Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vertigo18

    addikt

    Szóval akkor most váltottam és Amy után a Fm. edzésterv végeztével rápróbálok Jeffre, aki nem mai csirke, érdekes edzéstervet prezentált. Sok séta van benne (legalábbis ahhoz képest, hogy én még soha életemben nem sétáltam edzésen), meg a lépésszámot akarja növelni. Ez annyit tesz, hogy az intervall edzések jelen pillanatban úgy néznek ki, hogy nem sebességet, vagy HR-t ad meg célnak, hanem 150-200 közötti lépésszámot a 30 mp-re. Nem látok benne nagy kihívást, eddig is elég jó (165-170) volt a lépésszámom. Aztán séta 30 mp., majd ezt ismételni 4x.

    Van viszont néhány elem, amit nem értek, ilyen a hétvégi "Run-Walk-Run" futás. itt annyit ad meg támpontnak, hogy 1650 méter legyen, benne meg a kedvem szerinti futás, séta váltogatás. No, ezt most hogy értelmezzem? Mert, ha lusta vagyok, akkor kocogok kicsit, majd sétálok (persze nem teszem, hiszen edzeni jöttem). Én úgy csináltam, hogy olyan 80%-on 30mp, majd 30 mp. séta és ezt ismételtem, amíg el nem értem a távot...

    A másik, amit nem értek, az az intervall után van. Azt írja: "Gyorsulás, lassulás, siklás intervallum. Váltson egyenletesen sétáról kocogásra, majd kocogásról futásra, végül átmenet nélkül vissza sétára". Mindezt 4 alkalommal. Ez most úgy jó (ha jól értelmezem), hogy elkezdek kocogni, kb. 10 mp. múlva tolok egy futást (mondjuk erőteljesen), aztán a 20. mp-ben megtorpanok és lesétálom a maradék 10 mp-et? Majd ismétlem 4x? Jól értem?

    Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!

Új hozzászólás Aktív témák