Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Akciókamerák
- OLED TV topic
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
xhege
veterán
válasz
DrDoktor #112579 üzenetére
Számomra a legjobb jelenleg, igen.
Még szerencse, hogy neked nem kötelező megvenni. Mondjuk mivel nekem volt/van Pixel 7 Pro és S23 Ultra is, így én el tudom döteni, hogy számomra melyik a jobb. Az hogy összességében jobb telefon a 23 Ultra szerintem jelenleg nem kérdés, mint ahogy az sem, hogy a Pixel 7 Pro jobb képeket készít. Nincs ebben több szerintem, kár rajta rugózni. Nem mondtam, hogy nincs bloatware. Azt mondtam, hogy ami nekem nem kell le tudtam törölni, illetve azt, hogy a (szerinted) akkuzabáló UI-val is jobb, mint akksiban, mint a Pixel. Ez utóbbit te magad is le tudod ellenőrizni, ha szeretnéd.
-
Ricardo
titán
válasz
DrDoktor #112375 üzenetére
Gcam-ot a Galaxy felhasználók nagyon pici százaléka használ. Lehet jobb képeket kihozni bizonyos körülmények között. Eddig ok.Csak mindezért nem keveset kell mókolni. Ez még mindig nem a leszedem a playről és használom kategória. Szedd le a megfelelőt valahonnan, tedd bele az adott készülékre kihegyezett xml+lib kombót, és még így sem fog teljes körűen működni. Hol ez nem megy (széleslátó, előlapi kamera), hol az.
Nem egyszer laggolt a kereső (mi 9-en rendszeres volt)ha szerencséd van akkkor jön egy javítás, amit ismét fel kell tenned. természetesen zip formátumban, nehogy gyári recoveryből fel tudd tenni. ha akarod használni azt is mókolhatod."Kb a samu tulajok 80% megváltoként vár egy jól konfigolt gcamra hahahahahah"
Ezen jót mosolyogtam. Átlag felhasználónak fogalma sincs arról mi az a Gcam.
-
-
-
-
xhege
veterán
válasz
DrDoktor #111176 üzenetére
Én tényeket írtam, nem tájékoztatok félre senkit. Sőt fontosnak tartom, hogy ha valaki kimondottan ilyet keres tudjon arról, hogy sajnos ez van. Pláne ha fotós topikban kérdezi. Ugyanazt írtam le mint natë, csak valamiért mindig azt veszed észre ha én írom le. Mindenhol leírtam azt is, hogy alapjában jó koncepció lenne a telefon, nem döngölök semmit. Baromi sok a hibás darab és ahogy elhangzott nem csak a kezdeti gyártási szériában.
"Nothing-nál még nem találkoztam olyan példánnyal, ahol ne lett volna lencse/fókusz probléma vagy lilás, foltos panel. Mondom ezt úgy, hogy már szeptemberi gyártásúak is voltak nálam." by natë
Ha a fentieket én írom le így szó szerint fröcsögve írsz egy oldalt...Fogalmam sincs, miért kell ennyire védened ezt a telefont, de nem is különösebben érdekel. Ha valaki konkrétan rákérdez a típusra, akkor továbbra is leírom azt, amit tényszerűen gondolok, akár tetszik neked, akár nem.
Ha meg csak szimplán velem van gondod, az sem gond, ettől még nagyon nyugodtan alszom."De amit te írtál tényként az tudatlan rosszindulat."
Semmi rossz indulat nincs bennem, miért is lenne? A tudatlanságot sem érzem jogosnak, mert egyrészt van a környezeteben Nothing (sajnos lencsehibás az is, de a tulajt nem érdekli, a fotózás nem szempont nála). Másrészt mikor elgondolkoztam, azon, hogy veszek, akkor nagyon sok tulajt megkérdeztem. Többet között téged is. Te is azt írtad, hogy nagyon jó telefon, de megváltál tőle, mert lencsehibás.
Szóval kimonodottan tájékozódtam, mert felmerült bennem is a vásárlás.
-
natë
nagyúr
válasz
DrDoktor #111176 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. A Samsungok kijelzője igen magas minőségű, még nem futottam bele hibásba, vagy nem homogén példányba. A kamerájuk is sokkal nagyobb arányban hibátlan, inkább az utolsó szériánál gyakoribb a gyengébb lencse.
Nothing-nál még nem találkoztam olyan példánnyal, ahol ne lett volna lencse/fókusz probléma vagy lilás, foltos panel. Mondom ezt úgy, hogy már szeptemberi gyártásúak is voltak nálam. -
xhege
veterán
válasz
DrDoktor #111162 üzenetére
Ne kezdjük el újra. Nate eddig 8 telefont küldött vissza lencsehiba miatt, míg te is azért váltál meg a tiédtől…. (Nézd vissza a privát üzeneteidet, egyszer rákérdeztem, hogy mi a véleményed a telóról és te írtad, hogy a tied is hibás volt.
)
Ha sikerül kifogni egy hibátlant, akkor valóban jó.
Plazmacucci
Nincs benne dedikált zoom lencse, de a 2x (ha az elég) kimondottan használható. -
csaba1203
addikt
válasz
DrDoktor #110655 üzenetére
Elmondom de nyugodtan beleolvashatsz a fórumaikba is....
Kijelző felbontása az Ultra modellek kivételével gyengébb, Exynos hulladék az EU piacaira, műanyag hátlapok az S22 szériáig bezárólag, és végül a fotós képességek sem sokat javultak az alap modellekben.
Az árazásokat már nem is említem. -
-
pontyos
senior tag
válasz
DrDoktor #110641 üzenetére
Nincs, és a camera assistant sincs még telepítve. Még a 13 As droid után jött a Camera Assistant telepítés lehetősége, ahol a normál fotó módban lehet különböző beállításokat eszközölni. Nem olvastam tesztet, nem néztem még youtube videókat mik az eredmények vele. A kollégámak kerestem telefont, azért is jöttem a topicba vissza.
Nem látom, hogy " torzzá szaturálna " azért az túlzás! A teniszpálya salak és kerítés szín valós, égbolt is, az autó tűnhet soknak, de az is ilyen furcsa színű. -
-
válasz
DrDoktor #110519 üzenetére
Nézve a topik átlagos képminőségét, tényleg nem olyan kiegyensúlyozott, de nálam jó volt nagyon. Minden kép elég jól sikerült, visszanézve az s22 ultra albumot.
#110521Aryon87 Végre más is mer más lenni.(na nem abban az értelemben
) Ennyi kép alapján, nem akarok nagy következtetést levonni, de eddig tetszik. Lensdump meg.
Kicsit élesít, mint kb a 12s ultra vibrant módban. -
Aryon87
félisten
válasz
DrDoktor #110522 üzenetére
Köszi. S teszi mindezt úgy, hogy eddig csak egy telefonhívásra vonatkozó frissítést kapott csak, semmi mást. Szerencsére ennek a márkának nincs nagyon szüksége kamerafrissítésre
(sőt ne is tegyék, mert P30Pro-nál ami frissítést kapott anno, csak elrontották, főleg a videózás közbeni zoomolást. Annakidején lehetett váltogatni a látószögek közt egyszerűen, majd puff, berakták az idióta csúszkás módszert, amit azóta is alkalmaznak és a downgrade se segített már azon) -
válasz
DrDoktor #110502 üzenetére
Hát nem is tudom, én mikor a 12s ultrával hasonlítottam a pixel 6 pro-t, azzal kellett sokkal többször ugyan azt meglőni, hogy a lehető legjobbat kihozzam belőle, igaz gyenge fényvolt már. Ebből a szempontból a 12s ultra és a 13 pro voltak a legjobbak. S22 ultrával nem volt gondom ebből a szempontból, nekem konzisztens volt elég jól teljesített, mindig hozott egy jó átlagot képminőségben és megbízható is volt. Nem tudom másnál miért nem ilyen. Csak azt látom mindenki lemondja, bár az ilyen képek alapján meg is értem.
-
válasz
DrDoktor #110436 üzenetére
mi 11 ultrával tudtak még egy picit előre lépni képminőségben a giga szenzor, és jó képfeldolgozó miatt. Erre tett még egy picit rá a 12s ultra(ez sem tökéletes közel sem) De inkább az 1"-et kéne erőltetni minden gyártónak és abból kihozni a maximumot, ilyen olyan képfeldolgozókkal, és akkor lenne valamennyi előre lépés más gyártóknál is. Maradhatna is az 50mp. De ne legyen igazam, és lehet a Samsung mutat majd valamit a 200mp-es dolgával SD-vel a fedélzeten.
-
Ricardo
titán
válasz
DrDoktor #110369 üzenetére
Akkor hogy tiszta legyen.
Én csak a kameráról beszélek.
A google algoritmusa ver szinte mindent. Nem véletlenül portolják mindenre amire tudják.
A Pixelek nagy előnye, hogy azokon gyárilag rajta van, minden mókolás nélkül, tehát a legideálisabban optimalizálva.
Csak az állítási lehetőség maradt ki.
Ha felteszek egy külső kamera alkalmazást, amit akármilyen másik telefonra feltehetek, agyon is vertem az ideális optimalizációt.
Mindegy, mert nem érted, vagy nem akarod érteni. A végeredmény szempontjából mindegy is, mert így csak elbeszélünk egymás mellett."Az alacsony ISO nem garantál zaj mentesebb jobb képet."
Ennek azért picit olvasgass utána.Alacsonyabb iso kevesebb zaj. Ez tény.
"Simán hozhat egy pixel jobb képet magasabb ISO-val mint a Samu alacsonyabbal."
Összességében lehet egy magasabb iso értékű pixel kép jobb egy alacsonyabb értékű samsung képnél, ha jobb a többi paraméter (fehéregyensúly Kontraszt, mélységélesség.......)
"Amúgy megp ont ez lenne a lényeg a mobil fotózásban nem?
Hogy nem kell érteni hozzá."Ezen felröhögtem.
Az, hogy mindenki kezében ott van a kamerás mobil, nem jelenti azt hogy nem kellene érteni hozzá.
Ezért vannak tele a közöségi oldalak, egy csomó olyan képpel, ahol nincs meg a lefényképezett illető homloka, vagy olyan ferede a kép, hogy le akar folyni róla a lefényképezett tó vize, esetleg csak nagyjából található ki mi is akar lenni a fotó témája.Hiába van automata váltós kocsid, amit tudsz vezetni, Ha fogalmad sincs a kresz szabályairól.
-
Ricardo
titán
válasz
DrDoktor #110365 üzenetére
Azok másra is ketölthetőek. Pont az a pixel előnye, hogy alapból van rajta a gcam, és nem kell " mókolni" Én csak azt sajnálom, hogy a fapados verzió.
Ha külső alkalmazás kell, hogy kihasználhassam a lehetőségeut, akkor oda az előny.
Veszek más gyártótól felső kategóriás készüléket. -
Ricardo
titán
válasz
DrDoktor #110360 üzenetére
Előkapom ellövöm, szinten előny hogy mindent eldönt helyettem. Más szempontból kimondottan hátrány.
Esti fotónál, fehúzza az ISO-t, ezzel a zajt, hogy a záridőt alacsonyan tartva, mert ugye hosszabb záridőt nem tud a user kitartani.
eddig ez rendben is lenne, de mi van ha a user vesz egy állványt ráteszi a telefont?
Úgy is dönthetne hogy beállít egy hosszabb záridőt, mivel az állványon nem mozdul be, és így jelentősen csökkenthető lenne az ISO, és a zaj.
de marad csak a feltételes mód, mert nem dönthet. Eldöntik helyette. Miért?A Pixelek foto algoritmusa kiemelkedő, ettől még a lehetőséget nem kellene elvenni.
lehetne egy pro mód, ahol aki akar oda belépve beállíthatná magának a dolgokat. ez nem venne el semmit az automatika értékéből, csak egy plusz lehetőség lenne.
Aki nem akar állítgatni az ahogy eddig, csak előkapja és ellövi a fotót, de aki akar az miért nem bíbelődhet picit a beállításokkal?Ez a "Majd én eldöntöm hogy jó neked" mentalitás, nem a Google vonata, nem kellene felszállni rá.
-
törölt tag
válasz
DrDoktor #110355 üzenetére
"Nincs azzal semmi baj"
Már hogyne lenne. Ha csinálsz egy épületfotót, az OIS miatt töredékére eshetne az ISO, vele együtt a zaj is. Ez pont akkor nem működik, amikor kéne. Ha lehet vele napnyugta környékén alap érzékenységgel, hosszú záridővel fotózni, akkor miért pont éjszaka nem, amikor igazán kéne?
-
natë
nagyúr
válasz
DrDoktor #110355 üzenetére
Az lenne a jó, ha a Google gyárilag engedné a NS-ot, olyan formában, mint a Pixel 2-nél - nappal. 6-os szériától (de lehet, már korábban is) már automatán érzékeli, hogy van elég fény nappal és hiába próbálsz úgy fotózni, alig lesz látható különbség. Modokkal ez kicselezhető elvileg, de jelenleg csak BSG gcam-je fut P7-es szérián (azt tesztelem épp
, kontaktban vagyunk), s az még eléggé fapados.
-
-
törölt tag
válasz
DrDoktor #110244 üzenetére
Nézd, lehet erre durcásan odamondogatva reagálni, de talán jobb, ha legalább elgondolkodsz rajta, vajon miért gondolják így a profi fotósok...
"Szerintem elég sok telefont összehasonlítottam pl az s22 ultrával, hogy tudjam, az egyik legjobb ha színek vissza adássáról van szó."
"Csak" annyira, hogy nagyon bírnám, ha a fényképezőgépemből is ilyenek esnének ki.
Vajon mit bizonyít ebben a vitában egy Sony nagykövet, aki hivatásszerűen fotózik és ráadásul raw-ban, utólag szerkesztve a képeit?
-
törölt tag
válasz
DrDoktor #110241 üzenetére
Minden valódi fotós hasonlóan gondolkodik a pixelkukkolásról. Idézet innen:
"A Pixel Peeper szinte pixel szinten elemzi a képet, közben a legtöbb fotó weben, 2-3 megapixeles felbontásban kerül felhasználásra, így lényegtelen, hogy 100%-os nagyításon egy picit esetleg életlen vagy zajos a kép."
- Szép ez az őszi erdő, gyönyörűek a sárguló-barnuló levelek.
- Nem szép, nézd csak, az a fa is milyen ferde.
Nekem a sima S22-vel van tapasztalatom, de én pont azt látom, hogy kifejezetten megbízhatóan lő színhelyes képeket.
-
törölt tag
válasz
DrDoktor #110233 üzenetére
"Samu szinkezeles legjobb??"
Igen. És ha visszaolvasol, láthatod, nem arról írtam, hogy tökéletesen fényképez.
Vannak hibái (például a feketét időnként bebuktatja, hogy kontrasztosabbá tegye a képet", de színkezelésben egyik gyártó sem jobb nála.
"Én 3 db S22 Ultrát használtam. Mint telefon piszok jó (ezért is tértem többször vissza hozzá), de a fotókkal nem voltam kibékülve"
Persze, mert a topicbeli értékelések totálisan elcsúsztak a pixelkukkolás irányába. Pedig a fotózás nem erről szól.
-
xhege
veterán
válasz
DrDoktor #110233 üzenetére
Én 3 db S22 Ultrát használtam. Mint telefon piszok jó (ezért is tértem többször vissza hozzá), de a fotókkal nem voltam kibékülve (ezért nem tudtam tábort verni mellette). Az viszont valóban úgy van, hogy az esetek döntő többségében a színeket nagyon jól adja vissza.
Ha visszakeresel tettem fel összehasonítást Pixel 6 Pro-val. Összességében jobb a Pixel, de volt olyan kép ahol a színhőmérséklet nagyon nem stimmelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- iPhone 13 Pro 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes! Akkumulátor kapacitás: 87%
- ÚJ Bontatlan! Független iPhone 15 Black 128GB! 1 Év Apple garancia!
- Samsung Galaxy S22+ mobiltelefon eladó
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest