Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Jól bebuktam én is ezt az expresscard foglalatot. Most kéne a notimba venni egy firewire kareszt, amit ugye 3e-ért már utánad dobnak asztali gépbe. Hát nagy nehezen találtam a neten 1 helyen 15+postaköltségért: [link]
Külföldi oldalakon is 50 EUR volt a legolcsóbb akciós.
Picimacisat persze mindenhol lehet venni már 6e-ért.
Sajnos a Dell-nél úgy látszik ezt favorizálják.
Kezdem úgy érezni, hogy ez az expresscard egy zsákutca.
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
Hát most már egyre több notin csak ilyen ExpressCard lyuk van. Namost vannak olyan gépek, ahol vagy az egyik luk ilyen, a másik olyan, vagy pedig van 1-2 olyan is, ahol valami képpen megoldották a kompatibilitást. Mivel a PCMCIA dolgozta ki ezt is (csak úgy mint a Cradbus-t) ezért ez nem egy külön kezdeményezés, hanem a jövő. Az, hogy momentán nincs még hozzá semmi, szerintem pont ebben az évben fog gyökeresen megváltozni.
www.expresscard.org -on érdemes körülnézni a témában. Állítólag gyorsabb, egyszerűbb a felépítése, kisebb, és olcsóbbak lesznek, mint a CradBus-osok.
Nagyon úgy néz ki, hogy az én leendő Dell laposomon is csak ilyen luk lesz, még jó hogy van a gépben minden ami nekem kell.
Ha találok lapot, ahollehet kapni bele való cumót, akkor írok.
Dchard -
Macilaci457
őstag
válasz
Vaquero_cbp #14 üzenetére
Hi!
Neked kellene USB-s telefon?
Most találtam:
http://www.vonage.com/vonagevphone/ -
mower
tag
válasz
Macilaci457 #16 üzenetére
nem ertem a kerdesedet...
azert irtam, hogy vennek, ha lenne, de nincs.
az enyem sincs pcmcia, csak ez. (haverom toshiba -jan pl van mindketto). nekem pl jo lenne egy tv kartya, egy internet kartya igy hirtelen. -
Macilaci457
őstag
Bizony, én is csak TV tunerről hallottam, meg hogy néhány gyártó oda csúsztatja be az infra távirányítót. (úgy látszik másra nem tudják használni)
Azt viszont most hallottam először, hogy az ilyen foglalattal ellátott laptopokról kihalt a PCMCIA.
Nekem ez olyanúj szabványnak hangzik, mint a Sony néhány spec. alkatrésze (pl. fél hosszúságú memória modul) ami helyettesíthetetlen, és lehetetlen beszerezni.
Talán ha vártok egy kicsit. -
mower
tag
sziasztok
tud mar valaki barmifele olyan eszkoz letezeserol ami ilyen csatoloval rendelkezik? egyaltalan nem ertem ezt az egeszet. nyomatjak az uj szabvanyt, eszkoz meg egy se...
pedig en is vennek ezt-azt.. meg gondolom sokan masok.
udv, mower -
Vaquero_cbp
csendes tag
válasz
macilaci78 #12 üzenetére
Kössz! Ennek utánnajárok.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Vaquero_cbp #1 üzenetére
Ez még nagyon új szabvány, nem láttam még ilyenbe való kártyát egyet se. Állítólag tv tuner már létezik. OliFatert kérdezd, neki is express cardos FuSija van, hátha. Bár ha azt nézzük hogy SATA vinyók is milyen régóta vannak, és SATA vinyónak való USB-s külső ház meg egy se (IDE-ssel meg tele a padlás), akkor nem kell túlságosan reménykedni.
-
macilaci78
nagyúr
USB-s kártyaolvasó? Nem működne?
A másik: szerintem biztos lesz egy olyan eszköz, ami az express-kártya csatlakozót ''meghosszabbítja'' a noti érintkezőéig, csak legyen türelmed várni. -
Vaquero_cbp
csendes tag
Sehol sem tudnak, de ott a legkevésbbé!
Ez ugyanis egy német média markt volt. Ott ugyan kedvesek és segítőkészek, de semmivel sem hozzáértőbbek mint itthon.
... lassan beletörődöm, hogy én voltam a balek, mert megvettem anélkül, hogy ezt körüljártam volna... persze ha előtte nem is tudtam róla hogy létezik
Előbb utóbb majd talán lesz hozzá cucc, addig meg használom a régi gépet! -
aXXon
őstag
válasz
Vaquero_cbp #9 üzenetére
passzolom, ha jol latom nem nagyon vannak meg hozza eszkozok
esetleg ott ahol a notit vetted nem tudnak segiteni?
-
dat
senior tag
válasz
Vaquero_cbp #5 üzenetére
valszeg' ezért megy csak félig: [link]
-
aXXon
őstag
válasz
Vaquero_cbp #5 üzenetére
es a csatlakozok? nem baj az ha kilog, csak mukodjon
-
aXXon
őstag
válasz
Vaquero_cbp #3 üzenetére
[link] elsokorben ezt javaslom olvasgatni (biztos nem kompatibilis a pcmciaval?)
-
aXXon
őstag
válasz
Vaquero_cbp #1 üzenetére
mi a laptop pontos tipusa?
-
Vaquero_cbp
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A következő miatt nyitottam a topicot:
Vettem egy laptopot Németországban, amiben nincs pcmcia kártyahely csak un. Expresscard. Erről a szabványról a gép megvásárlása után két nappal hallottam először és akkor derült ki, hogy a gépben ilyen van! Bebuktam, mert így nem tudom használni a kártyatelefonomat.
Tud valaki segíteni, hogy létezik e olyan eszköz aminek a segítségével tudom használni a pcmcia csatolójú kártyatelefonomat ebben az újfajta foglalatban. (valami átalakító v. ilyesmi)
Ja ilyen ExpressCardos kártyatelefonról még senki sem hallott!
Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M2 8GB/256GB
- ÚJ AKCIÓS RTX 3080 10Gb GDDR6 PC DDR5 10 Magos 14. Genes Intel Core I5-14400/16GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV
- ÚJ RTX 3070TI AKCIÓS! DDR5 10 Magos 13.Genes Intel Core I5-13400/16GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV
- ÚJ ASUS AKCIÓS! DDR5 10 Magos 13. Genes Intel Core I5-13400/16GB/512Gb Nvme SSD/RTX 2060 6GB/2ÉV
- ÚJ AKCIÓS! DDR5 10 Magos 14. Genes Intel Core I5-14400/16GB/512Gb Nvme SSD/GTX 1660 Super 6GB/2ÉV
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest