Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egér probléma
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
Az EFI partíciót ki lehet trükközni, az nem probléma, de a BIOS (EFI) boot bejegyzést felülírta, mert mindkettő "fedora" néven akar újat létrehozni. Nem baj, mert én meg visszacsináltam (efibootmgr).
Este volt némi időm foglalkozni vele, felment az oprendszer, aztán az office is. Mit látok? Pont tegnap frissült a 9.2.1 verzióra. Changelog nincs. Na, ez már nem 500%-os nagyításban jelenik meg, hanem 20% körül. Akkor is, ha 100%-ra van állítva.
Kicsit átestünk a ló másik oldalára, de így legalább be tudom hozni rendes méretben, ha adok neki némi (500%) nagyítást. Milyen jó is lesz, ha jön a következő frissítés, és ezt a hibát kijavítva megint 500%-ban jelenik majd meg.Próbáltam variálni a paraméterekkel, de nem jelentett semmit.
A Flatseal-t is bevetettem, állítgattam a Wayland és X11 kapcsolókat, úgy el sem indult.Na sebaj, egyelőre meghagytam mindkét változatot, majd még próbálgatom.
Köszi a segítséget! -
zizidor
őstag
válasz
zizidor
üzenetére
Egyelőre nem sokra jutottam. A működő rendszert nem akarom legyalulni egy teszt miatt, virtuális gépen normálisan működött (nyilván más a hardver környezet), live rendszeren meg hát nincs elég hely a telepítéshez.
Egyelőre csak átméreteztem a rendszer fájlrendszerét, hagytam kb. 50 GB helyet egy második oprendszernek, csak az a gond, hogy ha oda telepítem, az simán felülírja az EFI partíciót és a konfigurációt (boot bejegyzések, 'efibootmgr').
Tudom, visszaállítható, csak vannak buktatók... -
zizidor
őstag
Sziasztok! Elég régóta Linux Mintet használok, de tetszett a Fedora is. Nemrég vettem egy Lenovo Yoga 370 laptopot, és erre már a Fedora került rá, mert a gépet összehajtva tabletnek, a Gnome sokkal praktikusabb (szerintem) érintőképernyőn mint a Cinnamon.
Ezzel viszont az a problémám, hogy office munkára én az OnlyOffice-t szoktam használni, az viszont alapból kb. 500%-os nagyításban jelenik meg, ki sem fér a képernyőre. A beállításoknál ugyan lehet állítani a zoom mértékét, de a Beállítások nyomógomb az ablak alján van, és sehogy nem tudom előhozni. Tab-bal nem lehet oda léptetni, gyorsbillentyű nincs, az ablakot ugyan át lehet méretezni, de egy bizonyos méretnél kisebbre nem megy, és így még mindig túl hatalmas. Az ablak tologatása sem sikerült. Megpróbáltam másik gépről (ahol fix 100%-ra van állítva a zoom) átmásolni a konfig fájlt, de az sem segített.
Sok sikertelen próbálkozás után kipróbáltam a Fedora Cinnamont, ezzel teljesen jó. Fogalmam sincs, hogy mi okozza ezt, talán az X.org/Wayland eltérések, mindenesetre most a Cinnamont használom. Ha esetleg találkoztatok már hasonlóval, vagy van valakinek megoldási javaslata ami megér egy próbát, azt szívesen venném. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kicsit átestünk a ló másik oldalára, de így legalább be tudom hozni rendes méretben, ha adok neki némi (500%) nagyítást. Milyen jó is lesz, ha jön a következő frissítés, és ezt a hibát kijavítva megint 500%-ban jelenik majd meg.