- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LampyG
csendes tag
válasz
csabyka666 #199 üzenetére
hát az hogy eltávolítom és mikor rákeresek akkor egyből visszarakja az alap win7-st! máshogy próbálom akkor meg azt írja hogy napra kész legfrissebb driver stb.. :S4
Már kezdem megunni! De mondom az eddig így sikerült hogy a bal oldali is szól csak annyi hogy az is a jobb oldalin szól! a Teszt progival.. rányomok a bal hangszóróra és hol szól? a jobb oldalin! de legalább egy hangerőn! csak így ha egyszerre szól megint csak valami zene akkor meg az a baj hogy megintcsak recseg minden hangnál.. (én erre csak azt tom mondani, hogy K***A Be a Fudzsitszu sziemensz....
-
-
-
LampyG
csendes tag
na hát próbálom de a win 7 egyből telepíti a sajátját! ráfrissíteni meg nem engedi mert frissebb a rajta lévő vagymi! De most siekrült megelőznöma win-7t rákerestettem telepíti kéri az újraindítást.. és bekapcosl a hang telepíti az eszközöket és semmi! ugyanúgy csak a jobboldali szól és recsegve..:S néma gép
-
LampyG
csendes tag
válasz
csabyka666 #195 üzenetére
igen ezt szedtem le ! Vistásan mert csak úgy van és igen v5515/ v5555 hze vannaka driverek! csak én simán telepítettem..na akkor kézzel rákerestetem..
-
LampyG
csendes tag
válasz
csabyka666 #192 üzenetére
csak aza baj hogy nincs win7 ultimate gyári driver..
-
Nálam is volt ilyen probléma Win7 Ultimate alatt, de a gyári driver megoldotta.
Úgy vettem észre, hogy az a titka, hogy manuálisan kell megkerestetni vele az illesztőprogramot.
Szóval leszeded a gyártó honlapjáról a Win7-es drivert, és nem a "setup.exe"-vel telepíted, hanem előbb az eszközkezelőben "driver frissítése", vagy milyen menüpont, majd te magad megadod a könyvtárat, ahova kicsomagoltad előtte. Lefrissíti, és utána már fel tudod telepíteni a szokásos módon a kezelőfelületet, ha esetleg azt akarnád használni.Majd írj, hogy sikerült-e!
-
LampyG
csendes tag
Dual Core T3200 2Ghz
2Gb-t ram
250Gb-t HDD 5400-s
VGA-64Mb-t+ 256 Mb-t a memóból össz: 320Mb-tGyors mint atom amúgy..
Windows7 alatt azt vettem észre hogy nem annyira melegedik a proci! Xp alatt melegebb volt.. kicsivel a betöltése is gyorsabb..
Nem árt évente újratelepíteni hogy gyors legyen!
Sőt a biosban is utána átkell állítani hogy ne legyen diagnostika+egyből HDD legyen a boot..Ezzel is sokat gyorsítasz!
-
LampyG
csendes tag
Na ! Most nekem is lenne egy kis gondom a Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5555 laptoppal.. Újraraktam a gépet.. Windows 7 Ultimate 32 bit és recseg a hang!! Raktam rá Windows 7 Home Edition-t ugyan az! raktam rá xp sp2-t ugyan az! Ráraktam az eredeti lemezét Windows XP Home Edition! ott is!
Már 25 különböző DRIVERT próbáltam! Nem sok helyen írnak sajna hogy melyik driver lehet a jó!:S Driver probléma..:SAmúgy jó kis laptop.. Gyors és halk! munkára nagyon jó egy lapi.. (recsegő hang-al már nem annyira jó!
)
HELP! Szé**asz az ideg! :S
Köszönöm
Üdv: LampyG
-
ro_bert17
őstag
válasz
csabyka666 #188 üzenetére
Én még mindig a programok közt túrkálnék. Kiváltani őket portable-re, vagy valami. De valamennyit azért segíthet egy gyors vinyó is, amely tulajdonképp nem egy nagy összeg mostanság.
Nekem mindkét vinyóm 7200-es a gépben. Egyik hangosabb mint a másik. Ugyan ezt tapasztalom a melegedésre is. -
válasz
ro_bert17 #186 üzenetére
Driverek gyártói oldalról vannak, a gép nem melegszik.
A szűz XP-t úgy értettem, hogy XP + driverek + programok. Alapból nem indul lassan, de a programok betöltése közben - szerintem - gyanúsan sokat tölt. Azért gondoltam, hogy egy 7200rpm-es vinyó dobna rajta. Főleg, hogy SATA-s a vinyó, nem kéne ennyire lassúnak lennie. Van benne valami igazság?
-
ro_bert17
őstag
válasz
csabyka666 #185 üzenetére
Szűz xp-vel is 4 perc körül volt? Az tényleg sok egy picit. Driverek? Support oldalról letöltve, telepítve?
Szétszedve, takarítva volt a gép? Nem melegebb mint volt? Hdd volt vizsgálva? -
-
ro_bert17
őstag
válasz
csabyka666 #183 üzenetére
"Új" korában gyorsabb volt a notid? Kb. mennyi idős rajta azixpé?
7200-es vinyóval lehet gyorsabb a géped, bár hétköznapi felhasználás során valószínűleg nem lesz annyira szembetűnő. Viszont hangosabb, és picit melegebb lehet tőle a géped. Alternatívának akkor már inkább ssd. Bár akkor azixpé lesz gyengébb láncszem, ráadásul pici tárhely, sok-sok maniért.
Érdemes lenne kicsit karban tartani az oprendszered talán, ha eddig nem tetted meg. Ugyanis vadi új gépek is képesek belassulni, ha el van hanyagolva. -
-
LampyG
csendes tag
válasz
csabyka666 #181 üzenetére
Szia! Működnie kell... Elvileg az nem számít hogy most mennyivel pörög meg mekkora a kapacitása.. 120-320-5400-7200 stb.. max tényleg gyorsabb lesz
-
Üdv!
Fujitsu Siemes Esprimo Mobile V5515 típusú notimba szeretnék vinyót cserélni. Jelenleg egy 120 gigás 5400rpm-es WD van benne. Kérdésem azt lenne, hogy egy 320 gigás Seagate vinyót felismer-e (elkezel-e), valamint az, hogy az általam kinézett vinyó 7200rpm-es, mennyit dobna a teljesítményen?
XP-vel használom a gépet, van alatta 3 giga memória, de nem valami gyors...kell vagy 3-4 perc, mire beizzik a rendszer.Köszi!
-
Bátyja
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf #178 üzenetére
Menni fog eszerint:
[link] -
Bátyja
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf #178 üzenetére
Szia!
T7250 és T7300 biztos jó bele, de a T7200-ast nem tudom.
Üdv!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy egy Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile V5535 notiba jó-e a T7200es proci?
Előre is köszi!
üdv!
-
Sziasztok!
Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535-öm van, nem működnek az USB portok, egyik sem. Sajnos azt nincs lehetőségem megnézni, hogy feszültség van-e benne, eddig több pendrive-ot, billentyűzetet, egeret próbáltam, win7-et használok, meg van fent ubuntu is, az alatt sem jó. Pár hete még semmi baja nem volt. BIOS-ban nem jártam, szóval hardverhibára gyanakszom. Mi lehet a baj? Lehet, hogy csak kihúzódott egy szalagkábel vagy ilyesmi? Megnézem majd, csak nem szedem szét nyakra-főre. Gondoltam talán típushiba, és tudtok valamilyen tapasztalattal szolgálni. Ja még valami. hibásan vettem, nem kapott tápot a gép, töltött akksiról ment, megcsináltattam, és az USB ugyanígy nem volt jó ezért visszavittem, azt másnapra még ingyen megcsinálták, nem kérdeztem mi baja volt. Nincs most kedvem 12 rongyot perkálni, amit elkérnek, csak ha szétszedik meg összerakják is. Főleg, ha hőlégfúvóval javítanak kontakthibát. Köszönöm a segítséget, ha esetleg valaki tud valamit mondani!
-
attrax
aktív tag
V6535-höz hol találok billentyűzetet?Valakinek tipp?
-
{Zodiac}
senior tag
Data Sheet ⏐ Issue: February 2008⏐
ESPRIMO Mobile V5515 Page 2 / 3
System ESPRIMO Mobile V5515
Processor
Intel® Celeron® M Processor (Socket M) 530 (1.73 GHz)
Second level cache 1 MB
Front side bus (FSB) 533 MHz
64-bitIntel® Core™ Duo Processor up to T2450 (2.00 GHz)
Second level cache 2 MB
Front side bus (FSB) 533 MHz
32-bitIntel® Core™2 Duo Processor (Socket M) up to T5500 (1.66 GHz)
Second level cache 2 MB
Front side bus (FSB) 667 MHz
64-bitAzt hiszem ez lesz az.
-
{Zodiac}
senior tag
Sziasztok, a napokban hozzámvágtak egy V5515-öst ingyen, kis hibával, ami azóta ki lett javítva.
Kérdés: hogyan tudhatnám meg, hogy melyik a legerősebb 64-bites proci, ami belemegy?
-
ezredes
csendes tag
Nekem U9200-esem van, két éve. Cerka m540-es proci, 2GB ram...
Alapjátékra és irodai munkára meg filmezésre használom, szerintem 5* vétel volt 86k-ért anno!!!Keresek hozzá c2d t9xx procit és dokkolót, ha valaki tud szóljon...
u.i.:külső pci expressz grafikus kártyákról tud valaki valamit???
-
Gismo
addikt
További kérdésem, hogy a Wifi MiniPCI-os vagy MiniPCI-Expresszes?
Üdv!
-
Gismo
addikt
Üdv!
A V5555 tulajoktól kérdezném, hogy milyen chipsetes a SATA vezérlő benne?
Üdv!
-
Fenyo12
tag
Sziasztok!
Fujitsu Siemens V5555 a beteg, billentyűzet problémával. (beleömlött pia) A kérdés: ebből egyben kivehető a klaviatúra, mint a komolyabb gépekből? Az alján nincsenek billentyűzet jelölésű csavarok.
Mindenképpen ki kellene venni, mert ragadnak a gombok, helyben nem merem megmosni. (nem az enyém, tesómé) -
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
V5555 típusom van, amit t-hometól vettem net előfizu mellé.
Specifikációk szerint van benne 3G modem, a gépen is megvan a helye, fel van matricázva a releváns infó hozzá, sim kártya helye is megvan.
BIOS-ban már érdekesebb, ott nem enged változtatni a beállításokon - értsd: szürke az opció -, de alapesetben be van kapcsolva a beállítás szerint.32-es xp van a gépen és vezérlőpultban nincs semmilyen ismeretlen hardver, fujitsu oldaláról telepítettem az umts szoftverért, de indításkor azt írja, h nem található eszköz.
Létezik az, hogy mégsincs 3G modem a gépben??
Régen ez nem érdekelt, mivel nem vettem igénybe a mobilnetet, de mostanra ez kezd fontossá válni és iszonyodom az usb-s szappantartóktól.Ötlet vkinek? Hogy tudok egyáltalán biztosra menni, hogy most akkor mi is a helyzet az eszközzel? Ha szét szedem, akkor többet tudhatok meg?
Köszönöm előre is!
-
bartucc
addikt
válasz
tejeskifly #161 üzenetére
Driver gond lehet...
Nekem is V5555 van, most akarok rá Win7-et rakni, eredet Xp van még rajta, 1,5 éve, azóta nincs gond vele, bár egy kis frissítés már ráférne.
A géppel semmi bajom, de játékra tényleg nem alkalmas. Flash játékokat lehet rajta nyomni, ha el akarja vele ütni az ember az időt, én úgy vagyok vele
-
tejeskifly
aktív tag
Van egy V5555-es gép, és olyan gondja van neki hogy recseg a hang. Mi lehet a probléma? XP-vel eddig nem volt gond, csak most, win7-el.
-
McJoker
tag
Sziasztok!
Van egy V5535-as gépem, véletlen benyomódott rajta valami, nem tudom mi, a wifi led mellett világít egy lakat, és így csak úgy tudok írni mindent betűt, ha az Fn gomb nyomva van. Valami tipp, hogy mivel tudnám kikapcsolni? Kb. minden led billentyű parancsára rájöttem már, de erre az egyre nem.Köszi előre is!
-
Kurcy
tag
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni a laptopom képernyője valami oknál fogva olykor-olykor elkezd bevibrálni és csikozódni és ugrálni ... Olyan mint régen a tvknél amikor mobil megszólalt ....
Egy Fujitsu Siemes Esprimo gépem van a jobbik fajtából ... Napi 10-16 órát megy 2 éve !
Mi lehet a baj ? ? ? ? ?
Üdv: Kurcy -
tripcsi
csendes tag
szia!!
nekem, esprimo m. 5535-öm van, és egyszerűen időröl időre, leromlott a DVD-rom
Már 1 win. telepítőt sem olvas be! Írni meg áááá, nem is gondolok :S
Kérdésem, ki ell feltétlen cserélni, a romot?
most mult 1 éves a gépem, és a garanciából kiszaladtam 1 hónappal!!Szívás :Sha uj DVD-rom kell, akkor azt hol tudok beszerezni, és kb. mennyibe fály??
Köszi előre
-
válasz
petrelli86 #156 üzenetére
Üdv!
Ezek integrált cuccok, véleményem szerint nem tudod cserélni. A notid jó amúgy, de nem játékra termett...
Én is kérdeznék, bár tényleg elég halott a topic.
Esprimo Mobile V5515-ös notim van, 3 giga rammal, és valahogy meg szeretném gyorsítani a memória számolását, mert amikor indul a gép, kb 30 másodpercig csak azt számolja.
Az asztali gépek bioszában ki lehetett ezt lőni, de itt nem találtam semmit sem. Tudtommal a legfrissebb bios van rajta, legalábbis én frissítettem valamikor régebben.Köszi az esetleges válaszokat!
-
petrelli86
aktív tag
hát ahogy látom ez se sűrűn látogatott topic
-
petrelli86
aktív tag
heloka
csak annyi kérdésem lenne hogy esprimo v5555 notiban lehet-e vga-t cserélni valami értelmesebbre..
előre is köszi a választ -
Attix70
aktív tag
Szevasztok !
Nemrég lettem boldog tulaja U9200-nek . Nagyon pöpec kis gép csak a cerka-procit gyorsabbra szeretném cserélni .
Hol tudnék utánna nézni , hogy milyen procit tudnék belerakni ? T5500 nem megy bele az már biztos
Csak c2duo-t szeretnék .
Hol tudok utánna nézni , hogy megy-e a memória dualba ?
(Az eredeti memó mellé azonos időzitésüt raktam )Üdv , Attila
-
looser
addikt
Sziasztok! Egy Esprimo V5535-ösre szeretnék biost vagy frissített alaplapi chipset drivert (SiS gyártmányúnak tűnik), mivel egy Kingston pendrive-ot nem ismer fel, ez lehet, hogy segítene a problémában. Az eszközt más gépek felismerik (az én HP-m pld. nem
), de egyébként sem rossz dolog egy működő eszközt tovább finomítani, nemdebár?
Szóval nem is jöttem volna ide, de kíváncsi lennék, hogy nektek sem működik a letöltési oldal? IE8-al semmit sem látok, FF 3.6.3 pedig behozza, de ahogy kiválasztgatom a megfelelő paramétereket, a végén visszaugrik az elejére... -
regicu
csendes tag
Sziasztok!
Először is azzal kezdeném, hogy ne lepődjetek meg azon, ha hülyeséget írok, nem vok egy számítógép guru, csak már mindent megpróbáltunk hozzáértőkkel és nem ment. Tehát a probléma: van egy fujitsu-siemens esprimo v5555 laptopom. Már több mint egy éva megv, eddig nem is volt probléma. Nemrég összeszedtünk egy vírust és újra lett telepítve. Azóta a vezeték nélküli hálózat nem működik, vis látja routert (sweex) de hiába próbálunk csatlakozni, nem csinálja. Úgy 1percig csatlakozna, aztán abbahagyja és ennyi. Hibaüzenetet nem ír ki. Vkinek esetleg v már ilyen problémája, aki tudna segíteni?
Előre is köszönöm a segítségeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NBA és kosárlabda topic
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest