- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
rollins
őstag
válasz
rokefeller #403 üzenetére
Telepítésnél nem volt gond szerencsére. Komoly hibát lehet ki sem tudnék javítani, csak ilyen alap dolgokra gondoltam, mint grub-install. Biztos meg lehetne oldani a grub menüjében is.
Egyébként régen a Red Hat 6 telepítőjével voltak gondok, ott ha jól emlékszem az upgrade féle installal voltak gondok
Meg ha valami gond lenne az ext3 -mal és ráküldeni a fsck-t vagy e2fsck -t. Ezt az fsck lehet úgy is kierőszakolni következő indításnál, ha a gyökérbe szerepel egy forcefsck file, ezt lehet akár touch forcefsck is létrhozni (0 byte-os, csak a neve számít).
Amúgy nincs semmi bajom a telepített rendszerrel, eddig kopp-kopp. Csak forrásból nem tudok még fordítani mert a kernel-forrás src.rpm -ből rpmbuild telepítés után hiányzik a version.h és néhány asm header file és hiába másolom a a /usr/include -ból, a fordításnál nem szopja be. Még jó hogy ami eddig kellett, ahhoz van rpm a neten.
Meg tetszik hogy lehet monitorozni a cpu hőmérsékletét meg a cpu-fan ford.számát, stb. Van egy kis monitorozó gui: gkrellm. Ez persze az lm_sensors által detektált érzékelőkből nyeri. Vannak hozzá plugin-ek, de sajna még sata hdd-t nem ismeri. Viszont van egy hddtemp nevű progi, ami mutatja hdd hőmérsékletét.
Még egy ''apróság'': nálam init 3 -mal indít, nem szeretem a gdm-t. Így viszont X-en a Gnome menüben nincs ilyen újraindít, meg lekapcsol, csak kilépés. Úgy látszik ez csak init 5-nél van, vagyis deafult gdm -nél. Mik vannakA poweroff parancs (egy script tul.képen) nekem új volt. Eddig halt -tal állítottam le gépet, aztán ráakadtam a poweroff -ra, ami szépen leállítja, áramtalanítja a gépet (leállít, kiürít mindent, amit kell) Van ez a készenlétbe helyezés és ha rákattintottam, csak úgy hírtelen lekapcsolta gépet. Mikor benyomtam a gépen a powert, minden ugyanúgy volt (pesze boot nuku) fedorában, mint ahogy kikapcsolt. Ez lenne a standbye vagy sleep üzemmód? Így kell ennek működnie? Még soha nem próbáltam előtte, windózon sem. Nem sérül meg ettől a filerendszer? Gondolom elmenti a vinyóra memória tartalmát, de ez akkor is durva.
Hu, remélem nem untattalak, meg nem írtam hülyeségeketÚgy látszik mostanában csak ketten nézegetjük a Fedorát
(habár sokáig én sem nyúltam hozzá)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged