Computex 2024: gamer alaplap és „AI” PC az ECS-től

Az Elitegroup új LIVA barebone-nal és a Black alaplapsorozat feltámasztásával készül a tajvani kiállításra.

Hirdetés

Bejelentette a Computexen érkező újdonságait az ECS, amelyek sorában a végfelhasználókat érintő termékek között megtaláljuk a cég LIVA barebone-sorozatának legfrissebb, Meteor Lake-H platformra épülő példányát is. Ez a LIVA Z7 Plus, mely alacsony fogyasztást és nagy teljesítményt kínál a beépített H szériás mobil CPU-kkal, és ezek mellé adott esetben akár 96 GB RAM is telepíthető. Mivel a Core Ultra processzorokban ott van az Intel AI Boost NPU is, így a cég nem hagyta ki annak lehetőségét, hogy a terméket AI PC névvel is ellássa.


[+]

A kis méretű, de tömzsi gépházban x4-es PCI Express 4.0 SSD kerülhet, és gyárilag kapunk gigabites és 2,5 gigabites Ethernet hálózati adaptert, Wi-Fi 6E modult, egy HDMI CEC és egy „sima” HDMI portot, két USB4 interfészt, illetve több USB 3.2 és USB 2.0 konnektort is.

Érdekes újdonság még az NVIDIA Jetson AGX Orin rendszerchipre ECX X5 AI Fanless Box PC is, amely 32 GB RAM-mal, 64 GB eMMC háttértárral és egy x4-es PCI Express 4.0 SSD-vel is rendelkezik. Ezt a passzív hűtésű, LAN, WLAN és 5G-s WAN kapcsolattal is rendelkező egységet olyan robotokhoz szánják, melyek önállóan végezhetnek vizuális ellenőrző feladatokat nagy raktárakban, adatközpontokban, automatizált üzemekben. A rendszer teljesítménye eléri a 200 TOPS-ot.

A játékosokat sem hagyja ki az ECS a számításból, és feltámasztja az egykori Black családot. Ennek a régi-új szériának első tagja a B760H7-M8 Black Series lesz (egyszerűbb változata ma is elérhető), amely egy B760-as lapkakészletre épülő microATX alaplap, LGA1700 foglalattal, DDR5-4800/5200 támogatással, két DIMM slottal, egy PCI Express x16 sínnel, PCI Express 4.0 x4 M.2 és négy SATA csatolóval, Wi-Fi és Bluetooth adapterrel, illetve egy 2,5 gigabites Ethernet csatolóval.


[+]

Árazást és a boltokba kerülés várható idejét egyelőre nem tették közzé, ezeket alighanem a hivatalosan június 4-én startoló Computexen árulják majd el.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés