Hirdetés
Aktív témák
-
Fercsa
senior tag
a net-rol lehet kuldeni olyan SMS-t amin olyan felado(telcsiszam) legyen amilyet beirunk...
egyebkent fellehet torni a Simkartyakat....:C -
Gambit
őstag
Mondom, hogy lehetséges, hogy nem a telót törték fel, hanem ügyes gyerekek megcsinálták, hogy úgy tűnjön, mintha a b.nőd számáról jött volna az sms. Mitnick szerint bármilyen számot be lehet állítani, pl. a fehér házét is, és ezt egy élő műsorban annó be is mutatta. A lényeg az, hogy a készülék nem a saját számát küldi el, hanem azt, amit a hacker (inkább pheaker ez esetben) beállít.
Szerk: Szerintem magát a telót nem is lehet feltörni csak úgy, mert nem olyan egyszerű csatlakozni hozzá. Kívülről irányítani meg szerintem lehetetlen. Akkor más valószínűbb, hogy a központot törték fel, de akkor tényleg ügyesek... Szóval én a hívószámtrükkre tippelek.
Arra gondoltál, hogy valaki egy rövid időre megszerezte a telcsit, elküldte az sms-t, aztán kikapcsolta?
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Mintha olvastam volna a Mitnick könyvében, hogy lehet buherálni a hívószám küldését. Monjuk ők nem mobillal csinálták, hanem a sima hívószámkijelzéses telcsiket verték át, de gondolom mobillal is meg lehet csinálni. Szóljatok a központban minél hamarabb, hogy ellenőrizzék le a dolgot!
-
djtörök
senior tag
Sziasztok.
Nemrég kaptam barátnőmtől elég durva szövegű sms-eket, amin nagyon meglepődtem.
Felhívtam, nem bírtam elérni. Ezért az apját hívtam, aztán ők meg aztmondták, hogy az ő telójáról nem küldtek sms-t, mert nem is volt bekapcsolva.
Aztán rövid idő után arra gyanakodtak h vki feltörte a telóját, és úgy küldtek vele(vki aki utál). De az én csöppnyi agyamba nem igazán megy bele, hogy hogyan lehet ilyet csinálni, Ezért fordulok hozzátok hogy lehet e ilyen?
Aktív témák
- Horgász topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Sorozatok
- Synology NAS
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Autós topik
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest