- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
Ami még erősen eltér a megszokottól, hogy három lába van a jobb stabilitás (=hang) érdekében.
(#33913) Bodz
Tényleg szép, de szerintem nem egy ligában játszanak.
Ez olyan adjunk belem mindent cucc.
Már csak a hangja kérdéses.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
-
bkercso
nagyúr
Szerintem számít, kérdés, hallja-e, aki próbálja. Visszacsatolatlan a végfokozata, így pláne számít. A végére én pl. BD139/140 helyett MJE243/253-at tennék (Onsemit).
Pandához képest még IC nélkül (alul a kapcsolókat kikapcsolni!) is hurka.A 880 elég lágy fejes, azzal hallgattad az Apex Buttét?
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
fehér_ember
addikt
A "kínai csodá-ba" csak belebotlottam keresgélés közben. (de nekem szimpatikusnak tűnt , és hát ki tudja ...? )Amúgy az említettek közül, az nfb-15-ösre volna most legkevésbé szükségem; abból a szempontból hogy a kínai fejeserősítőm bevált; fejeserősítő mostmár nem kell (csak hát ott pont egybe van).
Nagy valószínűséggel valami használt lesz majd, az előtte említettek közül, de igazából a pc-t nem is nagyon szeretném bevonni a dologba, max. annak is csak az optikai jelét használnám (nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat). De jó hangzást azt természetesen szeretnék (régifajta op amp ,színezések nélkül), amire nem sok esély van; legfeljebb majd forrasztgatok (hozzá nem értően is bátor vagyok )Nagyon köszönöm válaszod!
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
bármelyikhez képest nagyon más.
ez kemény, tökös, hajt,mint a fene. ez nagyjából szinezetlen, panda meg egy meleg hang.
tiszta, zenében kicsi a torzítása, felbontása is jó. élénk, vibráló, élettel teli. Hogy mi a maximum, azt nem tudom, mert a fejesem már kevés ehhez a szinthez. (HE400)
Ez sztem planárokhoz, kaiserhez való inkább,mint dinamikushoz. És jó forrás kell hozzá, hogy összeálljon a kép, egyébként a forrás hibáit hallanád.
Az eredeti KSA5ön kicsivel nagyobb bordák vannak, ehhez is kellene, mert percek alatt tűzforró. Európaitól vettem a kitet, nagyon keveset módosítottam rajta. Kimértem mindenét, úgy tűnik eredetiek, és korrekt minőségűek a cuccok.
Teljesítményét, dampingját majd kimérem, de ismerősök az eredetivel hangfalat hajtottak nagyon jó eredménnyel. 150VA toroid langyos előtte.
-
RetepNyaraB
veterán
Rosszul fejeztem ki magam, igazabol mindkettö eszközt hasznalatba kell venni a folyamat soran, azt hiszem. Persze ez meloval is jar sajnos es azt senki se fizeti meg, igy marad a fejesre keveres 99%-ban
A gond a fejes térrel van, ami igen rosszul (fád, mosott, részlettelen) tud mutatni hangfalakon, tapasztalt hangmernök eseteben is.
ui.: A Rottenbiller uccai Hungaroton studioban anno valami bazari hangzast sikerült mindig elerni a felemeletnyi meregdraga dög hangfalaikkal, aztan a vege ami lemezre került többnyire megis egesz jol szolt (a hangzas, nem a keveres; az mindig is lutri maradt, rendezötöl függöen).
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bkercso
nagyúr
Amazonon néztem, $193, de akkor lehet, hogy csak ott extrém drága...
cOxeR: Kérdés, hogy azért hallgatsz mélyorientáltat, mert szereted a mélyet, és minél több kell belőle, vagy a műfaj miatt és magasorientáld lánccal ellensúlyoznád. Vagy túlkomplikálom?
-
proci985
MODERÁTOR
arban erre itt a twin es az asus kb egy arban van.
viszont amit mondtal a magasakrol az erdekes. a teszterem rendszereben a 990nek picit sok volt a magasa, bar en ezt a jelenlegi fuleseim/rendszerem szamlajara irtam, illetve reszletesebb volt a rendszer mint amit hasznalok es emiatt is lehetett. otthon ez a viselkedese nem jott elo, de a rendszer magashianyos (is) es nem a legreszletesebb.
contaxg: koszi, az lesz valszeg. tehat akkor csak azert mert alapvetoen pc komponens meg nem kell kizarni.
contaxg: koszi a valaszt!
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
bkercso
nagyúr
AZ 5V-ból -5V vagy hány V-ot előállító rész a pláne a tervezésben. Nem tudom, milyen tápstabot használnak, de szinte minden tápstapIC egytranyós kimenetű, főleg a low dropout-ok, azok viszont nem bírják a kimenetükön a low ESR-t. Ezért használnak nagy értékeknél tantálkondit, és nem kerámiát/fóliát.
-
bkercso
nagyúr
A TPA6120 tiszta hangú, de olyan "kötelezően szól". Főleg diszkrétekkel összehasonlítva jón ki a diffi. Azt nem tudom, hogy terhelés nélkül milyen, vagyis ha nem fejest kötsz rá, de gyanítom, hogy ugyan olyan (?).
Az a két sziget egyetlen ponton legyen összekötve, akkor jó, nem kell közéjük semmi elvileg.
Szerk.:
Látom, hogy a Dragonban az IV-konverter MC33079-ről LME49740-re változott. Esetleg ide lehetne tenni AD797-et, az adatlapján lévő IV-konverter kapcsolással, ha mindenképp "öcsipanelezni" szeretnél.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Up?
(Közben a mod megtörtént, mostmár legalább a gyártói ajánlásokat teljesíti a táp lábak hidegítése, mert volt ami egy az egyben lemaradt, volt amit csak nagyobbra kellett cserélni.
Ezen kívül öntapadós árnyékoló fóliával borítottam be az analóg szekciót amennyire tudtam, illetve egy "falat" is képeztem belőle, az egészet pedig az analóg földre kötöttem.
Valamint a digitális tokok kaptak 1-1 öntapadós damping szivacsot (fiók-stopper), hogy a varázslás is meglegyen, állítólag ez stabilabb órajelet biztosít.A hangról bővebben nem írnék semmit, nyilván az erősebb figyelem, és az elvárások miatt észleli az agyam részletesebbnek a hangot, főleg a hátteret érzem tisztábbnak.
De ki tudja...(P.H.)
-
vodkaboy22
addikt
Jó kérdés!
Nem tudom, ha a blog-omban lévő képeket jobban megnézed elég egyedi IC-ket használ a TC. Megkéne nézni azoknak az IC-knek az adatlapját lehet hogy ez is hasonló gyári fix érték mint a TPA6120-nál a 10Ohm.
Nem tudom.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
proci985
MODERÁTOR
hm, es mondjuk ha feltoljuk a keretet 140re, akkor pl egy
- HRT microstreamer
- xindac h1
- audioquest dragonfly (ez elvileg pici de meglepoen jo)
- arcam rpac
- pro-ject head
- CYP AU-D160pl belefer gyors atnezes utan. illetve ha picit dragabban van valami ertelmes akkor abban is benne vagyok.
Musiland itt nem kaphato, X-Szekeres szinten nem (nagyon ritkan jarok Magyarorszagon).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Zsolt!!
aktív tag
Köszönöm a választ!
Nem volt egy értelmű a Musinál , hogy optikai bemenet vagy kimenet. SMSL-ből mit tudnál ajánlani? Ez megfelelő lenne? [link] Ezt a terméket az smsl hivatalos honlapján nem is találom pedig elvileg 2014-es.
A tévé beállitásánál van olyan , hogy PMC,DTS stb. Melyikre kell állitani, ha sztereó hangot szeretnék?[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
-
Goblin12
őstag
-
addikt
-
ivógéptanács
tag
Igen, szinte minden hozzászólást elolvastam itt a fórumban ami ezzel a két dac-kal kapcsolatos, minden lehetséges tesztet megnéztem a neten, de mind ugye csak párhuzamos ismertető, összehasonlító elemzést sajnos nem találtam, persze ez nem csoda hiszen rengeteg kütyü van, de azért kialakulnak, "ez nagyon megéri & best buy" erővonalak.
-
addikt
Köszi az infót, csak azt elfelejtettem leírni, hogy természetesen olvastam az összefoglalót, de ott, az ebben a kategóriában ajánlottak szinte mind csak külföldről beszerezhetők, nekem meg olyan kellene ami itthon is kapható, és nem használt cucc.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Ear001
addikt
Ezt a gagyi dolgot elég rosszul gondolod. Amióta megjelent a CD, azóta küzdenek a tervezök a digitális(nak mondott) jelek készüléken belüli vezetésével. Ha túl messze van a receiver és a da elvesznek adatok, ha túl közel akkor összegerjednek. Nézd meg egy csomó helyen van valami zajelnyomó megoldás a kettő között. És ez gyakorlatilag független az IC-gyártójától, korától, felépítésétől.
-
Mercutio_
félisten
Akkor már csak egy tipp kellene ebay-ről jó (zavarszűrős) usb-kábelre ami a pc és az xmos közé megy
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Dobozolva-salangokkal ha jól látom 18k a DGX-et meg aprón 6-8k-ért meg lehet csípni, ezért lenne jó, ha valakinél meg tudnám hallgatni mennyivel jobb a saját füleseimmel mint a kis vacak EL-D02.
Xonar U1 annyival gyengébb a DGX-nél, hogy fel se merült? (Tudom, most elszállt ára van, de korábban 12k volt és aprón talán 8k körül bele lehetne futni )
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Mercutio_
félisten
Ez lényegesen többe lenne, esetleg ki lehet fogni valahol jobb áron használtan?
Xonar U1 nem lenne alternatíva (használtan) ?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
S. Szabi
őstag
Igen, vakon azért ilyet lehet tényleg nem jó ötlet.
Csak nézegettem mik vannak még ebben a kategóriában ilyesmi áron, aztán ezt találtam, és a hozzászólások, tesztek alapján jónak tűnik, jó lenne meghallgatni, és plusz az itt jelen lévők szakmai véleménye sem utolsó, főleg, hogy most kezdek ismerkedni a témával, teljesen laikusként hallgatok a véleményetekre
Nem találom szimpatikus dolognak a rendelést és 14 nap múlva vissza küldést, de azért elgondolkodtató, csak a postaköltséget buknám, ha nem tetszik. Itt a környéken nincs ilyen hely, ahol ilyeneket lehetne hallgatni, de szerintem ha úgy döntök, hogy aktuális lesz, egy müncheni túrát megér majd talán, ott sok nagy zenei bolt van , bár lehet idén ilyenre már nem költök, egyelőre csak nézegetem a kínálatot
(#33173) krichd1: Első sorban olyat szeretnék, ami egyben DAC+fejhallgató erősítő, és csak USB-s, bár mivel végül is a laptopot szinte csak asztalon használom, talán nem baj, ha külső tápos
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
vlcn nálam két tök külön gépen se ment a dxva anélkül pedig a combosabb 1080as mkvk szaggattak. Nem fos hardware-ről beszélek.
mpc-hc + klite.[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bkercso
nagyúr
Ezeket pont hogy "minőségpótléknak" találták ki. Dupla haszon: a vackot is el lehet adni, és az adatlapot/menüt is tele lehet tömni ilyen agyatlanságokkal. Mondjuk ahhoz a szintén minőségpótlék módon tervezett zenéhez, ami a rádióban megy még jól is jöhet.
-
vodkaboy22
addikt
Van egy asus xonar U3-masom azzal sincs egy szinten ha külső tápot nem kap az XMOS fejes erősítőként... Ha van külső táp akkor kb ez a szint...
DAC-ként külső táppal hoz annyit hogy a HRT MS2 fölé keveredjen talán a tisztasága miatt, de alul egy kicsit vág. DAC-ként sokáig gond nélkül el lehet használni. De én csak USB-SPDIF konverternek ajánlanám.
És megy Linux-alatt.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
CaNNa3IS
senior tag
1. Valamire belépő az biztos :-)
2. Használtam de édesapámnak adtam és már őt boldogítja.De én ezt nem negatívumként írtam nehogy félre érts.
Nagyon is jó kis eszköz főleg ilyen olcsón. Én is ajánlottam többször is.
Kis kompakt cucc egy noti mellé tökéletes.Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
S. Szabi
őstag
Musiland 03 külső táppal? Vagy milyen tápját felejted el lekapcsolni?
Amúgy itt akkor az az általános vélelkedés, hogy USB-ről nem lehet normális áramot adni a DAC-nak? De úgy vettem észre, hogy leginkább USB 2-es DAC-ról volt szó. Mi a helyzet az USB 3-mal? Az eleve több áramot tud adni. A Musiland-on kívül mondjuk nem találtam USB 3-as DAC-ot. Erre lehetne megoldás pl., hogy egyik USB 3-ról az áramot kapja, az adatot meg másik csatlakozóról?
-
gabross
tag
Zenehallgatás közben nem melegszik windows-zal sem. Kevin Halverson (HRT, CTO) írta, hogy így viselkedik. Eleinte azt hittem, hogy csak az enyém szar.
If the temperature is actually elevated, the headphone amplifier will shutdown. In this condition, the line output would still be active as this is a separate path. With in specification voltage on the bus, it would not be likely that the amplifier could overheat, so if this is an actual over temperature induced shutdown of the headphone amplifier, it would be wise to check the host's USB supply for an over voltage condition.
Mac-en nem melegszik fel soha, igaz 1 perc idle után sleep-el a gépem és akkor automatikusan mute-ra állítja az amp részt.
-
törölt tag
Szerintem sokkal jobban meg van építve az emu koax kijárata, nincs fedettség, dinamikátlanság. Van köze a valósághoz rajta visszajátszott anyagnak. Ja és nem csak a legjobban megcsinált felvételek szolnak jól, a 192Kbit-es mp3-nak is megvan a döge, tere, és a hangulata.
Legalább is az analóg láncomon átjön: DC csatolás a dac ic-k től a végcsövekig, a kimenő és a mély-közép között csak a hangfalkábel, a magas előtt egy RLC tag van sorosan. (2,00uF olajkondi, 2,20Ohm fémréteg ellenállat, és 43uH-s impregnált, légmagos tekercs)[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Millióféle hifi, audio, barlang, szájharmonikákat árusító, fedél nélküliek életterén átvehető és egyéb akusztikai szaküzlet létezik Magyarországon (legalábbis a fővárosban) és nem értem, hogy egy minden szakértő, zeneértő, zeneszerető előtt bizonyított Musiland DAC miért nem kapható itthon is?
-
-
Dhampir
félisten
A Lexicon Alpha Studio alkalmas lenne a Musiland helyett hangjavításra is?
(#32926) bkercso
Kezdetnek egy olcsó, de jó minőségű eszköz kellene és lehetőleg hazai támogatású legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen a sok tanácsot. Mindenkinek.
Az alsó kategóriában most három versenyző kristályosodott ki előttem:
1. Creative Sound Blaster PLAY
2. MUSE PCM 2704 HI-FI USB mini DAC
3. Behringer UCA-202Ezek közül melyik lenne a legjobb?
A hazai garanciát és árát is figyelembe véve a Creativ tűnik szimpatikusnak.Ha kategóriában kicsit feljebb lépnék, akkor még mi jöhetne szóba?
-
Dhampir
félisten
Sajnos a laptopomon használhatatlan lenne. Pedig kezdtem örülni a "felfedezésnek".
Eszerint a MUSE PCM 2704 lenne a legjobb ajánlat ár/érték arányát tekintve?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
A P2-t csak én hívom belépőszintnek, mert egy kis marék alkatrészből áll. Amúgy egy karakter a két erősítő, de mégis más. Technikailag szerintem a II-es egyértelműen jobb, kicsit többet mutat meg a zene szövetéből, tisztább és nagyobb az életkedve. De mondtak olyat, hogy a P2 LM6172-nél tovább cseng le a basszus. Hogy ez torzítás-e vagy igaza van, azt nem tudom, nekem nincs bajom a II-es lecsengésével sem.
Nyilván ízlés- és rendszerfüggő is a dolog. Csak nálam elsődleges a technikai szint, másnál nem ez szokott az prioritás lenni.krichd1: Néha nem tudom már, hogy készítettem-e jobbat a P2-nél. Van olyan hifis kolléga, aki még az elején vett P1-et és azóta bármit mutattam neki, az jön be nála a legjobban.
Dhampir: Késztenél egy PCM2704-et? Az IC 2,5k, a NYÁK-gyártás kb. 5k, a dobozolás meg szintén pár k. Amúgy meg.
-
bkercso
nagyúr
Az SRH440-et már elajándékoztam öcsémnek, most Sextettet használok.
Hivatalosan még nem fut a II, fogyjon el, ami van, aztán következhet. De kérésre mindent, ahogy mondani szokták.
A hangjuk sajna nem lett ugyan olyan, de a II alkatrésztemetőségén segítettem kicsit (a hangja nem változott tőle, a DC-szervó lett passzív, és AD797-tel adom alapból, mert azzal én nem hallottam különbséget; Bodz meg majd talán a hosszabb verzióban leírja, mit hallott).kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest