Új hozzászólás Aktív témák
-
A fő baj az, hogy ezen limitek miatt a gyártók és a tágabb társadalom prekoncepciói is berögzülnek (még szerencse, hogy az asztali gépek rugalmasak manapság is)
Arra gondolok, hogy a gyártó, a boltos, a szülő stb. úgy gondolja, hogy "á ennek erre jó egy gyöngébb, kis ramos gép is", vagy "aki komolyan dolgozik a géppel az úgyis meg tudja venni a drágát is".
A baj csak az, hogy ezzel pl. egy fiatal (gyerek, tinédzser, egyetemista) el van vágva attól, hogy idejekorán kockulni kezdhessen. Én anno gimnazista koromban pl. foglalkoztam már ezzel-azzal (fejlesztőrendszerek, 3d modellezés, virtuális gépek stb., nézegettem, tanulgattam).
Olyan gépen, ami az akkori korszínvonalon is alsó kategóriásnak számított (kis cerkás gép). Az, hogy a gyenge gépbe tudtam legalább plusz ramot rakni/venni (zsebpénzből) sokat segített, ha nem lett volna ilyen lehetőség, akkor lehet, hogy nem is indulok el IT irányba és most hegedűművész lennék
Nem mondom, hogy most a fix 8 GB RAM miatt nem lesz IT-s ember sehol, de egy kicsit az ilyesmi is számíthat hosszú távon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest