- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plavix
tag
Helló!
3 TB Seagate BarracudaW1F250FC vinyón tudok-e, érdemes-e fw-t cserélni, mert az op. rendszer csak 750 GB-nak látja. Esetleg más megoldás? -
seniman
veterán
Sziasztok winchesteren cserélt már valaki firmware-t?Jól jönne néhány tipp hozzá..........
-
myibit
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?
A kislányom samsung GT 5230 alap telefonjára szeretném "felokosítani" Az eredetit firmware-t már sikerült lecserélni egy újabbra,de szeretnék egy Helló Kittyst rátenni. Van valami ötletetek hol találok ilyen firmware-t? -
myibit
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?
A kislányom samsung GT 5230 alap telefonjára szeretném "felokosítani" Az eredetit firmware-t már sikerült lecserélni egy újabbra,de szeretnék egy Helló Kittyst rátenni. Van valami ötletetek hol találok ilyen firmware-t? -
Petykos
csendes tag
Szervusztok!
Elég nagy gondban vagyok és a segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Panasonic Lumix DMC LS5 tipusú fényképezőgépem.
Már másodszor játszotta el karácsony óta, hogy a képek áttöltése közben minden átmenet nélkül formázni akar. A még le nem mentett képek elvesznének így ez csak az utolsó lehetőség. Kérdezem, hogy egy ilyen firmware frissítés megoldja a problémámat? Ha igen mit kell pontosan tennem? Ha nem mik a lehetőségeim? (Egyelőre a kisbalta kizárva bár pillanatnyilag elég közel áll a szivemhez ez a lehetőség)
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Hogy kell egy concorde f130-as mp4 lejátszón firmware-t frissíteni. A cd-hez adtak egy firmware-t meg producttools-t is. Feltelepítem elindítom itt tallózom az rfw fájlt. Közben be van dugva az mp4 a gépbe. De amikor indítom akkor a program annyit ír ki, hogy nem talált usb-s eszközt. -
King Unique
titán
Tudja vki,h ajánlott,érdemes-e külső vinyónál (pl wd my passport,samsung story station) firmware-t frissíteni? Nem okozhat ez vmi galibát,pl. adatvesztés,hibás működés? Szerintem talán nem,csak egy kis megerősítés kellene!
Nincs amúgy bajom a mostani rajta lévő firmware-el,csak,ha van újabb,talán nem véletlenül adták ki és jobban optimalizálja a teljesítményét.
Köszönöm! -
kogelen
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Slimtype DVD A DS8A1P ATA-íróm az MSI laptopban,eddig tökéletesen írta az újraírható dvd-ét,most pedig folyamatosan "PMA- frissítési hiba",ill"lézer kalibrálási"hibával szakad meg az írási kisérlet,vagy pedig a lezáró szakasz felírásánál "kattog" egy darabig,majd hibával kidob. Az a furcsa,hogy a dupla rétegű,és a sima dvd-ét hiba nélkül írja meg.Kerestem hozzá fw frissítést(de nem találtam :,jelenlegi az fwCX13)lehetséges,hogy csak az a baja?Jól jönne valami segítség,esetleg link,amin az új firmware-t megtalálnám.
Köszi előre is,Üdv! -
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy ez az első rész egy kicsit Offtopic, de hátha...
A HTPC-mben egy DVD-író helyett beletettem egy LG BH10LS30RBB BluRay írót. A problémám az, hogy a lejátszó programok (VLC, iMedian...) mintha nem ismernék fel BluRay-nek, ugyanis CD-t, DVD-t simán lejátszák róla, de a gyári BD-t nem.
Ha berakom a BR lemezt, akkor az a meghajtó beolvassa (a Sajátgépben megjelenik a film címe), de a lejátszó programok nem tudják megnyitni a filmet.
Mi lehet a gond?
A meghajtót OEM-ként vettem, tehát nem volt hozzá lemez, lehet, hogy még valami driver hiányzik?
Másik (Ontopic) kér(d)és: Valaki tudna dobni egy linket, ahonnan le tudnám tölteni azt az ehhez a meghajtóhoz tartozó firmware-t, amellyel megoldódik a riplock probléma?
Köszi!
-
-
pkcsilla
csendes tag
Sziasztok!
HL-DT-ST DRDRAM GSA-T40N típusú cd/ dvd ram meghajtóm egyik pillanatról a másikra nem működik.
Egyik nap még írtam vele, másnap már meg sem jelent a sajátgépben. Ha beteszek egy lemezt, akkor kattog, de aztán semmi, ha írni akarok, azt mondja nincs célmeghajtó (E:/)A hibaelhárítós műveleteken már túl vagyok, töröltem és próbáltam újratelepíteni, de nem engedte, azt írta, h a windows nem tudja elindítani, mert a rendszerleíró adatbázisban nem teljes, vagy valami ilyesmi. Fogalmam sincs mit kellene csinálnom,
hogy ez gyáltalán op. rendszer függő (xp-m van) vagy gép függő (acer aspire 5715Z notebook) , az acer oldalán is próbálkoztam, de nem találtam drivert. Azt kellene elvileg frisssíteni?Bocs, ha hülyeségeket kérdezek. Szájbarágós segítség kellene, mert nem nagyon értek ehhez, viszont nagyon kéne már dvd-t írnom. Előre is köszönöm.
-
methyl
tag
válasz
IRON STORM #408 üzenetére
NEC-ket tudtam frissíteni AHCI (SATA) módban is...
Gondolom régebb típusoknál ez kompatibilítási probléma, még szerencse, hogy áthídalható. -
methyl
tag
tatatatammm,
sikerült életet lehelni a Plextor PX-810SA-ba.
Átkapcsoltam az alaplapon az AHCI-t IDE módba, egy vinyóra felnyomtam egy XP-t és az XP alól megcsináltam a firmware upgrade-et sikeresen. Most már 1.01-es firmware-ű, és nem volt hiba a normal part update-elésénél sem, lement egy az egyben 100%-ra, másfél perc alatt.
Szóval ennél a típusnál csak IDE módba lehet firmware-t cserélni.
Aki nem hisz, lássa:
[link] -
methyl
tag
válasz
IRON STORM #405 üzenetére
megfogom próbálni, ha hazaérek.
Persze előtte rakok fel egy IDE vinyóra egy szűz XP-t és arról fogom csinálni.
Remélnykedem, hogy el fog tudni indulni a gép "rossz" (félkész) meghajtóval....
Mert AHCI módban még a POST is megakadt újraidnítás után, mert tudta elkezelni a meghajtót. -
methyl
tag
Sziasztok,
tegnap egy Plextor PX-810SA típusú DVD-írót firmware frissítettem volna, de vmi gáz történt.
Először elkezdett időzni a fw uprgrade program, majd ott hagytam éjszakára, hogy hadd csinálja. (gyanús is volt , mert minden más DVD-író FW frissítés 1-2perc alatt le szokott menni)Reggel megnéztem és ezt láttam:
[link]majd nyomtam egy OK-t és ezt írta ki:
[link]Tehát 19%-nál vmi történt. Azóta üzemképtelen az íróm.
Találtam hasonló esetet egy másik fórumban:
[link]A srác az AHCI átkapcsolásával szarakodott IDE módra, és úgy ment neki.
Vmi ötletetek van?
-
Viktor77
titán
A részleget nézd, ahol a topic van.
De mindegy, általában a router saját topicjában tudnak segíteni. Esetleg, ha nincs olyan, akkor a "Router gondok" topicban.
Amúgy általában nem ördöngősség. Felmész a gyártó honlapjára, letöltöd a legújabb FW-t, bemész a router konfogjába, ahol van opció a frissítéshez. Ide betallózod a letöltött fájl (lehet, elötte ki kell bontani), és megcsinálja magától.
-
most itt vagy; Fórumok >> HDD-k, CD/DVD írók/olvasók >> Firmware frissítés
ha esetleg elárulnád az esetlegesen problémás router típusát, mert sok típus esetében specifikus topic is van - meg ezen információ nélkül amúgy is elég nehéz lesz segíteni -, vagy általánosságban itt; router_gondok -
Mach5
aktív tag
Hellotok! Egy játéknak a multiplayerénél elmegy mindig a net és nagyon szeretem azt a játékot, de már unom, hogy mindig elmegy a net, azt javasolták, hogy frissítsem a firmwaret, na én ezt megszeretném tenni csak az a nagy baj, hogy semmit nem tudok erről, szóval meg szeretném kérdezni, hogy kell frissíteni, de ha nagyon veszélyes egy kezdőnek, akkor még az is jó nekem ha msnen a teamvieweren segítene valaki ha bele egyeznétek, nagyon fontos lenne ez nekem, előre is köszönöm!
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Van egy seagate st3500320as sata2-es vinyóm, és most tapasztaltam, hogy kerregett egy jó nagyot, amit eddig nem csinált.
Emlékeztem, hgoy van a seagate-nek egy seatools progija, amivel lehet ellenőrizni a hdd-ket.
Na most amire ki akarok térni, hogy feldobta a progi, hogy van új firmware a vinyóhoz, és hogy ajánlja a frissítést.
A kérdésem, hogy érdemes, vagy felesleges. Ha érdemes, akkor gondolom adatvesztés felléphet, ugye? (2 partíció, rendszer-adat)
Előre is köszi! -
Elektromann
csendes tag
Sziasztok
Orion DVD 500 M típusú DVD lejátszóhoz keresek Firmware frissítést. Tud valaki segíteni? -
Sylo
tag
sziasztok
Alábbi problémám van :S
Eszköz leírása
HL-DT-ST DVDRAM GSA-T40N ATA Device
Gateway LAPTOP ban van ez a DVD iró/olvasó és sima CD t igen DVD t viszont NEM olvas be és nem is ír mi lehet a probléma?
Gondolom vagy koszos a fej, vagy firmware frissités kéne szerintetek?
Ha firmware kéne rá akkor ez hogy müködik ?
köszi a választ előre is! -
policee
csendes tag
válasz
IRON STORM #393 üzenetére
Igen most próbáltam, sajna ugyanaz a baj.
A letöltött fájl pedig: AD5170S_GN113_080415
Elképzelésem sincs, hogy mi lehet a gond.
-
policee
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy Sony Nec 5170S típusú íróm, és most firrmware frissítés kellene neki.
Találtam is megfelelő frissítést a sony oldalán is, meg máshol is, de a frissítéskor ezt írja ki:Target Optiarc AD-5170S is not found correctly.
Valakinek valami ötlet?
-
blaci@
csendes tag
hello
segitséget szeretnék kérni
van 1 lg hl dt st dvdrom h30n meghajtóm és nem találok hozzá firmware sem az lg oldalán sem sehol -
tru3x
csendes tag
válasz
Thulcandra #387 üzenetére
Köszi , de sajna nem talált semmit se a program lehet h a g*ci LG iro miatt -.-' ...
nemtom meik lessz h garancia vagy pioneer iro :/
az a gáz h iroban csak annyit tok h pioneer az jo mert olyan iro volt a szobaiban
amikor eladtam a gépet csak az irot bántam meg ...
szerinted érdemes lenne egy pio iro vagy baszakodjak a garival? -
Thulcandra
senior tag
Ha már semmilyen dvdt nem ír akkor nem fogja firmware frissítés megoldani...
Ha van még garancia a meghajtóra akkor vidd vissza a boltba.
Ha nincs rá garancia, vagy mindenképp firmwaret akarsz frissíteni:
Elvileg innét letöltheted az ahhoz a meghajtóhoz való legújabb firmwaret [link]
Egy zip fájlt fogsz letölteni, csomagold ki, a windows mappában lévő programot indítsd el.
Ha esetleg mégsem ez a firmware való a meghajtódhoz, vagy valamiért nem találja akkor ezt jelezni fogja, viszont ha minden rendben akkor megnyomhatod az update gombot.Amíg a firmware frissítés nem fejeződik be a gépet, vagy a firmware frissítő programot leállítani TILOS. Ha mégis ezt teszed akkor a meghajtó kuka. Ha frissítés közben áramszünet lesz akkor is kuka.
Ha a frissítés sikeresen lezajlott utána újraindíthatod a gépet.
-
tru3x
csendes tag
hali!
nah az a baj hogy a dvd irom nem irja már ki a DL lemezeket szval az fw frissitéseket olvasgattam és talán ez segitene de nemtom h hogy kell csinálnivalakinek tipp?
jah igen és semmijen dvdt nemir amiota a win7 volt rajta azota már xpm van :S -
IRON STORM
őstag
válasz
alkoholbogar #384 üzenetére
Sem az Asus oldalán, sem a Lite-On oldalán nincs firmware az íródhoz. Tehát valószínű nincs újabb attól ami rajta van.
-
alkoholbogar
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Van egy ASUS X50RL laptopom és van benne egy Slimtype DVD A DS8A1P ATA Device meghajtóm és erre szeretnék egy Firmware frissítést, ha lehet.
Jelenleg Win 7 fut a gépemen. Hol találok hozzá cuccot és hogyan kell használni?
Előre is köszi a segítséget. -
Thulcandra
senior tag
Miért akarsz firmwaret frissíteni? Van valami problémád azzal a meghajtóval? Ha nincs vele semmi bajod akkor nem érdemes firmware frissítéssel szórakozni! (ugyanis rossz eseteben teljesen tönkremehet...)
"mert mondjuk nem nagyon értem h miez csak olvastam h ez kell " nem hangzik túl jól...
-
tru3x
csendes tag
Sziasztok!
olyan kérdésem lenne,hogy HL-DT-ST DVDRAM GSA-T40N irohoz honnan lehet fw-t leszedni ,mert mondjuk nem nagyon értem h miez csak olvastam h ez kell hozzá de sehol sem találom :S ??? -
Fricó
aktív tag
sziasztok
pioneer dvr-k17a laptop íróhoz tud valaki friss fw-t?
jelenleg 3.52-es van rajta több ami mint 2 éves! -
IRON STORM
őstag
Hálózat, szolgáltatók fórumban többet tudnak segíteni.
-
Roten
csendes tag
én egy router nek kelene frissítenem a firmware ubiquiti networks inc bin es filét találtam hozzá és nem tom hogy kel rá felteni mert azt irja hogy rosz firmware file pedig hivaqtalos oldalról szedtem le valaki segitsen pls
-
Siera
senior tag
helló!
vettem nemrég 1 2008.07. hóban vásárolt(2008.01.02.gyártott) 360at használtan.ki van flashelve.kaptam hozzá 20 játékot is dl lemezeken.érdekelne,hogy ha frissíteni akarom az iextreme(gondolom az van rajta) fw-t akkor mit kell érte tennem,illetve,hogy megérné-e.sajnálom,de még kezdő vagyok,és ilyen jellegű választ FAQ-kban nem találtam.
köszönöm előre is -
Zoli67
tag
Sziasztok !
Szeretnék segítséget kérni LG LH-T751 cuccal kapcsolatban. Az új DivX filmeket nem olvassa,vagy ha olvassa is akad és megfagy. Gondoltam firmware frissítésre.
Honnan tudom megszerezni a hivatalos úton kívül?Köszönöm, előre.
PÜ vagy mailt pls,ha válaszoltok. -
need
addikt
Sziasztok...
Tiszta szégyen de elfelejtettem hogyan is kell Pioneer 112D dvd iromon firmwaret frissiteni!
Amit most fel akarok rakni az a 1.28
Letöltöttem kicsomagoltam van benne 2 files az egyíi az inditó és a másik a bin.
az inditó után ki irja hogy "Aviable Tarnet Not found"
hogy is kell ezt csinálni....??
-
válasz
Art_Moony #373 üzenetére
mivel notebook/laptop optikai meghajtóról van szó, ezért nem annyira egyszerű a helyzet!
tudni kellene, hogy pontosan milyen notebook, illetve azt is, hogy jelenleg milyen firmware van az írón!
segítségedre lehet még az alábbi pioneer alkalmazás is; link
mellesleg milyen dl lemezt próbáltál írni vele? ha például a verbatim vagy ricoh (médiakód szerint is!) dl lemezeket nem írja meg, akkor van helye panasznak, de ha mondjuk például valamilyen ritek és társai gyártókóddal rendelkező lemezt nem ír meg (rendesen), akkor az még nem feltétlenül az író hibája - ez még az újabb típusú és firmware verzióval rendelkező íróknál is előfordul! -
Art_Moony
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Pioneer DVR-K17A DVD-íróm . Gondolom firmware frissítés kellene ,mert nem írja a duplarétegű lemezeket. Kerestem ,de nem találtam hozzá,jól jönne 1 kis segítség.Várom a tanácsokat.
Előre is köszi -
sulep
senior tag
Ezzel akkor majd tudom írni a legújabb TDK-t?
-
sulep
senior tag
Elkezdené írni és kidobja hogy sikertelen és ennyi.
Nekem valaki aztmondta innét az elsőt kell leszednem ez igaz? Vagy a tiedével próbálkozzak? -
sulep
senior tag
Sziasztok!
Nagyon nagy segítségre lenne szükségem. Van egy NEC 3540A DVD-íróm és most vásároltam TDK DVD-R lemezt de nem tudok írni rá. Ez a legújabb világoskék kinézetű. Állítólag idén nyáron jelent meg ez a típus és az íróm lehet hogy nem támogatja már ezt az alapanyagot? Gondolom firmware frissítés kellene igaz? Namármost pontosan melyik kellene nekem? Ezt hogy kell csinálni hogy ne tegyem véletlen tönkre az íróm?
Várom a tanácsokat.
-
tenshun
tag
Valakinek volt már szerencséje egy thomson lyra EM2600-as tipushoz?, mert ehhez kéne egy firmware frissítés és sehol nem találok(bezzeg a többi típushoz egy csomót találtam), aki esetleg tudja h honnan lehetne leszedni pls ossza meg velem
-
134
csendes tag
Hali!
El sem hiszem! Kaptam választ az ST Lab-tól (némi piszkálgatás hatására)! Kiderült, hogy az ICE27C010 chip nem flash, hanem EPROM. Azt mondták, hogy ez bizony nem varázsolható meg. :-(
Adtak pár javaslatot, hogy mit kellene megnézni, de sok értelmük nem volt, mert mirror nélkül tökkéletes (UDMA6-ban is), mirrorban meg PIO1 módban is hibázik (átlag 8 GB-onként legalább egy bitet).
Szóval zsákutca...
Jóccakát!
-
válasz
capafog23 #363 üzenetére
íróban lemez nem lehet! író lehetőleg master állásban - jumper is annak megfelelően -, az ide kábelen egyedül legyen a frissítés idejére! védelmi programok (víruskereső...stb) kilő, olyan alkalmazások, amik használhatják az írót (daemon tools, alcohol, anydvd...stb) kilő, *.exe frissítés futtat, utána restart és örül!
-
134
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ST Lab 2 csatornás SATA 150 kártyám (SiI3112A chippel és ICE27C010-PC45 flash-sel). 4.2.50 a BIOS és szeretném a Silicon Image oldalán található 4.2.82-es BIOS-t felvarázsolni rá. Sajnos a SiI egyetlen flash írója sem jó, mert azok ezt a chippet nem támogatják. Gondolom ez ugyanaz, mint az Atmel AT27C010-e, de csak ilyeneket láttam a doksiban, hogy Atmel AT29C... .
Írtam az ST Lab-nak és annak ellenére, hogy ki vagoyn írva, hogy 48 óra, 168 óra alatt sem válaszolnak.
Tudnátok segíteni, hogyan tudnám rávarázsolni ezt a BIOS-t?
Kösz!
-
capafog23
őstag
Pio 111D-nek szeretném frissíteni az fw-jét, van egy exe file-om hova tovább?
-
CptMisi
őstag
hát csere lesz:S
-
CptMisi
őstag
Helló!
Szóval arról lenne szó van egy optiarc dvd rw ad-5170a ata device ami a sajátgép szerint nincs csak A://van ami viszont nincs a gépben. beteszek lemezt nem csinál semmit a sajátgépben továbbra is csak a floppy van. próbáltam frissíteni az illesztőjét de semmi, pedig mutatja az eszközkezelő, hogy nem működik de a keresés végén azt írja, hogy működiknem tudok mit csinálni, várom a választ, pls help
az üzenet kicsit össze-visszára sikerült bocsi, de ha tudsz segíteni írj lécci -
Foglalt név
addikt
Olyan problémám lenne, hogy egy asztali dvd-lejátszóba(philips dvp630) véletlenül bekerült egy korábbi firmware update. Természetesen a frissítés elindult, de elakadt az írás résznél(kb. 1,5 óra után kapcsolták le, 1,5 perc körül kéne végeznie). Ezekután a tálcakiadó megnyomására újra a write felirat jelent meg a kijelzőn, próbáltuk áramtalanítani a készüléket, de nem segített. Van valami megoldás?
-
Sayen
tag
Helló !
Szeretném frissíteni a NEC ND 2510 A írómat , de nem tudom mit kell csinálni a letöltött bin fájllal . Elrontani meg nem szeretném...A 16 X-os dvd-ket nem ismeri fel , és az eladó azt ajánlotta , hogy frissíteni kell a Firmware-t és utánna menni fog . Így van ? Amit találtam hozzá az a 2.19-es Bin-es frissítés , ez jó ? Aki járatos ebben légyszives segítsen ! Előre is köszönöm -
Pityesz78
tag
Szasztok.!
Nagyon bonyolult dolog a firmware készitése?
Csak azé kérdem mert rendeltem hong-kong ból egy autós dvd playát, egész jó cucc még a zsíroskenyeret is lejátsza, csakhát olyan béna szoftver van benne hogy júúj.
Persze nóném a cucc meg ''kínaiul'' sem tudok úgyhogy a neten semmit sem találtam.
Szóval csinált már valaki ilyet, vagy van valakinek ismerőse aki tud szoftvert írni a playámhoz?
üdv -
xsb
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy ASUS DRW1604P vésőm van, és a 16x verbatim dvd-ket csak 4x-esen engedi írni. A firmware frissítés segít-e ezen, il Vista-ból lehet e frissíteni?
-
-Nemtom-
őstag
hi, toshiba dvd rw-be milyen proggal lehet hex kiterjesztésü firmwaret beleírni
-
mazda626
addikt
Sziasztok!
LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B típusú írómnak szeretném frissíteni a firmwarejét. Ezek közül melyiket tegyem fel?: [link] Előre is köszönöm! -
mr_ricsi
veterán
''gy másik fórumnon azt mondták hogy egy ilyen ''flash'' exe-t csak al kell indítani mint egy patch és kész.''
Ha ilyet írtak, azzal elég veszélyes tanácsot adtak.
Ezt írja az íród gyártója:
''Pls note following instructions for update procedure:
- Connect drive to secondary IDE channel as Master
- Disconnect all slave hardware from IDE secondary Master
- Use standard UDMA-2 IDE cable
- Update in Windows ''Safe Mode''
- Under Windows 2000 & XP login as administrator
- Update without DMA mode, under Windows XP & 2000 in the device manager - ''IDE ATA/ATAPI controllers'', you can switch from DMA to PIO mode
- Disconnect all external USB/ FireWire devices.
- Deactivate virusscanners, active desktop programs and packetwriting agents
- Do not turn off power during the updating process.'' -
Ch1mera
csendes tag
válasz
mr_ricsi #341 üzenetére
Köszi a segítséget de egy másik fórumnon azt mondták hogy egy ilyen ''flash'' exe-t csak al kell indítani mint egy patch és kész. Ezt tettem és azóta írja a 16x-os Traxdata-t is a NEC-em, amit eddig nem tett. Szóval a firmware frissítés MÉGIS megoldotta a problémát. Most már felismeri 16xosnak a DVDket, akkor még csak legfeljebb 2,4xesnek látta őket de nem tudta megkezdeni az írást (couldn't begin disc at once... vagy valami)
No. Ezer köszönet a segítségért. -
mr_ricsi
veterán
- DVD-t secondary masterre egyedül
- XP indítása csökkentett módban
- exe futtatása
- géphez nem nyúlni, amíg nincs készen
''bizonyos dvd-ket nem hajlandó megírni (el se kezdi)''
1, Nincs összefüggésben a firmware-rel. Az ismeretlen lemezeket is írnia kell, csak max 1x vagy 2x sebességgel.
2, A Nero ilyen esetben a hibaüzenetet ad, ami a hozzáértőknek segít a problémát behatárolni.
[Szerkesztve] -
Ch1mera
csendes tag
Üdv a NEC ND-3520A dvd írom firmware-jét szeretném frissíteni mert bizonyos dvd-ket nem hajlandó megírni (el se kezdi) leszedtem egy 3.7 es verziójú exe file-t de nem akarom elcseszni, szóval valaki nem írná le lépésről lépsre hogy mit kell tenni (vagy csak indítsam el és kész?) Ilyen egyszerű lenne?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
laszlog2 #338 üzenetére
''nem zárja le a lemezeket''
A 7-es Nero helyett próbáld meg a 6-ost.
(Egyébként sem látom az összefüggést: a lemezlezárásra az íróprogi ad parancsot. Ha a lemezt jól írja egyébként, akkor az írónak vagy a firmwarének nem sok köze lehet a lezárás elmaradásának.)
[Szerkesztve] -
laszlog2
csendes tag
Üdvözletem!
Asus DRW-1608P dvd-íróm rakoncátlankodik, nem zárja le a lemezeket, megpróbáltam frissíteni 1.37-es fw-jét. leszedtem hozzá 1.59-et, de nem tudom feltelepíteni. Felvillan egy ablak, aztán kilép ''Unavailable to find target'' hibaüzenettel. Rosszul próbálom telepíteni? Nem jó az fw? Kukába tehetem az írómat? Segítsetek kérlek! -
mr_ricsi
veterán
Techsupport: Hallo, miben segíthetek?
Ügyfél: A számítógépemben füstöl a hálózati tápegység.
TS: Akkor sajnos ki kell cserélnie a tápegységet.
Ü: Nem kell! Csak meg kell változtatni az ini állományokat.
TS: De uram egyértelmű, hogy a tápegység hibás. Ki kell cserélni.
Ü: Semmi esetre. Valaki mondta nekem, hogy elég megváltoztatni az ini
állományokat és rendben lesz. Én csak azt akarom öntől, hogy mondja meg a
helyes parancsot.
Tíz perc intenzív magyarázat után sem értette meg az ügyfél a probléma
lényegét. A TS munkatárs már nem állta meg, hogy ne ''feleljen''.
TS: Sajnálom uram. Általában ezt az ügyfeleknek nem áruljuk el, de létezik
egy nem publikált DOS parancs, amely megoldja ezt a problémát...
Ü: Tudtam én!
TS: A config.sys végére írja be a következő sort ''LOAD NOSMOKE.COM és minden
normálisan fog működni. Utána értesítsen mi a helyzet.
Kb. tíz perc múlva.
Ü: Nem működik. Még mindig füstöl.
TS: Rendben. Milyen verziószámú DOS-t használ?
Ü: MS-DOS 6.22
TS: Akkor ez a probléma. Ez a Dos verzió nem tartalmazza a NOSMOKE.com-ot.
Kapcsolatba kell lépnie a Microsoft-al, és kérni tőlük upgrade-t. Majd
értesítsen, hogy sikerült.
Kb. egy óra múlva.
Ü: Ki kel cserélni a tápegységet.
TS: Miért?
Ü: Hát felhívtam a Microsoftot és a technikusnak elmondtam, hogy ön mit
mondott. Utána a tápegységről kérdezgetett...
TS: És mit mondott Önnek?
Ü: Azt mondta, hogy a tápegységem nem kompatilibis a Nosmoke.com-al.
Bármily meglepő, ez a sztori válasz a kérdésedre.
[Szerkesztve] -
Adolf73
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, ha egy dvd író pioneer d111, töri a lemezt, azt egy firmware frissítéssel orvosolni lehet? Köszi előre is! -
SunBreeze
aktív tag
válasz
mr_ricsi #329 üzenetére
nos, megtudom csinálni azt hogy partition magic-el újraformázom a D: fat-tá (legyen 16?) azzal érek el valamit? az kb 24 giga és semmi használható nincs rajta...
hmm? arra gondolok hogy oda felmásolom azt a dosos progit amit kell (sajna nemtom melyiket) és onnan lefuttatnám
véleményetek nélkül úgy sem csinálok semmit
ha ezzel végeznék, lehet hogy fogom és visszaküldöm a szervíznek hogy a többi hibát orvosolják... annál hamarabb visszakapom -
kiss73
csendes tag
válasz
SunBreeze #328 üzenetére
PartitionMagic v8.0 vagy Paragon.Partition.Manager.Pro.8.0.326 segítségével csípjél le egy keveset az ntfs-ből (az XP telepítő 4...8Mb-ot eleve meghagy); hozz létre ott FAT16-ot és másold oda a cuccot; cd-boot - c: - run... - cd kivesz - start ...
Másik módszer a jó öreg A: USB portra, de ennyi pénzért...
Harmadik módszer pendrive boot, de annak előkészítése igényli pld. a ParagonPM dos-os változatát (floppy image boot-cdre) és a dos-os környezetet (win9x boot floppy image egy másik boot cdre) a
A:\SYS E: [enter]
(ahol A: a boot-cd floppy-emuláció; E: a pend.-on létrehozott elsődleges, fat16 és aktív part.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
SunBreeze #328 üzenetére
''más lehetőség nincs?''
Ha van egy szabad pendriveod, akkor formázd meg az XP-vel dos indítólemez készítése opcióval, aztán próbáld ki, hogy bootol-e róla a gép. (Nem kerül semmibe, csak egy kis idődbe)
És meg esetleg szóba jöhet az NTFSDOS driver használata (ezzel a DOS tud NTFS-t olvasni), de mivel az fagyilehetőséget visz a rendszerbe, én nem biztos, hogy merném használni firmware frissítéskor. -
Batkacsek
csendes tag
Sziasztok.
Remélem tud valaki segíteni nekem.
Tegnap frissítettem az LG GSA-4120B Firmware-t még a gyári A102 volt fent és feltettem az A115-öt.
Minden futó programot kikapcsoltam vírusirtót stb. valamint a jumper is Master állapotban volt valamint a dvd-ben sem volt lemez.
Miután megtörtént a frissítés és az újraindítás meglepődve tapasztaltam, hogy nem olvas sem cd-t sem pedig dvd-t a meghajtóm.
Ezek ztán visszatettem a A102-t de ez se segített a problámámon.
Ezek szerint elhalálozott a dvd?
Legyetek szíves segítsetek, köszi. -
mr_ricsi
veterán
Neki nem is kell az MKflash, mert a Toshiba firmek némelyike mellett megtalálja a v175TEG.exe-t, ami a toshibák dosos flashelője.
Csak valahogy be kellene dosszal bootoltatni a notiját. A CD-ről boot kizárva, hiszen nem szabad úgy flashelni, hogy lemez van a meghajtóban.
A pendriveról bootolást viszont még én sem próbáltam. -
lazydog
addikt
válasz
Ultramarine #319 üzenetére
A firmware olyan cserélhető, változtatható szoftver (program) a DVD író számára, mint a BIOS az alaplap számára.
[Szerkesztve] -
Ultramarine
csendes tag
Kérhetek egy linket, hogy egyáltalán tudjam mi az a firmwire? Bocsánat a zöld kérdésért.
nekem lg íróm van, és nem ír csak 4x sen, gondolom baj van vele.
-
Raveman
tag
Nagyon nem volt idom reszletesen elolvasni a hozzaszolasokat, de latom hogy valami problema merult fel a hibas firmware flasheles utan.
Ha semmi sem segit, akkor torolni es felul kell irni a meghajto memoria cellait.Illetve meg kell probalni.
Egy regebbi irasombol kivagtam a lenyeget hogy ezzel is probaljak segiteni:
Eloszoris szukseg lesz a meghajtod egy biztosan mukodo BIN-jehez.Ez a meghajto tipusanak firmwarejebol keszult mondhatjuk Backup Fileja. BINeket kulombozo meghajtokhoz ezen a cimen talalhattok http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm Nemfontos hogy a legujabb BIN legyen, regebbi szinten joo, azt majd a kesobiekben aztan meglehet valtoztatni.Ezutan meg szukseg van 2 softra, az egyik a Caldera DR-DOShttp://frederic.domens.free.fr/download/drdos_floppy.exe ebbol csinalsz egy BOOT FLOPPY DISKET. Csak beraksz egy ures Floppyt es elinditod a progit, automatikusan keszit egy BOOTolhato disket. A masodik soft a MTKFLASH amit innen tolthetsz le http://frederic.domens.free.fr/html/mtkflash.html en a 1.83cverziot ajanlanam, de megeshet hogy nem mukodik rendesen, ezer a megadott oldalon tobb verzio is letoltheto.Szoval miutan letoltotted a szukseges szoftokat Caldera DR-DOS,MTKFLASH, es a BIN-t a meghajtodhoz akkor a kovetkezo lepeseket kell elvegezned.A Calderat elinditva csinalsz BOOT disket ahogy azt mar emlitettem . Az MTKFLASH-t szinten felrakod floppyra, es ugyanerre a lemezre radobod a BIN filet.Sajat erdekedben ird fel a BIN nevet, kesobb szukseg lesz ra, es lehet nemfogsz emlekezni.Mikor ezzel megvagy johet a moka.Kikapcsolod a PCt, leveszed az oldalat, es kihuzol minden meghajtot, hogy semmi se zavarjon be neked.Az egyetlen amiben benne hagyod az arramellatas kabeljat az a rossz ''halott'' meghatod, de ebbol is kihuzod az IDE csatlakozot. CSAK ARAMOT KAPJON!! Mert azt menet kozben nemszurhatod be, megserulhetnek az alkatreszek ha elpattan egy kobor szikra.Tehat megvagyun az elokeszuletekkel. Most berakod a Calderas BOOT floppyt es bekapcs a gep. Hagyod hogy felbutoljon lemezrol, ami igy nez majd ki A:> Most kiveheted a BOOT floppyt es berakod a MTKFLASHfloppyt amire a BIN-t is felraktad.Most bekukkantasz a PC belsejebe ujra , es beszurod az IDE csatlakozot a ''halott'' meghajtoba.Joo ha megnezed melyik porton megy, kesobb szukseg lesz erre az informaciora.''PRIMARY MASTER,SECONDARY MASTER,PRIMARY SLAVE,SECONDARY SLAVE.Elinditod az MTKFLASH-t. Ha nincs tapasztalatod a DOSos utasitasokkal akkor igy: siman csak bepotyogod a mar emlitett ''A:>'' utan hogy MTKFLASH.EXE es ENTERT nyomsz.Most kaptal egy rakas szoveget ami nem kell hogy erdekeljen.A fontos az hogy a megfelelo portot valaszd ki, ami csak ugyis egy mukodo lehet amin eppen bevan dugva a meghajtod.Ezt nemlehet elrontani, max.ujar kezded elejetol. Ezert jo ha biztosan tudod melyik az.Szoval igy fog kinezni a parancssor amit pepotyogsz A:>mtkflash_1_w_/b_ xxxx.bin Egy kis magyarazat ehez: az ''1''-es a portot jelenti ami 4-ig terjedhet 1.PRIMARY MASTER 2.PRIMARY SLAVE es igy tovabb. A ''w'' azt jeleni write, szoval irni akarod. A ''b'' a BIN-t jelenti, szoval hogy BIN filet akarsz hasznalni. Az ''x'' a BIN neve lesz.Most mar csak nyomsz egy Entert es minden kiderul. Ha mindent jol csinaltal , akkor pillanatok alatt torli a meghajto memoriajat es elkezdi betolteni az altalad valasztott BIN-t.Ez eltarthat par percig, osszesen 15 ugynevezett Bank van amit egymas utan betolt.Mikor vegzett, kiveszed a floppyt es restartolod a gepet, ha felismerte a meghajtodat , akkor mar vidam lehetsz, biztosan visszatert az elok soraba Most kikapcsolhatod a PCt es visszadughatsz mindent. -
SunBreeze
aktív tag
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
mr_ricsi #313 üzenetére
sajnos ezt beszívtam, leszedtem mind a 3-at egyből, de tudtam hogy úgy sem fog működni, egyszerűen ha kiválasztom (mind3-nál) a fájlt amit kell akkor azt írja ki hogy the firmware is not compatible whit the selected drive ... nos azért mert a kiválasztott drive toshiba(pontosabban toshiba cd/dvdw sdr6472UTU02) van ... és nem megy rá... de a többinél is ugyan ez volt... nem lehet máshogy megoldani hgoy a toshiba-t eltávolítsuk vagy valami?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
SunBreeze #312 üzenetére
''ezen sajnos sehol sincs ilyen verziószám, és fogalmam sem volt hogy feljegyezem''
Dehogynem, minden ott van a cimkén: TS-L532U és AU04 firmware.
A #311 2.linkjéről töltsd le, csomagold ki mindkét fájlt, indítsd az .exe-t, a felső sorban a bal szélső gombbal nyisd meg az .bin-t, és ha minden jól megy, gyári állapotába kerül az íród.
(És ha az Asus szerviz lepattint, akkor próbáld ki az AS98-as firmware-t ugyaninnen.) -
-
mr_ricsi
veterán
válasz
SunBreeze #308 üzenetére
''ts-l532b és ts-l532u típusszámokat találtam rajta... utóbbit nagy számokkal 2 helyen is''
[link]
Ahol ezen bal felül a Modell No. TS-L532A-t látod, a tieden ott van az ''u''?
Mert akkor az egy ''U'' meghajtó. (Netán Asus notid van?)
A képen nézd meg: van rajta egy matrica: ROM Ver. TI51
Ha a tieden lévő verziót feljegyezted, az alapján még könyebb lenne beazonosítani a drive-ot. (És ha a gyári állapot visszaállítása a célod, pl. gariztatás miatt, akkor ezt a verziót célszerű visszatölteni rá.)
És itt a link, az ''u''-s meghajtók firmwareeivel:
[link] -
Image
csendes tag
OK, köszi,
Bár nem sok időm van. Ez a GSA-H22L egy zsírúj PC konfig része, minden egyéb jól működik, hasít az egész gép. Ez az író kilóg innen. Google-n keresztül kezdtem el olvasgatni és számtalan problémát találtam erről. De megoldást egyet sem. Legtöbben a firmwaret emlegették, és elvileg létezik valahol 1.02 csak nem találom. De azért kösz, még olvasgatok... -
Image
csendes tag
Hali,
Van valakinek tapasztalata GSA-H22L DVD íróval? sehol nem találok firmware-t hozzá. 1.00 van benne és minden baja van. Pl. dma mód off. DVD-R kb. 1x sebességgel íródik, miközben Nero7 azt állítja: 16x. Buffer állandóan kiürül, megtelik, rendszertelenül villog a LED is, időnként szünetel (mikor kiürül - nem teljesen - a buffer). Alap dolgokat ellenőriztem: kábel, jumper (Master egyedül). Win XP. Most egy régi GSA 4081B-vel próbálkozok, ennek sikerült frissítenem a firmwaret 106-ra de TDK DVD-R 16x-es lemezt éppen 2x-esen ír, kivagyok már az egésztől. ezt az automatikus LG firmware frissítőt kipróbáltam, szerintem nem csinál semmit (lgfw1) -
valdimir2
tag
Üdv mindnekinek.Van egy régi tipusú lG de nem találok hozzá freenvaret vagy hogy kel írni a tipusa GSA-4082B kérném egy hozzá értő seigségét.
Illetve egy dvd és kérdésel kihez forduljak ugy értem a filmet viszi a pc ém de a aztali valamiért azt mondja nem bármire is van kiírva az adot film.Mitől lehet? -
mr_ricsi
veterán
válasz
SunBreeze #301 üzenetére
''hátha ezt feltelepítve utána rá tudom tenni a tsst-t mert az lenne a lényeg''
A netről szedj le a TSST firmwareből olyat, ami ''PRC'' feltört és korábbi verzió, mint amit rá akarsz flaselni.
A feltört felmegy bármire, aztán pedig a gyári is hajlandó lesz felmenni a régebbire.
[link]
[link]
És a firmware frissítés nem úgy megy, hogy össze-vissza próbálgatod, mert a más típushoz való firm teljesen tönkreteheti az írót!
Döntsd el teljesen egyértelműen, hogy az íród L532A/SD-R6472 vagy L532B/SD-R6472U, és csakis a megfelelő firmware-t írd rá!!!
(teljesen egyértelműen pedig most már csak az írón lévő gyári cimke felirata alapján lehet beazonosítani)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest