- Egérpad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crymric
csendes tag
Sziasztok!
Ismertek esetleg egy céget ami matricázással foglalkozik? Olyat találtam ami elad, de egyet sem ami felrakja.
A pcgurus link sajnos halott. -
mdk01
addikt
ez nem kifejezetten asus probléma, minden notebook kopik
Muhaha...
Na ezért is vettem egy részt Lenovo thinkpad-et. -
cronos
tag
Sziasztok
Nekem tiszta fekete lakk hatású matrica kéne vagy valami alumínium hatású. Tudnátok mutatni egy linket ahol ilyet találni.
Kösz. -
Xirtam
veterán
Asus k50ij tulaj vagyok kérdésem lenne a csuklo támasztó a sok gépeléstől kopni fog???Csak mert szeretném megtartani ezt a fényes felületét, és elégé fárasztó a levegőben tartani a csuklomat!
-
justinoo
csendes tag
Azóta megkaptam a skint, ráömlött egy kanna benzin a gépemre, utána ráhamuztam, leégett az egész ház, de.... a skin sértetlen maradt...
Színtartó, még a széle se pöndörödött fel, s a vért is szépen le lehet mosni rólaNagyon tuti, ezt nézzétek meg!
-
angel.dori
csendes tag
Hello
Nekem egy MSI laptopon van, a teteje, és az egér melletti rész levan kopva.
Az eredeti szine szűrke, de szeretném átfesteni a egy szép fekete szinre.
Hát nem tom de lehet hogy egy virágos mintát is szeretnék a tetejére.
Ha valaki tudna segíteni, akko ra számom 06209507740.
Email címem angel.dori@freemail.hu
Fontos lene. -
devaym
csendes tag
Hello!
naqgy segitséget jelentene, ha valaki tudna segíteni!
a probl. a következő: karcolás a laptop lcd kijelzőjén!
mivel lehtne felpolírozni?eltüntetni?
milyen védőrétegek vannak rajta?
a laptop: dell inspiron 1501!
köszi mindenkinek!
Üdv: mat -
justinoo
csendes tag
Hali,
kosz a segitseget. Nekem nagyon bejon ez a Pc Gurus skines ceg. Azt hiszem rendelem tolunk, s majd osztok valami velemenyt ha megjon
Szep napot 2 all!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Darth_Revan #30 üzenetére
Inkább MS Office-os, meg Exploreres kellett volna. Arra többen használják....
-
Pompi
nagyúr
-
Darth_Revan
veterán
válasz
TazLeacher #29 üzenetére
google->[link]
Csak ha jól nézem, játékokból nincs matricájuk...ami szerintem alap lett volna, tekintve, hogy már egyre többen játszanak notin
-
justinoo
csendes tag
Sziasztok,
Lenne 1 olyan kérdésem, hogy szeretnék skint tenni a laptopomra(olyan matrica féleség). Tudtok egy jó magyar céget aki ilyennek foglalkozik?
Elöre is köszi.
Üdv.
-
Zanik
addikt
Én egy kicsit továbblépnék a sima matricánál. Ugye itt a noti billentyűzet előtti részéről van szó, ami gépeléskor a csuklót is alátámasztja. Nos, bár az eredeti cél ugye az esztétikai hibák eltüntetése illetve újabb sérülések kialakulásának elkerülése, én amondo vagyok, hogy érdemes lenne ezt a felületet valami olyan anyaggal bevonni, ami kissé puhábbá tenné azt. Konkrét ötletem nincs, talán az egérpadoknál használt anyagok (teflon, szilikon) alkalmasak rá! De azért érthető a koncepció, nem?!
-
frenk85
csendes tag
Sziasztok!
Hasonló, de nem teljesen ideillő téma az enyém, viszuont nem tudtam, hogy hova írjak.
Sajnos sikerült egy karcolást csinálnom a (céges) notebookom kijelzőjére. Nem nagy kb 1,5 mm a kiterjedése és max 0,2mm a mélysége. Tudtok esetleg valami olyan szert amivel lehet lcd kijelzőt polírozni, vagy valami alternatívát mondani. Igazából tényleg nem nagy, azért zavar mert majdnem a képernyő közeoén van ...
Új kijelző meg egy ilyen kategóriás notebooknál, pedig a csillagos eget is elérheti szerintem, úgyhogy az most kicsukva(hp nc6320).
Légyszíves segítsetek!
Köszönöm. -
fanboy
csendes tag
En megkerestem egy ismerosunket, aki spec csinalta a tablokepunket meg anno( 5letnek). NEki volt rengeteg matricaja, s ravagattam egyet a tetejere. strapabiro, karcmentes, s meg erre is ragaszthatok matricat kenyem kedvem szerint. S nem egy ökör ar. Szerintem par szaz forint fussa
Kinyitva a gepet, meg nem gondoltam, hogy bal oldalt a bill. alatt nekem is kopni fog. Megtortent szepen.
Google, matricak... rengeteg matrica. Amelyik megtetszik, s hozzaferheto valami boltban, megveszem. Ha kopna a matrica? Kicserelem.
Ilyen otletekkel tudok hozzajarulni -
törölt tag
Ne farasszatok mar egy matrica leszedeshez nem kell szetcseszni a gepet. Nekem is teli volt mindenfele intel meg winfos matrinyaval a teteje. Le kell huzni de arra figyelni kell, hogy alltalaban 2 retegu es soxor elsore csak a felso jon le de megis ugy nez ki mintha lejott volna. De erezni hogy magasabb a fentmarado atlatszo folia. Szepen azt is fel kell vakarni de serules nelkul korommel.
Utana nem szabad mosogatoszerrel csumuszkolni mert abban finom csiszolopor van, meg ugye a szivacs is durva. Alkohol nem jo nem oldja. Benzinnel kell megdorzsolni. Azonnal lehozza szepen oldja, a gepnek nem lesz semmi baja, muanyagot festest nem bantja. Puha rongyra kell ranyomni es nem kell sokat dorzsolni lehozza szepen. Meg csak seb benzin sem kell (ha nincs otthon) jo a mezei benzinkutas is. -
sazabi
aktív tag
körülnéztem külföldi oldalakon, és mindenhol csak matricáznak, és csak a kijelző hátuljára vagy a bill mellé 1-2 kisebb matricát ragasztgatnak.
vagy persze festenek. de gondolom a festéssel ugrana a gar, hiszen ahhoz szét kéne szedni teljesen a gépet. egyszóval a festésről lemondtam.
marad a matrica/fólia és a keresgélés.
matricából meg olyat kell szerezni ami nem hagy nyomot
kocsikra ragaszthatók pl olyanok.. -
Levi123
senior tag
-
sazabi
aktív tag
énis erre gondoltam
csak ugye sok féle ilyen matrica stb van, meg kéne találni azt ami a legjobb ár-érték-minőséget produkálja. és nem mérgező, és nem lép reakcióba a maradék festékkel,az ember bőrével stb
egy helyről kértem már termék mintát, kiváncsi vagyok válaszolnak e
ha igen, és jó lesz a cucc, akkor majd megírom.
akkor az eddigi lehetséges jelöltek: autó tuningos karbon fólia, oracal és awery(ezekből kértem mintát) márkájú fólia. utsó 2 elvileg teflonhoz vmi köze van de nem derült ki pontosan
pl: [link] -
sazabi
aktív tag
válasz
MekkMaster #15 üzenetére
lásd belinkelt kép
ennél rondább max úgy lehetne ha a fényképet rányomtatnám egy matricára és azt ragasztanám rá -
Pompi
nagyúr
Nem hagyott nyugodni, hogy tegnap meggondolatlanul a topic zárását javasoltam
Ezért kicsit agyaltam, hogy mit is lehetne csinálni / használni.
Vannak ilyen karbon utánzatu matricák, alapvetően autó dekorhoz, de igazából bármire használható (a képek is ezt muttaják): [link] [link]
Ezzel akár az egész gépet lehetne moddolni, elég egyedi lenne a cucc -
-
Levi123
senior tag
-
sazabi
aktív tag
válasz
MekkMaster #12 üzenetére
300ezer forintos farmer...
nameg annyi embernél láttam már kopottas laptopokat..nem is értem miért nem alapból teflonnal vonják be a kopásra hajlamos részeket
[Szerkesztve] -
sazabi
aktív tag
válasz
MekkMaster #7 üzenetére
nem hüjeség, de az megint csak festék ami lekopik..
-
MekkMaster
tag
Tipp: modellező boltban nézz körül, a modellfestékek elég széles színskálán mozognak és jól tapadnak műanyagra.
-
sazabi
aktív tag
ez nem kifejezetten asus probléma, minden notebook kopik
ez az asus pl tized annyira se kopott meg koszolódott mint az egyik haverom acere. pedig ő még külső billt is használ legtöbbször..
jó lenne ha lenne vmi felragasztható strapabíró védelem. amik voltak rajta matricák azok kicsik voltak, és körülöttük még látványosabban koszolódott a borítás.
+sima szivaccsal csináltam meg pzsvel..
+a gép most sem néz ki sokkal rosszabbul mint koszosan.. -
sazabi
aktív tag
hi all
asus a6va tulaj vagyok, és ma nem jártam jól a járral. fél év alatt kezdett már undorító lenni a gép bal oldala(bill alatt), a matrica körül már nagyon koszos volt, ezért levettem a matricát(ekkor még csak alkohollal próbálkoztam aztán beijedtem hátha a festéket is vinné(nem nagyon vitte)). használtam 2 hónapot aztán berágtam és nekiálltam keresgélni a neten hogyan lehetne letisztítani. több helyen is írták hogy alkohol mentes mosogatószerrel érdemes nekiállni. én nekiálltam járral, és eleinte működött is a dolog, de aztán amikor erősebben odanyomtam a szivacsot levitt kb 1cm^2 festéket. szóval az eredetileg szürke borítás egy részen most szép karcosan fekete. arra gondoltam hogy hátha lehet valahol kapni teflon/strapabíró matricát amit ráragaszthatnák.
találkozott már vki ilyen matrica izével?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Asztali PC , i5 13400F , RTX 2080 Super , 32GB RAM , 1TB NVME
- KEZDŐ GAMER PC GTX 1060 3gb INTEL Core i5 16gb ram ssd + HDD Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P72 - i7-8750H I 40GB I 256SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest