Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- E-book olvasók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Aktív témák
-
Töki
tag
Feltételezem, meba ezt nekem címezted, ha nem, akkor meg sem szólaltam. Én nem azt mondtam, hogy magasak a juttatások, hanem azt, hogyha most azonnal felemelnék a nyugati szintre, akkor az nem segítene senkin, mert pár napig, esetleg hétig minden szép és jó lenne, de utána komoly válságba kerülne a gazdaság. Valakivel meg kellene fizetetni ezt a pluszt, és nagy valószínűséggel ezt a dolgozókkal tennék meg. Egyébként (bár mellékes) én sem dolgozok. Két dolgot lehetne tenni, hogy csökkentsék a munkanélküliséget.
1. Csökkenteni a reálbéreket, gondolom erről senki sem akar hallani (én sem)
2. Az előző hozzászólásom alkalmával már céloztam rá. Megvizsgálni az egyes állami vállatokat, és lecserélni az egész igazgatótanácsot, Új fiatal sikerre éhes emberkékre. A magán szektorban pedig önvizsgálatot kellene tartani, az Rt.-k esetén ez a részvényesek feladata lenne. Ez így egy lassabb folyamat lenne, de hosszútávon én nem látok más kiutat. Sajnos a rendszerváltás után semmi sem változott, ma is ugyanazok a vezetők, vagy leszármazottaik ülnek a vezetői székekben, akik mind mentalitásban, mind szaktudásban is alulmaradnak a nyugati vezetőkhöz képest. Kíváncsi lennék arra, hogy a ma Magyarországon élő felső tízezer hány százaléka gazdagodott meg a rendszerváltás előtt és után?
Hány százalékuk köszönheti a vagyonát a kommunizmusban szerzett kapcsolatainak? És hány százalékuk szerezte tisztességes úton a vagyonát?
Az utolsó kérdésnél a kiskapuk kijátszását és az apró stikliket természetesen nem sorolom ide. Az ipari adózási törvények alapján ugyanis kb. 5 vállalat lenne képes fennmaradni adócsalás nélkül (ebből kb. 3 parkolási díj szedéséből él).
Összegezve: Mindenekelőtt az adórendszert (minden területére kiterjedően) kellene megreformálni mind a nagyságát, mind az adósávokat tekintvén.
Azután jöhetne a piacképesebb vezetők beiktatása. Majd legvégül a jólét!!!
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen monitort vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Viccrovat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest