- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
HEBI
senior tag
-
Notes
senior tag
Havertól kérj kölcsön egy FDD-t. Hamarabb meglesz úgy látom. :)
-
HEBI
senior tag
Találtam Win98SE-s gépet! Megcsináltam a USB bootos Zipdrive-ot (Pendriveból), de ezzel meg nem hajlandó elindulni a gép, pedig képes USB-s kisfloppiról indulásra a BIOS alapján. Villog is rendesen a pendrive, de hiába. Szóval meg vagyok lőve. De szereztem még egy kellemetlen tapasztalatot a ZYNET ''márkájú'' pendrive driverét WIN98SE alá szerintem ne tegyétek fel, mert hazavágta a CD-ROM-ok ASPI-ját. Ki kellet javítanom még ezt is azon a WIN98-as gépen.
:DDD -
HEBI
senior tag
Na nyomoztam.
A hibaüzenet pontosan: IDE #1 ERROR
Ezt az okozhatja, hogy a firmware határozza meg a laptop optikai meghajtók master vagy slaveségét. Azaz ezt csesztem el. Létezik egy grafitozáshoz hasonló megoldás, de én a gépet nem szedem szét.
Ha valakinek van ötlete, ne kíméljen! -
HEBI
senior tag
Toshiba DVD-ROM-on csináltam firmware frissítést! Letöltöttem a cuccot, rá a kisfloppyra, arról a Boot-Cd-re, mert nekem NINCS KISFLOPPY a gépemben. Boot, frissítés, restart. #1 device fail hibaüzenet még a biostól! De megy tovább a gép, WinXP bejön, de nincs DVD drive. Mivel menet közben cserélhető a DVD-drive kiránt, betol, New Hardware Search Wizard, New Hardver Found, minden megy rendesen, hibátlanul megy a DVD (és sokkal gyorsabban grabbel DVD-t). De minden egyes indításnál a fenti hibaüzenet és nincs drive, amíg nem tologatom. Ezzel még meg is békülnék, de így nem tudok a HDD-n kivül semmi másról bootolni és ez nem egészséges hosszútávon. OK, akkor mondom visszateszem az eredeti firmwaret. De hogyan... Kisfloppy nincs, rendes firmware meg csak arra van. Találtam egy windowsos frissítést is, de ez meg nem találja a drive-ot, pedig az eszközkezelőben benne van, rendesen működik. Várom az okos ötleteket! Előre is köszönöm.
A saját ötletem: kerítek valahonnan egy USB-s kisfloppyit és arről fogok bootolni. DE nem tudja valaki, hogy pendriveról lehet-e bootolni és hogyan. Az biztos, hogy formázni nem lehet ''DOS-os'' rendszerlemeznek...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Steam Deck
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming Z690-PLUS WIFI Alaplap + Intel Core i7-12700K
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +Új 16-64GB DDR5!
- Ryzen 7 5700X + RTX 3070 + 32GB RAM + NZXT hűtés/ház + Windows 11 Pro
- Apple Mac mini M2 8GB Ram 256GB SSD
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest