- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kimmuriel
aktív tag
Fractal Design Silent Series hűtőventiből 120 mm-est lehet valahol kapni? Szívesen beszerelnék még egyet a kuckóba, ha van valahol elérhető áron...
Tudtok erről valamit?
-
Kimmuriel
aktív tag
Most már hosszabb ideje vagyok Define R3 tulaj, így még egy pár gondolatot megosztanék veletek a házról! Először is, a korábbi házam rettenetesen be tudott rezonálni a vinyóktól vagy a CD/DVD meghajtóktól, akár egy betonkeverő.
Na, ez az új ház óta teljesen megszűnt! Nem is tudom elmondani, mennyire örülök ennek!
A porszűrőkről... A front panelen lévő iszonyatosan nagy mennyiségű port szed össze, tehát szépen teszi a dolgát, míg a táp alatt lévő - számomra meglepő módon - alig porosodik! Az előlapit hetente szoktam tisztítani, és tiszta szürke a portól, a táp alattit meg csak egyszer vettem ki eddig (talán a múlt héten először, mióta megvan a ház), és alig volt rajta egy kis szmötyi! Az oldallapokat is most először vettem le (hangkártya beszerelés céljából), mióta megvan a ház, és azt kell mondanom, hogy csak nagyon kevés por jutott be a házba! A régi viskóban ilyenkor már tengernyi porcica figyelt bent! Szóval jó a cucc! -
Kimmuriel
aktív tag
Ezen a 2 db 5.25-ös helyen mondjuk én is morcoltam, hogy elég kevéske!
Szeretnék még egy Scythe Kaze Server 5.25 előlapi panelt is, ha már ennyi venti van a kuckóban, de sajnos nincs hely neki... Hacsak nem szórom ki az egyik ODD-t. Mondjuk a potik miatt amúgy is szívás, az ajtót nemigen lehetne becsukni miattuk, ha meg hátrébb csúsztatnám az egészet, akkor elég bénán nézne ki.
Vki írta, hogy a csavarokról könnyen kopik a fekete festés... Nos, ez igaz, de azért lehet azt óvatosan is húzni! Szvsz ha minden kötél szakad, akkor meg legfeljebb nekiesik az egyszeri jómunkásember fekete alkoholos filccel, ha nagyon nem bír magával, oszt akkor jóvan...
Az előlapi LED-re meg én is ugyanazt tudom mondani, mint Egon kolléga úr, hogy nem árt, ha van némi vizuális feedback a gép állapotáról. Én tuti nem húzom le a deszkáról!
Ehh, most nézem mit ír Egon... Az Antec P180 tényleg műanyag oldallapos? Ez komoly?
-
Kimmuriel
aktív tag
Az oldallapok egyébként eléggé elállnak a ház tetejénél, szvsz ekkora lóvéért cserébe azért ennél jobb illeszkedést várt volna az ember...
A ház tetején lévő 3,5-es jack dugasz amúgy baromira szorul, igencsak erősen kell kitépni a dugót belőle...
Nekem a reset gomb nem gázos, elég kicsi kezem van, így könnyen meg tudom nyomni. Az előző házon volt annyira apró, hogy csak a kisujjam körmével lehetett benyomni, de nagyobb kezű ember már csak toll- vagy ceruzaheggyel boldogult volna. Na az volt igazán szívás!
A porszűrőt is elég necces lesz takarítani, mert ahhoz eléggé be van építve a ház a bútorok közé...
A hálója amúgy elég gyengusnak tűnik... És nem értem, miért csak egy lapos, a Define Mininél emlékeim szerint duplázva volt (tehát nem csak a táp alatti, hanem a mellette lévő venti részt is takarta), nem értem itt miért nem tudták megoldani!
Az előlapi venti ajtó beragadásnál célszerű a másikat kinyitni, és onnan kipiszkálni a beragadtat. Sajnos nem egyedi hiba, van rá „hajlama” a kuckónak!
A felsorolt hibák ellenére elégedett vagyok (bár lehet, hogy a leírás alapján nem ez jött le), ezek is inkább az árcédula tekintetében fájóak igazán. De azért nem árt kigyűjteni és összegezni ezeket a felmerült problémákat, hogy mindenki tisztában lehessen vele, mielőtt vásárlásra adja a fejét. Azért marad a „recommended”-kategória!
Amúgy örülök az Antec P180-assal történő összehasonlításnak, ez volt a másik ház, amin elfilóztam...
-
Kimmuriel
aktív tag
Jöttem beszámolni a költözésről!
z0d1ak kolléga úr szíves közreműködésével immáron én is boldog Define R3 tulaj lettem. Röviden és tömören összefoglalva egy 8 éves, nagyjából 3000 Ft-os Codegen 6069-c9 házból átköltözni egy Fractal Design kuckóba: priceless!
No de nézzük kicsit részletesebben, mik a tapasztalatok!
A csomagolás nagyon rendben van, az alkatrészek valóban nagyon ügyesen az egyik vinyótartó rekeszbe csúsztatott papírdobozkában voltak elhelyezve. A ház kívülről matt fényű, és enyhén rücskös az oldallapok felülete, amin picit meglepődtem, én ugyanis fényesre számítottam. Az előlap sem kelti olyan nagyon erősen a kamu szálcsiszolás érzetét, mint ahogyan azt vártam volna, így ez picit csalódás volt. Az ajtó nagyon klasszul csukódik, bár beköltözésnél egy kicsit para volt, hogy nehogy letörjön. Próbáltuk finoman kipattintani, hátha kijön, de mivel meg se moccant, inkább nem erőltettük.
Nagyon „jó lábú” a cucc, tetszik, hogy erősen süt belőle a hifi design! Az előlap fölötti kék LED-nek brutális fénye van, nekem ez kissé zavaró volt, mivel az előlap oldalán lévő szellőzőrácsokon erősen kivilágít, elvakítva a bámészkodó népeket.Alapvetően az asztalra került a gép, és ez elég sok átalakítást igényelt, ugyanis az a 2 cm, amivel ez a ház magasabb az előzőnél, sajnos pont elég volt ahhoz, hogy ne férjen be a polc alá, a polcon lévő cuccokat meg igencsak problémás volt összébb tömöríteni. Jelenleg nagyjából 3 mm szabad hely maradt a rajta lévő hangcucc és a szekrény alja között!
Tudtam, hogy necces lesz, de egy Fractal Design házért az ember sokmindent megtesz!
Felső tápos házról váltottam alsó táposra, kíváncsi vagyok hogyan fog szuperálni, eléggé parázok a portól, mivel sok van belőle és nem erősségem a takarítás!
A kábeleket szépen el lehetett vezetni, arra semmi panasz nem lehet, a kábelátvezető ablakok gumírozási hibájának ismeretében pedig a gumi részek már előre le lettek szigetelő szalagozva, hogy ne potyogjanak ki a kábelezésnél. Baromira tetszett a vinyók pakolgathatósága, egyszerűen pikk-pakk át lehet rendezni az egészet!
Ami még különösen szimpi volt - bár nektek biztos nem újdonság, és ma már ez alapnak számít, de egy 8 évig használt óccó ház után nekem ez is megváltás -, hogy a ház hátulján a bővítőhelyekhez tartozó ablakokat nem kellett kitördelni, hanem szépen, tetszés szerint ki-be lehet csavarni, és nem kell előre tervezni, hogy melyik panelt törjem ki hogy aztán ha elcsesztem, hadd szálljon a por a házba!A hangszigetelésről nincsenek jó tapasztalataim, én ennél többet vártam! A potit minimumra és maximumra tekerve sem hallok különbséget a ventik zaja felől. Az igazság az, hogy alig halkabb az előző háznál az alapzaj, én jobbra számítottam!
Egy kissé csalódott vagyok! Mondjuk igaz, hogy jóval zártabb a ház, de venti is jóval több van, ami valljuk be egy kissé túlzás is, mert amilyen LOL konfig került a gépbe, tartok tőle, hogy az egész ház többet ér, mint a benne lévő cucc összesen!
Talán fölösleges is ekkora hűtés, ennek ellenére én még tervezek venti(ke)t venni...
Viszont a vinyókat szépen csendben tartja a kuckó, az előző háznál voltak olyan alkalmak, amikor kábé betonkeverő módjára berezonált az egész!Na ez most nincs, remélem nem is lesz, és nem csak azért nem tapasztaltam, mert nagyon friss a ház!
Szóval van ami nagyon bejött, volt ami kicsit csalódás volt, de mindent összevetve: nagyon csecse cucc!
-
Kimmuriel
aktív tag
No, jelentem rendelés leadva egy fekete Define R3-ra!
-
Kimmuriel
aktív tag
Hát teljesen magam alatt vagyok!
Totál bele vagyok habarodva a Fractal Design Define szériába, és nagyon szeretném már lecserélni a 8 éves házamat egy ilyenre, de a Define Minibe nem fér bele az ATX-es deszka, a Define R3 meg túl magas és már nem férne el az asztalon (sajnos útban van egy polc fölötte, amit már nem lehet feljebb tenni a rajta lévő holmik miatt).
Nagyon le vagyok lombozva!
-
Kimmuriel
aktív tag
Azt jól sejtem, hogy egy Asus M2N-E deszka nem fér bele a Define Minibe?
-
Kimmuriel
aktív tag
Jaj nekem, szerelmes lettem a Define Minibe, maximálisan bejön ez a minimalizmus!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Jogász topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Horgász topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 50napot futott! MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad 13 Core i3-7100 / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest