Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exelsior24

    aktív tag

    válasz Morris #6335 üzenetére

    Sziasztok!

    Lassan már körvonalazódik nálam, hogy melyik fűnyírót is rendeljem majd meg, tegnap sokat nézegettem és utána olvastam dolgoknak.

    Lenne pár kérdésem, ami így felvetült közben, előre is bocsánat ha valami hülyeséget kérdezek, vagy olyat ami másoknak egyértelmű.
    Tegnap azt olvastam, hogy új fűnyírónál kb 5 üzemóra után le kell cserélni teljesen az olajat, ezt amúgy miért kell az elején ilyen kevés üzemóra után, elsőre megtisztítja a motor belsejét a szennyeződésektől, vagy valami ilyesmi és emiatt kell?

    Illetve akiknek Husqvarna fűnyírójuk van, abból is főként a kompozit vázas és hátsó kidobásos + fűgyűjtős, tőlük kérdezném, hogy mennyire jól dobja ki hátul, illetve gyűjti bele a zsákba, nem tapad rá nagyon a fű a kompozit alvázra és tömődik el egyfolytában?
    Illetve mivel szabad tisztítani róla a ráragadt füvet, fém, vagy műanyag kaparóval, a fém spakli/kaparó nem sérti meg a kompozit vázat?

    Ami van most nagy 56cm-es Einhell fűnyírónk annál jó ha félig szedi a zsákot, nem valami jól van kialakítva nála az a hátsó kidobó rész és gyakran eltömődik, ha pedig fűgyűjtőzök, ami felülről rázáródik a zsákra műanyag rész és maga a gyűjtőzsák között marad egy nem kicsi rés ahol pont az arcomba fújja a port és az apró füvet, így gumipókkal le szoktam szorítani rá, akkor még elviselhető, motorikusan amúgy jó kis gép, csak a kerekei elég elcseszettek, tök sima műanyag a futófelületük és könnyen elpörögnek, meg persze súlya is bőven van egy ekkora gépnek.

    Nagy a terület 3600 m2 , ráadásul domb / hegy oldal a fele, de nagyrésze igazából be is van kerítve és kameruni bárányok legelészik, amit meg meghagynak azt damilossal kaszáljuk.
    Alul a ház körül van sík és lankásabb rész amit tologatós fűnyíróval lehet nyírni, illetve a hegytetőn van egy kisebb méretű sík rész, a kettő együtt 1700 - 1800 m2 , erre keresek valami kis szűkebb motoros gépet, leginkább 47 - 51 cm között nézegettem, illetve önjárósak mindenképpen mert van azért emelkedős rész bőven.

    Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882

Új hozzászólás Aktív témák