendelnem, mert nem tudom beledugni az antennát. Ilyet vettem: http://www.antennak.hu/index.php?kat=84&id=256
Milyet kellett volna szerintetek? Ráadásul két antennajel jön be hozzánk. Az egyik fali csatlakozója üres pöckű, a másik tele pöckű. Mindkettőt használjuk, tehát mindkettőhöz kéne galvanikus leválasztó, de kérdés, hogy mindkettőhöz létezik-e. Nem akarok még egyszer ráfaragni, ezért szeretnék segítséget kérni.
És bocs, ha totál hülyének tűnök, de sajnos nem értek a témához.
-
Omcsesz
csendes tag
Ebben a cikkben elég jól le vannak írva, hogy mit hogyan kell csinálni (áramköri rajzok is):
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/foldhurok_avagy_mit_csinaljunk_mikor_minden_zug.html?pg=4
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Következő a gondom:
Van egy gépben lévő belső TV tuner, amin ha rádugom a kábel tévé dugóját, a monitoron olyan vibrálás jelenik meg, mint régeb a CRT monitorok 60-Hz-es vibrálása volt. Ja, a monitor egy 22colos TFT. Videókártya: Leadtek TV2000 XP Expert. Van egy másik tft tévé is, ha azt kötöm rá, akkor semmi vibrálás.
Szimplán ha csak bedugom a kábelt a tuner kártyába, megjelenik a monitor vibrálása, el sem kell indítani semmit a gépen, csak maga a kábel csatlakoztatása már rögtön ezt okozza. (kábel tévé van, nem antenna!)Mit tegyek? Cseréljem le a tuner kártyát, vagy vegyek esetleg egy ilyen földhurok leválasztót, ami megoldhatja?
-
Dzsez_
tag
És ha az antenna földjét leföldeled? Úgy értem, hogy a 230-as konnektor földjével összekötöd? Persze csak ha ez utóbbi valóban le van földelve. mert elvileg ezeknek azonos potenciálon kelle lennie a radiátoroddal és a vízcsapoddal.
-
szasza_1
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy galvanikus leválasztóból létezik compozit (RCA csatis) videojelhez használható is (és ha igen hol lehetne beszerezni) ? Hanghoz van egy ilyen eszközöm, már csak a képhez kellene. Előre is köszi!
-
C_hris
tag
Sziasztok!
A tv adásban ilyen csíkok jelentek meg
Ezért vettem egy ilyet és rádugtam az antennára:
[link]De nem történt semmi változás, mit lehetne még tenni?
-
=Mentor=
őstag
A következő a problémám én is vettem egy ilyen galvanikus leválasztót és be is kötöttem még a kettéosztott kábel elé (egyik megy az interrnet modembe másik a tv tunerbe). Az internetkapcsolat sebességével semmi baj, viszont a pingem 500 körül van, előtte 20-30-nál sosem volt magasabb....
Meg lehet azt csinálni, hogy csak a TV tuner elé rakom a leválasztót, tehát az elosztás után, kihagyva az internetet?
-
Boryszka
tag
Hali!
Én annyit hozzátennék, hogy nagyon veszélyes dolog ez a földhurok, mert nálam ami be volt kötve (video,dvd,házimozi,VGA kártya) mind tönkrement emiatt!!
Úgyhogy vigyázat! Elő a biztosítással! -
BTO
őstag
válasz
Csaba_20_ #41 üzenetére
használjatok csak ien dugos hüvelyes gagyi osztókat,majd rájöttök pénzkidobás ha a szolgáltató müszerésze jól kidobja a hálózatból, és közli hogy ha rendes képet akarsz akkor rendelj +vételi hely kiépitést.
erősitő nélkül általában mex 3 vételi hely épithető ki.ennyi jel megy be a lakásba családias házba. -
BTO
őstag
a galvanikus leválasztó az földfüggetlené teszi az antenna hálózatot a lakás földelésétől,mert nem 1forma a földelési ellentállás akkor földhurok -brumm- léphet fel.
az a legtutibb ha a lakás-ház bejövő pontjára van bekötve akkor az összes berendezést-TV-t tunerkártyát leválasztja.de néha a HF kábelezés miatt is felléphet földhurok ami a házimozi cuccost köti összevisznya minden berendezéssel. -
Lordie
csendes tag
4 hete bekötötték a T-Kábelt, fogalmam sem volt erről a földpotenciál különbségről. Először csíkozott, búgott, fogalmam sem volt mitől, majd 2 hét alatt tönkretette alaplapom (TV-out), lehet videókártyám is (TV-out jel azóta sem megy). Ezután találtam erről infót a fórumban
Holnap érkezik meg a rendelt F csatis galvanikus leválasztóm. Remélem megoldja problémám.
Kérdésem, hogy szomszédban digitális T-kábel van, ott is előfordulhat uez, ajánljam szerezzen be ő is egyet vagy csak analóg TV előfozetés esetén? Vagy független ettől? -
Csaba_20_
őstag
Attól függően, hogy milyen elrendezésű elosztóra van szükséged(2apa-1anya, vagy 1apa-2anya) itt van egy számodra is megfelelő darab.[link]
-
Csaba_20_
őstag
A sima mezei koax T elosztó a probléma, mert az egy galvanikus elosztást csinál ezért illesztetlen lesz a jeled. Az ún. illesztett állapotban a jel szempontjából olyan, mintha ott se lennének a kábelek. Természetesen ez egy ideális állapot, de azért a valóságban is elég jól megközelíthető. Bővebb információért az elektronika könyvek négypólusok fejezeteit kell böngészned. Viszont illesztetlen állapotban a jel minőségébe beleszól a kábel, amin továbbítódik, ez okozhat például csíkozódást.
A földhurok leválasztó megint egy más téma. Az elektronikai úton oldja meg, hogy az egyenfeszültség és az alacsony frekvenciás jelek(50Hz) szempontjából megfelelően nagy szakadasásként viselkedjen a kábel és csak a nagyfrekvenciás jelek továbbítódjanak, amilyenek például a TV adás jelei. Természetesen tökéletes megoldás itt sincs, némi jelszintcsökkenést tapasztalhatunk az ilyen leválasztás után, de a legtöbb esetben ez elhanyagolható és nem okoz problémát. A földhurok probléma miatt keletkezett zavaró jelet viszont olyan szintre csökkenti ez a fajata megoldás, hogy nem lesz észrevehető a képben. Fontos megjegyezni, hogy nem szűnteti meg. Akkor szüntetné meg, ha ténylegesen szakadás lenne a kábelben, viszont akkor a nagyfrekvenciás jelek se jutnának át. Egyfajta kompromisszum szükséges ezen a téren, bár ez már olyan információ, amire az átlag felhasználónak egyáltalán nincs szüksége.
[Szerkesztve] -
Neoka
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #38 üzenetére
Anettenna jel jön koaxon, az bemegy az íróba, onnan a tvbe. Így nincs csík.
Az író előtt elosztom (egy sím mezei koax T osztóval) a jelet és innen megy a PC-be és a PC előtt van földhurok leválasztó, akkor nincs csík. Viszont a PC-n a kép minősége nem jó.
megnézem még ezt a splitter-es osztást még.
köszi a segítséget. -
Csaba_20_
őstag
A 2 csík, ami lassan ment le és fel megszűnt a földhurokleválasztóval igaz? Elvileg meg kellett szűnjön. De az elosztás miatt még fenn állhat a probléma.
Ha jól vettem ki, akkor a TV rendszerbe most be van kötve egy asztali DVD író, meg a számítógép tunerkártyája. Tehát az antennakábel ezen két eszközbe van kötve egy elosztó segítségével. Gyanítom, hogy nem mágneses elven működő osztót raktál be, hanem egy szimpla galvanikust. Emiatt illesztettlen lett a rendszered és ez okozta a kép csíkosodását. A megfelelő elosztót szokták splitter néven is emlegetni. Ezt kellene alkalmaznod, ha a TV antenna jelét meg szeretnéd osztani több vevő felé.
Lehet, hogy a DVD írót és a gépet is külön-külön földhurokleválasztóval kéne ellátnod az elosztó mögött, ha a 2 lassú csík nem szűnt meg. -
Neoka
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #35 üzenetére
Az alap gondom az volt, hogy a TV-n horizontálisan 2 csík szépen lassan ment le és fel.. sokáig nem is foglalkoztam vele. Most, hogy vettem egy asztali DVD írót azt vettem észre, hogy a dvd író tunerén keresztül zavaróan szemcsés a kép.. hosszú állítgatás után kiszedtem az osztót amivel le volt osztva a pc/ tuner kártya felé. egyből jó lett a kép és a csíkok is megszűntek. ebből gondoltam, hogy valami nem kívánatos jelet nyom vissza a tunerkártya. a Neten nézelődtem és arra jutottam, hogy a földhurok leválasztó megoldhatja a problémámat.
Azt hittem, hogy ez majd megoldja a másik bajomat is ami a tunerkártyánál adódik, hogy a kép nem élvezhető.. de itt más baj is lehet.
röviden ennyi.
Azért köszi a segítséget, megyek a tuner topikba. -
zso73
veterán
Nekem meg a hálózati csatlakozáson keresztül ment valami zavar. Ha a slave gépet kikapcsoltam a master gép leszakadt a netről.Rádiós net volt. A t-madzag nem csinálja.
-
Csaba_20_
őstag
Ha a rendszert telepítetted újra és csak ennyi változás történt a környezetedben, akkor nagy valószínűséggel driver problémád van. De egy pillanatra azért visszatérnék még az EMI/RFI zavarokra, mert úgy látom nem jól értelmezted, amit írtam. A zavarás forrásának nem feltétlen kell abban a gépben lennie, amelyikben a problémát felleled. Találkoztam már olyan esettel is, hogy a lakásban lévő kettő gép közül az egyik szórta az étert zavaró jelekkel és emiatt a másikkal TV-re küldött jelben csíkozódás keletkezett. Egybént a földhurok jelenség a képben egy lassan függőleges irányban mozgó horizontális csíkot, vagy csíkokat szokott eredményezni. Ha több csíkról van szó, akkor azok egyszerre, mint egy kép mozognak szellemként a képen fentről le, vagy lentről felfelé.
-
Neoka
aktív tag
-
Csaba_20_
őstag
Saját ötlet volt, hogy alkalmazz földhurok leválasztót, nem írtad mégcsak a problémád se le nekünk. Csak a feltett kérdésedre tudtunk így válaszolni. Ahogy előttem említették gagyi táp is okozhatja a problémát, különösen ha kihagyták belőle az EMI/RFI szűrést. Jellemző eset Acorp tápoknál például, de más típusoknál is találkoztam már vele. Igaz leginkább a gagyi táp kategóriában fordul elő.
-
Neoka
aktív tag
köszi a válaszokat.
sajna nem oldotta meg a problémámat a fölhurok leválasztó.
a kép a tunerkártyán továbbra is zavaros.. ha berakok egy lemezt az olvasóban az zavarja csak igazán.. szép csíkos a kép.
erre van valami ötlet? -
Csaba_20_
őstag
Lényegtelen, hogy melyik a ki-, illetve bemenete, teljesen passzív alkatrészekből tevődik össze és mindkét oldalán ugyanolyan F aljzat fogad.
-
Neoka
aktív tag
Szisztok!
Egy kis segítség kellene.
Vettem egy földhorok leválasztót. (isolator 2641)
Az egyik csatihoz az van írva, hogy system a másikhoz az, hogy subscriber.
melyik a be illetve kimenete? -
Imy
veterán
Ma jött meg az www.tavir.hu oldalról rendelt leválasztó! Nagyon jól müködik, korrekt, és olcsó srác!
-
Imy
veterán
Hogy ''bug'' a TV amikor rádugom a PC-t, akkor az mitöl lehet? A földelés az jo a házban. Soros központi TV antánánk van, talán az miatt? Megoldodik majd a probléma, ha végre bevezetika csillagpontosat?
-
wassermann
addikt
Ennek szerintem a galvanikus leválasztáshoz semmi köze ... Az alábbiakra gyanakszom:
A hazai TV-szabvány PAL , amit sajnos a kártyák programjai hibásan SECAM-nak gondolnak. A beállításoknál keress ilyesmit vagy telepítéskor egyszerűen állítsd az országot Germany-ra.
A hazai sugárzásnak megfelelő felbontás 576 soros, ezért mindenképp ilyet keress és álíts be (pl. 768*576, vagy 720*576). -
Relisys
senior tag
Hello!
Multhéten vettem 1 tunert ( Leadtek tv2000 expert ) de nagyon rossz a kép. DTV-ben probáltam sok országot, kábelt antennát de mindenhogyan iylen képet kapok:
[link]
A hang az teljesen oké. UPC-s kábelünk van ami levan osztva minden szobára. Akkor nekem is ilyen izé kéne a tuner és a kábel közé amit itt feljebb irtatok? És akko rmelyik fajta? -
penene
őstag
megrendeltem a koaxos változatot, majd írok, ha megvan az eredmény
-
penene
őstag
Aha, köszi!
Felhívtam egy antennaboltot a környékről, náluk olyan földhurok leválasztó van, ami 5 és 1000 Mhz között enged át kb.
Az elméletileg jobb, mint az 1.5-1200 Mhz nem? (kisebb tartományt)
Bár nem hinném, hogy ez nagyon bezavar...
az 2500 ft lenne, próbalehetőséggel, ez ugye 750 ft lenne csak.
Ergo akkor jobban kijönnék az általad ajánlott sráccal?
A különbség az, hogy azt ki lehet próbálni, ezt meg gondolom nem.. De valszeg veszteni nem vesztek vele, ha veszek 1 darabot.
F csatlakozónak van értelme olyan esetben,hogy nekem eleve az aljzatom adott??
Tehát az aljzatba kell bedugnom valamit eleve, szóval ott már nincs értelme ennek az F csatlakozós megoldásnak nem?
Most perpill van a 10 méteres apa-anya koax kábelem, egy aljzatom, és egy tunerem.
Én szívesen Fcsatlakozózom is, ha ahhoz nem kell kidobni a koax kábelemet, vagy ha arra csak max. 1 másik csatlakozót kell venni...
Amúgy meg nem érdekelne, ha a tunerbe dugnám a leválasztót, és az aljaztba a koaxot, a szobában más TV úgy sem lesz!!! a másik szobában meg másik aljzat van, szal abba fogom dugni, ha lesz ott TV... Szóval az F csatlakozóval lehet fölös ügyeskedni? -
luciferc
őstag
írja a srác az oldalon, hogy szállítja F és sima koax csatlakozóval is, neked ez utóbbi fog kelleni. egyszerűen bedugod az aljzatba, majd a leválasztóba dugod be a kábelt. Persze ez így ki fog állni a falból. Másik megoldás, hogy a tuner kártyába dugod a leválastzót, és abba a kábelt. Harmadik lehetőség, veszel 1 méter koax kábelt és így a kábelbe toldod be.
De arra figyelj(etek), hogy ha a gép rá van kötve a TV-re is, akkor ott is kell leválasztás!
vagy
Nálam úgy van megoldva, hogy a bejövő kábelen van a leválasztó (és így F csatlakozóval használom, ami jobb, mint a sima koax), és csak ezután van a szétosztás. nekem jól működik, nincs gond a minőséggel, bár a srác az oldalon azt írja, hogy minden eszközhöz kell leválasztás külön. először érdemes kipróbálni eggyel.
#12: ha csak egyetlen eszköz van (a tuner), akkor nálad nincs sok gondolkodni való. bekötöd valahova, ahol szimpatikus (fal vagy gép), és voila
[Szerkesztve] -
penene
őstag
így láttatlanban annyit tudok mondani, hogy kb. 3an mondták, hogy amióta használják, megoldódott minden problémájuk.
Igaz ők házikészítésű leválasztót csináltak, de ha ugyanilyen ez a darab is, akkor valószínű erre is vonatkozik.
De hülyeséget nem akarok mondani, csak amit nekem is mondtak.
Nagy valószínűséggel be fogok szerezni egy ilyet, úgyhogy majd megírom a tapasztalatokat.
Én is társasházban lakom, soklakásos, nem csodálkoznék, ha a sok emberke bezavarna
pláne 10 emeletes panel háznál... -
-
Balinov
titán
micsoda hasznos kis kütyü.jólsejtem,hogy ez segítene a 10emeltes panel és ratyi kábeltévé egyes problémáinak kiküszöbölésében? Penene majd rendelj 1-et és ha beválik,én is hozatok ilyet.
-
penene
őstag
Sziasztok!
Pont ilyenre lenne szükségem:
Galvanikus leválasztó:
Leírás:
http://www.epanorama.net/documents/groundloop/antenna_isolator_building.html
bpi vagyok, tudna valaki nekem készíteni 1-et? ahogy gondolja, vagy dobozkásat, de nekem tökéletesen megfelel a koax csatlakozó végébe is a 2 kondival...
De én ilyen elkészíteni nem tudok, ezért szorulok segítségre.
a 2 db 10nF-es NEM elektrolit kondenzátorom sincsen perpill, de azt ha kell tudok vásárolni.
kereshettek itt, és a
Horvatth.Peter@hu.hvb-cee.com -on is.
Köszi szépen! Sry új topicért, nem volt hasonló nyitott.
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?