Aktív témák
-
Azt nezted mar h nincs- e veletlenul a procihuto elmozdulva? Lehet tulmelegszik es azert indul ujra.
Ha ez nem jott be, akkor teljesen szedd szet a gepet, es rakd ossze ujra. Lehet vmi elmozdult, amire nem is gondoltal volna.
Igazabol mas extrat nem tudok mondani ahhoz amit a tobbiek irtak. Linux live cd-t enis javaslom. -
vodika
tag
Any new idea???
Mindn segitség jól jön!
Köszi, Vodi -
The DJ
addikt
Ha tényleg a táp a ludas, ami nagyon valószínű, akkor húzz le mindent a gépről.
Semmi ne maradjon, csak ami a legszükségesebb (HDD, CD olvasó)
Floppy, hangkari, hálókari, egyik sem kell.
Ha több memóriamodul van benne, akkor csak egyet hagyj benne.
Ezzel plusz kakaót adsz a tápnak.
Ha így is újraindul, akkor nem biztos, hogy a probléma itt keresendő...
Ha viszont bírja és jól megy, akkor a táp gyenge az adott konfighoz, esetleg nem ad le kellő feszültséget.
Erről úgy is meggyőződhetsz ha futtatsz rajta egy Everestet és megnézed a feszültségadatokat, bár hogyha a rendszer sem tölt be akkor ez nehézkes lesz
Én még mindig tartom azt az álláspontomat, hogy az alaplap hibája is lehet, mert hoztak már rengeteg olyan lapot be, ami rejtélyes módon fagyogatott vagy újraindult bármilyen hardverrel és végül kiderült, hogy a púpos kondik miatt történt vagy mert kifolyt belőlük az elektrolit folyadék...
Nem árt átfutni, meglátod ha a teteje domborúbb a kelleténél esetleg fehér oxidálódás látszik az oldalán.
Remélem tudtam segíteni. -
vodika
tag
Köszi a hozzászólásokat!
Sajnos a további tesztekhez limitáltak a lehetőségeim....
A táptól is tartottam de annyira nem hogy fogadtam volna rá. Amúgy a gép egy IBM márkás gép, persze ez nem azt jelenti, hogy a táp nem mehet tönkre...
Valami tip, hogyan tudnám megtesztelni ezt a sz*rt...? Furi, hogy minden egyes alkalommal pontosan ugyanott döglik meg.
Köszi mégegyszer!
Üdv:
Vodika -
vodika
tag
Hali!
Előre is sorry ha már volt ilyen topic nagy rohanásban vagyok és kellene valami tipp!
A helyzet a következő:
Adott egy PIII-as gép Windows Millenium Edition-nel Internet nélkül. Amit lehet róla tudni, (nem az én gépem csak szivességből javitanám... ha tudnám...) hogy egyik napról a másikra a gép folyamatosan újtaindul amint bebootol és már majdnem kidobálja az ikonokat a desktopra....
Már szinte mindent kipróbáltam: RAM ellenőrzés és csere, hálókártya és külső AGP-s monitorvezérlő kivétele, gép újrahúzása, de mindig ugyanaz a hiba. A winchester-t átraktam an én gépembe de csacsi-ragyin megy, semmi gond. Amikor újrahúztam rá egy WIN2K az első újraindulásnál már elszállt...
2 dologra tudom még gyanakodni, de teljes a letargia:
1., alaplapi hiba....
2., egyik haver mondta, hogy neki is hasonló volt a gond de azt egy virnyák csinálta... A rendszeridőt kell megbuherálni és újrahúzni a gépet... Hát nem tudom, ezt az esetet még nézem...
Ha valakinek van épkézláb ötlete nagyon-nagyon hálás lennék érte! Addig még én is túrom a fórumokat és a netet...
Minden segitséget előre is köszönök!
Üdv:
Vodika
Aktív témák
Hirdetés
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Androidos tablet topic
- Sweet.tv - internetes TV
- BestBuy topik
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Keresünk dokkolókat
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest