- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silious
tag
Sziasztok!
Van egy FinePix S3200-as fényképezőm. A mai napon bekapcsoltam és az az üzenete volt a kijelzőn, hogy cseréljek telepet, mert firmware frissítést kezdene meg. OK, vagy Mégse. Mivel eléggé gyenge volt már az aksi, ezért a mégse-re mentem. Később gondolkoztam, hogy egyáltalán ez, hogy lehetséges? A gép csak úgy magától jelzi, hogy van rajta frissítés? (tudtommal sehogy se kapcsolódik nethez, gépre sincs dugva, csak a kártya van kivéve belőle) Én biztosan nem másoltam semmit a kártyára, adatkábelt se használok. És azóta nem is jött elő az üzenet, tehát még frissíteni se tudok, ha lehet egyáltalán. -
Kispotter
tag
Sziasztok! Van egy Fujifilm S2000HD. Most van egy ismerősömnél eladóba egy S4500 18 ezer FT-ért. Szerintetek megér annyit?? Tudom mennyivel tud többet az S2000-nél. A gépnek semmi baja, de nálam van pár napig hogy teszteljem. Valamint valahol ezekbe meg lehet nézni az üzemidőt, vagy a készített képek számát?? Ha igen hogyan??
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van egy Fuji Finepix s200 exr gépem. Az a kérdésem hogy a külső vaku az hogyan van összekötve a géppel?
Úgy értem hogy a külső vakunak van külön vezetéke amit a géphez kell csatlakoztatni? -
eszakas
őstag
Sziasztok!
Van egy FinePix S5800 gépem aminek letört az elemtartójának a pöcke. Javítható-e vagy e miatt el kell dobni a gépet?
Volt már szervizben vaku miatt csak nem tudom a címét. /pesti volt/.
Előre is köszi a segítséget.
-
lacibacsi
addikt
Új gép vásárlása előtt állok.
Két fő szempontom van:
1. Férjen bele max 85 ezer forintba.
2. Legyen rajta fókuszgyűrű, ami video felvétel közben is használható.Elég sokáig kerestem, de csak egyetlen jelöltet találtam, ezt
ujifilm FinePix HS30EXR
Tudom, hogy a Fuji nem a prémium kategória vezérharcosa, de azért érdekelne hogy mi a véleményetek róla.
Kérdésem még, hogy a kisebb testvér, a Fujifilm FinePix HS25EXR is képes-e videózás közben manuális fókuszállításra?
A gép egyébként egy lelkes kezdő kezébe kerülne, aki a fényképezés mellett youtube-ra szánt amatőr kisfilmekkel szeretne próbálkozni.
-
Rokystur®
csendes tag
ZSziasztok!
Huu nagyon joo a topic kezdoknek gepvalasztashoz! Legalabis nekem segitett, mivel hasznalt gepet akartam venni es egy regebbi Fuji-t neztem ki!
Respect -
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Én nemrég vettem használtan egy Fuji S6500fd-t, mivel akárhogy nézem ennél jobb képminőségű gépet nem csinált a Fuji és szerintem bridge kategóriában e típus és a DSLR közt nincs is alternatíva, de ha tudtok ilyenről, akkor írjátok meg. Remélem sokáig kiszolgál majd.
-
XP NINJA
őstag
Nikon Coolpix L120 -as gépemmel (jelenleg eladó de nincs meghirdetve)
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
S2000HD gépnek mi a legfrissebb firmware verziója? És honnan lehet letölteni?
-
erzol
őstag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék, remélem jó helyen járok. Elég szűk(~40000) keretem lenne egy ultrazoomos(bridge) gépre. DSLR-ről még csak álmodozom. A két kiszemeltem: fuji s4000 fuji s2980 Kérném a tisztelt hozzáértőket a választásban segítsenek, illetve más alternatívát is szívesen megnéznék hasonló árkategóriában. Abszolút hobbi célra használnám. Előre is köszönöm a segítséget!
-
svorbi
csendes tag
sziasztok!
x-s1 el valakinek tapasztalata?
koszi -
svorbi
csendes tag
sziasztok!
x-s1 el valakinek tapasztalata?
koszi -
5-htp
tag
Van egy eladó Fuji s3200 bridge gépem.
-
nagyszegi
tag
Heló!
Egy olyan gondom lenne h vettem használtan egy fuji finepixa900 at és vettem hozzá egy 16gigás SD-t viszont még nem lett a szoftvere frissítve így csak 2 gigásat támogatja. Próbáltam már mindent ami eszembe jutott 80 szor követtem a honlapjuk lépéseit próbáltam kikerülni ráírni simán a frissítő fáljt úgy se ismeri fel a gép h mit kéne intallálnia és hát eléggé elkeseredtem már. Akármi ötlet tanács?
Előre is köszi a segítsáéget -
Planner555
csendes tag
Sziasztok.
Feleslegessé vált a Fuji S2100hd-m. Még van rá kb. fél év garancia.
Ha valakit érdekel akkor PÜ. -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Egy Fuji S1500-as gépnél bekapcsolási hiba jelentkezik, 10 alkalomból 1x hajlandó bekapcsolni, ki viszont egyből sikerül mindig.
A sarukat már takarítottam, az elemek elvileg jók (nem akku), de még kipróbálom másikkal ha sikerül találni.
Azt megfigyeltem, hogy bekapcsoláskor (amikor nem sikerül) az elemeknél hallatszik kattanás ameddig nyomva (pontosabban elhúzva) tartom a gombot (ha hosszabban úgy tartom, akkor periódikusan végig). Ez normális?
Úgy emlékszem máskor egy zárlatos akksi is ilyen hangot adott ki a töltőn. -
kp78
addikt
válasz
Eagle25 #3242 üzenetére
Nem tudom, hogy itt is regisztrált tag-e, de FB-n biztos eléred ezt a srácot.
Fuji szervizben dolgozik, biztos tud vmi tanácsot adni. -
Eagle25
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Finepix S5700-am és a nagy kijelzője megpattant. Maga a gép működik, lehet vele fényképezni, a benézőkén keresztül.
A kérdésem az lenne hogy árban érdemes-e cserélni/cseréltetni
vagy jobb ha új gép után nézek?
Ha igen akkor lehetséges-e házilag, neten rendelt kijelzővel? (Hol tudok rendelni ilyet?)
Ha házilag nem lehet hol találok jó tisztességes szervizt rá?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
JetiRulez
őstag
Még valami.
Azonosítani kéne a fényképezőgépet, amiről csak ennyit tudok: Nem tudom a típust (halványan dereng, mintha "A" széria lett volna), de még nem FinePix volt, azt hiszem. A hivatalos oldalon nem találom a katalógusban. Talán kifutott modell lehet. Kép alapján felismerném. Egy szürke kocka gép volt, éppen csak elfért egy nadrágzsebben, de igen csak neccesen. Két AA elemes volt. Talán 4-8 MP lehetett a felbontás. Lencsevédő beépített, bekapcsoláskor kinyíló volt. Az optika kiemelkedett bekapcsoláskor ("egy-teleszkópos" - nem tudom, hogy hívják rendesen). 320x240 AVI videót készített. Hátha be tudja valaki azonosítani. -
JetiRulez
őstag
Helló!
Van itthon két számítógép és a kis gépen érdekes dolgot művel a FinePix S2000HD gépem.
Bekötöm az USB adatkábelt, rányomok a képek beolvasása pontra az Intézőben, majd ez az értesítés fogad:
"A képolvasó vagy fényképezőgép használatban van. Próbálja újra később!"
Nem tölti be a fényképeket, nem férek hozzájuk.
Nem értem a dolgot. Azt hittem eddig, hogy a rendszerrel van valami. Más bajok is voltak, ezért tényleg esedékes volt az XP újratelepítése. Most tökéletesen megy, de ez az egy hiba továbbra is fenn áll.
A nagy gépen ilyen gond nincs. Ugyanúgy bekötöm az USB adatkábelt és Intézőből megnyitva automatikusan betölti az összes fájt a fényképezőgépről.
SD kártyaolvasóm nincs mostanában nálam. Ha kivettem a gépből a kártyát és úgy próbálkoztam, akkor rendesen megnyitotta a kártyát mindkét gép pendriveként.
Nem értem a dolgot. -
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Van valakinek erről a gépről tapasztalata, esetleg más alternatíva?
Fujifilm FinePix T200
A lényeg, hogy árban max. 45 eFt legyen, valamint HD-videó, panoráma funkció, és legalább 10x-es optikai zoom-ot tudjon.
Köszi!
-
wferry
csendes tag
Hy all
különbség az S5700 és az S5800 közt
7,1M - 8 M felbontás
27MB - 26Mb belső memória -
wferry
csendes tag
Hy all
A következő kérdésem lenne FujiFilm FinePix S5800 Firmware 1.01
lehet erre más ( Fuji ) firmware verziót feltenni ?
ha nem sikerül a frissítés akkor lehet eredetit visszatenni , vagy utána kuka ?pár napja használom egy lumix ls60 után a tapasztalataim ehez viszonyítva
- nagy , nehéz , gyengébb képminőség automata üzem - ben a kicsit remegős kezemmel , lencse védő kupakkal kínlódni kell ,
- erős vaku , ( mondjuk , hogy alapból miért van elrejtve az jó kérdés ) , AA aksival megy
ha ezt is csak nyomkodni kellene a kiváló fényképekhez akkor nagyon tetszene
a válaszokat előre is köszi
-
aldebaran
addikt
Biztos leírtátok már, de megkérdezném:
Mi a különbség az 5700 és az 5800 között?
Mennyit ér manapság egyik és másik?
Könnyen, jól használható?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
tuctuc
aktív tag
Sziasztok!
Bocs, hogy ide írok, de nem találtam általános Fujfilmi topicot. Egy alapkategóriás J27-em van, aminél szombaton lemerült az akksi fényképezés közben. Tegnap fel akartam tölteni, de nem tölt a gép, a ledek sem gyulladnak fel. Hálózatról a gép működik. Érdemes akksit vennem, vagy lehet, hogy a gép adta meg magát? Budapesten - lehetőleg a belvárosban - tudtok normális boltot mondani, ahol meg tudják mondani, hogy a gép vagy az akku a rossz?
tuctuc -
diablox
csendes tag
S5700-es géppel készültek a fotók, video
46mm-es halszem előtét lencse eladó +12.5x macró lencse
0.25x ös szorzóval
Super High DefinitionHigh-index/Low-Dispersion Optical Glass
Digitally Multi-Coated
Titanium anodized finish
Built-in Detachable macro lens for extreme close-up shots
combined with super 12.5 x macro lens
fit camera , cam , dslr at 46mm lens size
akit érdekel dobjon mail diablox@t-online.hu
2-3 hetet használt, karcmentes, első hátsó kupak, tartó tasak, vele lőtt fotokat vidiket tudok küldeni
mondjuk 8ezer.
Képek:
ilyen:
http://dhimgs.com/djuo7g8b2qw_250x268/pixco-46mm-46-mm-0.25x-fisheye-lens.jpg
Vele készült kép:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/267848_2172519201957_1516108118_2327840_733015_n.jpghttp://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/263535_2166982903553_1516108118_2318206_4919332_n.jpg
vagy vidi :
http://www.youtube.com/watch?v=BugH5UJoJCY -
5-htp
tag
Vettem egy Fuji s3200-at.
-
Zolee.Ha
tag
-
mephi666
nagyúr
üdv!
ezt találtam a legaktívabb fuji-s topiknak, tehát ide írok... egy finepix a700-ról lenne szó: barátnőm nővére vett még egyet pár éve, de nem használták, mert elmondásuk szerint pár képenként megeszik egy pár AA-s elemet... (tartósat) én ezt nem akartam elhinni... mondták még, hogy tölthető elemet is vettek hozzá, azzal meg be sem kapcsol
elvittük a gépet megnézni és beletettem egy pár frissen töltött 1800mah-s tölthetőt és bekapcsolás után már villog, hogy kevés a nafta és már kapcsol is ki... tudom, hogy nem egy komoly elemről van szó, de ebből egy 4-es csomaggal az oly sp510uz-m azért elvan napokig és lőhetek velük vagy 500-600képet simán... nézelődtem neten is, de nem sok infót találtam erről a típusról... pusztán annyit, hogy mások is szidják az étvágya miatt
nektek nincs valami konkrét tapasztalatotok ezzel a géppel? mit lehetne esetleg vele csinálni? fw-t lehetne frissíteni a gépen és lehet, hogy csak valami szoftveres probléma van? durvának tartom, hogy egy ilyen egyszerű gép ennyit fogyaszt... (természetesen vakuzni nem tudtam, mert odáig már el sem jutottam vele...) eddig a kalapácsos szerelési megoldást javasolták, de azt egyelőre nem próbálnám
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Szüleim vásároltak egy Fuji Finepix S1600 típusú fényképezőgépet. A képek megfelelőek, viszont a felvett video hangja sípol.
Van erre megoldás a beállításokban? Esetleg firmware?
A firmware-t úgy értem, hogy... a gépen egyelőre nem tudom, hogy milyen firmware van, de tudom, hogy adtak ki újabb firmware-t ehhez a típushoz, csak az a kérdés, hogy ez javítja-e.
Köszönöm: sinick
Szerk.: Látom, előző oldalon, év elején már kérdezték ugyanezt egy újabb típussal kapcsolatban. Mindegy, azért a kérdést bent hagyom.
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
Van egy Fuji Finepix S2100HD gépünk már kb 1 éve. Csak családi fózásokra, meg kirándulások megörökítésére szoktuk használni.
A nagy probléma hogy egyáltalán nem értünk hozzá.Csak full automata módban szoktuk használni, de nagyon nem szépek a képek. A neten 1000szer szebb képeket lehet találni amik ilyen géppel készültek.
Most éppen a legnagyobb problémám, hogy kicsi alkatrészeket, rajtuk lévő matricákat, feliratokat kellett fotóznom, és nem nagyon jött össze. Automata módban ha félig nyomom a kioldó gombot, szép élesen látszik és kiolvasható minden, aztán amikor kattintok, egy nagy homály az elkészült kép.Szeretnék többet megtudni, kicsit belefolyni ebbe a témába. Valakinek lenne ötlete honnan szerezhetnék kezdőként hasznos infókat?
-
Miki85
tag
Erről valakinek vmilyen vélemény tapasztalata?
[link] -
tomiee85
senior tag
Sziasztok! Lenne egy S5600asom eladó hibátlan, ha esetleg valakit érdelne jelezze. Köszi
-
bartucc
addikt
Na bejött egy nagyon olcsó S5800 a képbe, 18 ezerért megkapnám, tartozékokkal, táskával, kábellel. Szerintetek megér ennyit?
-
bartucc
addikt
Sziasztok!
2-3 hónap múlva fényképező vásárlást tervezek. Itt leírtam a lényeget: minél testre szabhatóbb beállítások (ergo nem egy 4 profilos kompakt szintjét szeretném kapni, hanem egy DSLR-hez közelítőt), amit rászánnék, az 25 ezer kb. Nagyon szemezgetek az S5800-assal. Vélemények, tanácsok az S5600-S5700-S5800-al kapcsolatban? Amit még nézegettem az az S1600-1800 széria, de ott nincs RAW, és a beállítások is szegényebbek. Viszont a HD videó előnyös, csak nem tudom megéri-e, ha a többi tulajdonságban gyengébbek.
-
biker
nagyúr
ahha, akkor az egyel nagyobbra gondoltam, ami 170cm-ig kihúzató
-
biker
nagyúr
-
cellpeti
nagyúr
üdv
állványt keresnék, olcsón
illetve most néztem, hogy a Fuji S5600oson még külön helyen volt a sd kari és az elemek, sztem sokkal jobb volt úgy, mint most az újjakon
-
KisRod
tag
Sziasztok!
Van egy s5700 - as gépem, és nemtudok vele fényképezni. A probléma egy utazás után kezdődött, pedig nem lett odaverve sehova sem.
A tünetek:
- a már elkészített képeket megtudom nézni, szóval nem a kijelző, vagy a belső/külső memória a rossz.
- fényképező módban nagy feketeség van
- így nem is csinál képeketMit gondoltok mi lehet a gond?
Esetleg ha az objektív romlott el, akkor azt mennyibe fáj megcsináltatni? A gép 2007 óta van használatban.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
kp78
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest