Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• peterszky

őstag

válasz Fermat #1007 üzenetére

Amit eddig megtudtam itt az ELTE-n:

Szakmai gyakorlat: elég sokan mehetnek a Nokiához, ott az InfoPark, elvileg ott is lehet gyakorlatozni.

Órai gyakorlat:
    Első félévben nem igazán :) A kötelező tárgyakból csak a ProgKörön van számítógéphasználat, ezen belül Unix (Linux) és VMS. Összesen 3 beadandó, ami igen meg tudja tréfálni a hallgatóságot ( 376-an vették fel, 179-en írtak zh-t és kb 140-en mentek át :) )
    Második félév:
    C++ (Elemi alkalmazások fejlesztése), mellé én még felvettem a Webfejlesztés II-őt, amin Javascript és PHP a tananyag.

Elég sok speci van, amik között válogathatsz: C#, Szimbolikus programnyelvek (Maple?), Linux v MS Windows Server Admin, stb.

A matekos tárgyak igen szépek :DDD Legalábbis, amikkel eddig találkoztam. Gyakorlatok nem annyira vészesek, de a vizsgákon csak az elméletre mennek rá, igazi hányinger, de átvészelhető.

Géppark:
    rengeteg server, amin dolgozhatsz, tárhelyed lehet: caesar, panda, pandora, valerie, irx, ikon, stb... (Unix alapú)
    csirke, ludens (VMS)

a legjobb gép, ami itt található (dolgozni nem tudom, hogy lehet-e rajta :) ):
    4db Compaq AlphaServer 4100-as node
    node-onként:
    4x600MHz Alpha 5 CPU
    9x18.2Gb + 4.3Gb = 168Gb diszk
    8Gb memória
    A node-okat 100MB/s full-duplex memory-channel köti össze egy HUB-on keresztül.
    (aladar, kriszta, geza, paula)
    Kb. 500millió forint...

idézet egy 2002-es ppt bemutatóból

aztán lehet, hogy hülyeségeket mondtak nekem, ezek hallgatóktól származó információk

Új hozzászólás Aktív témák