- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- NVIDIA® driverek topikja
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
Sziasztok,
Gondoltam kicsit ismerkedem a Fedorával is egy 80-as vinyóra egy maradék alkatrészes gépre (Asus P5VDC-MX, E4400, 2gb ddr2 533, HD3650 512mb agp) feltoltam 4 disztrót (Fedora 21, Manjaro 0.8.12, Mint 17.1, Opensuse 13.2) ismerkedésre/tesztelésre, mindegyiket Xfce de-vel, mert azt szeretem/áll kézre
, mindegyik csont nélkül felment, de a Manjaro grubját kell használjam, mert a másik 3 nem tud mit kezdeni vele. A vga kari vdpau gyorsítását csak Manjaro és Fedora alatt tudom használni ott van hozzá elég friss kernel (3.18, az uvd1-es (HD2 és 3 ezres széria) karik csak innentől támogattak mesa-vdpau csomaggal) és mesa is hozzá, Mintre fel tudtam tenni a 3.18-as kernelt, de bugos vele a vdpau gyorsítás, gondolom nem elég friss neki a xorg/mesa, Opensuse alatt pedig még azt sem tudom, hogy lehet kernelt frissíteni (3.16-os van benne alapból), teareingelést ("xfce betegség") mind a 4 rendszer alatt ki lehet küszöbölni (Mintben és Manjaroban már 4.11-es Xfce dolgozik, ott az ablakkezelő hangolásánál a kompozitálásnál a synchronize drawing to the vertical blank opciót bekapcsolva, Openpsuse alatt comptonnal, Fedora alatt pedig Compizzal, ez utóbbival baromi jól összehangolták, szupergyors, de mégis takarékos, pont ahogy szeretem
).
Amúgy mind a 4 disztró jól használható és elég kezesek (bár Fedora alatt az alapértelmezett 3.17-es kernel elég bugos volt, a 3.18-assal viszont csont nélkül megy), ami fura volt, hogy a Fedoránál és a Susénél tárolókat kellett rögtön felvenni, hogy legyen normális csomagválaszték, Ubuntu, Arch alapúak ilyen szempontból kényelmesebbek. Nagyjából mindegyiket belövögettem, de Fedoránál a Firefox vmiért angol, azon kívül minden más magyar (a Chrome, de még a Midori is) és a Yumexben nem találtam Firefoxos nyelvi csomagot ha kell egyáltalán hozzá. Ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem, én elvagyok angol Firefoxxal is, csak jó volna tudni, hogy ez ismert bug, esetleg csak Xfce spinre vonatkozik stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- EAFC 26
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, mindegyik csont nélkül felment, de a Manjaro grubját kell használjam, mert a másik 3 nem tud mit kezdeni vele. A vga kari vdpau gyorsítását csak Manjaro és Fedora alatt tudom használni ott van hozzá elég friss kernel (3.18, az uvd1-es (HD2 és 3 ezres széria) karik csak innentől támogattak mesa-vdpau csomaggal) és mesa is hozzá, Mintre fel tudtam tenni a 3.18-as kernelt, de bugos vele a vdpau gyorsítás, gondolom nem elég friss neki a xorg/mesa, Opensuse alatt pedig még azt sem tudom, hogy lehet kernelt frissíteni (3.16-os van benne alapból), teareingelést ("xfce betegség") mind a 4 rendszer alatt ki lehet küszöbölni (Mintben és Manjaroban már 4.11-es Xfce dolgozik, ott az ablakkezelő hangolásánál a kompozitálásnál a synchronize drawing to the vertical blank opciót bekapcsolva, Openpsuse alatt comptonnal, Fedora alatt pedig Compizzal, ez utóbbival baromi jól összehangolták, szupergyors, de mégis takarékos, pont ahogy szeretem
).