Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szenya

csendes tag

válasz biker #203 üzenetére

Hááát inkább mikrohullámú adatátvitel, de minden reggel leraktam a nyitott csőtápvonal elé az uzsimat hátha megmelegszik :)) de az a pár mW kevésnek bizonyult.

Igen egy trafóval csinálnak nagyfeszültséget és azzal hajtják a magnetront.

Arra kellet rájöjjek, hogy attól, hogy ha valaki a Kirchoff törvényét ismeri és általánosságokban a kisfeszültségű biztosító - és kapcsolókészülékeket, nem árt a szabványokkal is tisztában lennie. Valószínűleg a németeknek (ahonnan a legtöbb leírást olvastam) gondosabb szerelőik vannak és nem húzzák direktben az óráig a vezetéket az oszlopról hanem berakják a vezetékvédő biztosítót ( egész megdöbbentő de Anyuéknál és a mi lakásunknál megvan, mi szereltettük be nem az ELMŰ, de sehol máshol nem találtam a kertvárosban az ismerősöknél. Mondjuk biztosan ebből sem kell általánosítani). Az is tanulság, hogy nem szabad abban bízni, hogy amit villanyász szerelt az jó. (Sehol másjol nem találtam vezetékvédő biztosítót de ennek ellenére direktben rárakják a relét a biztosítéktáblára menő vezetékre bízva az óra alatti megszakítóban)

Érdekes sérülést azért mikrohullám is tud okozni a kezeden, és ehhez még zárlat sem kell :)

Új hozzászólás Aktív témák