- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Bemutatkoztak a Raijintek "platinás" Ampere II tápjai
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asztali gép vásárlás segítség.500e körül
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa134
addikt
A széket elhúztam, hogy jobban lehessen látni a gépet. Pici az asztal, de sajna ekkora hely van. Elférek, a 182 centimmel és 73kilómmal.
Egy kis lakásba költöztem, ezért is váltottam mATX házra, ez elegánsabb, szolídabb és nem olyan zavaró egy nappaliban mint a korábbi bitang Chieftec házam. A zaj minimalizálása is ezért volt fontos - ne zavarjon a gép soha senkit. Most meglett a Be quiet Straight Power 500 táp is, szóval most minden zsír.
-
sasa134
addikt
Nos, konfigom (adatlapnál) belakta a Define Minit- megosztom az immár gyakorlati tapasztalataimat:
- a szerelés tényleg eszközök nélkül kivitelezhető, nem találkoztam böszme módon behajtott csavarokkal, vagy egyéb problémával
- a Ph-n tesztelt R3 tesztben már leírták: a kistestvérnél is iszonyat idegesítő az alaplapi tálcán levő nyílások fekete gumis betétjének a leválása. Amint átfűzünk rajta valami, egyből kiugrik a helyéről és nem jó játék visszatornászni. Nem tudom, miért nem sikerült beragasztani ezeket..
- nagyon szépen elrendezhetők a kábelek (én a táp extra hosszú kábelei miatt szívtam, mire mindent elgyömöszöltem, de ez nem a ház hibája, hanem az öregecske tápomé)
- procihűtő 1550-on, 2 házventi (elvileg) 1293-as fordulaton megy. Procim alapon most 37 fok. Hang alig van, csak a tápot hallom.
- okos a vinyók rögzítése: alulról kis gumibakokra kell felcsavarozni őket, ezt is a zajcsillapítás érdekében.
- Sok pakolás, forgatás, döntögetés után sem vészes az ujjlenyomatok jelenléte a házon, ez tetszett.
- hátul a táp egyik rögzítő csavarját nem tudtam elsőre becsavarni, mert volt egy kis átlapolódás a furat illetve a belül levő hangszigetelő szivacs között. Bosszantó, úgy kellett ollóval belenyesnem.Összességében: nagyon meg vagyok elégedve, átlagon felüli ház, pár apró (jelentéktelen) hibával. A mATX kategóriában szerintem csak a Lian Li-k versenyezhetnek vele (jó, még ott van 1-2 jobbfajta cube, de álló ház nincs sok). Sok belső hely, halk és jól szellőzik, visszafogott, elegáns, konzervatív stílus, könnyű szerelni és nem utolsó sorban nem tömegcikk. Örülök, hogy ezt vettem.
-
sasa134
addikt
Megjött a Define Mini, íme az első benyomások:
- csomagolás korrekt, de nem voltam elájjulva (nem egy JBL vagy Apple szint, ha már példát kellene mondanom)
- a ház tömege tekintélyt parancsol, egyől levágós, hogy nem egy igénytelen darab
- ami meglepő (számomra), hogy a ház fejjel lefele van a dobozában, igaz méretes hungarocel darabok tartják két oldalról. A házon kívül egy User Manual található a csomagban, a csavarok, egyéb kellékek egy kis papír dobozban kaptak helyet az egyik 3.5-ös bővítő helyen.
- Előlap: korrekt, szép illesztésű az ajtó, enyhe nyomásra kattanásra nyílik, igényes az összeszerelés! A lap maga nagyon szép, nem bóvli lakkozott cucc, hanem kicsit matt színű, leginkább enyhe fa erezetre (mint a hangfalak) emlékeztető borítással.
- Oldallap nem nyílik, hanem csúszik. A csavarok egységes feketék, szerintem a fehér ventik és a fehér PCI slot takaró lemezekkel jól mutatnak - bár ez ízlés kérdése.
- Első fekete pont: oldallemez ventihelyét takaró szivacs szélei igénytelen módon vannak levágva, egyből látszik, kézzel csinálták, még egy árva vonalzót sem tettek a vágóeszközhöz, hogy a négyzet forma valamennyire sikerüljön...Elég randa...Ennyi pénzért azért ilyenre figyelni kéne. Túlélem, de azért...na...
- A HDD tartó fehér fém sínek az első mozdulatra finom karcot szántottak a feketére fújt lemezbe...Értem, hogy az normál esetben takarva van, de pár kihúzás után biztosan full karc lesz az összes 3.5-ös hely. Bosszantó.
- A ház nagyon masszív, oldallap nélkül sem inog, hajlik, a talpak puhák, stabilan áll, jól van összerakva.
- Mindenhol látszik, hogy a zaj minimalizálása volt a fő szempont (ezért vettem én is), átgondolt szivacsozás, vastag masszív anyagok jellemzik. Alul a szivacs egy műanyag keretben simán kihúzható, majd könnyedén visszatolható tisztítás után.Egyelőre ennyi, délután/este szerelés lesz, majd közlök pár képet a végeredményről.
-
sasa134
addikt
Sok vacilálás, kombinálás és utánajárás után Fractal Define Mini kuckó megrendelve...Majd beszámolok róla, amint megjön a kis szépség.
-
sasa134
addikt
válasz
Razermazer #306 üzenetére
Ez megnyugtató. Ha van valami, ami kiborít, az a zajos számítógép.
-
sasa134
addikt
válasz
Razermazer #304 üzenetére
Rákérdezek nála.
Látom elég masszív konfigot pakoltál bele, meg vagy elégedve a házzal, (főleg zaj/szellőzés tekintetében)? -
sasa134
addikt
Sziasztok,
tudna valaki segíteni abban, hol kapható Budapesten Define Mini ház? Nem vagyok pesti, de jövő héten lesz két napom, hogy felhajtsak egyet. Online shopokban láttam, de személyes vásárlásnak most jobban örülnék. Köszi előre is. -
sasa134
addikt
Sziasztok,
ahogy olvasom, többeknek van itt Core 1000-es házuk. Én is ilyennel szemezek most, mivel a konfigomat (illetve a maradékát) át kellene költöztetnem egy mATX házba helyhiány miatt.
Minőségi, hűvös házat akarok, emiatt lenne egy kérdésem. vajon a mostani AC Freezer 13procihűtőm elfér ebben a core 1000-es házban? Elméletileg 130mm magas...
Köszi a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Trollok komolyan
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hisense LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kés topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest