Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
HEBI
senior tag
-
Notes
senior tag
Havertól kérj kölcsön egy FDD-t. Hamarabb meglesz úgy látom. :)
-
HEBI
senior tag
Találtam Win98SE-s gépet! Megcsináltam a USB bootos Zipdrive-ot (Pendriveból), de ezzel meg nem hajlandó elindulni a gép, pedig képes USB-s kisfloppiról indulásra a BIOS alapján. Villog is rendesen a pendrive, de hiába. Szóval meg vagyok lőve. De szereztem még egy kellemetlen tapasztalatot a ZYNET ''márkájú'' pendrive driverét WIN98SE alá szerintem ne tegyétek fel, mert hazavágta a CD-ROM-ok ASPI-ját. Ki kellet javítanom még ezt is azon a WIN98-as gépen.
:DDD -
HEBI
senior tag
Na nyomoztam.
A hibaüzenet pontosan: IDE #1 ERROR
Ezt az okozhatja, hogy a firmware határozza meg a laptop optikai meghajtók master vagy slaveségét. Azaz ezt csesztem el. Létezik egy grafitozáshoz hasonló megoldás, de én a gépet nem szedem szét.
Ha valakinek van ötlete, ne kíméljen! -
HEBI
senior tag
Toshiba DVD-ROM-on csináltam firmware frissítést! Letöltöttem a cuccot, rá a kisfloppyra, arról a Boot-Cd-re, mert nekem NINCS KISFLOPPY a gépemben. Boot, frissítés, restart. #1 device fail hibaüzenet még a biostól! De megy tovább a gép, WinXP bejön, de nincs DVD drive. Mivel menet közben cserélhető a DVD-drive kiránt, betol, New Hardware Search Wizard, New Hardver Found, minden megy rendesen, hibátlanul megy a DVD (és sokkal gyorsabban grabbel DVD-t). De minden egyes indításnál a fenti hibaüzenet és nincs drive, amíg nem tologatom. Ezzel még meg is békülnék, de így nem tudok a HDD-n kivül semmi másról bootolni és ez nem egészséges hosszútávon. OK, akkor mondom visszateszem az eredeti firmwaret. De hogyan... Kisfloppy nincs, rendes firmware meg csak arra van. Találtam egy windowsos frissítést is, de ez meg nem találja a drive-ot, pedig az eszközkezelőben benne van, rendesen működik. Várom az okos ötleteket! Előre is köszönöm.
A saját ötletem: kerítek valahonnan egy USB-s kisfloppyit és arről fogok bootolni. DE nem tudja valaki, hogy pendriveról lehet-e bootolni és hogyan. Az biztos, hogy formázni nem lehet ''DOS-os'' rendszerlemeznek...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- BestBuy topik
- Új IP, erős rajt: a Pragmata hétvégére már 1 milliónál járt
- Háztartási gépek
- Tesla topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- Budget Gamer - i5-3570 / GTX 1050 2GB / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Budget Gamer - i5-3570K / RX470 4GB / 16GB DDR3 / 256GB SSD
- Titan Forge Gamer - Xeon E5-2689 / RX570 4GB / 32GB DDR3 / 1TB SSD
- Asztali PC , R5 3600 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest