Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• DeFranco

nagyúr

válasz Fire/SOUL/CD #44674 üzenetére

:R

pedig az, ugyanis az alapfelállás az, hogy egy W7 Ultimate x64 SP1 nem telepít fel 6G-t sem... Ergo, ha valaki akár egy 64G-s SSD 80%-t teleírja(vagy nagyobb kapacitásút), akkor az már adattárolás... Nálam 72% van teleírva egy 64G-s SSD-n, tényleg a teljesség igénye nélkül: App + VM
    Szóval az OK, hogy Power user vagyok, de azért ez megfontolandó nem?

Szerintem azon már (szerencsére) túl vagyunk, hogy csak magával a barebone rendszerrel számoljunk, amikor SSD-ről beszélünk.

Én például játékokat szándékozom telepíteni rá, megtehetem, ha úri kedvem úgy tartja, és ettől még nem indokolt az "adattároló mód"-ba váltás.
    Más használhat akár 4-5 virtuális gépet is amik kompletten már megint csak elérhetik a 100+GB nagyságrendet, ők sem tartják ezt indokoltnak.
    A harmadik dolgozhat abnormálisan nagy fileokkal, pl. videovágás, amikor mellesleg kiemelt szerepet kap a szekvenciális írás-olvasás is, de ő sem szeretné, ha rejtélyes okből félgőzre venné magát a háttértár.

A második két dolog marginális az összfelhasználók összetételét tekintve (bár tény, hogy ezek a power userek azért nagyobb arányban vannak az SSD tulajok között), az első nem biztos, hogy érezhető, de attól még részben valós.

Lehet mondani, hogy van még hal a piacon, lehet választani másikat, és itt jön a gond: a felhasználók nem tudják, hogy mit választanak. Nem tudtak erről a jelenségről, most sem tudnának, ha nem tesztelték volna ki, és magyarázat sem lenne rá, ha a cégen múlt volna. A kommunikáció mindenképp kettes alá, és csak azért csúszik át, mert kijött egy barátibb FW.

hibaarány

Persze, a hibának nagyobb a hangja, mint annak, ha valami rendben működik, ez igaz. A 3-as széria esetén sem azt kértem, hogy ássuk el a céget, csak annyit, hogy azért erre a tanácsot kérők figyelmét hívjuk fel.

Mint ahogy ez a helyzet a 4-es széria esetén is. Nem azt mondom, hogy feltétlenül mindenkit le kell róla tiltani, de el kell mondani (lehetőleg minden esetben) hogy 50-75%-nál jön a meglepi, és tessék akár dupla írásmennyiséggel számolni, mert a 4-es széria mindent kétszer mond mindent kétszer mond. Ez egy valós hátrány. Engem simán lebeszélne a vásárlásról, azonos árakat feltételezve. Persze ha 10-15%-al olcsóbb, akkor már kb. versenyhelyzet van.

Éljen a mindenki számára elérhető információ.

samsung

tehát ezek szerint neked az a tapasztalatod, hogy magas telítettség mellett belassul az is? (830 szériára gondolok elsősorban). Milyen telítettség mellett? Milyen mértékben? Erről van valami valid és/vagy személyes infó?

valós lassulás

Igaz, ezt is el lehet és el kell mondani, de emellett ebben az esetben ott van a dupla wearing is. Ami azért tekintettel arra, hogy mennyire van titkolva, elég kemény.

Crystal Disk Mark

egyetértek :)

• Bogyó bá'

nagyúr

válasz Fire/SOUL/CD #44674 üzenetére

Én csak azt nem értem, hogy ezek a problémák (túlzott kihasználás miatti lassulás) éppen a tömörítős SSD-nél nem jelenthetne problémát, hiszen az mindig csak töredékéig van írva. Egy 64GB-os, Sandforce vezérlős SSD-re is csak 64 GB "nyers" adatot tudok másolni, miközben a tömörítés miatt (bizonyos mértékig szinte minden adat, programfile tömöríthető), esetleg valójában feléig sincs kihasználva. Szóval volna hely war levelingnek.
    Mit tudok rosszul?
    (Magyarul az user nem nyer semmit sem (a tesztprogramokban mért látszólagos sebességnövekedésen kívül) a tömörítéssel, nem kap több tárhelyet. Ha viszont nem kap több tárhelyet, akkor mi a fene történik a tömörítés miatt mindig "szabadon" maradó cellákkal?

Aktív témák