Hirdetés

Fekete misztikum: DeepCool Mystique 360 vízhűtés

Fekete ventilátorokkal, visszafogott világítással, de LCD kijelzővel érkezik a gyártó új topmodellje.

Bevezető, külső

Az idén januárban bemutatott új, Mystique nevű vízhűtéscsalád a kínai DeepCool felsőkategóriás terméksorozata, melyek között jelen pillanatban az általunk tesztelt, 360 mm-es radiátorra épülő változat jelenti a csúcsot. A hűtő visszafogott világítással és igényes dizájnnal rendelkezik, és ami a legfontosabb, remek teljesítményt ígér. A fő hívószó pedig ez utóbbi mellett a felsőkategóriában ma már egyre inkább kötelezővé váló LCD kijelző, ugyanis a Mystique széria hűtőblokkján egy viszonylag méretes, nagy felbontású képernyőt visel.

Dizájn

A dobozból kivéve a Mystique 360 a klasszikus 360 mm-es kompakt vízhűtések dizájnjegyeit viseli magán, nem lóg ki úgy a sorból, mint mondjuk a nemrég tesztelt Hyte THICC Q60. Ez mindenképpen előny a kompatibilitás szempontjából, hiszen az átlagos méretű, 27 mm vastag radiátor a legtöbb, 360 mm-es vízhűtés fogadására felkészített gépházba probléma nélkül beépíthető.


[+]

Ez a hőleadó egyébként alumíniumból készült, és egyik végén műanyag idomban végződik, ide futnak be a csővezetékek, itt található a cég „Anti-Leak Technology” megoldását használó, belső túlnyomást kiegyenlítő töltőportja, illetve a másik oldalon egy diszkrét, visszafogott DC logó is.


[+]

A radiátorra gyárilag felszerelve érkeznek a láncba fűzhető, hidrodinamikus csapágyazású ventilátorok, melyek PWM vezérlésűek, és a hivatalos adatok szerint 500-2150 rpm közötti fordulatszámra képesek. A láncba fűzést lehetővé tévő kábelezés diszkrét, de azért nem annyira, mint a pogo pinekre épülő megoldások – remélhetőleg ilyet hamarosan a DeepCoolnál is láthatunk már. A kábelek rövidsége miatt egyébként a csomagban egy hosszabbítót is kapunk, ezzel kell majd az alaplapi 4 tűs kivezetéssel összekötni a radiátort. Egy kicsit elegánsabb lenne, ha ezt a blokkból a csővezetékek mentén felhozott vezetékkel oldotta volna meg a DeepCool, de igazából így sem rossz, a hosszabbító pedig a csöveket összefogó, tépőzáras szalagok segítségével azért jól elrejthető a tekintetek elöl.


[+]

Végighaladva a szövetburkolatú, 410 mm-es csővezetékek mentén, először az említett, gyárilag mellékelt két darab tépőzáras szalagba ütközünk, majd a hűtőblokkhoz tartozó, 90 fokos, elfordítható csatlakozókba. A blokk maga egy kombinált egység, a réz hűtőlap mellett a pumpát, némi ARGB világítást, illetve a fő attrakciót, a 2,83 hüvelykes, 640x480 pixeles LCD panelt is tartalmazza.


[+]

A hűtőtalp – melyre gyárilag felhordták a hővezető pasztát – a gyári információk szerint 0,1 mm-es bordákat használ a folyadékkal történő hőközlésre, alsó felülete pedig selyemfényű, forgácsolási nyomoktól teljesen megtisztított. Mérete 54 x 54 mm, tehát a modern processzorokat teljes mértékben képes lefedni, a CPU minden hűtendő pontja fölé jut a bordázatból. A pumpa egy 3400 rpm fordulatszámon dolgozó egység, melyet egy alaplapi 3 tűs csatlakozóhoz kell kötnünk – ez ismét egy apró figyelmetlenség a DeepCool részéről, akik a többi elektronikát egy SATA power konnektorról hajtják meg, igazán integrálhatták volna abba ezt is. Ezen a két vezetéken kívül még egy 3 tűs, adott esetben láncba fűzést is támogató ARGB konnektort, illetve az LCD vezérlését biztosító, alaplapi USB 2.0 interfészt is kapunk, vagyis elég sok itt a vezeték, elegánsabb lett volna ezeket konszolidálni.

[+]

A blokk egésze egyébként a ráapplikált felépítménnyel együtt igényesen kivitelezett, az ARGB világítás is a kijelzőt körbeölelő keret alján, diszkréten bújik meg, és nemcsak az alaplappal lehet szinkronba hozni, de arra is képes, hogy a túlmelegedés eseén vörös világítással figyelmeztessen bennünket.

Tartozékok

A kiegészítőkről nem érdemes sokat beszélnünk, a DeepCool – szerencsére – nem gondolta túl a dolgot, és az eddig már bevált szereléket adja a Mystique 360 mellé. Ez egy könnyen használható, a ma elterjedt asztali foglalatokkal kompatibilis, akár könnyen tovább is fejleszthető megoldás, nincs is vele semmi baj. Az egyetlen, amit sajnálunk, hogy nem kapunk plusz hővezető pasztát.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés