Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• numera007

tag

válasz biker #128 üzenetére

ugyanígy egy 30mA-es eszköz ne oldjon le 20mA-nél, mert az 30% hibát jelent.
    hanme kivágom mint macskát szarni

Tökéletesen igazad van. De mégegyszer hangsúlyozom, ha egy lakás hálózata, és berendezései rendben vannak, akkor nem lehet szerintem egy fikarcnyi kóbor áram sem.

Ha nincs akkor qrvára nem érdekel, hogy 1, vagy 30, vagy 100 mA-nél fog leoldani a relé, az a lényeg hogy leoldjon, méghozzá minnél hamarabb, és lehetőleg a legkisebb hibaáramnál.

De ha már így kötözködsz ezen a 30 %-os tűrésen, talán utána kellene nézni, hogy mekkora a villanyégő (5W) tűrése, mármint a gyártási, meg mennyi a FI relé tűrése (leoldási), nem csodálkoznék, amikor kiderülne, hogy a kettő együtt lehet, hogy meghaladja azt a szintet, hogy le fog oldani a relé.

OFF
    Teljesen kiakadtam, amikor kijött a villanyművek magasanképzett szakembere, mert reklamáltam a villanyfogyasztás növekedésére, fogott egy 100 W-os égőt, bekötötte az órához, majd a szorzók és egy képletek alapján kiszámolta, hogy az égő - ha jól emlékszem ~109W-ot fogyasztott - , és ez akkor benne volt az ő hibatűrésükbe.
    Én meg fizetek
    ON

• Csaba_20_

őstag

válasz biker #128 üzenetére

Nem igaz, hogy kiforgattam a szavaidat. A számítógépházhoz és a radiátorhoz érve nem fog leoldani a FI relé, csak abban az esetben, ha a számítógép nem rendelkezik megfelelő érintésvédelemmel(pl. nem védőfölddel ellátott konnektorba van kötve). De ebben az esetben oldjon is le és nem jelent problémát, hogy nem vár, amíg 30mA lesz a hibaáram. Én így látom, ha te, vagy bárki más itt meg tudja magyarázni az ellentkezőjét, hidd el érdekel.

Nem látom értelmét a duzzogásodnak és a sértődésednek, főleg mert szándékomban se állt egyike se azoknak, amiket a fejemhez vágtál. A 26 éves tapasztalatoddal talán segíthettél volna inkább megérteni, hogy miért oldhat le a FI relé, mintsem jelenetet rendelezel.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák