Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Fujifilm X
- Pánik a memóriapiacon
- Akciókamerák
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
nekem volt egy haverom aki 17 (!) helyre adta be, de ugy hogy bolcsesztol az orvosin eresztul muszaki + jog
aztan alhuzott kulfoldre nyelvet tanulni 
-
Tomics
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
hát már én sem tudom hogy VIK vagy GÉK vagy a könnyebb (
) kandó..
de a sorrenden még júl11ig lehet változtatni. egyik haver mechanika3ból méltányosságival (4edszerre) se ment át, emiatt kibaszták. minden tárgya sikerült csak ez nem. az utolsó félévében csak azt tanulta. most meg valami közgázon van levelezőn mellette meg dolgozik..ezért szenvedt éveket
energetikás haver meg nem is hallott erről a 3x vehetsz fel egy tárgyat, állítólag van a koliban olyan aki 6odszorra csinálja a matekot..
-
concret_hp
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
ne vedd személyes sértésnek, de az ilyeneken mindig jókat tudok mosolyogni
mikor is kellett leadni a jelentkezést? 1 hónapja? ilyen erővel kár megváltoztatni mert 1 hóanp málva megint mást akarsz majd 
volt egy évfolyamtársam, aki kb. áprilistúl júliusig azon reménykedett, hoyg a 3. helyre vegyék fel amit megjelőlt. mákja volt

-
KMan
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Na ez most eleg vegyes nekem, muszaki vagy orvosi palya hogy jon ossze?

-
KMan
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Sajna mar nem lehet
de a sorrenden meg1* tudsz VALT_oztatni 
-
(Kolombusz)
veterán
Ha nem írtam be egy helyet a felvételi jelentkezési lapra, akkor most bár cseszhetem? Vagy van még lehetőség módosítani?
Mondjuk a két mérnökinfót lecserélném valami másra, ami jobban érdekel. -
Grass
aktív tag
Ez mondjuk nem tudom mennyire bug, de a kinyomtaott hitelesítő lapon van egy olyan rész, hogy "felsőfokú tanulmányait befejezte -> Igen".
A kitöltésnél ilyen rész speciel nem volt. Kérdezték a finanszírozott félévek számát, az oklevél számát amit ugye egyelőre nem tudok megadni mivel még nincs és hogy megszereztem e már a végbizonyítványt (már megvan midne félévem, tárgyam, kreditem szóval elméletileg igen bár nem tenném rá a fejem. Remélem nem kukacoskodnak ilyen szinten, elvégre határidőig úgyis feltölti az ember a megszerzett dokumentumokat és az a lényeg nem?).
Remélem ebből nem lesz gond.
Másnál is volt hasonló probléma? -
Grass
aktív tag
Felsőfokú tanulmányok: Végbizonyítványt szerzett.
Elolvastam fogalomtárban hogy ez mit jelent, ennek ellenére nem vagyok biztos a dolgomban. Elvégeztem mindent, már csak a diplomamunka megírása van hátra és az államvizsga. Mehetek államvizsgázni, nincs olyan akadálya, hogy ne teljesítettem volna egy tárgyat, azonban nem tudom hogy erről kellet volna kapnom egy papírost, kódot vagy valamit amit ilyen végbizonyítványnak nevezünk. :S -
KMan
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
ezt le kene menteni ezt a hsz-t ilyet se surun latni toled
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
nemsoká' indulok 
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Menj grafikára!

-
Grass
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék itt az E-felvételi útvesztőjében.Személyes adatok: Tanulói/hallgatói azonosító.Ez micsoda? Én nem kaptam semmilyen plasztik kártyát ilyen azonosítóval, pedig 2007 tavaszi félévében még főiskolai hallgató voltam. Sőt, még most is az vagyok elvileg. (2004-ben kezdtem főiskolai tanulmányaimat)
Felsőfokú tanulmányok: Államilag támogatott félévek száma.A helyzet az hogy az iskola hivatalosan 7 félévből áll. 6 félév +1 félév szakmai gyakorlat. Nekem a gyakorlatom alatt nem volt időm megírni a diplomamunkát, így azt most csinálom. Ez elvileg akkor a 8. félévem, de nincsenek már tanóráim meg semmi, csak a diplomamunkával foglalkozom, és majd júniusban államvizsgázom. Na most akkor nekem mit kellene a rublikába beírnom? :S
Többlet pontok: nyelvvizsga. A diplomához szükséges alap nyelvvizsgát is fel kellene tölteni, csak úgy igazolás céljából? Mert ugye azért nem jár plussz pont.
Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:
OTDK/TDK igazolás:
Ez nem tudom pontosan mire vonatkozik, vagy mi is ez?Szakmai tevékenység igazolása:
Itt sem tudom pontosan mire van szükség. A féléves gyakorlatomról kell igazolást szereznem és feltöltenem? Vagy itt valami egyéb tevékenységre gondolnak pl HÖK?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Grass
aktív tag
Sziasztok!
BME-GTK Master Pénzügy szak. A felvi.hu azt írja:
"Vizsgakövetelmények: szakmai ismeretek(Í)"
Tudja valaki konkrétan, hogy ez a szakmai ismeretek miből áll, mit tartalmaz az írásbeli vizsga? -
zerga~
csendes tag
Azért a mérnökökkel sem kéne nagyon elszállni. Az élet nem csak tanulásból áll, valamiféle készségnek is kellene a mutatkoznia az élethez.
Persze az infos arcok olyan aranyosak. Főleg a csajozás terén
és ne felejtsük el, hogy "a tudás hatalom". Személy szerint a történelmet és a matekot preferálom

-
Lntos
csendes tag
Lmao!!! Bátyám mérnök
Én nem leszek az, azt hiszem ez egyértelmű
Tévedés ne essen, neki ezekkel sosem volt problémája, nem kell félni. (bár nehéz is lett volna 0 térlátással elvégezni)
De aki nem mérnök lesz, annak semmi haszna sincs ezekből. Akkor már inkább angolul tudjak jól ,többre megyek vele. -
Lntos
csendes tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Sajnos ez nem megy, akárhogy tanulom
Pokolra a 11.es matekkal! (geometria)
Na nem baj, 1 tárgy nem a világ, főleg hogy félévben 4-es voltam, most 1-es, max 2-es akkor az 2-es vagy jó esetben 3-as .-. Most komolyan minek tanítanak ilyeneket? Semmi haszna nincs az égvilágon valami ókori gyökér kitalálta és szart sem ér az egész.
-
Lntos
csendes tag
Hogyan kell geometriából 1-esnél jobbra megírni a dolgozatokat? Van valami titka?
Komolyan mondom, én nem értem. 1 pontot sem tudok benne elérni, analfabéta vagyok belőle. Az algebra része, egész jól megy, más tárgyak meg annál is jobban. (adnék egy headshotot annak aki kitalálta hogy oktatni kell) -
Lntos
csendes tag
Értem.. Látom jó bonyolult kiszámolni. Gyakorlatilag az átlag már túl sokat nem jelent itt, ha valaki jól megír 2 érettségi tárgyat. Kíváncsi leszek így mennyi lesz a ponthatár.
-
Lntos
csendes tag
Hmm, tudtok olyan oldalt linkelni ahol fennvan pár főiskola ponthatára kb.? Amiket néztem azok rosszak voltak, vagy nem tudom, 90-130 pont ebben a rendszerben? lol

-
biker
nagyúr
hála a jó égnek folyamatosan csökken az ie részesedése, most olyan 65% körül van, a maradék a FF/opera/safari és a többiek.
FF tán 20% körül áll most
sőt
2008 IE7 IE6 IE5 Fx Moz S O
January 21.2% 32.0% 1.5% 37.2% 1.3% 1.9% 1.4%talán végre vagy írnak egy rendes ie-t, vagy mindenki felébred.
látom, te is ie7-el böngészel, remélem nem volt túl nehéz megtekinteni azért

pedig ez a css egy css2 valid generátorral készült, mégis szétesik, mégpedig ie6 és ie7-en két különféleképpen, egyiken vízszintesen, másikon függőlegesen, így nem lehet mindkettőre felhozni
Köszi a bizalmat, én csak erős közepes szinten tudom, amit tudok, valahol ott, ahol még nem vagy annyira beképzelt, hogy mindent tudsz, és tudod, mire kell nemet mondani megrendelésnél, illetve vagy már annyira tudatos, hogy tudod, mit nem szabad nyomni mikor kérdez valamit a gép.

bőven van mit csiszolni rajta
pl js, nemhogy ajax... hát azt csak guide-ból kezelem
-
zerga~
csendes tag
Olvastam az oldaladat és határozottan állítom hogy sokkal többet tudsz nálam. A másik az hogy én "uzsonna szakra" jelentkezek(értsd: KÖZGÁZ
) szoval gondolhatod 
IE & Opera power. (amugy elöször szerintem olyan böngészőre kellene optimalizáni az oldalt amit a legtöbben használnak). Cégneknél elég idegesek arra hogyha az aktuális vevő megtekinti az oldalt(akinek mondjuk gyári bussines kateg. laptopja van, amin természetesn Xp van és fingja sincs hogy a böngészőket eszik e vagy isszák csak böngészik viszont sok pénze van) és szét van este, nincs optimalizálva IEre mert a rendszerért felelős freedomfighter informatikus csak a free common licence- és a pingvinben hisz.
Amugy ha jol tudom 80-90% a piaci részesedés az IEnek. Ez nem elhanyagolható akkár mennyi is sz0p vele az ember.
-
biker
nagyúr
én fordítva szívok. megírom, fa..a, aztán két hétig izzadok, hogy ie alatt jó legyen

van trükk a feltöltésben, főleg file ellenőrzéskor, mert sok rendszer nem ugyanúgy adja át a headert, egyik jpg-t küld, másik jpeg-et, harmadik image/jpeg-et, stb, tudom...de az durva, ha valami úgy van megírva, hogy sem FF-en, sem Operán, sem Safarin, se Camino-n nem működik!
Ebből a safari kivételével mind még a legdurvábban elcseszett netbankot is lekezeli.szerk: miért értenék jobban? hobbizenész vagyok

-
zerga~
csendes tag
Na most a számítástechnika érdekes tudomány hidd el(gondolom te is tudod). Amennyi gép annyi hiba, illetve erős ráhatások is lehetnek(erőforrás, valamit nem "eszik" meg a gép) és én már szívtam sokat az AJAXxal ezért gyanakodok rá. De lehet hogy ez az én elvakult boszorkányüldőzésem.
Ha minden ilyen egyszerű lenne ahogyan leírtad(bár mérne lenne az) akkor mindenki boldog és elégedett lenne. De azt ne felejtsük el, ez egy összetett rendszer.
Szerintem te sokkal jobban értesz a dolgokhoz mint én, de remélem kiderült mire akartam gondolni.
-
biker
nagyúr
(még mielött lecsesznek hogy miért fikázom szegény embereket, én is értek valamit a szerveroldali fondorlatokhoz).
én is értek kicsit, és semmi köze egy "normális" fájlfeltöltésnek ilyen 2 oldalas JS baromságokhoz.
form, post, php>ftp_upload és csókolom.
a form és a php feldolgozó még átnevezés/átméretezéssel is rövidebb, mint maga a JS amit ők csináltak a formküldéshez -
zerga~
csendes tag
Hmmm. Én nem ott jelentkeztem, de ismerek egykét embert abbol bizonyos cégből , akik az E-felvételit készítik. Gondoltam egy php, sql játékot ennyi pénzért komolyra csinálnak. Lehet mégsem.(Szerintem amugy megint az AJAX(pl iwiw) zavarodik meg).
(még mielött lecsesznek hogy miért fikázom szegény embereket, én is értek valamit a szerveroldali fondorlatokhoz).
Na de hogy ne offuljunk. Ki hogy látja az esélyeit ? Meg lesz a #1? Elmentek e szavazni márciusban ?
-
zerga~
csendes tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Most nem azért Bale_E de egy ilyen rendszert nehéz elb@5zni

-
zerga~
csendes tag
Na ma dobtam fel énis az anyagot.
Mondom a Leistungot:
1, BME ANA nesönel biznisz aka NG
2, BME ANA gazd men aka GM
3, BCE ANA gazdinfo aka GI
4, BGF-PSZFK-BP ANA gazdmen aka GM
5, ÁVF ANA gazdmen aka GMés ugyan ezek fizetősben.
Eagle16: apám valamit olyat olvasott valamelyik e-ujsagban hogy 2010 idusán olyat művelnek majd hogy mindenkit felvesznek és félévkor 50% fizet 50% nem. Bár a mostani cucc arra megy ki hogy akik megtehetik tanuljanak akik nem , azoknak kilincs.
Bár régen -amit most fizetni fogunk- ez a játék az ADObol ment amit jo anyaink es atyáink fizetnek. Most meg a "norvég turisták" segélyeire fog elmenni.

-
biker
nagyúr
válasz
m0h0senator
üzenetére
igen, ők is tesztelték, "nálunk működik" üzenettel jött vissza.
csak épp semmilyen mac-es browserrel nem megy, ergo nem böngésző specifikus hiba.
olyan meg nincs, hogy azért nem jó, mert mac. akkor egy faß a készítő
kérdem én, akkor én miért tudok olyan scriptet írni, ahol működik a file feltöltése, és on-the-fly átméretezése és átnevezése?
és miért kell a filet előbb a lenti js-nek átadni, hogy az baszkurálja, és adja át a php-nek?
var checkIframeCount = 0;
var currentUploadContent = null;
function hideCurrentUploadContentFromIframe()
{
try
{
// (window.parent.document.getElementById(window.parent.currentUploadContent));
Element.hide(window.parent.document.getElementById(window.parent.currentUploadContent));
}
catch(e)
{}
}
function hideCurrentUploadContent()
{
try
{
Element.hide($(currentUploadContent));
}
catch(e)
{}
}
function showUploadContent(id)
{
hideCurrentUploadContent();
try
{
Element.show($(id));
currentUploadContent = id;
}
catch(e)
{}
}
function deleteBizfile(bifId)
{
document.location.href = deleteUrlPrefix+'/bifId/'+bifId;
}
function deleteBizdok(bidId)
{
document.location.href = deleteUrlPrefix+'/bidId/'+bidId;
}
/**
* egy timert indit, ha letelik, akkor refresheli a parent oldalt.
*
*/
function uploadSuccessTimer()
{
window.parent.setTimeout('checkIframeContent()', 1000);
}
function reloadDocument()
{
window.parent.location.href = reloadUrl;
}
function checkIframeContent()
{
checkIframeCount++;
if (checkIframeCount == 30)
{
reloadDocument();
return true;
}
var b = $('upload_iframe').contentDocument.body;
if (b !== null && $('upload_iframe').contentDocument.body.innerHTML == '')
{
reloadDocument();
}
else
{
setTimeout('checkIframeContent()', 1000);
}
} -
biker
nagyúr
válasz
m0h0senator
üzenetére
jól működött képek iratok hamar feltöltődtek
persze, gondolom win+ie párossal

gyakorlatilag továbbra sem lehet feltölteni a létező összes browserrel mac-ről.
-
Tomics
addikt
TELC nyelvvizsgát csináltam januárban. ma tudtam meg az eredményét: írásbeli 134,5 pont 225ből, 135től lett volna meg...

-
válasz
JagdPanther
üzenetére
Hűha... Olyanom nem igazán van...

2005-ben érettségiztem, 2006-tól 2007-ig jártam 1@M-re
(egyetemre) de nem találkoztam ilyen kártyával. Viszont a tanulói/hallgatói kártya és annak száma valahonnan rémlik. Mintha régebben is megadtam volna, csak a kártyát nem láttam még soha.Na ennek utánajárok, hogy merre is jár a kártyám (ha van egyáltalán..)
Köszönöm a segítséget!

-
Tanulói/hallgatói azonosító
Erről tud valaki valamit, hogy melyik papíron van rajta (éretsségi bizonyítvány, vagy valami más?), mert én nem találom sehol.
Azt tudom, hogy 7-tel kezdődik és sokjegyű, de hogy melyik dokumentumon van rajta...
-
m0h0senator
őstag
Én most lettem készen vele és idén az e-felvételi-vel próbálkoztam és kivételesen nem csalódtam. jól működött képek iratok hamar feltöltődtek és a sorrendet akárhányszor megváltoztathattam

az oktatási minisztériumnak 
-
A progi amit küldtél az is azt mondja, hogy 393... Úgy vélem ez elég kell, hogy legyen. Elvégre mindkét választott tárgyam (matek és fizika) 5-ös (és 80% fölött van), plusz a nyamvadt nyelvvizsga és a techikusi...
Csak nem b.sszam el a jelentkezési lapot... (Bár ahhoz annyi segítség van neten, hogy már sok is.)
Egyszer már sikerült jelentkeznem, csak elszúrtam a tanulást és elbocsátottak, úgyhogy most újra jelentkezem. Addig (szeptember) meg munka, hogy legyen pénz a tandíjra...Köszi a segítséget!

Lehet, hogy még találkozunk is...
-
Tomics
addikt
hmm...ez érdekes...nézd meg a szaknál, hogy mik az érettségi követelmények, csak ott lehet a bibi. én is beadtam BME-GÉK és VIK-re matek és infóval. matek és fizika is jó pedig...
ez a pontszámító csupán kiszámolja a pontjaid, semmi köze ahhoz, hogy te milyen sulira számolod ki vagy mennyi esélyed van oda. ha 200 pontod lenne akkor is ki kell hogy írja sulitól függetlenül. csak akkor írhat ki ilyen hibát, ha nincs olyan érettségi tárgyad, amit megkövetel a szak. de hát van. úgyhogy ne foglalkozz ezzel, biztos valamilyen bug, amit nem is csodálok, az efelvételit elnézve...
add be oda, ne foglalkozz vele.
másrészről ennyi ponttal szerintem biztos helyed van BMEn...bárcsak nekem is így sikerülne a matek-infó, nem aggódnék ennyire
mod: elküldtem a mail címedre egy másik pontszámító progit, ezzel ki kell hogy jöjjön.
-
Eagle16
addikt
1. KF-GAMFK
2. ZMNE-BKMKEz lett végülis. Már csak fénymásolni kell, aztán fel is adom postán.
-
Behoztam ezt a Pontszámító csodaprogramot, beírtam az összes adatot, erre kiírja, hogy "Az érettségi eredmények nem tesznek eleget a szak követelményeinek!" vagy a "Pontszámítás nem lehetséges".
Nagyon örülök...
Úgy szeretném, hogy az éretsségin szerzett számzalékaimból számolják ki a pontjaimat (matek és fizika).Mat: 84% Közép, Fiz: 80% Közép (Nem értem ez miért nem elég... A régi 126 pontom azért nem volt olyan kevés, ahhoz képest...
)A tanulmányi pontjaimat továbbra is inkább a feledés homályába szorítanám, nem akarom azokat tovább vinni.
Ha az általad említett a) módszer alapján számolom, akkor 328 + 65 = 393 pontom lenne. Ez nem elég??? Mert akkor nagyot csodálkozom...
BME-GÉK (méhész) amúgy... Tavaly 116 pont volt, azelőtt meg kevesebb... Formatervezőire 96 volt tavaly, előtte meg 118...
-
Tomics
addikt
1. Mivel már az új rendszerben érettségiztél, így Te is (ugyanúgy, mint akik idén fognak) a százalékok alapján kapod meg az érettségi pontokat. (pl. műszaki pályára jelentkezel matek fizika érettségivel, ami 80-80% lett az 80-80 pont, azaz 160)
Kétfajta számítási mód létezik, ugyanúgy ahogy a tavalyi rendszerben:
a) Érettségi pontok kétszerese (az említett példa esetében 160*2= 320 pont) /általában ez a kedvezőbb/
b) Érettségi+tanulmányi pontok. (tanulmányi pontokról bővebben itt.
Többletpontok: összesen 80 pont adható, több nem. Ez a Te esetedben +65 pont (középfokú nyelvvizsga 35 pont + technikusi bizonyítvány 30 pont)
Pontszámító2. Jól gondolod.
-
Nekem is van pár kérdésem, gondoltam ti okosabbak vagytok és tudtok segíteni.
1. Pontszámítást valaki vágja? Mert már két éve nem foglalkoztam ilyennel. 2005-ben érettségiztem én is, százalékos eredményt is kaptunk.
Akkor volt mindennel együtt (középfokú angol + technikusi) 126 pontom. Ez mennyi lenne most?2. Február 15. a határidő... És éjfél... Régen ez úgy volt, hogy február 15-én a nap végén járt le... Jól gondolom hogy ez most is így van? (Csak mert nem mindegy, hogy "reggel éjfél", vagy "éjfél éjfél"
) -
Tomics
addikt
válasz
JagdPanther
üzenetére
nekem 1.GÉK
2.VIK 3.Kandó -
biker
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
me' öreg vagy mint állat. látszik a fejeden.
én se fogadnálak be -
biker
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
fa..a

-
válasz
JagdPanther
üzenetére
a gék a régi rövidítés, a gpk az új, használd az utóbbit

-
JagdPanther
aktív tag
elsősorban BME-re készülő sorstársaimhoz egy kérdés:
a jelentkezési lapon a 6os pontban(jelentkezések sorrendje stb) az intézmény, kar betűkódjához oylasmit kell csak beírni, hogy pl. BME-GPK Energetikai mérnök? ja és valahol a gépészkarhoz GPK-t van ahol GÉK-et írnak, melyiket kell nekem beírnom jelentkezésnél?
-
biker
nagyúr
próbálta már valaki az e-felvételit?
a dokumentum feltöltés 100%-osan szarul működik
safari, firefox, camino, opera böngészőkkel is próbáltam, semmilyen pdf, jpg doksit nem lehet feltölteni.
vagy nincs hiba, de nem tölti fel, vagy ismeretlen hiba, vagy nem megfelelő formátumra hivatkozva nem tölti fel.
délelőtt 3 órám ment el rá.
(megjegyzem kb elsős anyag php-ben a fájlfeltöltő űrlap
én sikeresen írok ilyet, ők nem??? )további bug nyomtatáskor:
Kiválaszt: Anyanyelv: Magyar
nyomtatás: Anyanyelv: Magyarország

-
Bögre
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Nemigazán vágnak ki senkit első évben, amikor kivághatnak az a 3. féléves, valamint az 5. féléves kreditszűrő. Persze vannak páran akik hamar otthagyják, de nem jellemző. És azt se felejtsük el, hogy sokszor nem a diákon múlik milyen eredménnyel teljesítt egy-egy tárgyat. Ösztöndíjat is pl az adott szakon évfolyamátlag felett teljesítők kapnak attól függően milyen az ösztöndíjátlaga. És nem elég, hogy van/lesz az éves/féléves tandíj azért valamiből fizetni kell a kolit/albit is, enni kell és persze szórakozni/kikapcsolódni is kell, ahogy Bandus is írta. ("kikapcsolódva"
) Ez már elég nagy teher egy átlagos illetve átlag alatti családnak..//amit írtam persze azt egy konkrét oktatási intézményen szerzett tapasztalatból vettem, intézményenként más lehet a gyakorlat//
-
Tomics
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ismerősnek ott kellett hagynia az egyetemet, egyedül neveli az anyja csak már nincs miből, mert nem tud dolgozni, tönkrement...pedig a gyerek nem buta

-
concret_hp
addikt
1. évben a nép 20%át minimum kivágják mindenhonnan vagy önként otthagyja. őket nem nehéz megelőzni. a maradék fele épphogy elevickél valahogy (te is említetted). innentől kezdve mondjuk van 30-40% aki komolyan veszi az egész mókát. azért így egyből mások az arányok
. másrészt általában, ha a a nép jobbik felében vagy, alapból kapsz ösztöndíjat.más kérdés, hogy aki mindent 2-3asra tol (sokadszori próbálkozásra), úgy hogy fogalma nincs tök alapvető dolgokról (nagyon sok ilyen van), abból más kérdés, hogy milyen szakember lesz

-
válasz
concret_hp
üzenetére
de viszont azért elég nehéz bekerülni a legjobb 15%-ba.
azért sok ember evickél el 2,5-ös átlagokkal az egyetemen.. nagyon sok. és meg is szerzik így is a diplomát. egy szegényebb gyerek viszont nem teheti meg, hoyg 2-essel meg 3-assal járja végig az egyetemet, neki muszáj iszonyat pengének lennie, hogy ne kelljen fizetni. és a sok tanulás mellett nem marad ideje élni. így egy félév után szerintem aki mondjuk nem kibaszottzseni, és 5ös átlagot szeretne, az kimarad mindabból az egyeteni életből, amit majd 10év múlva a ygerekeinek mesélne.(ezt így ittasan nehéz volt összeszedetten megofgalmazni)
-
Tomics
addikt
hát én sem gondoltam, hogy ingyen adják, de ha minden jól megy, akkor nem lesz kis fizum
persze ott a ha, mint rizikófaktor. de ha muszáj, akkor muszáj...amúgy is csak másodiktól venném igénybe, akkorra meg már kiderül, hogy el tudom-e végezni a sulit.igen, sokan ezért nem fognak továbbtanulni. majd a jómódú pénzes buta népség megy valami büfészakra a szegények meg dolgozzanak egy építkezésen vagy a gyártósoron, pedig meg lenne hozzá az eszük

-
Bögre
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Pontosan, és 1 misi évi 100ezret fial, de ha csak a kötelező törlesztést fizeted akkor csak tovább fog fialni
A legjobb minél előbb rendezni. (mondjuk úgy, hogy egy darabig ha lehetőséged van a fizetésed nagy részét, fél veséd árát, stb. előtörlesztésre fordítod, ami közvetlenül a tőketartozást csökkenti)Tomics: azért legvégső esetben, mert nem túl felvillanyozó érzés eladósodva elkezdened a nagybetűs életet. érdemes megpróbálni diákmunkával kis bevételre szert tenni,
Egyébként ez a tandíj dolog nekem spec. nagyon nem tetszik, sajnos rengetegen lesznek akik pont emiatt fognak DH-t felvenni
-
Bögre
aktív tag
10% körüli a kamat, tanulmányaid befejezése/megszünése után 4. hónaptól kell törleszteni a mindenkori minimálbér 6% -val, aztán a munkaviszonyod kezdetétől számított 3. év után kell az előző 3 évi fizud átlagának 6% -val tölesztened. Csak végső esetben javasolt a felvétele, tapasztalat

-
Tomics
addikt
legjobb tudomásom szerint csak 2.tól kell fizetni államin.
a diákhitel amúgy nem egy olyan rossz megoldás, mert nagyon kedvező, összehasonlíthatatlan a banki hitelekkel. jelenleg 10% körüli a kamat és a tanulmányaid befejeztével a rá következő 4. hónaptól kell fizetni, a fizetésed 10% alatt (nem tudom pontosan asszem 6-7-8% körül). namost ha keresel kezdő fizuként 100at akkor olyan 7-8 ezerrel kell törleszteni, ami nem egy nagy összeg. persze törlesztheted többel is, hogy hamarabb lemenjen a fejedről.
az ösztödíj meg akkor elég, ha tényleg nagyon jó vagy, bár akkor már tandíjat sem kell fizetned
-
Eagle16
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Értem. Szóval min. 100k-t kell(ene) fizetni. Hát ez számomra sajnos megoldhatatlan, valami más megoldást kell találnom. Köszi a választ!
Pedig jók a jegyeim, csak ez a rohadt pénz...
-
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
igen, egy egész évre, nem pedig egy félévre. bár pár egyetemen, pl corvinus, bme-n két szakon ez magasabb, 190-200k körül.
-
Eagle16
addikt
Valaki elmondaná nekem, hogy ez mit is jelent pontosan?
-Fin. forma: Államilag támogatottAzt tudom, hogy van ilyen képzés, és olyan amire 100 ezreket kell fizetni...szóval mit is támogat az állam? Próbáltam utánakeresni, de még mindig nem egyértelmű...
Előre is köszönöm! -
Lenne pár kérdésem:
- én 2005-ben érettségiztem, és akkori számítás szerint 96 pontom lett (matek+info). Ez az új számítás szerint mennyi pont?
- ha emelt szinű érettségit szeretnék Informatikából letenni, akkor hol és meddig kell jelentkezni? -
(Kolombusz)
veterán
válasz
JagdPanther
üzenetére
Összehasonlitottam vagy 5-6 szak tavalyi és 2008. februári ponthatárainak százalékos értékét, természetesen szigorúan ügyelve a képzési szintre, finanszirozásra, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Fujifilm X
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Pánik a memóriapiacon
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
aztan alhuzott kulfoldre nyelvet tanulni 
) kandó..
mikor is kellett leadni a jelentkezést? 1 hónapja? ilyen erővel kár megváltoztatni mert 1 hóanp málva megint mást akarsz majd
), de a mérnök infó helyett szívesebben mennék had- és biztonságtechnikai mérnök szakra, ha nem jönne össze az orvosi.
de a sorrenden meg1* tudsz VALT_oztatni 

Pokolra a 11.es matekkal! (geometria)
) szoval gondolhatod

csak nem ie hanem FF