Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen házat vegyek?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
mindenestre mikrohullámon 1A elég komoly tud lenni, ha jól tudom, azt >500V-on hajtják meg a magnetront, ami a mikrohullámot kinyomja a sütőbe, ez szép teljesítmény.
vagy nem ilyen mikrohullámról van szó?
mindegy, szóval, igen ilyen turpisságokról beszéltem, mint a maximális zárlati áram, mely megsüti a rendszert.
nekem a kezemen még látszik a nyoma egy '96 körüli eseménynek, persze épp EBF vizsgálat folyt a cégnél, én voltam a kirendelt kísérő helyi villanyész.....
de ez hosszú történet, majd máskor, úgyse érdekel senkit -
biker
nagyúr
olvass, ne csak nézz
''Sem a kétpólusú sem a négypólusú változat nem tartalmaz beépített zárlat- és túllterhelésvédelmi eszközt, így arról külön kell gondoskodni
Különböz? névleges áramok esetén az áram-véd?kapcsoló elé kötend? zárlat- és
túlterhelésvédelmi eszközök: ''
Szerinted ez a mondat nem azt jelenti, hogy KELL ELÉ ZÁRLAT ÉS TÚLTERHELÉS VÉDELMI ESZKÖZ?????
következő oldal: bekötési rajz, világosan ott a biztosíték előtte
adattábla: maximális zárlati áram 10.000A
A gL (általános vezetékvédő kivitel) típusú betétek pedig 63A-ig ''00'' méretben készülnek, 50-70kA (kivitelfüggő) zárlati megszakító képességgel, tehát megfelelő a gyártó által javasolt biztosító, mert nem több mint 2x osztálynövekedés tapasztalható
egy ''0''-s vagy nagyobb betét szinte csak 120kA-es kivitelben készül, ez már nem felel meg!
''Ezt a lakások kismegszakítója amit az óra alá szerelnek túlteljesíti.''
Igen, és mivel az kismegszakító, nincs miről beszélni, mert ugyanabba az osztályba tartozik zárlatvédelem szempontjából
biztosítéknál van gond, mint láthatod, csak nem érted...
sok sikert... -
biker
nagyúr
''Még az jutott az eszembe, hogy a FI nélkül kiépített hálózat is tökéletesen működik rövidzárlat szempontjából, ráadásul ebben az esetben NEM old a FI relé!! Tehát neki nem kell megszakítania a zárlati áramot ''csak'' elviselnie. . Ha ebbe belerakod a FI relét az óra biztosítéka után vess meg de nem látok semmi kivetni valót ''
Igen, a FI relé nem old zárlatra, mármint fázis-zárlatra, ellenben elsőnek durran le testzárlatrasajnos
Ahol meg nagyobb megszakítók is vannak, sokszor kötnek be segédreléként FI relét, amivel a nagy 2-3-500 vagy 1000A-es megszakítók vezérlő reléjét durrantják le vele, és oldva ezzel a kört (ilyen volt a régi melóhelyemen párszor) -
biker
nagyúr
''Az óra alatti biztosító után kötött FI relé nem szabályos, ha közvetlenül a relé elé nem raksz kismegszakítót csak utánna az áramkörök kialakításának megfelelő számút?''
elvileg csak az óra előtt van biztosíték, mely neve: első túláramvédelmi pont, ez védi az órát is, és a vezetéket is.
''A vele egy dobozban de utánna kötött értelem szerűen kisebb értékű megaszakító(k) esete problémás?''
ja, mert nem így kell bekötni, ezt írtam egyel odább
''Alapvetően egy lakásra vonatkozott a kérdés és ott szerintem nemigen van 25-50A -nál nagyobb késes. (igaz?)''
épp egy lakásnál van gond, mert itt az oszlopról jön 10-16mm2-en a betáp, semmi biztosíték a 3-5kmre lévő trafóig sokszor
társasházban meg sínrendszeren lóg minden, és sokszor 120-150A nol van betéve, pl nálunk is -
biker
nagyúr
nagyjából látod a helyzetet, csak nem fogtad fel, mi van ''előtt'' mi ''után'', és kissé kevered.
a FI relének el kell viselje a zárlati áramot, jól mondod, azonban rá van írva, mekkora zárlati áramot képes elviselni
a helyes bekötést meg írtam lejjebb:
méretlen fővezeték - első túláramvédelmi pont - mérőóra - mért fővezeték - lakáselosztó áramkörökre osztva, és áramkörönként FI relé, tehát a megszakító mindíg megelőzi a FI relét. -
biker
nagyúr
nem kötekedni akartam, csak láttam pár hasonló okból történt tűzesetet
pl szegeden egy villamos így égett ki, a rendszert rosszul biztosították, az első villamos hajnalban kiment, egymaga volt a rendszeren, mikor a majdnem legtávolabbi ponton eltört a szedőtartó porcelán, a zárlati áram alatta maradt a kioldó értéknek, és a kocsi lángolt, addig nyomta az ívet, míg telefonon a vezető el nem érte a diszpécsert, kb 1percig,
az összes fém mint egy cseppkőbarlangban, úgy lógott a mennyezetről -
biker
nagyúr
és hogy egész pontos legyek, épp a rövid leágazó vezeték a baj, mivel itt a leágazó vezeték ''0''-nak tekinthető, így számításnál a zárlati áramot egyenlőnek kell venni az előtte található rendszer maximális zárlati áramával
ennek kell megfeleljen a másik védelmi egység is. -
biker
nagyúr
nem, ezt nem találod meg a jelzett adatlapokon.
ezt megtalálod az EBF tankönyvben, annál a résznél, ahol a hálózat maximális zárlati teljesítményét számítjuk ki, és ebben a részben van leírva, hogy mekkora zárlati megszakító képességű rendszerről leágaztatott vezetéket mivel lehet védeni.
Ugyanis ha egy 2 osztállyal magasabb zárlati áramú készülékkel védesz valamit, akkor az zárlat esetén nem fog tudni oldani, hanem kigyullad, míg a zárlati teljesítmény esetleg nem lesz elegendő időben oldani a nagyobbat, és tűz keletkezik.
Ezt elég komolyan nézik, mert sok helyen van pl kis késes biztiről leágaztatva egy kismegszakító (120kA késes, 3-6kA kismegszakító)
ez nem túláramvédelem, mint említettem, zárlatvédelem.
túláram esetén semmi gond nem lesz
a 6kA pediglen azt jelenti, hogy az ívoltó közeg ekkora áram hőteljesítményét képes elviselni, és kioltani az ívet, és semmi köze ahhoz, hogy utána 35A-es biztosíték van, mert itt ezredmásodpercekről van szó...
én erről beszéltem volna... -
biker
nagyúr
addig nem számít, míg mindkét elem megszakító
egyébként számít!
a FI relé 1.5-3kA-es (néha nagyobb, max 6kA) maximális zárlati áramra, és ennek megfelelően kismegszakítós kiegészítő védelemre épült.
Ennek megfelelően maximálisan kismegsazkítóval, vagy diazed d-II rendszerű biztosítékkal védhető
d-III felett már >15kA a maximális zárlati áram, így nem tehető be kismegszakító védelme nélkül.
sok helyen d-III 35A és feletti bizti van az óránál, nem tehető be ezen egység és a lakáselosztó közs FI relé!
apropó, ha most szerelnek fel éjjelit, már rég az órába integrált egység van, nem?
nincs külön relé meg óra. (96-ban a gyárunkban már ilyenek voltak, mind az éjjelik, mind a ''wattőrök'' órái) -
biker
nagyúr
1: legjobb tudomásom szerint behoz 3 fázist, egy 3 fázisú órába, innen a lakásba 1 vagy 3 fázis megy be (kábelfüggő), valamint feltesz egy távvezérelt órát, ami kapcsolgat, és külön mér csak az éjjelire
2: nem oldható meg
szabályosan: méretlen fővezeték - biztosíték - óra - mért fővezeték - lakáselosztó/biztosítékok - áramkörönként FI relé ha kell
A FI relé nem túláramvédelmi/zárlatvédelmi egység, ezért nem teheted a főbiztosíték elé, illetve biztosítatlan vezetékre és mért fővezetékre sem
3: lásd 2.
4: lásd 2. pont: a FI relé előtt vannak biztosítékok csak (kivéve védett készülékbe épített biztosíték)
és szerintem 1db egyfázisú FI relé bőven elég egy normális háztartásba: a konyha+fürdő szabvány szerint javasolt különálló áramkörére -
-
biker
nagyúr
akkor javaslom ne nyúlj hozzá, mert nem értesz hozzá
Földelt háromvezetékes rendszer van a távvezetékeken, a trafóig. TT rendszer
Ott és az oszlopokon földelés, innen általában négyvezetékes, PEN vezetős rendszer fut a kisfeszültségű elosztókig, majd onnan 3, 4 vagy 5 vezetékes rendszer lesz a lakásban/gyárban. ezt pedig TN-C-S rendszernek hívják, és ez van magyarországon
és nem az elmü területén, mert magyarországon nem csak az elmü ad áramotlásd démász például, vagy eon is zala környékén tudtommal
szóval akarunk vitatkozni? mert vitatkozhatunk ha gondolod -
biker
nagyúr
válasz
Csaba_20_ #164 üzenetére
elfogadott??? neked...
EBF-ről kivágtak volna...
Ott nekem ez volt egyik kérdésem, és meg is vitattuk a VB-vel, mert közöltem vele, hogy az előírás szerint 30mA lenne, de azzal nem tudnák biztosítani a munkát, mert akár a 150mA is kellhet.
Erre közölte, korrekt a válasz, de ha beteszem a 150-eset, akkor baleset esetén...
hiszen épp munkaterületen, térdig állva a nedves betonban, épp ott kell a minél érzékenyebb, nem a minél nagyobb, hogy józsi bácsinak menjen a gép.
le kell cserélni a motort, kábelt, bármit, de nem a FI relét.
de részemről mindegy, hova mit szerelsz be, meg az egész mindegy már nekem... -
biker
nagyúr
válasz
Csaba_20_ #163 üzenetére
nem, nem, másodpercenként 50-szer rezeg, de nem erre kell gondolni.
a két/négy vezető összehúzó erő (egymáshoz) ugyanabba az irányba mutat
eszük ágában nincs rezegni, mivel az áram iránya változik, de az irányától függetlenül a két vezetőben egymáshoz képest mindíg ellentétesen folyik az áram, ezért mindíg azonos vonzó vagy taszító mágneses tér alakul ki, aminek iránya azonos, ereje frekvencia alapján pulzál.
az összes átvezetett vezető egymáshoz képest tehát azonos irányba mozdul el...
Látom, tapasztalatlan vagy még olyanban, mint mondjuk pillanatnyi túlterhelés miatt az alumínium sínek leszakítják magukat a porcelánról, és összetapadnak leolvasztva az 1kA-es megszakítókat
én átéltem ilyet, jó kis konzervgyár, 4db 240/240-es kábelen jön a betáp, 2-2 kábel párhuzamosítva egy egy 1MVAr-os trafóházból, kábelenként fázisonként 400A NKi
a kétoldali betáp egy egy 1kA-es egységen át közösítve, majd az egész rendszernek egy 2.5kA-es egység védelemre, innen osztva szét az energiát többek közt 2db ha jól emlékszem 170kW-os darálóra(az csak a daráló motor, van mellé egy 20kW körüli tányérmotor, és gépenként egy 10kW-os hidraulika kompresszor) és egy 110kW-os darálóra, plusz a többi finomság.
a két nagy daráló a sínrendszer sajnálatosan olyan két végén, ahol a közösítés miatt ellentétesen haladtak a sínek, mert megoldható volt bármely oldal leválasztása
(remélem el tudod képzelni a 6-6 alu sínt egymással szembe futva)
egy matematikai véletlennek köszönhetően halál egyszerre sikerült beindítani a két motort, isten tudja mi az esélye ennek, de sikerült, miközben ment a 3. kis kutter is
hát, aki csak a műhelyben volt, mindenki ugrott egy szépet, mikor berobbant.
kb 2m hosszan leszaggatta a porcelánt a sínrendszer.
szerinted csak rezgett?
szerintem nem.
de téma lényegében ez tárgytalan, csak jeleztem, nem rezeg, mozog, sőt, láttam már kígyózva tekergő szamkatvm 240/240-t is -
biker
nagyúr
válasz
Csaba_20_ #160 üzenetére
lássuk csak, hogy lehet hibát elérni vasmag esetén?
fel van lazulva a vasmagon a vezeték, amely ettől hol közelebb, hol távolabb tud kerülni a vasmagtól.
ez pedig függhet attól, hogy mekkora áram folyik a vezetőkön.
tegyük fel, hogy megy a rezsó, meg anyámtyúkja, átfolyik 12-15A, mert miért ne, ettől a vezetékre ható mágneses tér mozgatja kissé a vezetéket, mely közelebb/távolabb kerül a magtól
ebben az esetben pedig a vasmagra átvitt mágneses tér, persze hiba esetén, mert egyébként 0, tehát hiba esetén az indukált feszültség, mely ugye arányos a mágneses tér változásával, ami pedig a vezető és a vasmag közti távolságtól is függ, tehát ebben az esetben az indukált fesz ugyanakkora hibaáramra más és más lehet, ha csak 1mm-t is elmozdítod a terhelő vezetéket, ami pedig adódhat akár ilyen hibából is.
remélem sehol sem hibás az elméletem.
láttam már pelül gyantatört/gyantarepedt áramváltót, ami zizegett, és ugrált tőle a rákötött mérőműszer...
elmélet kipróbálható lakatfogóval, ami nem csak egész ampereket mér, köss rá egy izzót egy drótra, majd mozgasd a laktfogó keretén belül a vezetéket, érdekesn változik az áramerősség...
ez az én elméletem, javítsd ki ahol hibás -
biker
nagyúr
válasz
Csaba_20_ #157 üzenetére
a modern komparátoros (bár ilyet még nem láttam) csak tippelem, úgy működik, hogy a vezetőkben folyó árammal arányos feszültséget kell előállítson, hogy a komparátor megkaphassa
ha ez ''téved'' akkor bármi lehet
anno mi még úgy tanultok, hogy a vezetők egy vasmagon át vannak vezetve, és akkor ott indukálódik az indukálandó.
ez a komparátoros dolog nekem új
de ha tudsz, egy ilyen egység kapcsolási rajzát közöld, és meglátjuk... -
biker
nagyúr
csaba arra célozhat szerintem, hogy egy komparátor mindíg ugyanúgy, ugyanott dolgozik, lévén hogy ált. a neminvertáló és invertáló lábakon 1%-os ellenállások vannak
csak egyet nem vesz figyelembe, hogy ez csak egy része a láncnak, a komparátor számára a feszültséget egy áram-érzékelés és átfolyó áram alapján vett fesz. érték van, ami esetleg + és - is tud csalni, míg egy komparátor nem tud + - csalni. -
biker
nagyúr
válasz
hummerdikk #146 üzenetére
mert van olyan rendszer, ahol tilos, pont.
ezek e helyek nem lakások, pont.
ez téged nem érint, lakásokban ált. elfogadott két dolog lehet: Földelés vagy NEFH rendszer, mindkettőnél kötelező földelni, pont. -
biker
nagyúr
válasz
Csaba_20_ #147 üzenetére
ezt kicsit megkavartad sztem
- ha nincs bekötve a védőföld, és a lámpa egyik vége akármelyik üzemi vezető és a be nem kötött föld közé köttetik, akkor semmi se történik, se fény, se leoldás
- ha be van kötve a föld, és a lámpa egyik fele fázis, másik fele föld (vagy én magam) akkor le kell oldajon
- ha bekötött föld és nulla közé teszem, semmi se történik.
szerintem így néz ki kikódolva -
biker
nagyúr
válasz
hummerdikk #144 üzenetére
van többféle éritévédelmi mód, van, ahol kötlező, van ahol tilos
ezt több évig tanítják, ne egy szólásban kelljen kifejteni
de olyan nincs, hogy ha akarom van, ha nincs kedvem nincs, mert csak a kötelező és a tilos létezik -
biker
nagyúr
válasz
_calogero #139 üzenetére
ez
A hifi,TV, video, DVD-lejátszó egy APC Surge Arrest E-25GR elosztóra van kötve, míg a számítógép, nyomtató, monitor meg 1-2 apróság egy APC PF8VNT3-GR elosztóra. A modem után még átmegy a koax kábel is ezen az elosztón a gép felé.
Páran írták, hogy szerintük felesleges ilyen elosztókat használni. -
biker
nagyúr
válasz
_calogero #137 üzenetére
1: sehogy
van egy szál PEN vezető, ami elmegy két konnektorig (konyha, fürdő) és hali. ellenben ha utólag le lett húzva, akkor nem kérdés... ha van FI relé, akkor meg véd
2: nem felesleges, de szerintem luxus...
3: valamit érnek. mondjuk villám ellen, vagy túlfesz ellen talán védenek is jól. dee pl a konyhai fénycső villogásának durrogása ellen nem véd. és olcsóbb lett volna szerintem az új szekrénybe egy betápoldali túlfesz levezetőt bevágni -
biker
nagyúr
én pedig továbbra is fenntartom, hogy ha egy eszköz -10%-ot csal, akkor ugyanilyen eséllyel csalhat egyszer +10%-ot is, számomra ez elég indok arra, hogy kivágjam.
és szerintem is lezárható a téma lassacskán. -
-
biker
nagyúr
válasz
Csaba_20_ #127 üzenetére
miután nem azt írtam, hogy egy teljesen szakszerűen bekötött hálózatra csatlakoztatott PC ház, hanem balga módon csak azt írtam, amit a 26év beton-tapasztalattal ismertem, ezért amit te írtál, az irónikus és csalóka volt.
De látom, te vagy az, akinek mindennél fontosabb, hogy utoljára nagy igazságokat kelljen mondania, ez van, a Te dolgod.
mellesleg ha egy 10A-es bizti 6A-nél leold, akkor nem örülök annak, hogy de érzékeny, hanme kivágom mint macskát szarni
ugyanígy egy 30mA-es eszköz ne oldjon le 20mA-nél, mert az 30% hibát jelent.
ja, igen, nálam sem egyezik meg a két eset, hogy a PC háza ugyanúgy földelt mint a radiátor, mert se a mac mini háza nem földelt (müanyag+anodizált alu), se a radiátor, ami porszórt festésű, és müanyag csővel van bekötve, ergo a földelt kazánig 30m hosszú vízoszlop vezet el csak egy fél-egy mm vastag zománcon át.
én most inkább távozok a topikból, hogy háborítatlanul oszthasd az észt.
bye, Péter -
biker
nagyúr
válasz
Csaba_20_ #123 üzenetére
nem igazán csípem, mikor kiforgatják a szavaimat, vagy olyat írnak, amit nem írtam.
természetesen a nem földelt PC ház ráz(hat) csak.
de akkor tudod mit?
le van földelve a PC ház, de bedugok egy koaxot, megfogom a gépházat, meg a koax árnyékolását, és a PC vezeti le a TV rossz kapcsolóüzemű tápjának a hibáját, ami rendesen csíp általában.
így tetszik?
(mellesleg nálunk akár nyalogathatod is a radiátort, mert müanyag csövekkel van szerelve, és nincsenek a tagok egyesével leföldelve, porszórással festett tagok, elég jó a szigetelési értékük így)
-
biker
nagyúr
válasz
Csaba_20_ #117 üzenetére
ha a kollégí által vázolt helyzet áll fenn, hogy van pár eszköze, ahol vannak pár milliamperes szivárgó áramok, és egy 5W-os izzó leüti a FI relét, ami csak 21mA-t vesz fel, akkor például szélsőséges esetben előfordulhat, hogy egy általam vázolt esetben leold az automata, peduig az adott esetben nem haladta meg a 30mA-t a hibaáram, csak épp összesen.....
kezded érteni? -
biker
nagyúr
válasz
numera007 #113 üzenetére
igen, valami ilyesmi.
ha az 5W-os izzóval a vételezés helyén leold, akkor
- 9mA még szopik valahol
- rossz a relé
ezután mennék oda az elosztóhoz, és ott is tesztelnék a FI relé kimenetén, minden más leválasztva!
ha leold, rossz a relé, ha nem, akkor valahol tartósan hibás eszköz van
és ne zavarjon meg, hogy ''max érzékenyebb'', mert mi van, ha ez csak az első lépcső a tönkremenetelében? bár ne úgy legyen
és miért is zavaró ha túlérzékeny?
mert esetleg megfogod a PC-d házát miközben seggel támaszkodsz a radiátornak, aztán lesz vagy 10mA hibaáram, puff leold.
ez jó? nem jó...
üdv, -
biker
nagyúr
válasz
Csaba_20_ #105 üzenetére
bár ez itt off, de meglepne, ha 17 lakásból egyben jelentkezik úgy, hogy ott majd minden szórakoztató eszköz kiugrik, de a többi lakásban nem, pedig mondom, nála CSAK elektromos hálózaton mehetett be, és pl nála is csak a TV, PC, HiFi, stb ment ki, de a csengő, mosógép, mosogatógép érdekes, nem ment ki
ez kb lottóötös esélyű dolog
mindeneestre lett új mindenből, ügyes volt -
biker
nagyúr
válasz
numera007 #103 üzenetére
azért baj, ha kisebb hibaáramra leold, mert zavaró tényező lesz
nem minden házat most építenek, van ahol 15éves és öregebb rendszer van, akárhol lehet egy kis hiba, ami nem kéne hogy leoldjon
mellesleg van ám 10W-os izzó is a világon, akkor 43mA-el tudsz vizsgálni
de mindegy
mindenestre mikor azzal b.tatnak, hogy a mosógép rossz, mert lecsapja az órát, akkor kiindulásnak egy 5W-os izzó tesztre biztos jó, mert ha leold, akkor nem a mosógép a rossz -
biker
nagyúr
no, két dolgot hadd tárjak fel.
- kedves kolléga nagyon jól indult el, hogy egy izzóval lehet tesztelni a FI relét, csak épp nem tud számolni, vagy szar a FI reléje, ha leold, mert 230V-os hálózaton nálam 30mA-hez 6.9W-os izzó kell
én mellesleg 25--ös izzóval tesztelek kényszerből
- másik, bár itt ha jól látom van pár villanyszerelő illetve EBF kolléga, mégsem válaszolt senki FI relé vs ÉV relé témában
ha jól tudom 89-ben tiltották be az ÉV reléket, amik életvédelmi relé néven futottak, és hasonlóan a FI reléhez működtek, csak nem a hibaáramot, hanem a hibafeszültséget mérték. ti. ha a föld felé 20V -nál nagyobb feszültséget érzékelt, leoldott.
hátránya a mindenféle segédföldek meg földek rendszerének hibájában volt, betiltották, azóta már a FI relét is ÉV relének nevezik.
ha van nálam öregebb itt, kakor biztos ki tud javítani.
mellesleg FI relé tök jó, mindenki tegyen fel bátran, de nem védi meg a gépedet semmitől
és nem old le egy túlfesz impulzus levezetésétől, azok ahhoz kicsik.
(azt azonban nem tudom, hogy a szomszéd házban hogy tudta egy lakó a biztosítóval elintézni a fél lakás elektromos berendezéseit cserére villámcsapás miatt, mikor
- nincs kábeltévéje, és tetőantennája sem, szobaantenna volt csak
- nincs telefon és internetje
- elmondása szerint a hálózaton jött be
a többi 17 lakónak a társasházban 0.0 hibája van
és a biztosítónak nem tűnt fel, hogy sértetlen a betáp szekrényben a 25kA-es túlfeszültség levezető ami szabályosan 3P+N+E csillagban be van kötve
biztos az ablakon jött be a villám)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Autós topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Eredeti játékok OFF topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lexus, Toyota topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- DELL Latitude 5400 CHROMEBOOK , i5-8. GEN 8GB/64GB CHROME OS, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF F17 FX707VV 17.3" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest