- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
Elektromos fogkeféből ki-melyiket ajánlaná?
Nekem bevált a hagyományos fogkeféhez képest, csak már kezd itt lenni az ideje a váltásnak. -
Nimrod
addikt
Amalgán töméssel nem vagyok kibékülve. Néhány fogam azzal lett betömve, egyik szét is ment, hála egy béna fogorvosnak meg is kellett válni később attól a fogtól (lásd első post). Azóta fehér, fényre keményedő tömést használok. Azzal is ráfáztam egyszer. Ugyanis be lett tömve, majd bedurrant (gyökérkezelni kellett volna előtte). Amit én annak a kiszedésekor átéltem azt senkinek sem kívánom.
-
Nimrod
addikt
Egy kistotálos röntgenképpel érdemes lenne megnéznie a dokinak, de még akkor lehet biztos, hogy az okozza. Mindenesetre nézesd meg, mert ha egy ponton érzékeny a fogad és nem az összes, akkor jobbára valamelyik fog lyukas, illetve esetedben újra lett tömve, de lehet, hogy nem lett előtte rendesen kitisztítva. De nem vagyok fogorvos, csak okoskodom.
-
Nimrod
addikt
Nekem egy fogam lett betömve fényre keményedő töméssel, de rizikós volt, hogy kell e gyökérkezelni a fogat. Mondom dokinak eddig nem fájt, tömjünk. Hiba volt... Pár nappal később begyulladt a tömött fog, nosza futás a dokihoz. Lido itt sem ért semmit, ki kellett fúrni a tömést. Amíg a doki fúrt én mind a két lábbammal püföltem a széket, mivel a dokit má mégsem kéne oldalba rúgni, de pokolian fájt. Na ekkor izzadtam le, pedig előtte már volt gyökérkezeléstől kezdve minden. Aztán kikezelte pár hét alatt és azóta rendben van. Tanulság: ha a doki gyökérkezelés lehetőségét említi, fogadjuk el, mert ha ki kell szedni egy begyulladt fogból a tömést, azon semmi sem tud csillapítani.
Ja azt mondanom sem kell, hogy csakis magándokihoz szabad menni, hacsak nem így akarunk kinézni.
Nekem most rendben, de tavaly nagyon húzós évem volt mire a doki rendbetette a fogaim és még így is maradt két bölcsességfog, amik bármikor megindulhatnak és akkor sajna húzni kell. Remélem erre nem fog sor kerülni soha. -
Nimrod
addikt
''...Ja és a szülöknek üzenem: NE KÜLDJÉTEK A KÖLYKÖT ISKOLAFOGORVOSHOZ, HANEM CSAKIS IGAZIHOZ!...''
Támogatom! Az enyim is az cseszte el!
Csak az a szomorú, hogy az állami dokik jobbára elvárják a borravalót is. Hát ezért kapjanak borravalót, meg ezért tüntetnek, amikor úgy kezelik a beteget, hogy minek van itt meg menjen mán haza. Na ne! -
Nimrod
addikt
-
Nimrod
addikt
Megszületett a végeredmény:
-
Nimrod
addikt
válasz gromble_ziz #28 üzenetére
Nekem meg az első gyökérkezelésnél csupa vér volt a képem
-
Nimrod
addikt
Megfogadtam tanácsod! Asszongya, hogy gyógytömés, megnézi, bedagad e.
Hát két nappal később bedagadt
Dokihoz nyomás, kiveszi a tömést, érzéstelenítés nélkül. Na kocc innen, magándoki searching. Magándoki found.
Adni gyógyszert lecsillapítani bedurrant fog. Menni vissza majd gyökérkezelésre (kb. az ötödiknél járok). Páciens (vagyis én) lenni hepy, eccer talán még vége is lészen -
Nimrod
addikt
Az érzéstelenítést sem értem, mert asszongyák, hogy kb. 2 óráig tart. Nekem meg jó, ha 3 órával később múl csak el.
-
Nimrod
addikt
Senkinek nem kívánom, hogy fogorvoshoz kelljen mennie, borzalmas. Sokan már a fúrótól szörnyethalnak. Nekem csak az a fura, hogy pl. a reklámokban mindig maszkkal látjuk őket, DE! nekem eddig csak EGY! fogorvos viselt maszkot. Miért van ez? Talán nincs rá pénz?
Nemrég néztem a Sírhant műveket, panaszkodik a filmben a főszereplő, hogy már 35 éves és már 4 gyökérkezelése volt. Én 21-nél járok, és én is 4 gyökérkezelésnél tartok, ugyanarra a fogra, merthogy: fog lukas volt, betömték, amalgánnal, kérésem ellenére, na mondom, mindegy. Majd kilukadt a tömött fog, viüviü, fogorvos. Gyógytömés. Majd átzavar a saját körzeti orvosomhoz. OK. Megnézi. Nem tömhető, ki kell húzni, vagy gyökérkezelés, de nem 100 %, hogy használni is fog. Akkor legyen az utóbbi. Most ott tartok éppen, hogy állandóan cibálja meg szúrkálja az ideget, nekem meg baromira elegem van az egészből.
Az már egy másik dolog, hogy egy orvos az érzéstelenítőt úgy belémdöfte, hogy nyekkenni sem tudtam. Az más kérdés, hogy mi lett volna ha érzékeny vagyok rá, merthogy megkérdenzni elfelejtette, és még ő förmedt rám, hogy miért kérdezek annyit.
Más vélemények?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Megérkezett az Android 16 nyilvános bétája
- Kuponkunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az elfelejtett kiberfegyver