Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Plazma TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rtrace #124081 üzenetére
Ez csak 1 pl volt a 100 másik közül, le szerepeltél megint.
Ben szerint még az x200 pro-nál is jobb..
[Xiaomi 15 Ultra Review After 1 Month & 2,000 Photos] -
válasz
rtrace #124079 üzenetére
Nehéz így keresgélni, de egy pl [link] most meg azzal jössz hogy mennyire brutális a nagy szenzoros zoom raw képek a kicsikhez képest, na jóóóó..
És ez csak 1 pl amit azonnal megtaláltam, és még mennyi lenne ahol mondod semmi értelme a nagyobb szenzornak..
Bár a legtöbbje törölve is lett a troll megjegyzések miatt Mr david, hint, sorszám, rtrace és még a jó isten tudja ki..
Na befejeztem megint veled, remélem te is így teszel. -
válasz
rtrace #124077 üzenetére
Szívesen visszakeresném hogy hányszor írtad le, hogy a szenzor méret és az hogy milyen fajta semmit nem számít, de sajnos az összes előző(kb 5) profilod törölve lett, így nem tudom.
Tudják a régiek mennyire erőltetted ezt, de jó látni, hogy most a nagyméretű zoom szenzorokat nézed, hogy mennyit fejlődtek mert megnövelték a méretük.
Engedjük is el a témát, nem akarod újra kezdeni gondolom megint sorozatosan(remélem) -
-
-
-
válasz
bigmasterg #124050 üzenetére
Elég komoly visszalépés, legyen akármilyen modern is a szenzor, az x200 pro fő szenzora is lemarad minden összehasonlításban az x100 ultrától. 1" az 1"..
Plusz elég baj ha csak 3 szenzor marad, a 15 ultra hardveresen elég rendesen elveri megint a mezőnyt.
Persze attól még a Zeiss mód és a vivos finomságok miatt így is brutális lesz. -
-
válasz
Pimpa #124011 üzenetére
Szerintem is az oppo x7 ultra féle leosztás lenne a jobb, csak az a baj, hogy a 6x zoom kamera f4.3-as értéke miatt gyenge.
Igaz hogy pl a 14 ultra csak 5x és egy picivel kisebb szenzort használ, de az ahhoz tartozó f2.5 fényerő sokkal jobb szerintem.
Ha ezen nem változtat az x8 ultra, akkor egy 4.3x hp9-es szenzor jó fényerővel, haza vágja könnyedén. -
-
-
-
válasz
Drakmusz #123962 üzenetére
Pont ugyan ebben a szituban van gatya a pixeleknek is, az árnyékos részek meghalnak. Tökéletes nincs, de még így is a Vivo számít szerintem a legjobbnak jelenleg fotóban.
És akkor ott vannak a tonnányi fényképezési kreatív mód is.
Xiaomi 15 ultra talán tud majd megint fentebb lépni.. -
-
válasz
Elit3Zotya #123916 üzenetére
-
válasz
Bossi #123902 üzenetére
Szerintem elég erős, nekem egyre jobban tetszik a honor is, mondjuk ebből a hardverből el is várható.
#123904Ixion77
Lényeg, hogy eljutottunk oda, hogy már nincs lényegi probléma semelyik csúcsmobil (S25U, Pixel9, Magic7P, Vivo200P, stb.) fotóival. Egyre egyértelműbben a user a szűk keresztmetszet.+1
Hardveresen már mindegyik tudja szinte amit kell és a kép feldolgozó is fejlett meg AI meg minden is.
Már csak szabad idő kellene.... -
-
-
-
válasz
syIex #123880 üzenetére
Nekem a kinézete az ami nem tetszik annyira, a 24u jobban tetszett, igaz hogy az meg még ennél is kényelmetlenebb volt.
#123882Sigma7
hdr hatása lehet.#123883*RLaci*
S24 ultra volt ami szerintem nagyobbat lépen előre az s23u-hoz képest, ez egy kicsit még tovább vitte a kevesebb kontrasztot és élesítést/szaturációt.
A topikjába van is olyan aki szerintem túl lapos a kép, ami érthető hisz a samsungra eddig nem ezt a vonalat vitte. -
4K 60Fps videó [link]
Samsung Galaxy S25 Ultra
-
-
-
-
-
válasz
MrPetya19 #123840 üzenetére
HDR képek esetén azért néhány gyártónál azért még bőven van halo.
Arról nem is beszélve, hogy impresszív a dinamika tartomány, de néha már túl sok szerintem.Ez is igaz, van mikor már túl sok és ez miatt nem is természetesek a képek sokszor.
Ezért is tetszik pl a sony képvilága mert nem tolja túl a hdr-t, vagy xiaomik authentic módja, de sok gyártónál a pro mód is ezért tűnik jobbnak az automatánál.De az órának használt N8-ammal lehet majd én is csinálok újra képeket, mert kíváncsi lettem, hogy mit tud.
Én már tettem fel vele pár képet, na azért igen, látszik a kor rajta. -
válasz
novinyul #123819 üzenetére
Azért egy jelenlegi csúcshoz hasonlítva pl x100 ultra/magic 7 rsr akár s25 ultra ellen bőven kijönne a gyengesége pl hdr igényesebb környezetet fotóztál volna, vagy zoomolni kellene, vagy ne adj isten videózni is kellene...stb(hardveresen is van nagy fejlődés ami látszik is, ez a csávó elmondja miért jobb PL a nagyobb szenzor sok videójában. [link] Érdemes nézegetni, lehet tanulni az összehasonlításaiból.
)
De pusztán ezeket a képeket nézve, nekem is a Nokia képe tetszik jobban, pedig látni a Nokiás zöldes árnyalatot.
Lehet nekem is le kéne porolni pár régi kedvencet.Tetszenek, az authentic mód most is adja..
-
válasz
syIex #123798 üzenetére
Nekem tetszik, megnézném pl egy pixel ellen.
#123800bigmasterg
Szegény -
-
-
-
válasz
Ixion77 #123722 üzenetére
Az iPhone sok tesztelő körében (volt?) A referencia fozótás terén. Amennyire néztem az összehasonlító teszteket, jogosan. Ha nem is volt feltétlen mindig a legjobb, általában elég közel volt hozzá.
Igen semmi extra fotók szempontjából, de amit tudni kell, azt atom stabilan tudja hozni.Az IOS meg a hívői szerint a legjobb dolog a kerék feltalálása óta. De én a közelébe sem megyek soha, mert nekem elveim vannak.
(Ne akarjon senki a saját ökosziszémájába láncolni. Még akkor se, ha az történetesen jó.)
+1, én sem rakom jó időre a sim kártyám iphone-ba, pedig én akartam szeretni, de az ios nem engedte. -
válasz
Ixion77 #123720 üzenetére
Az alma már régóta vállalható képeket lő, persze azóta voltak szenzor fejlesztések és képfeldolgozás javítások bőven, de még ez a régebbi modell sem tolja igazán túl a kretént.
Ha mindig elfogadható képet/videót szeretne az ember(körülményekhez mérten), minden féle állítgatás és bajlódás nélkül, akkor az alma erős versenyzőnek számít.
Viszont az IOS az IOS -
-
-
válasz
Drakmusz #123694 üzenetére
Ma már bármelyik csúccsal lehet jó képeket lőni, mondjuk a shutter laggal igazán kezdhetnének már valamit, mert az valóban egy fájó pontja a samsungoknak, még ha engem annyira nem is érint, de mikor kéne hogy akkor is jó legyen, na akkor valóban kellemetlen tud lenni.
Nem tudom a 25-ös széria milyen ebből a szempontból, de gondolom ugyan olyan kula lehet mint eddig. -
válasz
xhege #123692 üzenetére
Túl van az is lőve, hogy mennyire szar, hasonlításokat csináltunk már itt és még egy pixelhez képest is minimálisak voltak a különbségek, sőt jobbnak is találtam egy egy összehasonlításban pl a 24 ultrát, videóban meg egyértelműen jobb az ultra és akármilyen kula is a 3x zoom kamera, a semminél így is sokkal jobb.
Persze azért bőven van jobb kamerás is pl x100 ultra, 14 ultra, magic 7 pro, de mint telefon valóban nehéz jobbat találni, bár minden más előnyében is egyre jobban beérik vagy leelőzik mostanra szerintem. -
-
válasz
xhege #123673 üzenetére
+1
Követik azt amit az s24 ultrával elkezdtek, igaz a 23 ultra és 24 ultra között nagyobb volt a változás ebből a szempontból, de itt is van pici különbség és jó irányba, szenzorokat is cserélni kéne már végre, főleg a 3x zoom kamerát pl egy hp3/9-re jó fényerővel, még ha sokak szerint nincs is előnye a nagyobb szenzornak én azért biztos vagyok benne, hogy jót tenne neki.(pl 5x kamera esete) -
-
-
válasz
bigmasterg #123480 üzenetére
-
-
válasz
Bagoly01 #123357 üzenetére
Valószínűleg más sem tudta volna jobban megoldani.
#123359Ixion77
Remélem, átveszik a Vivotól a kamera app paraméterezhetőségét is.
Na pont ez miatt is írom, hogy lehet lesz olyan automatában, de a paraméterezhetőség miatt továbbra is a vivo lesz a legjobb szerintem.Ami még fontosabb, hogy a Honor talán hivatalosan is elérhető lesz nálunk. Ugye
A sima pro tuti lesz, de az rsr is esélyes, mert aszem a tavalyi elérhető volt.
Csak kár hogy a sima pro, nem kapta meg ezeket a kamera fejlesztéseket.
Igaz az sem szégyenkezhet ahogy nézem. 200mp 1/1.4" f2.6 72mm
Viszont az új AI zoomot tudni fogja az is, az félelmetes amiket alkot, már amikor sikerül neki. -
A Honor igazi válasza a Vivóra, végre igazi fejlesztések és harc.
(ez az rsr a legszebb elérhető telefon jelenleg szerintem, és az egyik legjobb is valószínűleg)
Honorban a főkamera egy új fejlesztésű OV50K 1/1.3" f/1.4-2.0 és LOFIC tech.
A zoom pedig nagyon durva 200mp-es 1/1.4” f/1.88ultra-nagy apertúrájú + 3x optikai zoom (72mm)
Kár hogy a sima 7 pro nem ezt a kamera szettet kapta.Bár úgy tűnik hozza szintet sőt, de egy x100 ultrát egy igazi összehasonlításban nem hiszem hogy megtudna verni, de ne legyen igazam.(nem saját képek)
Zoom nem tudom hányszoros.
Vivo X100 Ultra VS Honor Magic 7 RSR Porsche Design
-
-
-
-
Maga telefon(14t) majdnem minden tekintetben jobb, de kamerában is volna előre lépés.
Konkrétan már maga a telefotó megléte elég lenne a cseréréhez, mert az ilyesfajta tájképek esetében elengedhetetlen egy telefotó, még ha csak egy 2x is, de azzal is lehetne más perspektívába lőni képeket.
A nagyobb/jobb és szélesebb ultraszéles kamera is segítene a tájképek esetében.
A Honorról ugyan ez elmondható, de ott még jobb főszenzort kapsz és 2.5x telefotót, rengetek kamerafunkcióval.
Mind 2 vel találsz képeket a csoportban ha vissza keresel. -
-
válasz
bigmasterg #123230 üzenetére
Simán lehet.
Samsungnál is mindig gyengébb képe volt az exynosnak, mint a snapdargonosnak.
Tapasztalatom alapján ez így van, volt jó pár snapis samsungom és exynosos társaival összehasonlítva, soha nem volt egyforma, teljesen más volt a képalkotásuk, ezért is gondoltam ara, hogy itt is játszhat szerepet ez. -
-
válasz
Drakmusz #123224 üzenetére
Szerintem ez is egyfajta visszalépés az elődjéhez képest.
Ennek sem az x100 ultra az elődje, az majd az x200 ultra lesz.
Bár a telefotó ugyan az a csúcs szenzor maradt ebben is, de akkor meg lehet a más proci miatt, nem tudni, de valóban gyengébbnek tűnik.
Összehasonlításból derülne ki, de így is azt mondom, simán verné a pixelt és 16 pro-t is zoomban.Pixel gyári HDR szerintem kifejezetten rossz, néha a valóságtól teljesen eltérő dolgokat képes létrehozni.
Néha nekem is volt ilyen 8 pro-n, és a fehéregyensúlyt is valahogy rosszul lőtte be néha lámpa fénynél, és az élesítés is olyan régebbi samsungos kezd lenni, de nekem akkor is tetszett ha az összképet nézem.
Ahogy nézem ez a 9 pro a fehéregyensúlyban hozott valami változást. -
válasz
Thom! #123221 üzenetére
Részleteket nézve kb hasonló, de a hdr és a fehéregyensúly talán megbízhatóbb a Vivon és van több alap színprofil ami egyénire szerkeszthető.
Maga a kamera alkalmazás kb 5x több funkciót tud, mint a pixel vagy iphone féle.
A tele egymás mellett, szerintem nagyon csúnyán elverné a pixelt és az iphone-t is.
Videóba a kameraváltások is elég jól néznek ki, de pl az iphone szerintem egyértelműen jobb videót csinál. -
-
-
válasz
Drakmusz #123195 üzenetére
Ennek igazi elődje nincs, mert az x7 ultra egy magasabbra pozícionált teló volt.
Szinte bárhonnan nézem, gyengébb kameráshardver tekintetében az x7 ultránál.
kb csak a 6x zoom kamerát kapta meg az x7 ultrából, pont azt ami a leggyengébb volt benne az f4.3 fényérték miatt.
Mondjuk amit pont linkeltél képet az egy 50mp-es kép, a 12mp-es változata valamivel emészthetőbb, de semmiképpen sem kiemelkedő. [link]
Az ultraszéles is megér egy misét, kár volt gyengébbre cserélni, nem tudom miért nem lehetett meghagyni az x5 pro-ban lévő sokkal nagyobb imx766-ot vagy valami újabb változatát azzal a mérettel. -
-
-
-
-
válasz
EngineerBoy #123172 üzenetére
Én nem tom, de kérdezd meg a topikjába.
Elvileg várnak valami nagy kamera frissítésre azt én is tudom, de már a megjelenése óta kb. -
-
-
válasz
Drakmusz #123144 üzenetére
Mondjuk az fizikai képtelenség hogy az ultraszéles olyan jó legyen mint a fő egység.
Igen mert rendre gatya szenzort és F értéket használnak, az Oppo használt jó szenzort pár modellben és a nubia Z60 Ultra, meg is látszik a különbség.
Plusz nekem ezek az ultraszélessel készített makrók sem tetszenek egyik telefonon sem.
Olyan művi hatásuk van.A semminél szerintem így is ezerszer jobb volt, de a telemakrós zoom kamerák képe jobban tetszik. [link] [link]
-
válasz
bigmasterg #123141 üzenetére
Esélytelen a 35mm.
27mm lenne még jó amit a honor és huawei használ, igaz mondjuk, hogy szenzor zoommal oldják meg, jobb lenne ha natív lenne. -
válasz
ljoe82 #123137 üzenetére
Xiaomi estében nem hiszem hogy 50mm lenne az első zoom kamera, mert az kb 2x nagyításnak felelne meg, tuti lesz 70mm ami kb 3x zoom.
Xiaomi 2x szenzor zoomja nagyon jónak számít.A Vivo esetében azért marad a főszenzor, mert egy fejlettebb újabb szenzor LYT-818 mint a LYT900 (22nm vs 40nm).
Ha az Oppo valóban nem használja az HP9-et, akkor sem lenne full vesztes, mert ha így is maradnak, akkor a 6x zoom kamera tudjon egy sokkal jobb fényértéket a jelenlegi gatya f4.3-nál, minimum egy f2.5 lenne versenyképes.
Ha nem így lesz, akkor esélye nem lesz a HP9 ellen. -
-
-
-
-
válasz
Inczke #123082 üzenetére
Esetleg röviden nem tudod össze foglalni a gyenge pontjait? Rengeteg hozzászólás van itt. Beltéren mozgó gyerek fotózásra nem ajánlatos - ez talán megmaradt.
Igen ez a legnagyobb gyengéje, ahogy fogy a fény, hamar el tud fogyni.
Xiaomi Mi 11 Ultrát váltaná, kamera szinten lehet kicsi visszalépés lenne, de minden másban előrelépés szerintem.
Nappali fotózásnál szerintem még mindig jobb lehet a 11 ultra, de ha az összképet nézzük, akkor a 24 ultra kamerában is jobb szerintem.
Nagyon jó videót csinál, és tud váltani dedikált gombokkal a kamerák közt.
Szerintem a zoom kamera is jobb, főleg mert sokkal közelebbre tud fókuszálni és 2 is van belőle.
Ha csak a fotók minőségét nézzük, akkor egy erős közepesnek mondanám, de ha az egész kamerás összképet, akkor elég jó szerintem.
Minden másban pedig, hát nem kérdés..Játszana még a Honor Magic 6 Pro, talán jobb kamera, de összességében mindent egybe vetve lehet ott is az ultra nyerne.
Ehhez ennyit tudok hozzá szólni. [link] [link] Bár azóta a honor kapott nagy kamera frissítéseket.
-
válasz
Drakmusz #123045 üzenetére
Inkább ide válaszolok, hátha mást is érdekel.
Az x100 ultránál tudod állítani a kontrasztot, élességet, színerősséget és megtartja a beállításokat, valamit megmarad a hdr is.
Főkamera képei, nem hiszem hogy bármivel is jobb lenne mint mondjuk egy x7 ultra vagy 14 ultra, az miatt jobb csak amit leírtam, hogy be tudod magadnak állítani.
De olyan igazán ultra részletest, mint amit te szeretnél, szerintem nem fog tudni.
Hdr nagyon erős benne, szinte mindig tökéletes, ez miatt tud mesterséges lenni néha, de még így is legtöbbször inkább előnyös szerintem.
Portré az durva, már ha a mesterséges háttérmosás nem gáz, mert amúgy szerintem az, de azok között a legjobb ebben is szerintem.
Mondjuk én nem használtam, mert a zoom kamera alapból jó ebben.
Ultraszéles elég gatya szerintem, az olyan mint bármelyik másikban, egy 14 ultra veri simán szerintem ebben, mert az legalább tényleg ultraszéles.
Videóban elég jó, a kamerák közti váltás jó és a színek is konzisztensek, a stabilizálás sem rossz, de egy iphone vagy s23/24 ultra szerintem még mindig jobb egy kicsivel ebben. -
-
-
-
válasz
rtrace #123028 üzenetére
És úgy jobb, hogy 12mp vs 50mp ellen, nyilván több fénnyel dolgozik a vivó így könnyebb dolga van.
#123029bigmasterg
Nyilván mindig csak a vivid módba kerül fel összekapart kép. -
-
-
-
válasz
Drakmusz #122991 üzenetére
A GCam itt is jobb, mint az esetek 90 százalékában.
Igen azt tudom hogy szerinted az a legjobb és szerintem is ha jól be van lőve, de hogy mi az ami abban a sorozatban annyira tetszik
, az a zoom kép szerintem full ratyi, és igen, szerintem ezt egy x100 ultra jobban megoldotta volna.
Vivo téma.
Rettenetesen túlértékelt.1 hónapja nem nagyon követtem a topikot, csak be be nézegettem hétvégenként, de
így visszanézve látom, mennyire próbálod lehúzni, elég durva.
Igazából mindegy, szerintem és sok mindenki másnak is, az marad a legjobb mindent összevetve, szerinted meg nem.
Nekem tökmindegy melyik a jobb, nincs egyik márkához sem kötődésem, amelyik tetszik azt kipróbálom és megosztom, ahogy te is ezt teszed az összes pixel szériával.
A gyengeségeit és az erősségeit is próbálom megmutatni, mindegy melyik márka.
Egyik sem tökéletes mindben lehet hibát találni, még gcamos képekben is, de még az x100 Ultrában is. -
-
válasz
bigmasterg #122967 üzenetére
Ezt próbáltam én is írni, hogy összehasonlítva látszódna, hogy ugyanazon körülmények között látszódna, hogy az mennyire jó vagy nem.
Én próbáltam kb mindent is, és úgy gondolom, hogy a Vivo a legjobb amit eddig láttam.
De igen, az is akkor látszódna hogy valóban olyan jó e, ha mellette lenne valami hasonló kaliberű másik teló.
Még a 14 ultrát tudom elképzelni, hogy lehet bizonyos szitukba hasonlóan jó, vagy jobb is akár. -
válasz
Drakmusz #122950 üzenetére
Ráadásul itt szerintem még lencsehiba is van, a második képpár jobb oldala beszédes..
Ja annak gatya.Milyen különleges dolgot látunk itt?
Semmi különleges nincs benne, annyit hogy minden szituációban hoz egy jó szintet, a hangsúly a mindenen van, nem olyan mint pl egy instabil gcam, ami csak egy szituációra van kihegyezve.
Samsungot meg lehet mondani hogy gyenge, de pl egy pixelellel összehasonlítva semmivel nem volt gyengébb 12mp-en jó fényben, legalább is amit itt láttam.De egy Vivo-t lehet konfigurálni olyanra amilyenre szertnéd, és az nem omlik össze.
-
-
-
válasz
bigmasterg #122866 üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Projektor topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Macska topik
- AliExpress tapasztalatok
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest