Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPad topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztrofotózás
Aktív témák
-
HEBI
senior tag
-
Notes
senior tag
Havertól kérj kölcsön egy FDD-t. Hamarabb meglesz úgy látom. :)
-
HEBI
senior tag
Találtam Win98SE-s gépet! Megcsináltam a USB bootos Zipdrive-ot (Pendriveból), de ezzel meg nem hajlandó elindulni a gép, pedig képes USB-s kisfloppiról indulásra a BIOS alapján. Villog is rendesen a pendrive, de hiába. Szóval meg vagyok lőve. De szereztem még egy kellemetlen tapasztalatot a ZYNET ''márkájú'' pendrive driverét WIN98SE alá szerintem ne tegyétek fel, mert hazavágta a CD-ROM-ok ASPI-ját. Ki kellet javítanom még ezt is azon a WIN98-as gépen.
:DDD -
HEBI
senior tag
Na nyomoztam.
A hibaüzenet pontosan: IDE #1 ERROR
Ezt az okozhatja, hogy a firmware határozza meg a laptop optikai meghajtók master vagy slaveségét. Azaz ezt csesztem el. Létezik egy grafitozáshoz hasonló megoldás, de én a gépet nem szedem szét.
Ha valakinek van ötlete, ne kíméljen! -
HEBI
senior tag
Toshiba DVD-ROM-on csináltam firmware frissítést! Letöltöttem a cuccot, rá a kisfloppyra, arról a Boot-Cd-re, mert nekem NINCS KISFLOPPY a gépemben. Boot, frissítés, restart. #1 device fail hibaüzenet még a biostól! De megy tovább a gép, WinXP bejön, de nincs DVD drive. Mivel menet közben cserélhető a DVD-drive kiránt, betol, New Hardware Search Wizard, New Hardver Found, minden megy rendesen, hibátlanul megy a DVD (és sokkal gyorsabban grabbel DVD-t). De minden egyes indításnál a fenti hibaüzenet és nincs drive, amíg nem tologatom. Ezzel még meg is békülnék, de így nem tudok a HDD-n kivül semmi másról bootolni és ez nem egészséges hosszútávon. OK, akkor mondom visszateszem az eredeti firmwaret. De hogyan... Kisfloppy nincs, rendes firmware meg csak arra van. Találtam egy windowsos frissítést is, de ez meg nem találja a drive-ot, pedig az eszközkezelőben benne van, rendesen működik. Várom az okos ötleteket! Előre is köszönöm.
A saját ötletem: kerítek valahonnan egy USB-s kisfloppyit és arről fogok bootolni. DE nem tudja valaki, hogy pendriveról lehet-e bootolni és hogyan. Az biztos, hogy formázni nem lehet ''DOS-os'' rendszerlemeznek...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Google Chrome
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple MacBook
- Energiaital topic
- Synology NAS
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- További aktív témák...
- vizes GAMER PC - RYZEN 5 7600X, 32GB DDR5, RTX 5070 12GB, 1TB NVMe
- AMD PC , R5 5500 , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Asztali PC , i7 6700 , 1070 8GB , 16GB DDR4 , 240GB SSD , 500GB HDD
- Asztali PC , i7 10700K , RTX 3080 , 32GB 3600MHz , 1TB NVME , 1TB HDD
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 980TI 6GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest