Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDMI topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shrike7973
senior tag
Udv megint,
Valaki irna nekem par ervet, hogy rendszerileg miert erdemes Fedora-t hasznalni?
Korabban is irtam itt, kicsit melyebben belelatok mar a rendszerbe, mint az atlaguser, es egyre inkabb oda lyukadok ki, hogy nekem leendo programozonak igencsak erdemes Ubuntu-t hasznalni...
En a Fedorara egy vallalati operacios rendszer alapjakent gondolok, mint az openSuSe-re. Ott van az Arch is, ami onmagaban eleg szenvedes, de alapkent pl.: cinnearch, chakra mar jol megy. De minek? Szerintem a szoftvervilag foleg ubuntu korul forog, ugye sokszor a 'linux compatible' 'ubuntu/debian compatible'-t jelent. Ott a steam - mondjuk azt olvastam mas disztrokon is nyugodtan megy - meg csomo huzonev ami ubuntu partner. Tekintsunk el a Unity-tol, mert azt konnyu cserelni/megszokni.
Tehat rendszerileg miert lenne nekem erdemes Fedorat hasznalnom?
(Ellen)pelda: szerintem nem szerveri kornyezetben az ubuntu altal hasznlat apparmor jobb rendszer, mivel nekem nem okoz egyaltalan gondot. Mig Fedoran az SELinux-al voltak problemaim, foleg Wine alatt, tovabba nekem minden kernelfrissitesnel kiirja a rendszer, hogy BIOS is broken... Utobbira Fedora 15-16-os idok ota nincs megoldas, askfedora oldalon sem kaptam semmi erdemlegeset.
Abban biztos vagyok, hogy a Fedora jobb valasztas jelenleg, mint az OpenSuSe, mert rengeteg csomagot nem talaltam - peldaul nem is ertem, hogy az egyre jelentosebb Haskell nyelvhez miert nincs se ghc, se hugs98. Viszont azt nem tudom, hogy erdemesebb-e Fedora-t hasznalni, mint Ubuntu-t. Gondolom az egyertelmu, hogy az Ubuntu-t nem igazan lehet megverni szoftverbazisban. Sokszor amugy a sebessegkulonbseget szoktak felhozni, de szerintem az nem a Fedora erdeme, hanem az alatta futo kernel frissessege, igy ubuntu egy kicsit mindig le van maradva, de felevente ugy is behozza. Ez meg keves nekem indoknak.
Amugy Debian-on gondolkozom meg, rolling release-ben. Lusta lennek sima Debian-t felepiteni, igy lehet a Linux Mint Debian Edition jo valasztas lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest