Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gazala
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
csinalj nekik meg tobb munkat, csakis azert mert turelmetlen vagy...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én most bevittem a "felvihez" személyesen az érettségi tanúsítványt, és még meg sem jelent az E-Felvételi lapon. Elég aggasztó, de a csajszi, aki fogadott, azt mondta, kb. másfél hét, míg feldolgozzák!!! Kaptam egy igazolást arról, hogy leadtam a cuccot, úgyhogy legalább ez megnyugtat egy kicsit...
Szerintetek ettől függetlenül érdemes lenne bescanneltetni és feltölteni? Vagy felesleges?
OFF: amúgy a Reviczky utcában (Hallgatói Információs Központ, ahova le kell adni ezeket a szarokat, ha személyesen ügyintézel) majdnem 100-an voltak előttem, úgyhogy gondolhatjátok, jódarabig sorba kellett "ülnöm"... Viszont egész gyorsan dolgoztak (meglepő!!), úgyhogy "csak" egy vagy egy és egynegyed órát kellett várnom...
-
Tomics
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Tudom, azért volt kiemelve.. Az öregek így mondják

hogy ON is legyek: Nekem még mindig feldolgozás alatt...
-
raczger
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
szerintem simán elég lesz oda, és jónak számít

-
Sk8erPeter
nagyúr
A "Pontszámító kalkulátor" (felvi.hu) szerint 434 pontom van.
Szerintetek ez mennyire számít jónak?
Elég lehet a BME mérnök informatikus szakára való bejutáshoz?
Kíváncsi lennék a véleményetekre...

-
Grass
aktív tag
"..de mindig volt valami hiba.Megnéztem a képet amit feltöltöttem..."
Most akkor feltöltötted vagy nem?Jobb oldalt ott a Súgó az állapotokról.
"Továbbítva feldolgozásra: ez a státusz abban az esetben jelenik meg, amikor az e-felvételi felületén elektronikusan sikeresen feltöltött egy dokumentumot és az a központi felvételi nyilvántartás felé továbbításra került. Ez az állapot magában foglalja azt a folyamatot is, amikor beérkezés után a dokumentum típusát is ellenőrizzük (vagyis pl. valóban érettségi bizonyítvány látható egy ilyen típusként feltöltött dokumentum alatt). A dokumentum ezt követően kerül formai és tartalmi vizsgálat alá, amely a Feldolgozás alatt státuszt fogja jelenteni."Szerintem fölösleges töb helyen is elküldeni, azzal is csak lassítanátok az egész folyamatot, több munkaerőt lefoglalva. Elvégre minden dokumentumot le kell ellenőriznie valakinek. Ha e-felvin megjelent hogy továbbküldve/feldolgozás alatt vagy valami akkor jó lesz az úgy. Ha valami probléma van úgy is szólni fognak.
-
Sziasztok!Tegnap e-felvin elküldtem az érettségi bizit,de azt írta ki a feltöltés során,hogy hiba történt.Megpróbáltam még 3x de mindig volt valami hiba.Megnéztem a képet amit feltöltöttem,és semmi különöset nem vettem rajta észre(fekete,fehér,de ez direkt van úgy tudom)csak túlságosan is hamar töltötte fel,pedig lassú netem is van és ki is írta a hibát,így nem tudom,hogy most mi van?
Nem tudom mi az első állapot,küldés alatt áll talán az,de még mindig nem váltott.Személyesen adjam be,vagy postán,meddig várjak?
-
raczger
őstag
tegnap feltöltöttem és nemrég váltott Továbbítva feldolgozásra a két dokumentum

-
Tomics
addikt
Én tegnap töltöttem fel, ha jövő hétfőig, esetleg keddig marad a küldés alatt, akkor irány a pósta...
Emlékeim szerint tavaly, mikor már az érettségit a kezedben tarthattad (június közepe), fel lehetett tölteni és el is fogadták 1-2 napon belül... -
-
Senhi
aktív tag
Hm... nekem a feltöltött dokumentumok státusza napok óta "küldés alatt". Ez normális? Szerintem holnap bemegyek és személyesen intézem el a dolgot...

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Most letöltöttem, telepítettem a Firefox-ot, azzal működik a pontszámítás... miért nem működik ugyanez Opera és IE alatt is??
-
XSiGma
aktív tag
azt se értem hogy az elbaszott diákigazolvány-visszaküldős lapot hogyan sikerült július elején kiküldeni amikor junius 15ig lehetett legkésőbb visszaküldeni...
-
raczger
őstag
jaaaj, semmit sem tudnak ezek a felvételi tájékoztatós emberkék, az a baj mindegyik mást mond:S
-
Kephamos
addikt
Huhú, srácok nem irigyellek titeket. Már nekem is viszonylag kacifántos volt a rendszer, de ez a mostani... Próbáltam figyelni az eseményeket, de van egy pár dolog, ami nem teljesen tiszta számomra. Sebaj, remélhetőleg nem kell ismét felvételiznem.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Akkor ezt nem értem, most nekem miért nem megy... Régebben nekem is működött, azóta nem tudom, mi változott...
Ez egy javascriptes cucc, nem? Mi állíthatódott el, amiért nem megy?
Van valami ötletetek, hogy mit nézzek meg?Akár Opera, akár IE7 alatt... Legalább ha csak az egyiknél csinálná, megérteném...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem, miből gondoltad?
Des1gnR írta: "A www.felvi.hu sokaknak eltüntette a feltöltött dokumentumait ki mit tud róla?"
Erre válaszolva írtam: "Én nem feltöltöttem, hanem elküldtem postán, a hitelesítő lappal együtt, az E-Felvételi szerint "Feldolgozva".
Ezek szerint sokszor a hagyományos módszer még mindig jobb..."
Ezt úgy értettem, hogy mivel egy borítékban a hitelesítő lappal beküldtem az összes többi dokumentumot, így lehet, hogy nem kavarodott el, ezért jelen esetben a hagyományos módszer jobban bevált...Egyébként én is E-Felvételivel intéztem a dolgaimat, és mondhatom, sokkal jobb, mint a régi, papírkitöltős módszer.
Ami még nagyon tetszett: utólag is tudsz módosítani az adataidon és a megjelölt sorrenden ugyanazon a felületen! Ezt régen kissé körülményesebb volt megtenni... -
Béló
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Én totál azt hittem hogy te az e-felvi ellen agitálsz
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Én megnéztem úgy hajnali fél kettő körül, akkor ment.
IE7. -
Gergello
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Régebben firefoxal működött.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Erről, lásd felvi.hu...
[link]"6) Hitelesítés
Az elektronikus úton jelentkezőnek a webes űrlapok kitöltése, illetve az eljárási díjak befizetése után hitelesítenie kell jelentkezését (ez ugyanúgy elengedhetetlen, mint a hagyományos formanyomtatványok kitöltése során a szintén hitelesítést szolgáló aláírás).
A hitelesítésre két lehetőség van:- Hitelesítő adatlap: A szükséges űrlapok kitöltése után ki kell nyomtatnia a jelentkezőnek a felületről az ún. hitelesítő adatlapot és azt aláírásával hitelesítve - célszerűen ajánlott küldeményként - postáznia kell a következő címre: 1380 Budapest, Pf. 1190.
- Ügyfélkapu regisztráció: Amennyiben az e-felvételiző rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, akkor az e-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik. (Bővebb információ az Ügyfélkapuról: www.magyarorszag.hu/ugyfelkapu)Figyelem! Az e-felvételiző jelentkezési szándéka a hitelesítés után válik érvényessé. A Hitelesítés menüpont a Tájékoztató hivatalos kiegészítésének megjelenését követően válik elérhetővé."
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Nálatok működik a "Pontszámító kalkulátor" a felvi.hu-n?
Miután mindent szépen kitöltöttem, rányomok a "Pontszámítás"-ra, megjelenik 3 pötty (...), mint amikor gondolkodik, de utána egyből eltűnik, és nem csinál semmit, nem számít pontokat.Internet Explorer és Opera alatt egyaránt ezt csinálja.
Nálatok szintén?

-
Igazából ezek a netes problémák nem nálam állnak fennt hanem egy nagyon jó barátomnál, de ő is inkább feladta ma postán

-
Béló
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Mi az a hitelesítő lap amiről írsz?

-
A www.felvi.hu sokaknak eltüntette a feltöltött dokumentumait ki mit tud róla?

-
Gazala
aktív tag
mennyit idegeskedtek... igy nem lesztek hosszu eletuek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
raczger
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
nem tudom, de ma be lesz scannelve, felhívom azt a számot, és mindent tisztázok az ügyfélszolgálattal, és akkor ezt is letudtam
-
raczger
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
nem, hanem lemenni a postához
meg aztán az legalább 1 nap míg elér hozzájuk a cucc -
Senhi
aktív tag
Kérdés:
nekem a feltöltés sikeres volt, de az eredményeket (érettségi és 12. évvégi) nem kell valahova beírni? Mert én sehova nem tudom (a 11.-es eredményeket ugye egy legördülő listából lehetett kiválasztani). Vagy ez központilag megy már? Nehogy ezen vérezzek el
-
charlie_hu
aktív tag
a dokumentum feltöltés megy?
probaltam feltölteni az érettségit azt nem engedte.
aztán, nem látom sehol, hogy a szakmai vizsga bizonyitvanyt hova lehet feltölteni.
-
raczger
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
akkor inkább felhívom őket
épp ezért akarom neten, hogy ne kelljen a postával szívni
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szvsz mindenképp írd rá a felvételi azonosítót, mert így talán van esély arra, hogy semmiképp se keveredjen el... bürokratikus intézményeknél jobb, ha mindent a szájukba rágsz...
A kérelmet meg szerintem töltsd fel ide is, plusz küldd el postán, szépen aláírva, felvételi azonosítóval, és esetleg mellékelve egy kis papirost, hogy mit is akarsz, csak hogy minden biztosan passzoljon.
Szerk.: az itt megadott telefonszámon érdemes lenne érdeklődnöd, sok mindenben tudnak segíteni.Más egyebet nem tudok elmondani. Kérem kapcsolja ki.
-
Grass
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Ahogy elnézem a te mondataidat, lehet neked is szükséged lenne egy kis korrepetálásra...
-
Ti sem tudtok még mindig feltölteni a felvire?

-
Béló
aktív tag
-
Béló
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Majd megmutatom egyszer a töri tételeinket ahol pl. napra pontosan kellett tudni a magyarországi holokausztos eseményeket...
beszédkészség alatt nem azt értettem hogy mindannyian nem voltak képesek beszélni hanem hogy olyat tanultak hogy hogyan fejezzék ki magukat választékosabban, hogy adják el magukat jobban, legyen nagyobb önbizalmuk. -
Gergello
addikt
Korábban küldtem be papírt, ami plusz pontot ad. Arról nem kaptam visszaigazolást, kellett volna?
-
bbazsy
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
~6 éve (csak) angolul nézek filmeket, de köszi a tanácsot

érni ér valamit, de marha kevés. ok, h 90% -át hallásból megértem, az emberek többségének az értés megy, de semmi önbizalmat nem ad, nem fogsz tudni normálisan beszélni egy filmtől.sajnos nem tehettem most nyárra az angol 'túrát', de lehet még idén szorgalmi időszakban kimegyek pár hétre. na AZ ad önbizalmat és segít. ismerőseim mennek, irigykedek is mint a fene

készültem én már felsőre, csak ugye jött az egyetem. nyelvtanom kéne picit rendbe rakni, meg a szókincsre+önbizalomra rágyúrni, egy origo szintű simán menne. csak ugye hülyegyerek cambridget akar(
), h érjen kint is valamit, ahhoz meg sokat kell még gyúrnom.. -
Béló
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Akik emelt szintre mentek töriből azok jártak különórára: én a középszinthez 2szer végigolvastam mind a 4 könyvemet írásbeli előtt aztán in the name of God, szóbelire persze rendesen megtanultam ami kell.
Emelt szinten nem egy osztálytársam megóvta a javítást és kaptak is 5-15 pluszpontot
, szobelin meg legtöbbjük 90% felett kapott: a különórán nem csak az anyagot vették át mélyebben hanem a beszédkészségüket is feljavították. -
Béló
aktív tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
A korábbi postokban meg van adva egy szám amit felhívsz és megmondják: amúgy a felvételis könyvecske szerint A felvi.hu rol le kell töltened egy kérvényt ahhoz hogy sorrendet módosíts, lemásolod a/4es méretben a bizonyitványod és az érettségid, mindegyikre ráirod a regisztrációs papíron található azonosítódat és elpostázod (lehetőleg ajánlottként), ha a kérvénnyel kapcsolatban tévednék akkor bocsi: de én nem módosítottam a sorrendemen szóval ebbe nem folytam bele.
bbazsy: az angol felsővel valóban jobban jársz: igaz nehezebb megszerezni: és felfedező barátunknak igaza van nézz filmeket: én animékkel kezdtem most már a rendes filmek is érthetőek valamelyest (közép és felső szint között vagyok valahol).
Ez is beéptihető a napi programba: nem magyar fimeket másolok le legálisan
hanem angolokat: igy jobb is a premier filmek kintről hamarabb megvannak.
Felirat: www.opensubtitles.org-on található. -
(Kolombusz)
veterán
Most akkor hogy működik az adatpótlás?
Én hagyományosan, jelentkezési lappal, postán jelentkeztem.
Szeretnék sorrendet módositani és elküldeni az érettségi bizonyítványom, valamint a 12-es jegyeimet. Mit kell tennem? -
raczger
őstag
Turkáltam az e-felvételiben is meg felvi.hu-n is de sajnos van pár megválaszolatlan dolog számomra, hátha tudja ezeket valaki pontosan.
Tehát az e-felvételin keresztül könnyen feltölthetem a 12. év végi, meg az érettségi bizonyítvány másolatát, itt az egyik kérdésem,, mintha olvastam volna, hogy rá kell írnia másolatra a felvételi azonosító számomat, vagy csak egyszerűen a bescannelt képet feltöltöm?
A második, hogy fel kell-e ezek után töltenem azt a kérelmemet, amiben az év végi jegyek módosítását kérem, mivel ugye az utolsó tanult év végi jegyek nincsenek ott meg, de feltöltöttem előzőleg dokumentumként.Egyébként használhatónak meg jónak néz ki az e-felvételi, örülök, hogy valami értelmeset is csináltak "odafenn" .
-
bbazsy
őstag
elte proginf
japánt tanulni nagyon necces, azért érdemes JÓ különtanárhoz menni

bmen fogalmam sincs mi van, de egyik bmes ismerősöm se tanul semmit
az is a baj, h nagyon idő sincs a nyelvvel foglalkozni, lesz elég bajod anélkül, főleg ott
h hány nyelvvizsga kell, az szakfüggő, de 1 közép biztosan.
jövő én is bepróbálkozok egy angol felsővel, v spanyol kezdővel a suliban, meglátjuk mi lesz belőle.. tavaly csináltam angol 'szintentartót', hát kb annyit is ért. heti 2 óra az nulla.
-
Béló
aktív tag
Hopp én totál azt hittem hogy egyetemen nincs nyelvtanulási lehetőség: gondolom a BME-n nincs japán
Amúgy a mis sulinkban elég jól támogatták: pl. franciából,külön szakkör volt azoknak akik vizsgázni szerettek volna belőle (ingyenes), spanyolból, latinból kezdőszintről felkészítő volt.: akkor ezek alapján tény hogy a középsuliban azért igyekeznek nagy figyelmet szentelni a nyelveknek.
Annak örülök hogy aranya fog érni: de a legtöbb helyen az államvizsgához 2 nyelvvizsga kell nem? Szóval aki államvizsgázott azért tud legalább 2 nyelven beszélni.Amúgy mely egyetemre jársz?
-
bbazsy
őstag
ok, értem.
máshogy éltük meg a dolgokat úgy látszik
én mindig is többet foglalkoztam a nyelvvel, mint az emelttel. valszeg mert az emeltet szerettem, magától 'ment' szinte (tanultam rá, de igazán nem éreztem nehéznek), nyelvért meg küzdenem kellett, keményen. igaz, nem is origosak a nyelvvizsgáim.
viszont amit 2 év egyetem után látok, h az emeltem kb szart se ér, a nyelvtudásom meg aranyat. próbálj meg egyetemen normálisan nyelvet tanulni, ahogy a középiskolába tehetted. nem fog menni.. ott szinte alámtolták a lehetőséget, itt meg küzdök érte és nincs(vagyis 1, fizetek érte; 2, heti 2 óra. ez kb arra jó, h köv hétre elfelejtem. ennek a sokszorosa kellene)...
viszont: amiből emeltezel, azt viszed gondolom tovább, és úgyse úgy fognak kezelni, mintha emelt szinten tudnád, meg kell tanulnod 'ujra'. ez egy minimális előny, amit csak néhány szakon tudsz kihasználni(igen, lehet kémia pont ilyen lesz, de sztem ez a ritkább).ezért gondolom én úgy, h középiskolába a nyelvet kellene támogatni.
-
Béló
aktív tag
Bocs a félreértésért.
Szerintem nem ér többet: mind 2 nyelvvizsgámat úgy szereztem hogy alig kellett érte tenni (origo mind2): simán beépítettem az iskolai programba(pl. lyukasórák alatt tanultam: volt angolból az adott évből osztályozóvizsgám így az alatt tudtam készülni), míg az emelt szintű kémián szó szerint vért izzadtam az eredményeimért
kb. szeptember óta jártam a BME re felkészülésre
de megérte!Lehet hogy más tantárgynál nincs így de szerintem kémiánál hatalmas különbség van a közép és az emelt között pl. szóbelin emelt szinten 70 kísérlet, közepen csak 20, emelten témakörök vannak amik kb az összes tk-t felölelik, közepen meg 18 tényleg egyszerű tétel..: nem hiába adnak az emelt szintre 4 órát és nem 2 őt mint a közepen. De töriből is hatalmas különbség van: osztálytársaim is különórákra jártak mindannyian: mig középre a legtöbb ismerősöm 0 tudással ment be írni.
Szal nézőpont és tantárgy függő.

-
Jenő
aktív tag
Bakker. Most nézem az e-felvit. Nyelvvizsgához oda van írva nekem, hogy "angol - K fok, 'C' típ.). Holott nekem felsőfokú nyelvvizsgám van. Most mi a francot csináljak?
-
Béló
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
pontosan ilyenek a helpdeskesek a t-online -nál akik általában b@asznak felvenni a telefont, vagy egyéb neveket is említhetnék: az oktatási minisztérium miért lenne kivétel mind1 megkérdeztem az itteni emberkéktől: elég hamar választ kaptam a kérdéseimre és a problémáim is megoldódtak:

Az hogy vkit fizetnek vmiért az nem feltétlenül jelenti azt hoyg a fizetett személy tesz is vmit a pénzéért

-
bbazsy
őstag
öö, másoddiplomásokról tud vki vmit?
konkrétan a 2/3 nyelvvizsga érdekelne, v tényleg max 50? csak sztem baromság? -
Sk8erPeter
nagyúr
Pontosan arra való ez a szám, hogy a felvételizők ügyes-bajos dolgaival, hülye kérdéseivel foglalkozzanak, az elég nagy probléma lenne, ha nem vennék fel, valószínűleg nem úsznák meg botrány nélkül, és amiatt, hogy te felhívod őket, hogy biztos jól csináltál-e mindent, nem lesznek túlterheltek a vonalak...
Nehogymár emiatt csesszél el valamit, én úgy vagyok vele, hogy inkább mindennek utánakérdezek, érdeklődöm, hogy biztos legyek a dolgomban, főleg akkor, ha vannak személyek, akiket éppen azért fizetnek, hogy nekem vagy hozzám hasonló problémával jelentkező személyeknek segítsenek.
Szerk.: én már kétszer hívtam őket, alig kellett várni, és már fogadták is a hívást, és ráadásul nagyon segítőkészek (főleg, hogy akkor derült ki, hogy az egyik ismerősöm is ott dolgozik, és épp ő vette fel...
erre mondják, hogy kicsi a világ...)pantanamera: kösz a tippet.
-
Tomics
addikt
Na megy az efelvételi !
Már fel is töltöttem az érettségit, 12es bizit, nyelvvizsgát. -
Béló
aktív tag
válasz
pantanamera
üzenetére
augusztus 5e nem 15: legalábbis a regpapir szerint (pont nem vagyok itthon már jul20 átol szóval azt sem tudom majd hogy felvettek-e: optipista vagyok)

-
pantanamera
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
360-380.
-
Béló
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
OK nyugalom
: nem erre utaltam hanem hogy ha minden felvételiző diák felhivná ezt a számot mielőtt elküldi a papirt akkor előbb utóbb nem vennék fel a kagylót.
Elküldtem ujra: legalább egy biztosan megérkezik
jav. regisztrácios lapot megkaptam mert pl. a diákigazolvány csekkjét be is fizettem csak totál nem tudtam hogy az a levél volt az...jo épp érettésgi közepén voltam.
Még 1*: fő a nyugalom!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Már írtam egy telefonszámot, ugye láttad???
Pont ilyen célra való...
-
Béló
aktív tag
ok köszönöm szépen: akkor beküldöm őket!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én úgy tudom, hogy az elmaradt, még be nem küldött, azóta megszerzett, stb. papírokat még július 10-ig be lehet küldeni!
Mondjuk a regisztrációs lapot nem igazán értem, miért nem kaptad meg... be kéne telefonálnod ez ügyben: 189-es telefonszám, 1-es, majd 6-os menüpont. [link]
-
Béló
aktív tag
Emberek az biztos hogy a 12 évvégi bizonyitványt és az érettségi bizonyitvány fénymásolatait a diáknak kell beküldenie?? nem az iskola végzi ezt??
Ha nem kaptam regisztrációs lapot akkor mi a túrót csináljak?
Hm max nem járok egyetemre jövöre, nem para...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Wow, köszönöm az infót, így már érthető.

Azt gondoltam, hogy a felvételi rendszerben beállt nagy változások közé tartozik az is, hogy mindkettő nyelvvizsgát beszámítják teljes értéken. Kár, hogy nem így van, azt hittem, az új rendszernek legalább egy előnye lesz...
Ebből következően ha lenne két felsőfokú nyelvvizsgám, akkor is csak 50 pontot kapnék.
Na mindegy, ennek az 50 pontnak is örülök.Hány pont felvételi határt tartotok valószínűnek a BME - mérnökinformatikus, ill. az ELTE - programtervező informatikus szakán?
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha egy nyelvből van két középfokúd, akkor értelemszerűen egyet számolnak csak el.
Ha két nyelvből van középfokúd, akkor mindkettőt beszámolják, de csak 50 pontot kapsz. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hello!
Olvasgattam a felvi.hu-n a Többletpontokról szóló részt, és konkrétan a "Nyelvtudásért járó többletpontokkal" kapcsolatban lenne kérdésem.
Alább olvasható az erre vonatkozó rész, az értelmezésben csak azzal van problémám, hogy nem derül ki belőle (számomra), hogy ha két középfokú "C" típusú nyelvvizsgám van, akkor az összesen 35*2=70 pont, vagy csak egyszer számolják be (35 pont)??

Előre is köszi a választ!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"A felsőoktatási felvételi eljárásban a nyelvtudásért legfeljebb 50 többletpont jár a következő módon:
- középfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsgáért 35 többletpont,
- felsőfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsgáért 50 többletpont.Kivételes esetben - amennyiben a jelentkező sajátos nevelési igénye miatt igazoltan nem tudja a C típusú nyelvvizsgát letenni:
- a középfokú A vagy B típusú államilag elismert nyelvvizsgáért 35 többletpont,
- a felsőfokú A vagy B típusú államilag elismert nyelvvizsgáért 50 többletpont járhat.Figyelem! Egy nyelv ismeretéért egy jogcímen számolható többletpont! Amennyiben a jelentkező egy adott nyelvből egyszerre lenne jogosult emelt szintű érettségi többletpontra és nyelvvizsga alapján járó többletpontra, akkor a többletpontokat csak egyszer, a számára kedvezőbb pontszámot biztosító jogcímen kapja meg."
-
Gergello
addikt
Az érettségi eredményét elküldi az iskola igaz, tehát nem nekünk kell?
-
Tomics
addikt
na jövőhéten elvileg már menni fog az efelvételi...itt az ideje
-
-
Grass
aktív tag
e-felvi működik valakinek? Nálam továbbra sem enged dokumentumot feltölteni, holott elvileg április óta mennie kéne (illetve közben júniusra módosították).
Új hozzászólás Aktív témák
- Arch Linux
- Gumi és felni topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Okos Otthon / Smart Home
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Hálózati / IP kamera
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Steam Deck OLED 512GB (2024) + 512GB SD kártya Újszerű, keveset használt
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- 9. generációs Gamer félkonfig, Asrock B365, i5-9400, 16GB, 256GB
- HP EliteDesk 800 G3 TWR i5-7500, 8GB, 256GB
- Dell Optiplex 3070 TWR i5-9400, 8GB, 256GB, WIN11
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ne reménykedj

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
meg aztán az legalább 1 nap míg elér hozzájuk a cucc