Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mi az optikai internet és hogyan működik?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- eGPU tapasztalatok
- Projektor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterszky
őstag
Amit eddig megtudtam itt az ELTE-n:
Szakmai gyakorlat: elég sokan mehetnek a Nokiához, ott az InfoPark, elvileg ott is lehet gyakorlatozni.
Órai gyakorlat:
Első félévben nem igazán
A kötelező tárgyakból csak a ProgKörön van számítógéphasználat, ezen belül Unix (Linux) és VMS. Összesen 3 beadandó, ami igen meg tudja tréfálni a hallgatóságot ( 376-an vették fel, 179-en írtak zh-t és kb 140-en mentek át
)
Második félév:
C++ (Elemi alkalmazások fejlesztése), mellé én még felvettem a Webfejlesztés II-őt, amin Javascript és PHP a tananyag.
Elég sok speci van, amik között válogathatsz: C#, Szimbolikus programnyelvek (Maple?), Linux v MS Windows Server Admin, stb.
A matekos tárgyak igen szépek
Legalábbis, amikkel eddig találkoztam. Gyakorlatok nem annyira vészesek, de a vizsgákon csak az elméletre mennek rá, igazi hányinger, de átvészelhető.
Géppark:
rengeteg server, amin dolgozhatsz, tárhelyed lehet: caesar, panda, pandora, valerie, irx, ikon, stb... (Unix alapú)
csirke, ludens (VMS)
a legjobb gép, ami itt található (dolgozni nem tudom, hogy lehet-e rajta
):
4db Compaq AlphaServer 4100-as node
node-onként:
4x600MHz Alpha 5 CPU
9x18.2Gb + 4.3Gb = 168Gb diszk
8Gb memória
A node-okat 100MB/s full-duplex memory-channel köti össze egy HUB-on keresztül.
(aladar, kriszta, geza, paula)
Kb. 500millió forint...
idézet egy 2002-es ppt bemutatóból
aztán lehet, hogy hülyeségeket mondtak nekem, ezek hallgatóktól származó információk
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Béta iOS-t használók topikja
- Apple iPhone 17 - alap
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ubiquiti hálózati eszközök
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Tárhely szolgáltató választás
- Mi az optikai internet és hogyan működik?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - Ryzen5 I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A kötelező tárgyakból csak a ProgKörön van számítógéphasználat, ezen belül Unix (Linux) és VMS. Összesen 3 beadandó, ami igen meg tudja tréfálni a hallgatóságot ( 376-an vették fel, 179-en írtak zh-t és kb 140-en mentek át
Legalábbis, amikkel eddig találkoztam. Gyakorlatok nem annyira vészesek, de a vizsgákon csak az elméletre mennek rá, igazi hányinger, de átvészelhető.